Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sex13

Marketing

Što odabrati: prijateljstvo ili seks?

Postoje dva nužna uvjeta koje muško-ženska prijateljstva trebaju zadovoljiti kako bi funkcionirala - da volite biti zajedno, ali da nikada ne spavate zajedno. No što ako u jednom trenutku između prijatelja dođe do seksa?

Nakon toga savršeno bi bilo da otkrijete kako ste oduvijek bili zaljubljeni jedno u drugo i da prijateljstvo pretvorite u sretnu vezu. No seks ne mora uvijek završiti vezom, a zna upropastiti prijateljstvo. Zato smo izdvojili par tipova prijateljstava, ocijenili koliko u njima ima rizika da dođe do seksa, naveli argumente za i protiv, a na vama je da odlučite.

VJERNI PRIJATELJI

Profil: Međusobno se tješe i paze, slušaju jadikovke i prolaze kroz vesele faze. Uvijek su zajedno i vole se, no između njih zapravo ne postoji fizička privlačnost.

Seks rizik: Jedno alkoholno piće previše može vas navesti na pomisao da ljubav ne mora sadržavati i seksualnu privlačnost.

Zašto da: Zato što on nema nikoga, a ni ona nema sreće u ljubavi. Zapravo, nemaju nikoga osim jedno drugog, svi muškarci su ionako svinje, a sve žene kurve.

Zašto ne: Zato što bi se on mogao zaljubiti i tu prijateljstvo prestaje. Može se to vući još neko vrijeme (godit će joj ta iznimna pažnja, mada će je on već polako počinjati živcirati), no čim se pojavi onaj pravi, njihovu prijateljstvu je kraj.


INTELEKTUALNI PRIJATELJI

Profil: Dok ostali samo čavrljaju, ovi zaista razgovaraju i, što je još gore, slušaju jedno drugo dok raspravljaju zašto je moderno društvo u krizi. Njoj se užasno sviđa što on odgovara u punim rečenicama i što razlikuje Coelha od Marquesa, a njega očarava njena zaljubljenost u prirodne znanosti.

Seks rizik: Ogroman. Nakon par čaša crnog vina on će početi iznositi svoje planove vezane uz školovanje u inozemstvu, moguće zaposlenje na nekom prestižnom fakultetu, putovanja na seminare, radove koji će pomoći ljudskom rodu, a ona će se na to totalno popaliti.

Zašto da: Zato što je to najbolja prilika da se dvoje ljudi koji stalno uče i nigdje ne izlaze povali. To onako nije prijateljstvo koje će trajati vječno, a seks pod stalnim stresom zbog ispita može biti odličan.

Zašto ne: Zato što bi je nakon seksa on mogao početi izbjegavati jer će shvatiti da je ona prava žena, a žene njemu još uvijek ne trebaju. Ona će zbog toga patiti, razočarat će se u ljubav, prestati učiti i na koncu se udati za pogrešnog.


PRIJATELJI ZA IZLAZAK

Profil: Super im je zajedno. Uvijek su spremni za divlju noć i, što je najvažnije, stalno se smiju. Život im prolazi u veselju i čini im se da nemaju nikakvih problema.

Seks rizik: Svi ti izlasci, alkohol, opuštenost, pričanje o seksu s drugima... Samo je pitanje vremena kada će netko od vas prijeći granicu.

Zašto da: A zašto ne? Ionako je zabava najvažnija, a ima li ičeg zabavnijeg od neobaveznog seksa s osobom s kojom se osjećate dobro?

Zašto ne: Zbog desetak minuta seksa mogli biste izgubiti nekoga s kim ste bili potpuno opušteni. Nakon seksa ljubomora je izvjesna, a kako se zabavljati s nekim tko je ljubomoran!?


PRIJATELJI S POSLA

Profil: Imaju mnogo toga zajedničkog, uključujući netrpeljivost prema šefu. Zajedno mogu raditi ono što je svima drugima dosadno - satima pričati o problemima s posla. Lagani flert je konstantan, a obostrano žaljenje na loš seksualni život učestalo.

Seks rizik: Vrlo visok. Izlasci na after work partyje, božićne proslave i poslovna putovanja idealna su prilika.

Zašto da: Zato što je takav seks obično neobavezan i često ga se shvaća kao nekakvu vrstu relaksacije. Onako u stilu - ili seks ili teretana. Rasprostranjen je, a i nije problem nakon takvog seksa nastaviti mrziti šefa i ogovarati kolege.

Zašto ne: Zato što ima onih koji seks shvaćaju ozbiljno, pa se avantura vrlo lako može pretvoriti u neugodnu vezu, a ljubavni problemi vam uz probleme na poslu zaista ne trebaju.

Post je objavljen 06.09.2005. u 16:43 sati.