[dnevniQ]
Pregled vijesti za 1.8.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 1.8.

» Hmm … Ovo mi se čini zanimljivim premda tek treba zaživjeti: Webcomicsnation je nova uslužna stranica koja pokušava biti za web-stripove ono što je blog.hr za blogove u Hrvata. Elem, nešto se malo hostinga plaća, ali se može i naplaćivati posjeta (iako teško od nas kad nas PayPal ne šljivi). U svakom slučaju vrijedi spomenuti kako bi potencijalni web-stripaši prošvrljali onuda i ispravili me ako griješim.

» Grant Morrison je škotski pisac američkih stripova kojeg vole mnogi, kao recimo naš kolumnist Zoran Veles … A Zoran je možda u pravu da se Morrison zna prodati i bolje od kolega koje mu stalno vise po netu. Jer o njemu pišu u New York Timesu , a o njima ne! Povod je nikad sagrađena (a planirana) arhitektura New Yorka (poput one Gaudijeve katedrale itd.) koju je Grantček ubacio u svoj strip Manhattan Guardian.

» Sve prodavanije na američkom tržištu su mange, japanski uvozni stripovi, a primjećuje se pojačan uvoz shoujo (čitaj: "šouđo") mangi, stripova koje cure crtaju za cure na teme od bajkovitih svijetova do homoseksualnih romansi (iako, te imaju posebno ime kojeg se ovaj čas ne mogu sjetiti). Događaju se i takvi bizariteti da će, recimo, američka izdavačka kuća Dark Horse uskoro uvoziti mange nastale po ljubićima iz američke serije pisanih romani Harlequin (nešto kao "Život" nekada u nas. E pa je onda logično da članak o tome osvane u Womens E-News, a tko o shoujo-mangama poželi znati više, ovdje će naći lijepi članak Matta Thorna.

» Na kraju, možda vam Q-ov blog nije dovoljno stripovsko štivo za svaki dan (teško je u to povjerovati, ali je moguće)? Tada uvijek možete veselo poskočiti do dorbih internetskih časopisa kao što su 9th art (fini članak o Quinou u zadnjem broju ili od žena uređivani Sequential Tart. Pa javite, nađete li iščitavajući kakvu vijest koja i nas zanima.

(mcn)


Post je objavljen 01.08.2005. u 00:07 sati.