[dnevniQ]
Pregled vijesti za 13.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 13.8.

» Pričamo li previše o mangi? Neka! Ovdje je razgovor s Keijijem Nakazawom, autorom jedne od najbitnijih mangi uopće - stripom (i crtićem) Barefoot Gen. Nakazawa je kao dječak preživio pad atomske bombe na Hiroshimu i Gen je strip o tim danima, jedno potresno djelo. Kad smo već kod toga, evo još jednog razgovora s Nakazawom ... A ovdje i ovdje su preostala dva dijela članka o utjecaju atomske bombe na stripove.

» Kako ne bi ispalo da nas baš ništa američko ne zanima, spomenimo jedan na prvi pogled zanimljiv (premda, tko zna kakav zapravo) strip koji stiže iz Oni Pressa. Capote in Kansas, autora Andea Parksa i Chrisa Samneeja, priča priču o stvarnom američkom piscu Trumanu Capoteu koji je početkom šezdesetih pošao u Kansas kako bi napisao dokumentarni roman o ubojstvima koja su se tamo dogodila 1959. Roman je objavljen 1966. (a ja volim tu godinu), nazvan je In Cold Blood i po njemu je snimljen film, a Parks (kao scenarist sklon kanzaškim temama) & Samnee sada pričaju priču o pričanju priče. Štono rekoh, zvuči zanimljivo.

» Kako se možda iz mog prikaza top liste Sequential Tarta možda moglo shvatiti kako mi Finder nije drag strip, ispravimo pogrešku ukazivanjem na poduži članak o tom stripu, koji će vas svakako bolje upoznati s njime nego moji kratki komentari.

» Čitatelji stripova često zanimaju svakojake bizarnosti o kojima autori najčešće ni ne razmišljaju. Onomatopeje, na primjer! Autor će je upisati, a čitatelj će se poslije njome oduševljavati ili razbijati glavu. No, zanima li vas semantika zvuka u stripu, eto članka baš za vas!

» A izašao je - kako ne bi - i novi broj Strip Vesti u kojem možete čitati o izložbi u Zaječaru, nagradama u Leskovcu, te najave festivala u Bitoli i Šapcu (u Šapcu je i magazin izašao), te mnoge druge vijesti, natječaje i kolumne (jedna o Franquinu, jedna o Hergéu). Hop!

(mcn)


Post je objavljen 13.08.2005. u 11:02 sati.