[dnevniQ]
Pregled vijesti za 5.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 5.8.

» Imam tu glupu naviku da budem nostalgičan za vremenima u kojima nisam ni živio. Pa mi se onda uklopilo to što sam danas čitao Ramblu, jedan dio stripovanih memoara Carlosa Giméneza, koji me puknuo na šezdesete s pronalaskom o kojem ću za koji čas ... Naime u ta, vjerojatno jadna, vremena koja su ipak znala iznjedriti vlastite legende, postojala je i grupa strip crtača koja se zvala Air Pirates i koji su radili underground stripove s Disneyevim likovima i željom da ih Disney tuži. Besmisleno, ali sigurno su sami sebi bili face, a i to je ponekad dosta. No, kompletna priča o Zračnim gusarima, procesu i tako tim stvarima je ovdje, dok kompletnu prvu svesku underground Mickeya možete, zahvaljujući čudima Interneta, daunloudati ovdje.

» Što brine Francuze? Kako se čini, gazde Dreamworksa (Spielberg, Geffen, Katzen-opet-berg) odlučile su svoju firmicu prodati TV-lancu NBC. A što to znači za Tintina prava na kojeg je Spileberg kupio još 1983? Ajooj, drame ...

» Kad smo već kod Francuza, Tom Šakić je iskopao zanimljiv tekst (malo akademski i s previše vrludanja za moj ukus) o Françoisu Bourgeonu, autoru i kod nas obljubljenih Nošenih vjetrom, kojeg (na engleskom!) možete pročitati ovdje.

» Oproštajno, nešto za čitanje. Premad na temu koja, štono reče Melina, "ne može promašiti" - strip o pogrebu autoričine bake djeluje dobro i osjećajno napravljen. Provjerite ovaj work in progress.

(mcn)


Post je objavljen 05.08.2005. u 01:22 sati.