Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Postanak Jedija

-Na Coruscantu se rodio prvi Jedi Knight, Civian rase - Kaja Sinis. On je osnivač reda Order of Jedi Bendu Knights. Zašto su se nazvali Jedi? Zato što u Civianskom jeziku Jedi znači lightbringer - donosilac svijetla. Otkrio je Svijetlu stranu Sile (u Civianskom jeziku - Ashla) i tamnu stranu Sile (u Civianskom jeziku - Bogan).

-Obaveza Jedija je bila istraživati obje strane, no sluziti Ashli - Svjetloj strani Sile. Njegov prvi padawan je bio Twi'lek Shintor Beerus kojeg je Kaja otrkio na planetu Nefarionu. Jedi Akademija na Coruscantu je rasla, a također i na Civianskom rodnom planetu, Ophuchiju. Sve brojniji Jediji su prebivali i na Ossusu, pa se obično taj planet smatra rodnim planetom Jedija iako ustvari nije ako uzmemo u obzir da je Kaja Sinis s Coruscanta.

-Kaja Sinis je uz pomoc Jedi znanstvenika koji se zvao Cobar Jacash, stvorio prvi lightsaber i prvi Jedi Holocron, malu ručnu kutiju koja je sadržavala povijest Jedija. Cobar Jacash je bio pripadnik Bomewright rase koja potječe iz Sullesta. Mnogi budući Jedi znanstvenici koji su izrađivali lightsabere su bili Bomewrighti.

-Kaja Sinis je izgradio sam svoj lightsaber uz pomoc kristala koji se su se nalazili na tajnom planetu. Kasnije je svaki Jedi također sam izrađivao svoj lightsaber. Išli su na tajni planet trazeći zeleni, plavi ili ljubičasti kristal kako bi izradili svoj lightsaber. O boji kristala ovisi i boja lightsabera. Osim na tom tajnom planetu, kristali su se mogli naći i na planetu Vroniocu.

-Nakon Beerusa, Sinis je trenirao mnogo padawana, a medju njima su bili Oton Grent, Issius Pallon, Quotar Forsh i Whel Baroc. I Beerus je trenirano puno padawana, među kojima su bili Xis Latos, Don Votal, Eegis Plati i Yag Malore. Jediji su čuvali mir koji je postavila Republika. No, na nesreću, otpadnik Jedija Zooti Frugan je pokrenuo pokret, no ne i Order Dark Jedija. Dark Jediji su najćešce bili sami svoji masteri, koristeći lightsabere svih boja. I oni su istraživali obje strane Sile, no služili su Boganu - tamnoj strani Sile. Kad su uvidjeli što se dogodilo, Kaja Sinis i Jediji u Councilu su uvidjeli opasnost tamne strane i isključili istraživanje tamne strane u treningu Jedija.


Post je objavljen 15.06.2005. u 16:52 sati.