[dnevniQ]
Pregled vijesti za 4.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 4.8.

» Pa i nema nekih urnebesnih vijesti danas … Najbliže što se stiže jest vjestica da su Koreanci pokušali u japanskim novinama objaviti karikaturu kojom kritizitaju japansku interpretaciju zbivanja u Drugom svjetskom ratu, a da im Japanci to nisu dopustili. Već vidim kakve to valove zanimanja proizvodi u našim krajevima, koji još sa svojim ratovima nisu raščistili … >:)

» Okej, brzo nešto zanimljivo! Ovdje je stranica na kojoj možete vidjeti njuške hrpe crtača novinskih stripova i karikaturista (plus naslovnice njihovih izdanja). Meni je, ako ništa drugo, bilo superzanimljivo vidjeti kako izgleda Bill Watterson od Calvina & Hobbesa, premda izgleda kao Calvinov tata s brkovima (ili Calvinov stric s naočalama).

» A elektronski časopis Sequential Tart, kojeg smo spominjali nekidan, objavio je svoj popis 50 ukoričenih stripova bez kojih bi nam život trebao biti nezamisliv. Popis je amerocentričan, ali hrpa ljudi zapravo voli popise jer im olakšava početak (ili nastavak) potrage za vlastitom savršenom stripotekom, pa neka ga!

» Te na kraju, razgovor s Jimom Leejem, zanimljiv iz barem tri razloga. Prvo, jer je Jim Lee ključna figura Image pokreta devedesetih, uspješan i bogat momak koji se vratio crtanju. Drugo, zato što s njim razgovora kolega po olovci Bryan Hitch (Authority). Te treće, zato što je uvijek zanimljivo čuti kako misli netko tko misli, dodirnih se točaka uvijek nađe.

(mcn)


Post je objavljen 04.08.2005. u 03:03 sati.