[dnevniQ]
Pregled vijesti za 14.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 14.8.

» "Nedjelja, dan odmora, nitko se ne muči", pjevali smo nekad davno. Pa dajte da odradim vijesti na brzaka i ne mučim se, i tako nitko ništa bitno nije radio ovaj vikend ... Takva je suša da ću na prvo mjesto - eto, baš hoću - staviti svoj vlastiti prikaz Kordejeva Smokea. Zveles ga je već prikazao na ovom blogu, a ja se nisam htio gurati s njime pa sam ga recenzirao na onom mom drugom blogu.

» A ako se ne radi danas, radilo se prošli tjedan. Na sajtu Comic Book Resources-a pokrenute su dvije kolumne! Jednu piše Erik Larsen , tvorac Savage Dragona te izdavač Image Comicsa, koji će se u svojoj rubrici pretvarati da je samo fan, a drugu bi tjedno trebao puniti Robert Kirkman , scenarist popularnih serija Nepobedivi i Okružen mrtvima (na ovim prostorima cirkuliraju u srpskom prijevodu, inače se zovu Invincible i Walking Dead, ako vam je do googlanja), a koji će u kolumni pričati o sebi. Za sada priča kako sam sebe ne plaća za Nepobedivog. Pogledajte i sami odlučite hoćete li jednom tjedno navraćati čuti što Erik i Robert imaju kasti.

» Zahvaljujući Gianfrancu Goriji imamo i par zanimljivoh linkova: ovdje je sajt posvećen velikome talijanskom crtaču Disneyevih stripova, Romanu Scarpi, a ovdje je stranica posvećena bedževima sa stripovskim junacima.

» Mike Collins je britanski crtač službenog stripa o Doktoru Whou (kome?). Pa su u BBC-u opet promijenili glumca te on objašnjava koji su problemi kod crtanja po živim likovima . Rekao sam vam da se ništa ne događa ...

» I da ne bismo zaboravili mangu: članak o tome kako ove stripove uveliko čitaju i (zagrc!) djevojčice, a kao protuteža članak o japanskom nacionalizmu kroz strip. I ugodan vam produženi vikend. Al' stavit ćemo i sutra neke vijesti, ako ga provodite pred računalom!

(mcn)


Post je objavljen 14.08.2005. u 00:42 sati.