Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kronotvorije

Marketing

Samaritanci licemjeri!

Ne podnosim ubijanje životinja radi krzna i mučenja radi testiranja novog laka za nokte. Smatram da bi Vlatku Pokos u najmanjem slučaju i samu trebalo oderati, po mogućnosti na živo, pa da i ona osjeti kako je to kada ti oštrim nožem ogule tijelo kao da si krumpir. Pogotovo kada postoje umjetna krzna.

Također mislim da su licemjeri svi oni koji prosvjeduju protiv testiranja kozmetičkih proizvoda na zečicama, a da to nisu one playboyeve, a i sami koriste te iste kozmetičke proizvode.

Meni se to isto ne sviđa, ali ne prosvjedujem jer znam da bi bez toga (ne govorim sada o kozmetici) ljudsko znanje slabo napredovalo.

Licemjeri ste i svi vi koji ste oštro protiv takvih testiranja a redovito pijete lijekove kada vas nešto zaboli. Naime, svi su se ti lijekovi pokazali uspješni na životinjama prije nego su primjenjeni na ljudima. Ti slatki štakori koje pokušavate spasiti, a kojih bi se na smrt preplašili i panično počeli tražiti batinu da ih zatučete sretnete li se s njima kojim slučajem uživo (ok je ubiti ih, samo dok vas nitko ne vidi), pomogli su u izliječenju mnogih smrtonosnih bolesti i pomažu i dalje... što mislite, kako se pokušava otkriti lijek protiv raka?

Biste li radije za spas tih životinja vi pristali biti „pokusni kunići“? da se na vama prvo lijek ispita? To bi vi?!?! LICEMJERI!!! Zar nije vrijedno žrtvovati nekoliko životinja da bi se spasili ljudski životi? Za mene je i jedan ljudski život dovoljan razlog da žrtvujem krdo ovaca, jazbinu zečeva, ma i cijelu noinu arku ako treba.

Pogledajte malo slike ljudi koji pate od nekakvog oblika raka, porazgovarajte s njima, njihovim obiteljima. Kako se sada osjećate? Je li vam žao tih ljudi? Ili vam je još uvijek više stalo do životinja? Prosvjedujte protiv sporog istraživanja na tim područjima, prosvjedujte protiv nedovoljnog financiranja tih istraživanja, pomognite čak s nekom kunom, pogledajte malo ljudsku vrstu, svoj vlastiti rod, a prestanite izigravati životinjske samaritance! Ipak nismo tako okrutni, ne ubijamo ih radi zabave, sve to ima svoje opravdane razloge i pitanje je gdje bi svi mi bili da u prošlosti nisu vršena takva istraživanja, možda bi i cijela ljudska vrsta već odavno izumrla.

Znate li kako se vrše istraživanja u neurologiji? Znate li da se malim macama reže lubanja, da im se na mozak spajaju elektrode i proučavaju reakcije, naravno, maca svo to vrijeme mora biti pri svjesti! Ha? Znate li to? Mislite da je to bez razloga? Bi li rađe dali da vama otvorimo mozak dok ste živi? Vašim bližnjim? Nisam ni mislio da bi.

A ovi naši prosvjednici za životinjska prava... prije jedno godinu dana ugledao sam ih ispred ustanove u koju ulazim svakog dana... stajali su tamo s nekakvom peticijom za spas životinja.... a znate li što su imali pored sebe? Na vrućini od 35 celzijevaca?! Znate li? Malog psića u kavezu od 0.5 x 0.5 metara!!! Malog jadnog psića koji je tako na suncu u tom skučenom prostoru morao provesti cijeli dan dok su se oni osvježavali limunadama iza suncobranom zaštićene peticije!!! To su borci za životinjska prava?! To su odvratni gadovi!!! Bio sam u žurbi i nisam stigao intervenirati ali čuli bi me da sam mogao zastati.. obožavam životinje i to mi se smučilo... a oni su kao borci protiv tih stvari! Smradovi! Briga ih je samo za vlastitu kožu.

Post je objavljen 18.07.2005. u 18:44 sati.