[dnevniQ]
Pregled vijesti za 18.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 18.8.

» Okej! Sarajevo ostaje grad za kojeg su u Evropi čuli! Jacques Ferrandez bio je tamo lani da bi vodio neki tečaj ili školu, a onda je sad objavio knjigu skica, fotki i crteža (plus strip o samoj školi) nazvanu Sarajevski tramvaji. A ako sam ovaj ovdje članak pročitao kako spada, ispada da se i preselio u Sarajevo. A? Ispravite me ako griješim …

» A za stripove na webu se zainteresirao i New York Times, obilno citirajući njihovog apologeta Scotta McClouda (čija će knjiga u biblioteci Q skoro, vrlo skoro, ove godine, ziher) i Scottova osporavatelja Garya Grotha, izdavača The Comics Journala. NYT se pita jesu li ti stripovi pristupačni neupućenima, kad prestaje strip i počinje animacija te isplati li se sve to financijski. Neki su se webaši potom burno ne složili sa člankom i to ovdje.

» Kad se već relativno ozbiljno bavimo ovim izvještavanjima, onda budimo bolji od naših dnevnih novina (nije teško) i donesimo nastavke vijesti koje se tiču stripa, da ne bude kao kad je umro Superman što je i kod nas pisalo, a da nikad nije izvješteno da je oživio … Skrećem s teme: ispostavilo se da kod onih seksi fotonovela na španjolskom što su zaplijenjene u Denveru manji problem što su seksi nego što su na španjolskom. Neki tamo neće Meksikance u svojoj butizi … A Ryan Estrada je završio svoj strip od 168 stranica u tjedan dana i još je morao nadodati jer se našlo mamalaza da se utrkuju s njim te je tako rezultat (i valjda rekord) 175 stranica. A sada će se naspavati pa možda krenuti na dvotjedni strip od 336 stranica. U svakom slučaju, na njegovoj stranici je blog koji prati reakcije, napredak i komentare - a i Q blog se spominje na njemu!

» Još jedan strip slijedi Dilbertovu formulu primanja fora od čitatelja. Ovdje je obavijest kako se za taj novi strip, Lucky Cow, čija se radnja događa u restoranu hitre hrane, primaju istinita fast food fiasko svjedočanstva. Pa ako vam se da …

» I najbizarnije danas: visoko cijenjeni nakladnik alternativnih, nagrađivanih i prestižnih stripova Fantagraphics Books, na čelu s maločas spominjanim Garyem Grothom, svako tol'ko održava - streljanu u osušenom koritu rijeke. Onda tamo donesu kućne i uredske otpatke - staru fotokopirku, usisavače, vatrogasne aparate - i izbuše ih iz arsenala vatrenog oružja. Onda se vrate doma i mirne duše opet napadaju nasilne stripove kao moralno bezvrijedne.

(mcn)


Post je objavljen 18.08.2005. u 00:26 sati.