[dnevniQ]
Pregled vijesti za 27.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 27.8.

» Nema vijesti do starih vijesti! To jest, ovo je umjereno staro, a nije ni vijest: Fred Hembeck, izvorni komentator stripa u stripu, recenzirao je svojevremeno čuveni strip Preacher Gartha Ennisa i Stevea Dillona. I učinio je to na svoj način, pustivši svog nacrtanog dvojnika da intervjuira Jessea Custera, protagonista maloprije spomenutog stripa. Rezultat, meni simpa, je ovdje.

» Glad televizije za svime živim Francuzi su iskoristili da na jednom od svojih kanala uhljebe emisiju Un monde de bulles (Svijet oblačića) posvećenu, dakako, stripu. Za početak, emisija će ići dva puta mjesečno po petnaest minuta, ali ako bude dobro primljena … Televizija nikad ne kaže "ne" uspjehu. Cijeli članak vam je ovdje.

» Intervju s Glennom Danzigom. Koji je kao neki muzičar, ali je ujedno i izdavač iza kuće Verotik koja je objavljivala Franka Frazettu i Simona Bisleya i razne divlje i nasilone stripove. Pa je onda skroz normalno da u intervjuu Danzig ispadne i pametan i pristojan momak. I da saznamo da se Martin Emond lani ubio (nisam bio pazio, pa me iznenadilo). Preporuka.

» Malo stripa širom svijeta: zbivanja u Izraelu ovdje, a bjeloruskom crtaču prijete zatvorom zbog karikatura na internetu ovdje.

» Te na kraju: opet su izašle Strip Vesti, najbolji stripovski tjednik na svijetu! U novom broju: najava četvrtog Zografovog festivala Grrr! (u Pančevu, jedna od sigurno najzanimljivijih stripovskih manifestacija), objava pokretanja elektronskog časopisa Zona 9 (ali link mi ne radi?), tekstovi o Lobačevu, Magičnom Vetru i Fantomu iz Ljubovije! Dobro da je časopis besplatan jer ga se ne bi ni moglo platiti!

(mcn)


Post je objavljen 27.08.2005. u 00:10 sati.