Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mea

Marketing

Alicia Keys

Alicia Keys

Rođena je 25. 01. 1981. na Manhattanu, New Yorku. Počela je svoju karijeru s četiri godine ulogom u filmu 'Čarobnjak iz Oza'. Alicijina muzička genijalnost i multitalent su došli na vidjelo već tada, a zbog njih danas ima vrlo uspješnu karijeru. Njezina domišljatost i muzička inteligencija mnogima su bili teško shvatljivi.

Vođena utjecajima s raznih strana, formirala je svoju vrstu soula i r&b-a. Zovu je i novom Arethom Franklin, ili Robertom Flack. Njezina majka joj je uvijek govorila da može odustati od svega, samo ne od glazbene škole. Alicia spominje i učitelja iz Professional Performance Arts School, Manhattan, koji je mjesecima radio na njenom glasu i pomagao joj kad je počela pjevati u njegovom zboru. Posvetio joj je mnogo vremena, za što mu je zahvalna.


Alicia je moderni r&b i soul odvela na potpuno novu razinu. Inspiraciju je crpila i iz jazza i bluesa. Diskografske kuće su se borile za nju. Kad je sa 16 godina završila srednju školu, upisala se na Columbia University, nastavljajući svoje proučavanje muzike, skladanje i izvođenje. 1999. je počela raditi s Clive Davisom u sklopu J records i snimila svoj prvi album 'Songs in A Minor'. Taj album se popeo na vrhove top-lista, bio je prvi na Billboard 200 top-listi i Alicijin zvjezdani status je bio potvrđen.

Njezine muzičke sposobnosti potječu od raznolikih talenata i interesa koje ima. Vješto i originalno piše pjesme, iza sebe ima godine usavršavanja klasične pijanističke izobrazbe i ima izuzetne glasovne mogućnosti. Sa svim tim talentima zajedno i upornošću, normalno je da sada uživa status superzvijezde.


Mnogi je uspoređuju i s D'Angelom i drugim soul zvijezdama, ali to je u njenom slučaju degradirajuće, jer je njena glazba originalna. Alicia kaže: 'Provela sam mnogo vremena u Harlemu i bila izložena raznim vrstama glazbe, od Biggyja preko Nirvane i Miles Davisa, Nine Simone i naravno, klasične glazbe. Mislim da je nemoguće da sve to bude spojeno u ovome što radim sada. Aretha Franklin i James Brown imali su o čemu pjevati, imali su prave životne priče i osjećaj kako to prenijeti glazbom. Njihova vrsta glazbe mi je najbliža, zato je i izvodim.'

S tek 23 godine pred Alicijom je i karijera koju tek treba potvrditi. Ona je prava stvar, prava bona fide umjetnica. Njezina ljepota je mnogostruka- Alicia je talentirana, sexy dama.



2002. godine izašao je i njen drugi album, 'The Diary of Alicia Keys', koji je zabilježio uspjeh sa singlovima 'You Don't Know My Name' i 'If I Ain't Got You'.

OVAJ POST JE POSVEĆEN ŽENI KOJA JE USPJELA JER JE ZNALA ŠTO ŽELI!!!

A JA ŽELIM BITI POPUT NJE...


Post je objavljen 30.09.2005. u 00:22 sati.