[dnevniQ]
Pregled vijesti za 24.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 24.8.

» Garfield. Jedan od najprodavanijih stripova u Hrvata otputio se u obrazovne vode. Animirano-poučna stranica nalazi se ovdje, dok je ovdje tekst o njoj ako slučajno sami ne budete u stanju donijeti nikakav zaključak.

» Naš dragi Djole pronašao je link na novi intervju s Tizianom Sclavijem, čuvenim autorom Dylana Doga. Intervju je kakav-takav, uglavnom vršlja po poznatom terenu (a zašto se Dylan tako zove? a koje su vam najdraže ploče?) i postavlja kriva pitanja (da danas pišete Dylana koji biste film citirali?) umjesto sličnih a pravih (kako znate kada treba prestati citirati da scenarij ne postane plagijat?), ali barem ima milijun depresivnih Sclavijevih odgovora (Od tolikih priča o Dylanu, koje su vam najdraže? One koje sam pisao za Mistera Noa.)

» Largo Winch, izvrsno prodavani frankofoni serijal o balkanskom siročetu koje je naslijedili megamultidolarsku korporaciju, ide na film. Ili ne ide? Ugovori još nisu potpisani, ali je obigravanje počelo … U sličnoj vijesti, Anthony Delon, sin legendarnog francuskog glumca Alaina Delona, obznanio je naum da za televiziju uprizori pustolovine junaka kod nas prevođenog kao Doktor Žistis (Dr. Justice). I eto što vam je nostalgija: i od strane Anthonya čija je majka glumila u prethodnoj ekranizaciji, ima trideset godina, i s moje, koga je vijest neodređeno razveselila iako sam strip nikad nisam naročito mirisao.

» China Mieville, jedna od najsvježijih zvijezda literarne fantastike, u svojoj novoj knjizi objavit će i strip kojeg je po njegovu scenariju nacrtao Liam Sharp. To je … zanimljivo.

» Ugasio se još jedan život posvećen stripovima: Fred Carrillo.

(mcn)


Post je objavljen 24.08.2005. u 12:12 sati.