Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Sithovi kroz povijest

-Mnogi brkaju "Sith" narod i "Sith"- korisnici tamne strane sile (tj. Sith Order). Sith narod svoje korijene vuče sa njihovog matičnog planeta Korribana. Tamo se Sith civilizacija razvila u primitivno, no religijski snažno društvo. Čak su imali i "Sith magiju"; nekakav oblik vještičarenja, no za razliku od "vještičarenja" Sith magije su imale učinka. Sithovi su bili humanoidi, crvene boje kože, slični gušterima.

-Tada dolaze promjene... Na Korriban dolazi skupina protjeranih Jedija (korisnika Tamne Strane iliti Dark Jedi) i pokoravaju Sithove. Sakriveni od oka Stare Republike, Sith Carstvo (kako se sada naziva) naglo raste, gomilajući vojsku, pokoravajući planete. U to vrijeme, istraživanje galaksije je bilo u početcima, i Sith nije mogao biti zaustavljen u svome rastu. Unutrašnje uređenje se mijenja. Vođa tj. vladar Sitha dobiva titulu "The Dark Lord of the Sith". "The Dark Lord" je očito od njihove opredjeljenosti na tamnu stranu, barem nakon dolaska Jedija. Vladarom su postajali razni kandidati, no oni su bili birani po svojoj moći, i zemlji, slično kao u naše doba feudalizacije.

-Dugo godina kasnije, protjerani Jediji su bili zaboravljeni a Sith carstvo je ušlo u zlatno doba. Deveti vladar Sitha Marka Ragnos umire i prestaje zlatno doba Sitha. Sith drustvo propada nevjerojatnom brzinom... Sith Carstvo ulazi u građanski rat. Lude Kressh i Naga Sadow, dva najmoćnija kandidata za novog Dark Lorda počinju borbu. U to vrijeme, na Korriban stiže Starbraker 12, brod Gavi i Jori Daragon. Oni su bili istraživači koji su koristili neobičnu metodu. Upisali bi kurs i kud pukne da pukne. Sadow ih iskorištava kao mamac za Kressha. Postavlja mu zamku i uvjeren da ga je uništio napada Republiku. Jori je uspjela pobjeći i obavjestiti Caricu Tetu da im se suprostavi. Teta je okupila flotu i sama, ali uz pomoć Jedija, suprostavlja se Sithu. republika je loše počela u ratu imena "Great Hyperspace War". Ali kasnije polako ih odbijaju i potiskuju u okvire Sith Carstva. Napokon ih uništavaju, a samo Naga Sadow, i njegovi Massasi preostaju. Predpostavljenom smrću Naga Sadowa umire posljedni "pravi" Sith. Od tada (5000 B.B.Y.) riječ "Sith" se počinje koristiti za korisnike Tamne Strane sile... Ali Sadow nije umro... čekao je novog učenika...

-4400 B.B.Y. ambiciozni Jedi Knight Freedon Nadd, pratio je glasine i intuiciju do malog šumovitog mjeseca "Yavina". Na Yavinu, šest stoljeća prije, Naga Sadow se povukao nakon poraza Sith carstva, dovodeći sa sobom Massassi izbjeglice. Massassiji su izgradili goleme hramove, koji mogu "sakupljati" Tamnu stranu, a ispod najvećeg Sadow je ušao u hibernaciju, čekajuci novog zlog heroja da ga nauči putevima Sitha. Freedon Nadd, došavši na Yavin biva primoran boriti se s Massassijima, koji su kroz 6 stoljeća postali divljaci. Freedon Nadd je koristio silu i to je podsjetilo Massassije na njihovo slavno podrijetlo. Pokazali su mu gdje je Dark Lord otišao u hibernaciju. Sadow je Nadda ucio magijama, Tamnoj strani i podario mu moći koje ostali Jediji Knighti nisu mogli podnijeti. Budućnost Naga Sadowa nije poznata no Freedon Nadd je iskoristio svoje moći i pokorio narod Onderona, počinjuci "Rat zvijeri Onderona" a kasnije, svojim potomstvom, veliki "Sith Rat"



Post je objavljen 15.06.2005. u 17:25 sati.