[dnevniQ]
Pregled vijesti za 16.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 16.8.

» Ehehe-heej! Izgleda da još postoji poneki magazin koji nije Q! Strike izlazi u Italiji i napola u boji, donoseći kolor prijevode i, ako se ne varam, crno-bijelu domaću produkciju po 2 i po ojra za 96 strana. Zašto nam je to udarna vijest? Jer ima sličicu koju možemo iskoristiti!

» S obzirom da vam još ne smijem reći ništa o Goranu Sudžuki (osim najave "njegovog" paperbacka u seriji Y, The Last Man za studeni), ovdje možete pročitati članak iz svijeta umjetnosti u kojemu je negdje pred kraj ukopana i vjestica o Danijelu Žeželju!

» A reprizu sedamnaest tjedana Calvina & Hobbesa, koja je u svojoj biti samo naplaćena reklama za knjižurinu u kojoj će biti okupljeni svi C&H stripovi, kupilo je do sada dvjesto novina . Što pokazuje kako su čitatelji zapravo svuda isti: radije Alan Ford klasik po x-ti put nego bilo što novo.

» A i Newsweek se raspištoljio o stripovima . Sjete se oni toga svakih dvadeset godina. Tako je prošli put Maus bio simbol odrastanja stripa, sada su to Marjane Satrapi (čiji je strip o djetinjstvu u Iranu postao obavezno štivo na američkoj vojnoj akademiji pa vi vidite gdje dalje kane ratovati), Joe Sacco i ponovo Spiegelman, dakle sve do jednog dokumentarni stripovi (u skladu s tezom V.S. Naipaula o smrti romana?). I onda dalje odbriju na filmove jer ajde što su stripovi dobri, ali se na njima - gleč! - može i zaraditi. No, da.

» Konačno, jedna od onih "malih" stripovskih tema , o čovjeku čiji je život bio vezan za stripove otkako je u Prvome svjetskom ratu izgubio oko, koji ih je crtao i kad ih nije imao gdje objaviti te koji vjerojatno ni u jednu enciklopediju neće ući. Dobro jutro svima!

(mcn)


Post je objavljen 16.08.2005. u 10:01 sati.