[dnevniQ]
Pregled vijesti za 28.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 28.8.

» Na putu sam i nadam se da mi je dobro ... A kako biste se i vi mogli zabavljati, danas bih vam predočio šačicu čitljivih linkova. Za početak, malo lijepih slika: Jose Ladronn, koji je počeo kao Kirbyev epigon, a dospio do križanca Liberatorea, Moebiusa i neznamnijasam. Ružan svijet, jako lijep za gledanje.

» Među najobljubljenijim piscima znanstvene fantastike nalazi se i Philip K. Dick. Vole ga SF-ovci, vole ga oni van geta, vole ga svi što vole LSD, voli ga Hollowwood (pogotovo otkako je umro) ... A underground dasa Robert Crumb nacrtao je strip o Dickovu reigioznom iskustvu, nazvan, a da kako drukčije, The Religious Experience of Philip K. Dick! Bilo je to jednom u Zarezu, ali tko tu novinu zarezuje ...

» Kad spomenusmo underground, kako to kod nas funkcionira? Živ li je? Diše li? Evo, internetski časopis (recimo) Komikaze dogurao je do jedanaestog broja, siromašnog sučelja, ali zanimljivih priloga. Hop!

» A jedan od najboljih internet stripova koje sam ikad vidio bio je When I Am King Demiana5 - najbolji zato što je bio i pametan i smiješan i koristio je žeženi medij interneta da postigne stvari koje na papiru ne bi na taj način mogao, a da strip u svojoj suštini ostane strip i ne prijeđe u animaciju. Taj je još uvijek dostupan zabadaf na demianovoj stranici, a ima i previewa nekih drugih stvari. Stripovi su mu uglavnom bez riječi pa ni ta barijera ne postoji. Svakakakakakako pogledati!

» Sutra vijesti piše Djole! Svi to mladi, ah, ah, vole!

(mcn)


Post je objavljen 28.08.2005. u 08:36 sati.