[dnevniQ]
Pregled vijesti za 30.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 30.8.

» Filmovi, filmovi, filmovi … Ma kako staromodni "ja" ne volio da adaptacije dobijaju više medijskog prostora od originala ne može se, bojim se, govoriti o stanju stripa u današnjem svijetu bez da se ponekad govori o filmu. Pogotovo kad i strip (rijetko, ali dogodi se) ima direktne koristi od cijele priče, kao Sin City koji je frknuo 400.000 ekstra knjiga samo zbog velike, lijepe reklame … U drugim filmskim vijestima , Ameri ne puše Miyazakijeve krasne crtiće, ali su počeli kupovati prava kako bi najuspješnije mange adaptirali u igrane filmove.

» Izašao je 68. album Michela Vaillanta, stripa kojeg smo kod nas zadnji put vidjeli, valjda, u Caku. Sad, tri razloga zbog kojeg to uopće spominjem su a) to je još jedan za listu francuskih serija koje su prešle 50 albuma, Zlatko; b) što zadnjih 11 godina serijom rukovodi (piše i nadgleda) Philippe Graton, sin tvorca stripa Jeana Gratona, potvrđujući tako i u Francuskoj (nakon Peyoova sina) trend pretvaranja uspješne serije u obiteljski zanat te c) što se među trojicom "asistenata" koji su album zapravo nacrtali nalazi i neki Nedžad Kamenica, a priče o lišću naše gore su uvijek popularne.

» Intervju s Klausom Jansonom, kojeg smo u ovom blogu već spominjali (dvaput). Razgovara se o zanatu tuširanja crteža nacrtanih olovkom te je korisno. Ne zabavno. Korisno.

» Blog s trivijama iz svijeta skupljanja, ali i stripa. Ako vam nešto znače imena poput Wallya Wooda, Justina Greena ili Steranka, mogli biste poželjeli pogledati. Ako vam ne znače, morali biste poželjeti pogledati.

» Sustiže me manjak sna pa je ovo što slijedi možda subjektivo, ali zabavila me ova humoreska o stavu čitatelja alternativnih stripova u SAD, a od 8 web-stripova koje sam pregledao, ovaj je imao najsuvislije likove i priču.

(mcn)


Post je objavljen 30.08.2005. u 01:35 sati.