Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai

Marketing

Druga strana medalje - nastavak...

Dakle, ako se odlucite otici u neke dalje krajeve nadasve je uputno raspitati se o pravilima igre koja tamo vladaju. Ono sto je nama ovdje logicno, na nekom drugom kraju svijeta moze biti kaznjivo i dovesti vas u gadne neprilike. Odlazite li u tudju zemlju, nepoznavanje propisa i zakona vam nece pomoci ako "zaglavite".

Svaka zemlja ima svoj nacin zivota i svoja pravila. Uvijek mozete odluciti da li vam ta pravila odgovaraju ili ne. Medjutim, ako se odlucite na putovanje - upoznajte se s pravilima koja su na snazi. Kasnije isprike NE POMAZU!!

Jedna narodna poslovica kaze da "pametan uci na tudjim greskama".

Turisticke agencije ce ovakve podatke skrivati kao zmija noge i govoriti vam kako su to sve gluposti. Njihovo je da prodaju aranzman Medjutim za ljude na nizim linkovima zivot se u trenu pretvorio u nocnu moru:

- lijek za kasalj ili pain killer moze biti fatalan - kodein se nalazi navodno u sirupima za kasalj. Pa recimo budete promukli, odete na put, oni vam izvade krv na aerodromu i eto vraga.....

- financije takodjer

- kao i voznja automobilom

- Bali bas i nije neko mjesto ako vam se ovako nesto dogodi

- unosenje lijekova je vrlo riskantno

- ima dosta i namjestaljki - ako mozete putovati sa rucnom prtljagom i to dobro zatvorenom bilo bi uputno. Slucaj sa Balija je navodno namjestaljka, ali zena je ipak osudjena na 20 godina.


U svakom slucaju, odlucite li se za bilo kakvo putovanje, sluzbeno ili turisticki, u takve krajeve svijeta, DOBRO SE RASPITAJTE ZA ZAKONE koji tamo vladaju.

Takodjer, bilo bi dobro nazvati i zaraznu bolnicu i provjeriti da li postoje kakve preporuke.


Post je objavljen 12.06.2005. u 18:29 sati.