[dnevniQ]
Pregled vijesti za 21.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 21.8.

» Francuzi imaju valjda jedno 40 crtačkih blogova, a Hrvati ... barem jednog! Tonči Zonjić, popularni TonZon (Toon Zone?), obljubljen kod posjetitelja ove stranice poradi onog mangoidnog crteža Alana Forda i društva, postavio je svoj nacrtani dnevnik i uvid u napredak on-line. I super je.

» Može li se na stripu zaraditi? Može - kad crtač umre! Original nedjeljnog tabloa Peanutsa iz tisućudevetstopedesetineke otišao je na nedavnoj aukciji za 34.500 dolara ! Ajde, dobro, nije eura ... A ovdje su još neke nedavno održane aukcije i za njih postignute pare. Tako je to kad se do pred tridestak godina nije mislilo da će ti kartoni išta vrijediti, a danas svi skupljaju svoje pa neće vrijediti ništa. Ih!

» Zahvaljujući Dreamlordovom (čini mi se) migu na forumu ovdje Znaka sagite, evo linka na stranicu posvećenu pisanju scenarija za stripove. Korisna je, ako ni zbog čega drugog, zbog razgovora s Dan Slottom (scenaristom vrrrlo dobre She-Hulk) iz kojeg se vidi da svatko može uspjeti preko noći, ako noć traje petnaest godina.

» Hvala gospodinu i drugu zvelesu koji nam je hitro poslao link na provokativne sličice Batmana i Robina o kojima smo govorili u jučerašnjim vijestima ... A kad sam otvorio ovu stranicu s niskorezolutnim crtežom Michalea Turnera (poznatog po nepoznatom stripu Fathom) zdrmnulo me kako izgleda kao da se fura na Krešimira Zimonića (dok je ovaj još crtao, a ne zamajavao se Photoshopom). Na povećanoj rezoluciji sličnost je manja, ali ta kosa ...

» I na kraju, s obzirom da već para dana nismo rekli ništa o mangi, link na stranicu časopisa Shojo Beat, posvećenom stripovima za djevojčice. Sugoi!

(mcn)


Post je objavljen 21.08.2005. u 08:34 sati.