[dnevniQ]
Pregled vijesti za 23.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 23.8.

» Naš vjerni čitatelj Weirdo Intacta na forumu je stripovi.com obznanio kako je, čitajući web-stranice za ručkom, pronašao ono što sam ja preskočio jer ne ručam (ali zato triput doručkujem): kako je Jim Lee Newsarami izjavio da je vrlo zanimljiv ilustrator Adi Granov Bosanac. Ja sam do sada vjerovao, tko zna zašto, da je Bugarin, ali sad mu moram dati čelno mjesto u današnjem pregledu vijesti. Jim Lee još nešto onda truća o tome kako mu je palo na pamet ujediniti u jednom albumu Adija, našega Esada i Enkija Bilala … Ali o tom, kad i ako, a sad možete skočiti na Adijev sajt , za čiji je link isto zaslužan ručajući Weirdo.

» Ako lokalne novice zauzimaju prvo vijesto (tj.: u vijestima mjesto), onda blogerske vijesti zauzimaju drugo: Francuzi održavaju festival stripaša-blogaša, a na ovom sajtu-blogu su intervjui s nekima od njih i mali milijun linkova koje ćemo pregledati neki drugi dan, ako do tada to ne učinite sami.

» Kad smo već kod bloga … Paul O'Brien je pokrenuo novi na kojem neće biti riječi o stripovima, ali za početak ima izvještaj s projekcije filma Neila Gaimana i Davea McKeana (a znam barem nekoga koga će to zanimati). No, tko je Paul O'Brien? Godinama sam, dok se nisam zasitio, čitao njegove recenzije svakoga broja svake od X-Men serija. Ne zato što volim X-Mene (di bi ja to?), već zato što je on to radio zabavno i uprkos rastućim dokazima da na njih ne treba trošiti kritički talent. Sada se i Paul malo zasitio pa će preustrojiti svoj X-Axis sajt tako da recenzira priče samo kad svi nastavci završe, a ta nam promjena daje povoda da ga uvrstimo u vijesti!

» A Japanci k'o Japanci: Sony je za nešto manje od dvadeset kuna mjesečno ponudio 5 mangi po izboru direktno na mobitele! Volio bih da mi se znanje japanskog proteže i na neku drugo riječ pohvale osim sugoi, a ovako moram improvizirati drugim sretnim riječima: tempura!

» A drug zveles, kad već ne šalje kolumne, poslao je makar link na opsežan preview jednog novog strip-romančića. Izgleda solidno, zanimljiv je za čitanje, jedino je prilično jasno da scenarist mrzi crtača jer mu iz stranice u stranicu ne daje da crta išta nego sporo tempirane scene razgovora. Gad.

(mcn)


Post je objavljen 23.08.2005. u 12:25 sati.