[dnevniQ]
Pregled vijesti za 3.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 3.8.

» Koji je najbolji trenutačni talijanski strip? Ratman (vidi Q broj 4)!!! A Petak 12 je usporedna serija koju Leo Ortolani crta u svescima o Ratmanu. Koja je isto ludnica te s pravom patite što je ne čitate. Za utjehu, makar člančić na temu...:)

» U skladu s našim već tradicionalnim naglaskom na bizarno i nekomercijalno, visoko plasiramo vijest da se u Australiji oformio novi izdavač … A grupa Brazilaca je za američko tržište pripremila western antologiju, znajući da će tako najlakše propasti. Ali, kako je takav model možda zanimljiv i ovdašnjim stripašima, te kako jednog od upetljanih Brazilaca (bok, Ricardo!) znam, odlučio sam vam na taj rubni događaj po svaku cijenu svrnuti pažnju. Trkom do Newsarame!

» Kako izgleda, netko je smislio software za katalogiziranje stripova . Mislim da taj ipak nije prvi, vjerojatno ni najjeftiniji, a možda nije ni prilagođen drukčijim stripovima od američkih. No, možda nekoga zainteresira?

» Razgovori s autorima popularna su zanimacija lijenih novinara. Pa tako ovdje možete pročitati razgovorčić s Garthom Ennisom o njegovom radu na Punisheru i Preacheru, te planu za novu mjesečnu seriju s Darickom Robertsonom, a sve poraćeno slikama na kojima je Garth ljepši no u stvarnosti … A ovdje vas, pak, čeka intrervju s Alexom Robinsonom, autorom odličnog Box Office Poisona, kojim najavljuje svoj novi rad, Tricked.

» Završimo takozvanim demokratskim vijestima. Demokratske vijesti su vijesti do kojih meni osobno nije stalo, ali s teškom mukom prizanjem da nekome može biti pa ih velikodušno ipak prenosim. Tako, na primjer, doznajemo kako je Ex Machina Briana K. Vaughana kupljena za film . Sad, BKV - kako ga ljudi pišu da se ne bi mučili s točnim slovkanjem njegova prezimena - piše dobre stvari kao što su Y, The Last Man ili Runaways, ali mi se Ex Machina (nešto kao West Wing sa superherojima) nije naročito svidjela jer je previše podsjećala na film. Pa će sada i biti film. Mislim, ono, svejedno … A Harvey Pekar je legenda autorskog stripa (American Splendor je lani postao i film) čiji su autobiografski radovi meni zamor nad zamorima (s izuzetkom, možda, Our Cancer Year). No, kako je on ipak važna faca, a crtač na njegovom novom projektu (bok, Dino!) mi je frend - stavimo taj link na prvu kritičicu albuma Quitter i riješimo se jada.

(mcn)


Post je objavljen 03.08.2005. u 01:20 sati.