[dnevniQ]
Pregled vijesti za 25.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 25.8.

» Mrvicu umoran od preslagivanja tona Q-ove remitende, pokušat ću ove vijesti složiti u što manje slova: Otaku - japanska riječ za zaluđenog fana stripova! Cosplay - maskiranje u junake istih! I sve to na jednoj konvenciji s milijun slika na ovom linku!

» Kid Paddle! Kod nas poznat samo po nekoliko slabijih, ranih gegova objavljenih u Stripoteci pod imenom Video Kića. Sada na desetom albumu i jedna od konstantno najsmješnijih trenutačnih geg-serija na frankofonom tržištu. Intervju s autorom, Midamom, je ovdje! Budući da je na francuskom, evo jednog djelića: u pokušaju generiranja ideja napravljena je i seansa s trupom od tucet improvizatora koji su nekoliko sati glumili likove iz Kid Paddle svijeta! Novi album, inače, se zove "Dark J'Adore" što znači "Obožavam Dark (mrak)", ali je i igra riječima na francusko ime Dartha Vadera - Dark Vador. Ne ide mi ovo sa što manje slova, a?

» Koliko je Hergé, autor Tintina - stripa za kojeg ovdje znamo, ali za kojim baš i ne ludujemo (osim mene) - bitna faca za strip vidi se iz toga da je poseban članak zaslužila i smrt jedne od koloristica iz njegova studija. I to čak ne ni one kojom se oženio.

» Denis Kitchen! Velika faca underground stripova, prvo kao crtač, zatim kao izdavač (25 godina na čelu Kitchen Sinka dok se nije ukopao uloživši previše para u neprodani merchandising Vrane 2), a zatim samo kao faca. Dugujete svom zaokruženom stripovskom obrazovanju pročitati ovaj članak o njegovoj karijeri.

» Malo slatkiša za oči: ova kolektivna crtanka - a sve crtači boli glava - zainteresirat će makar jednog od naših čitatelja, no preporučamo je svima … Dok je ovdje jedan domaći nacrtani blog, nije strip ali je underground i, premda je ružnjikav, nije bez duha (pročitajte i tekstove, makar onaj o Štefu).

(mcn)


Post je objavljen 25.08.2005. u 02:02 sati.