[dnevniQ]
Pregled vijesti za 2.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 2.8.

» Naoki Urasawa, mangaš (prava bi riječ za crtača mangi zapravo bila "mangaka") koji je napravio odličan, odličan, odličan 20th Century Boys (a hvale mu i raniji rad, Monster) sprema se na strip Pluto, koji će biti obrada kultne epizode Astro Boya (Tetsuwan Atom) Osamua Tezuke, stripa kojeg je mali Naoki pročitao kad mu je bilo četiri i koji ga se strašno dojmio. Članak vrijedi pročitati - između ostaloga - i da se vidi kako i u Japanu postoje predrasude protiv "odraslih koji čitaju mange u podzemnoj".

» Koja li je, koja li je najvažnija od ove tri superherojske, generacijski različite vijesti? Da li ta kako će se Jim Lee - jedna prosječno talentirana crtačka megazvijezda - vratiti stripu na kojem je zaradio drugi milijun, WildC.A.T.sima (kod nas poznatih prije svega po crtićima), povukavši za sobom jučer spominjanog slavnog scenarista Granta Morrisona? Da li ta kako će Dark Horse u kartoniranom i groznoskupom izdanju reprintirati rane (a možda i kasnije) epizode kultnog stripa 80-ih, Nexusa Mikea Barona i Stevea Rudea? Ili da što je Mark Evanier pri kraju sa svojom knjigom o kralju američkog stripa Jacku Kirbyu te da će uspostaviti mailing listu na kojoj će tekst moći biti prodiskutiran? Ah, važnost vijesti vjerojatno će ovisiti o tome kojoj generaciji pripadate …

» Aj'mo kratku vijest: traži se mjesto koje će udomiti biblioteku i arhivu Huga Pratta .

» Ryan Estrada, ma tko on bio, pokušat će u tjedan dana počevši s 8. kolovozom nacrtati strip od 168 stranica (ne vadite digitrone, to je po stranica za svaki sat u tih sedam dana), na naslov kojeg mu pošalju čitaoci sajta, te tako pokušati oboriti rekord za najduže kontinuirano crtanje kojeg mu je (sa 100 sati nad 72) netko preoteo pa sad jadnik više nije u Wikipediji. Vijest je svakako zanimljiva, ali crne kronike obično jesu.

» I na kraju jedan od onih članaka s druge planete, o tome kako ima novina koje objavljuju stripove i kako su čitateljima tih novina ti stripovi važni. Je li?

(mcn)


Post je objavljen 02.08.2005. u 09:39 sati.