[priQaz]
Gracias!,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[priQaz]
Gracias!

(Miguelanxo Prado: PEDRO Y EL LOBO; Norma, ???.)

Zamislite da ste Miguelanxo Prado, jedan od apsolutno najboljih crtača današnjice, čovjek koji linijom i bojom može sve što poželi … Zašto biste poželjeli u strip adaptirati užasno jednostavnu pričicu "Peća i vuk", promijenivši samo malo, još uvijek ne dodavši nikakvu ulogu mački, zašto biste izabrali strip koji će imati deset-petnaest puta više stranica od izvornog predloška, stranica na kojima ćete uvijek morati crtati jedno te isto: šumu i šumu i šumu, dječaka, ptičicu u letu?

Možda zato što ste pronašli apsolutno divan način kako naslikati ptičiji let (i ništa manje sablasno prvo pojavljivanje vuka)? Možda zato što zaista volite crtati toga dječaka i tu žeženu šumu (gledao sam Prada kako crta posvetu nekom momku u album i opet je crtao dječaka, okrenutog nam leđima, i ispred njega golemu šumetinu, trebalo mu je valjda petnaest minuta da je završi, možda duže, šrafirajući)? Možda zato što vas je nešto u toj priči privuklo do te mjere da ste je jednostavno morali nacrtati - možda je uspomena iz djetinjstva bila jaka, možda ste nakon rada na crtiću Men in Black jednostavno morali napraviti nešto posve drukčije? …

Nije zapravo važno. Napravili ste knjigu i ja sam je pročitao i rekao da nije ništa posebno, minorni Prado (osim te ptičice koja je zaista, zaista, zaista dobra; a ni taj vuk nije loš; ni šuma, iako dosadi …), ali onda sam je uzimao u ruke svako malo, malo da gledam ptičicu, i tog vuka oko čije njuške leti perje, i tu bespotrebnu mačku koja je rijetka točka boje u zelenilu šume i … i što sam je više gledao to sam je više htio gledati, to sam je više listao i to mi je više u pameti ostajala. I više mi uopće nije bilo bitno zašto ste je napravili.

Ali hvala što jeste.

(mcn)


Post je objavljen 21.08.2005. u 00:15 sati.