[dnevniQ]
Pregled vijesti za 8.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 8.8.

» Mislim da jednostavno čitamo premalo mange, pa čitajmo onda makar o mangi! Ovdje je jedan članak koji pokriva nova zbivanja na manga-fronti u Engleskoj, spominju se bitna imena (Tezuka, Miyazaki) kako bi se stvar kontekstualizirala, a i nove serije koje kreću od kojih se jedna - izvrsni Case Closed, o detektivu zarobljenom u tijelu dječaka, pravi gušt za sve kojima fali whodunnit u stripu - u originalu zvala Detektiv Conan, ali je ime valjda promijenjeno da netko ne bi pobrkao dječarca detektiva s mačovitlajućim barbarom … A u marginalno povezanoj vijesti, pronađena je možda najstarija anime - crtanofilmska manga.

» Egipat! Znate da volim bizaritete pa eto opsežne analize izdavačke povijesti Mickeya Mousea na arapskom (um, nije članak na arapskom nego stripovi o kojima je riječ). A kako se u članku spominje domorodački egipatski strip Samir, nastao pod utjecajem Spiroua i Tintina, malo sam googlao i eto povijesti dječje literature (strip uključen) u Egiptu. Mnjam.

» Idemo, brzo nešto poznato prije no izgubimo sve čitatelje! Frank Miller , sada i svjetski slavan po Sin Cityu, intervjuiran je pri čemu nije rekao bogznašto pametno, već je samo pričao o svojim stripovskim i filmskim planovima! … Intervjuiran je i Alex Ross, veliki slikarski uzor Esada Ribića, od kojeg nismo ni očekivali da kaže išta pametno! Da, okej, sad jesmo izgubili sve čitatelje…:)

» Novi broj francuskog časopisa BoDoi donosi nam pak zanimljiv intervju. Stripovsku legendu Alberta Uderzoa ("Asterix") intervjuirao je Christophe Arleston, scenarist čiji su Trolovi iz Troje bili možda najbliža scenaristička paralela starim, dobrim Asterixima koje sam ikad čitao (osim što Arlestonu treba četiri albuma za priču koja bi Goscinnyu stala u jedan). Uz to, u ovom Bodoiu su Follet, Geerts, Sfar i Tardi, što ga čini vrlo zanimljivim, iako u ovim krajevima ne i naročito dostupnim.

» Na Fangoriji, web-inačici kultnog časopisa za filmski i ini horror, od ponedjeljka (valjda ovog) trebao bi ići flash-animirani serijal o režiseru horrora Terryu Sharpeu koji se noću mora s užasima zaista suočiti. Ovaj mjesec bi se strip s istim likom trebao pojaviti kod Image Comicsa, a preview je negdje na autorovoj stranici. Čitanje!

(mcn)


Post je objavljen 08.08.2005. u 01:26 sati.