Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kronotvorije

Marketing

12 centi do 3. svjetskog rata?


Mabus će uskoro umrijeti,
Nakon čega će slijediti veliki pomor ljudi i životinja,
Osveta će biti brza,
Kad dođe komet, stotine ruku, žeđ i glad.


Ovo je samo jedno od mnogih nostradamusovih proročanstava. Govori o 3. svjetskom ratu, no što je on pod time točno mislio ne možemo znati, možemo samo nagađati. A protumačiti njegove „stihove“ možemo na mnogo različitih načina i time razviti mnogo različitih scenarija. Pravi scenarij saznamo tek nakon što se on i desi, a tada nostradamusova proročanstva dobivaju pravi smisao i nevjerojatno je koliko u detalje opisuju taj događaj. Jedan od zadnjih „pogođenih“ proročanstava bio je onaj o napadu na WTC.

Sljedeći veliki „događaj“ trebao bi biti 3. svjetski rat. Pri tome se spominje rat između bliskog istoka i Amerike (zajedno sa njihovim saveznicima britancima). Naravno, umiješana je i cijela Europa! Po nekima je Mabus G.W.Bush, nakon čije smrti se Amerika osvećuje bliskom istoku koji uzvraća napadima nuklearnim i biološkim oružjem. Pustimo sad sva ta tumačenja sa strane i razmislimo o trenutnim velikim događajima u svijetu.

Što bi u današnje vrijeme mogao biti uzrok novom svjetskom ratu? Borba za teritorij? Malo vjerojatno! Nešto drugo. Vraćamo se ne naftu.

Kada se govori o novom poskupljenju nafte, ne govori se točna cijena barela, već se kao prva informacija ističe da se cijena nafte približava 60$ po barelu. Dakle, kritična točka nalazi se na 60$. To je cijena do koje je sve to još podnošljivo i ne događaju se veliki potresi u gospodarskom svijetu. No što ako cijena nafte probije tu točku od 60$? Trenutna cijena nafte na američkom tržištu je 59.88$, rezerve su minimalne, a prijeđe li nafta 60$ ameri će morati na bliski istok u akciju otimačine nafte.

A tko je najveća prijetnja na bliskom istoku? Nuklearnim oružjem oboružan Iran. U posljednje vrijeme svjedoci smo američkog njuškanja po Iranu u svrhu pronalaska i oduzimanja nuklearnog naoružanja. Svjedoci smo i toga da je Iran i dalje odlučan u novim istraživanjima. Bush je zadnjih par godina odobrio ogromne financije za povećanje naoružanja. Iranci su jaka vojna sila, da ne govorim o tome kako su dovoljno ludi da pokrenu džihad a tada ih malo tko može zaustaviti.

A zašto oni sve to čine? Ameri im naravno žele oduzeti nuklearno oružje jer im u slučaju da krenu po naftu ne odgovara baš previše činjenica da su iranci toliko naoružani i to s takvim oružjem. Iranci se pak naoružavaju jer su svjesni da bi ameri mogli doći u ofenzivu. U prilog svemu tome ide i činjenica da je danas u Iranu za predsjednika izabran konzervativac Ahmedinedzad čijim izborom amerikanci naravno nisu oduševeni. Mislim da bi bili zadovoljni jedino u slučaju da je za iranskog predsjednika izabran neki amerikanac. Ne čini li vam se da su ti svi događaji sve bliže i bliže svom krajnjem cilju? Samo se čeka novi porast cijene nafte.

Gdje je u svemu tome Hrvatska? Mnogi od nas misle kako smo mi mala zemlja i u svemu tome nebitna. No dovoljno je da postanete bitni samo jednoj strani i uvučeni ste u sva ta sranja.

Nedavno su ameri od nas tražili da potpišemo ugovor o neizručivanju njihovih generala vojim sudovima. Dakle, smatrali su nas dovoljno zanimljivima za tu stvar. Mogu li u nama vidjeti zanimljivu zemlju za još neke kombinacije? Mogu. Kada su bombardirali Srbiju, amerikanci su većinu svojih avionskih baza imali u Italiji. Krenu li u rat s Iranom trebat će im slične baze u Europi jer je Amerika predaleko. S obzirom da će velike europske zemlje (izuzev britanaca) pokušati na svaki način izbjeći sukob takvih razmjera, teško je za povjerovati da bi amerikancima dopustili baze u svojim zemljama. Kako je Amerika bogata a lijepa naša grca u dugovima, vjerujem da bi naši političari bez previše razmišljanja za neku lijepu višeznamenkastu cifru bez problema ustupili našu zemlju za smještaj američih baza. I eto nas u ratu, iranci ne trpe amere a samim time ni sve njihove prijatelje. Ali opet, mi smo isto tako poprilično udaljeni od Irana i moguće je da nam se takav scenarij ne desi.

Ali postoji još jedan. Ako započne svjetski rat kojim će biti zaokupljene sve svjetske velesile otvara se mogućnost malih ratova između malih zemalja. A kako mi imamo nestabilne susjede gladne naše krvi postoji opet velika mogućnost da oni iskoriste tu situaciju i ponovo nas napadnu. srbi s istoka, a i slovenci bi mogli još jače zavoljeti Piranski zaljev. Sve bi se to odigralo bez intervencije velikih zemalja koje bi nas mogle zaštititi, ne bi više bilo plavih kaciga a i Europa bi se tada već sigurno raspala. Sad bi svi opet mogli reći kako je Srbija danas osiromašena i slaba vojna sila. Da, narod je osiromašen, jednako kao i hrvatski, ali zato imaju bogate pojedince. Pojednice koji su spremni isplatiti 5 milijuna dolara Mladiću samo da se preda Haškom sudu. A dovoljno su ludi da taj novac pretvore u municiju. Uglavnom, jedno veliko sranje!

Sad nam ostaje još jedino da se molimo da cijena nafte na prijeđe kritičnu točku od 60$ po barelu!


Post je objavljen 26.06.2005. u 00:57 sati.