[dnevniQ]
Pregled vijesti za 19.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 19.8.

» Kod nas je (i ne samo kod nas, bar smo u tome dosegli svijet) prilično raširena praksa skeniranja stripova, njihova prodaja, đoranje (koristi li se ta riječ još izvan mauzoleja?), a možda i čitanje … No, neće to još dugo! Kad se ostala pravosuđa povedu za primjerom francuskoga, pirati su nagrabusili (a je l'se ta riječ koristi?)! Jer, sad su uhvatili momka koji je na server postavio i tako distribuirao ništa manje no 2288 stripova i prislili su ga da plati globu od - jednog eura! Izdavači sliježu ramenima budući se pokazalo kako skenirani stripovi nemaju nikakvog utjecaja na prodaju, možda čak i pozitivnog, ali bitno da je pravda zadovoljena!

» Previše talijanskog za ove sitne sate, ali ovdje je blog drevnog talijanskog crtača Carla Peronija koji se sjeća svega i svakoga te koji je to odlučio povjeriti Interenetu.

» Kratke vijesti i nastavci: Lewis Trondheim je dao kratki intervju povodom najavljenog urednikovanja. Ništa jako zanimljivo, ali barem ima njegovu fotku kad glumi čovjeka, a ne pticu … Na dva aviona avio-kompanije koja je naslijedila Sabenu pisat će Asteriks. Tutatisa im! … Archie Comics tuži bend Veronicas jerbo su dvije cure koje čine bend izjavile da su za ime inspirirale junakinjom njihovih stripova … Članak o tome kako se, nakon kod nekih slavnih Amera te kod ona dva naša mufljuza, može kupiti pojavljivanje svoga imena i u nekim stripovima. Ili će se moći?

» I na kraju, skice iz ljetnog bloka čuvenog Joana Sfara. A možda ulovimo i Franu Petrušu da skenira crteže koje je on radio na Krku …

(mcn)


Post je objavljen 19.08.2005. u 00:51 sati.