[dnevniQ]
Pregled vijesti za 11.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 11.8.

» Hajd'mo kompletno ignorirati Amerikance danas, a? Bit će oni tu i sutra, a u našim krajevima čuti vijesti isti dan i tako nikad nije bilo bitno. Vijest je vijest onda kada stigne ... Ali evo jedne friške, svejedno: Lewis Trondheim (to je on na sličici), slavan čak i kod nas, prije svega zato što je objavljivan u Q-u, a potom i zato štomu je kod More Comicsa izašao jedan od albuma Zekanovih hvalevrijednih pustlovina (drugi najesen), prihvatio se uređivanja kolekcije Shampooing (ako sam dobro skužio da je to naslov) kod izdavača Delcourta. Time se Trondheim - koji se nedavno bio odrekao crtanja, pa to porekao napravivši odličan introspektivno-investigativni album Desoeuvre - pridružio svome daleko manje slavnom hrvatskom kolegi u tranziciji (nadajmo se privremeno) iz autorskih u uredničke vode. No, dok je tamo, recimo i o čemu će biti riječ: "o stripovima za velike koji znaju ostati mali i male koji žele postati veliki". Eto.

» A inače se francusko tržište uzvrpoljilo jer je neki Berlusconijevi frend krenuo kupiti izdavačku grupu RCS koja ima u vlasništvu francuski Flammarion, a pod kojim su humoristički časopis Fluide Glacial te izdavačka kuća Casterman. E, a ako njih prodaju, mogli bi ih kupiti Media Participations koji su nedavnokupili Dupuis, a prije toga sve živo drugo pa bi ogrometni dio francuskog tržišta bio pod istom vlasničkom palicom. Eto, kakve mi sve probleme nemamo jer nam se izdavaštvo sastoji od ... Bernarda Radovčića? U svakom slučaju, link (na talijanskom) je ovdje.

» A Paolo Eleuteri Serpieri, kod nas preko svake mjere poznat po stripu Druuna (kojeg ovdje spominjemo kao još jedan Google mamac), uortačio se s Jeanom Dufauxom na stripu koji će se događati u Veneciji. Zbog toga se Dufaux ostavio Giacoma C. , a Serpieri ... ostavlja li se on Druune? Linkao bih vam vijest, ali sam ja upravo cijelu prepričao pa vam umjesto toga dajem link na stari interview sa Serpierijem u kojem nećete doznati ništa o Druuninoj budućnosti, ali hoćete o tome kojom se glumicom nadahnuo za Druunu te koga bi htio da je glumi, ako ikad bude snimano.

» Jedna vijest specijalno za Davora Šišovića i pazinsku ekipu koja brije na Julesa Vernea: Schuiten & Peeters, duo koji radi "Nejasne gradove" (o kojima je pisano u 14. broju Kvadrata kojeg ste sigurno nabavili), složio je izložbu svojih radova kao da se radi o Verneovom putovanju kroz njihov svijet kojim se nadahnuo za svoje knjige. Malo uobraženo, ali citatno, a to prolazi kod francuskih fanova ...

» Te, na kraju - tarot! Tarot (a bogme i igraće) karte s likovima i prizorima iz popularnih stripova kao što su XIII, Largo Winch, Thorgal, Druuna (opet!), Lanfeust de Troy ili Asterix! Možda i Sillage i Lucky Luke! Čemu? Nemam pojma ...:)

(mcn)


Post je objavljen 11.08.2005. u 09:43 sati.