Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Wookiji i Chewbacca.

Wookiji su velika i jaka bića, potpuno prekrivena dlakom, brzo uče i poznati su kao vrlo dobri mehaničari. Wookiji su posebno ispaštali u vrijeme Galaktičkog Građanskog Rata kada su ih Imperijalni garnizoni napadali i uzimali ih kao robove i mehaničare. Wookiji su opet došli na svoje kada je Palpatin ubijen u bici kod Endora. Onda su oni prestali biti progonjeni i opet su mogli imati svoje predstavnike u Senatu, kao za vrijeme Nove Republike, u kojoj su bili ravnopravni i slobodni. Wookiji imaju velike pandže ali ih odbijaju koristiti i upotrebljavati u borbi jer misle da je to znak slabosti, i ako ih koriste da su kukavice. Wookiji upotebljavaju samo bowcastere, koji su jednako ubojiti u pravim i iskusnim rukama kako i blasteri. Wookiji nemogu govoriti nijedan drugi jezik osim svoga. Oni komuniciraju urlicima.

Nama najpoznatiji Wookie je Chewbacca. On je rođen na planetu Kashyyyk, i tamo živi 80 godina nakon čega napušta Kashyyyk u potrazi za pustolovinama. 60 godina bio je slobodni pilot, sve dok Imperij nije proglasio Wookije robovima. Uhvaćen je i sljedećih 30 godina radi teške i mukotrpne poslove kao rob u imperiskim kampovima za robove. Na njegovu sreću iz robstva ga izvlači Han Solo, novak Imperije, te njih dvojica ulaze u podzemlje kao krijumčari. Wookie je ostao zahvalan Hanu do kraja života što mu je pomogao. Njih dvojica su bili odličan par, Chewbaccina snaga i Hanovo znanje o mehanici učinili su svoje. Kroz 15 godina imali su mnogo pustolovina sve dok nisu uzeli Obi-Wan Kenobija i Lukea Skywalkera na put za Alderaan. Chewiev udio u spašavanju Princeze Leie donio mu je zahvalu Savezništva. Tako dalje Chewbacca prati Hana kroz daljnje pustolovine.

Han se kao što znate iz filma zaljubio u Princezu Leiu a i ona u njega te su imali obitelj. Iako je Han napustio aktivnu dužnost da bi proveo više vremena s obitelji, Chewbacca ga nije ostavio, te je pomagao obitelji. Han je imao sina Anakina koji je u tijeku evakuacije planeta Sernpindal zajedno sa Chewbaccom ostao pod ruševinama jer su Vongovi iskoristili dovin basal da bi povukli mjesec Dobido u sudar s Sernpindalom. Shvativši da će Dibido udariti svake sekunde, Chewbacca je bacio Anakina na rampu za polijetanje Millennium Falcona, čime mu je spasio život. Na žalost Chewbacca je poginio. Han je dugo očajavao dok nije shvatio da nije Anakin ubio Chewbaccu nego da ih je Wookiee sve spasio, dajući najvišu uslugu životnog duga. Tako završava priča o nama najpoznatijem Wookiju!

Post je objavljen 17.06.2005. u 17:28 sati.