[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.8.

» Dobro, ja sam poznat po stalnom naricanju za starim dobrim vremenima, ali ovo me nadmašilo. Spirou magazin, časopis koji izlazi, više-manje bez štucanja - od 1938. i koji je zadnjih godina iznjedrio nekoliko dobrih serija, mijenja koncepciju … unatrag! Novi urednik planira povećati broj stranica (okej), ali izbaciti stripove namijenjene tinejdžerima i odraslima (među kojima su, pretpostavljam - nadam se pogrešno - Tamara, Green Manor i ostali koji su mi se najviše svidjeli), te se vratiti isključivo na dječji strip te reprinte starih hitova, epizode koje već postoje u albumima. Tako namjeravaju zduplati nakladu i pretvoriti časopis u katalog. Ne znam, ali kad se nostalgičaru poput mene ideja da vrate Gastona, Taličnog ili Bula i Bila čini bez veze …

» Članak o vezi rock glazbe i stripa! … Članak o kršćanskim superherojima i moralno pravdanim klanjima!

» U Japanu pada natalitet pa su se mali faksovi dosjetili kako privući malobrojniju djecu baš k sebi - podučavajući mangu! … Gle, danas mi bolje ide ovo s manje riječi. Ključ je u pisanju vijesti iza pola četiri ujutro!

» Zašto vrlo malo pišemo o američkom stripu? Ne samo zato što se drug zveles priključio podzemlju te se bavi nekim misterioznim aktivnostima koje ga okupiraju po cijele dane te mu ne daju da išta vremena posveti prosvjetiteljskim djelatnostima. Ne! Već zato što su dosadni i onima koji se njima bave godinama … (ako se link otvori na neku drugu kolumnu, potražite entry od 15. kolovoza).

» Sretan rođendan, Tvrtko!

(mcn)


Post je objavljen 26.08.2005. u 04:00 sati.