Vijesti s bloga

/

Izgubljeno/nađeno

Taman Hybrid napisao post iz kojeg je bilo više nego vidljivo koliko je bio ljut kad je čuo da je njegova Elf baba izgubila novčanik s lovom u polupraznom autobusu kad evo nevjerojatnog epiloga! Javiše se brzojavom nalaznici novčanika. Otišao on do njih s Elfićkom, jedva ih našao gdje žive. Pojma nemaju što mogu očekivati. Kad ono dvoje penzionera žive s postarijim sinom. I tu kreće luda priča. "Frajer je imao ispisan cijeli sadržaj novčanika na papiru i sve je do najsitnijih detalja naveo šta sve ima".

/

Kad se bježi poput srne u magli

Virtuela se vratila s beogradskog Sajma knjiga. Ali u postu ne piše o samom Sajmu već o nekom liku koji ju je verbalno napastovao čim ju je vidio. Naravno, u seksualnom smislu. Počeo joj se tako jeftino i otvoreno upucavati da nije mogla vjerovati... Pa ako vas zanima kako se na jednom Sajmu knjiga upucavaju sredovječni pjesnici, pročitajte post.

/

Biseri sa svete mise

Brunsha u novom postu piše, fakat, legendarne izjave koje je čula s oltara crkve u koju odlazi na mise. Tako se sinoć moglo čuti "Ljudi dragi, ne brinite se, Isus vam nije picajzla." i "Ajmo sad svi malo zabrijati na Evanđelje.". A problem tko će čitati poslanice svećenik je riješio tako da je ispalio "tko će čitati poslanice? nitko! ok, onda idem eci-peci-pec". Eto kako funkcioniraju stvari u crkvi u Gorici.

/

Reforma obrazovanja u Italiji

Na Neverinovom blogu može pročitati zanimljive informacije o tome kako Italija radi na reformi obrazovanja. Mislite da su prijedlozi naših reformi loši? Pogledajte njih. Vlada, naime, pokušava progurati zakon prema kojem bi sva sveučilišta diljem Italije bila privatizirana. Tako bi se, kao, srezali troškovi i nastava bi, kao, dobila na kvaliteti. Zna se što to znači. Procjenjuje se da bi u Italiji na ulici ostalo 85.000 profesora u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima. Na ulice Rima zbog tih je prijedloga reformi izašlo milijun i pol do dva milijuna prosvjednika.

/

Novi posao i novi automobil

S one strane bare događaju se velike promjene! Blogerica mijenja ne samo radno mjesto, nego i struku. Više neće biti kompjutorski programer, čime se bavila više od pet godina, već postaje računovođa. Žao joj je, jedino, što će sad malo manje vremena provoditi sa svojim malim sinom Edom. Druga vijest je da su kupili novi auto - pravi američki buick (točnije Buick Rendezvous). Oduševljena je autom, kaže "kao da su u njega stavili dvije kozne fotelje i kauc", toliko je udoban i prostran.

/

Epilog akcije Index

Evo još jednog posta vezanog uz obrazovanje. Ovaj puta radi se o akciji Index i njenim posljedicama, a o tome svoje mišljenje daje Gocat. Da bi profesora osudili da je primao mito morate, logično, naći one koji su mu mito davali. Kada su našli studente koji su davali mito, odredili su im kaznu od 6 mjeseci uvjetno. Samo je dvoje studenata tako kažnjeno. Studentima je jasno da ako svjedoče protiv profesora, svjedoče protiv samih sebe...

/

Žena sa slomljenim nosom

Maniac Photo već duže vrijeme uploada na svoj blog fantastične fotografije, uglavnom urbane strane Beograda. U ovom postu daje 12 fotografija koje prikazuju, vjerovali ili ne, skok jedne zgodne djevojke s mosta. Jedinu informaciju koju daje je "NADA ŠARGIN - Ljubavna priča sa beogradskih ulica", u potpisu "Film by Srđan Koljević". I što sad da mi mislimo? Logično je tražiti još neke dodatne informacije u vezi tog famoznog skoka...

/

Kako splitski policajci rješavaju "zločine"

Otvoren je jedan novi blog kako bi autori s nama podijelili neugodno iskustvo koje su, navodno, prošli sa splitskim policajcima. Na blogu Surova istina možete pročitati što se sve događalo sinoć oko 21h kada je skupina od 20-ak mladih tinejdžera bila privedena u Prvu splitsku policijsku stanicu. Navodno nitko ne zna razloge njihova privođenja. "Hvataju nas za pokazne karte, hvataju za ništa, a za ubojstvo s namjerom se dobiva do 4 godine zatvora, zar to nije sramota?", pišu na kraju posta.

/

Kaćunko u spotu Nives Celzijus... not!

Don Blog se naljutio kad je u jednom našem dnevnom listu skužio naslov "Don Kaćunko će glumiti u mom idućem spotu!". Izjavu je dala razuzdana Nives Celzijus, žena kojoj je Kaćunko nedavno bio na promociji "kontroverzne" knjige. Nives Celzijus je baš ovih dana pustila u javnost svoj provokativni spot gdje su statisti nekakvi nabildani golišavi policajci pa čovjeku ne treba puno da pomisli kako bi se i bivši "policijski kapelan" fino uklopio u taj spot. No, Kaćunko to sve zgroženo opovrgava! Usput, napominje da taj spot nije gledao jer "ne gleda televiziju više od 28 godina".

/

Dobri profesori koje nikad nećemo zaboraviti

Puno je nezadovoljnih našim školstvom. Roditelji su nezadovoljni, djeca su nezadovoljna, profesori su nezadovoljni. Upravo takvu jednu priču ispričala nam je i blogerica Smijeh je tražila. Priča je to o jednom petom razredu u koji je išao njen sin, a kojim su svi bili nezadovoljni. I kada se činilo da je situacija bezizlazna, razrednik je na prvom roditeljskom sastanku izazvao preokret situacije. Roditeljima je dao nadu, a djeci poticaj da budu bolja. Kako je njen sin ostao bez oca u najosjetljivijim godinama, tako je pozitivni i motivirajući autoritet odjednom pronašao u svom novom razredniku...

/

Mala dvorana iz malog mjesta Bale u Istri

The Journey je umorna od negativnih tema koje našu javnost danima opterećuju pa je svojim postom pokušala skrenuti pažnju blogera u jednom sasvim drugom smjeru. Blogerica je s nama odlučila podijeliti oduševljenje činjenicom da je 3LHD s dvoranom Bale osvojio prvu nagradu na Prvom svjetskom festivalu arhitekture u kategoriji sportskih objekata. Zamislite, u moru moderno izgrađenih i lijepih dvorana u Pekingu ili u konkurenciji s novim Wembleyem, da jedan hrvatski tim osvoji ovako prestižnu nagradu!

/

Automobili kao luksuzna roba

Ideje jednog političkog otpatka započinje svoj post idejom Henryja Forda da se osmisli automobil koji će biti pristupačan "za svaki džep". Tako je nastala pomična traka i jeftino vozilo. No, je li to, uistinu, bila dobra ideja? Recimo, po njegovu mišljenju, automobili tipa Tico su tu samo zato da se sa što manje novca vlasnik može voziti. "Želim im poručiti kako im je bolje bez automobila, nego li s takvim degeneričnim/zakržljalim vozilima". Velik broj razno-raznih automobila u prometu i lakoća dobivanja dozvola, naglašava, bitno utječu na povećanje smrtnosti na cesti.

/

Sonječka objavila knjigu

Knjiški moljac podsjeća da je još jedna blogerica objavila knjigu - Sonječka. Sonja Gašperov izdala je, naime, zbirku kratkih priča "Cyber zoo". Osim svog matičnog bloga, Sonječka ima još dva bloga: Cyber ZOO blog, koji je vezan uz netom objavljenu knjigu, i jedinstveni blog 365 majica. Ako niste do sada pogledali, svakako posjetite sva tri. Autorica je kreativna akademska slikarica, koja je aktivno i dugo prisutna na Blog.hr-u.

/

Hiperaktivnost i poremećaj pažnje kod djece

Brod u boci piše otvoreno i iskreno o svojim iskustvima kao roditelja koji se bori s ADHD-om svog četrnaestogodišnjeg sina. U našim školama takva djeca ne nalaze baš na razumijevanje zbog čega pate. Profesori u školi prema ovakvoj djeci imaju najčešće krivi pristup, a posljedice takvog zanemiravanja ostaju za cijeli život. Pate ta djeca, ali pate i njihove obitelji. Bloger zato želi podijeliti svoje iskustvo kako bi pomogao drugim roditeljima koje muče isti problemi, ali želi i pohvaliti odlična predavanja Udruge građana za razumijevanje ADHD-a "Buđenje".

/

Ubijen Ivo Pukanić!

U dvorištu tjednika Nacional, u Vlaškoj ulici u Zagrebu, eksplodirala je auto-bomba. U eksploziji su smrtno stradali predsjednik Uprave NCL grupe Ivo Pukanić i Niko Franić, šef marketinga Nacionala. Dok jedni tvrde da se radi o mafijaškom obračunu, drugi tvrde da se radi o klasičnom terorističkom činu. Ovaj novi u nizu zločina u Zagrebu snažno je uzdrmao hrvatsku javnost. S komentarima su odmah krenuli i blogeri. Prvi koji su se osvrnuli na ova stravična ubojstva su Modesti Blejz, Denis Avdagić, February... Arhangel govori o "potpunom kaosu u Hrvatskoj", CNN pita tko je slijedeći, Lipa Mare poziva Bandića da da ostavku, Funky Business tvrdi da je terorizam ušao na velika vrata u Zagreb... Peratovića je pogodilo ubojstvo Pukanića, iako je bio za Pukanićevo izbacivanje iz HND-a. Keks i smrad razmišlja o ubojicama, sumnja da su neki ćelavci kojima na čelu piše "kriminalac", već se boji da ekipa ubojica "izgleda poput nas, hoda i živi među nama, ponaša se poput nas. Očekujemo i nove vijesti i nove postove. O svemu više na Dnevnik.hr-u.

/

Fantastična večer s Henrikom

PartizAna se sinoć odlično provela, a da uopće nije računala na to. Čak štoviše, očekivala je neki dizaster. Kad ono... Naime, morala je ići na neku poluslužbenu večeru s jednim kolegom iz inozemstva. Nije ga znala osobno i očekivala je nekog "starog EU prdonju". Umjesto njega, pojavio se Henrik kojim je bila (i ostala) oduševljena! "Prototip savršenog gej muškarca iz filmova, lijepo, mirisan, ošišan, uređene bradice, savršeno odjeven", piše. A kako se s njim provela, pročitajte u veselom postu.

/

"Bijesna moralna gomila"

Jučerašnja je vijest o blogeru Marjanu Malčeviću koji je sudjelovao u showu Trenutak istine izazvala vaš ogroman interes. Palo je i dosta komentara, kako na naslovnici tako i na njegovom blogu. Sve je to blogera nagnalo da objavi novi post. Zatečen je, zapravo, koliko mu se blogera javilo žestoko moralizirajući i zgražajući se nad njegovim sudjelovanjem u Showu, naziva ih "bijesnom moralnom gomilom". Marijan je izrazio i zabrinutost za svoj posao u Večernjaku. S druge strane, MissIllusion se dosjetila nečega drugoga! Napravila je pravi mali "trenutak istine", ali u zanimljivoj blog varijanti! Pročitajte i odgovorite na njena provokativna blog pitanja!

/

Bloger u Trenutku istine

Evo i prvog blogera u showu Nove TV - Trenutak istine! Upravo ste u utorak navečer mogli gledati kako Marijan Malčević osvaja 50.000 kuna! Njegovi prvi dojmovi? "Totalna brutala". Priznao je svakojake "grijehe prošlosti": da se volio družiti s prostitutkama na svojim poslovnim putovanjima, da je pobjegao s mjesta prometne nesreće, da je imao seksualne odnose u testnim vozilima, da je razmišljao da ostavi suprugu zbog ljubavnice... Naglašava da je takvo ponašanje sad daleko iza njega i da se danas više "ne vozi pijan, ne bježi s mjesta nesreće, ne plaća za seks i nema ljubavnicu". Emisiju možete pogledati ovdje.

/

Sudski procesi protiv naših bolnica

U Hrvatskoj je čitav niz zdravstvenih ustanova protiv kojih su nezadovoljni i oštećeni pacijenti pokrenuli sudske postupke. Listu tih ustanova predvodi KBC Rebro s 90-ak, a odmah iza je KBC SPlit s 80-ak tužbi. Blogerica Četrdeset i neka ovu temu shvaća vrlo osobno. Godinu i osam mjeseci je prošlo od smrti njenog oca. Hospitaliziran je zbog Guillain-Barré sindroma. Iako je liječenje ove bolesti uspješno uz dugotrajan oporavak, njima se dogodilo ono najgore - tata je u bolnici umro. "Dat cemo sve od sebe da dokazemo i kaznimo krivca za smrt tate koji nije zasluzio da ne vidi svoju unuku Elu rodjenu posli njegov smrti."

/

Nepoštenje nekih naših portala

Pisac u usponu napisao je post s ciljem upozorenja kolega blogera, ali i novinara, studenata, turističkih djelatnika i svih drugih koji mogu doći u kontakt s web-portalom Travelmap i poželjeti zaraditi pišući putopisne reportaže i članke. Navedeni portal, tvrdi bloger, naručuje tekstove, objavljuje ih, a onda ignorira pošteno plaćanje svojim suradnicima. Tvrtki je čak poslana i inspekcija, ali na navedenoj adresi nema ni sjedišta niti ikog tko bi primio djelatnike inspektorata...

/

Kako preživjeti ova teška vremena?

Aparatczykov ima neke svoje prijedloge, ali i spremno prihvaća vaše sugestije. Zaboravite skupe restorane i uz ćevapčiće i cugu iz rinfuze možete dobro uživati, garantira! Zašto koristite auto kad možete pješačiti ili ići javnim prijevozom. Nadalje, radite u fušu, izborite se za plaćeni prekovremeni, nađite si neki dodatni posao da popravite kućni budžet. I ne zaboravite se seksati. "Seks je jedna vrlo zabavna aktivnost koja pouzdano poboljšava zdravlje, a što je najvažnije uglavnom je besplatna", zaključuje bloger.

/

Informatizacija nedemokratskih država

Velik broj blogera prati statistiku posjeta na svom blogu pa tako i Jimblog. Njemu je zapelo za oko informacija da iz nekih država nikad na blogu nije imao posjetitelja. Recimo, nije mu nitko došao iz Kube. Ima li Interneta na Kubi? Čini se da baš i ne... Tražeći origigi web stranice iz Kube (ne one "Kubanaca iz Miamija") zaključio je da čak i stranice Vlade Sjeverne Koreje imaju izdašnije informacije od onih kubanske Vlade.

/

Zločinac Luka Pezelj

Skaska pažljivo prati suđenje Luki Pezelju, ubojici sirote Kristine Šušnjare. "Ona kretenčina", kako Pezelja naziva blogerica, fino se popunio u zatvoru, primjećuje. Vidi se da mu zatvorska hrana odgovara. "Fino papa, puno odmora, razmišlja, naši su novci s razlozlog propičkani". Za zločince njegova tipa blogerica ima samo jednu kaznu: "ubiješ nekog - ubijemo tebe". O suđenju više na Dnevnik.hru.

/

Oliverov koncert u Carnegie Hallu,NYC

More snova prepričala je sve svoje dogodovštine od dolaska u New York, samog koncerta
Na aerodromu ih je, vjerovali ili ne, dočekala prava pravcata američka limuzina. Posebno ističe da su tri cure klopale u restoranu Trio, u vlasništvu jednog Zadranina. Na koncertu su bile jedine s transparentnom pa su ih stalno "slikavali". Oduševljene su koncertom i atmosferom: "Oliver ka Oliver.... bija i osta kralj."

/

Živimo u društvu opterećenom stereotipima i tradicijom

Stifmeister je napravio interview s poznatom voditeljicom civilne udruge B.a.B.E. - Sanjom Sarnavkom. Kao vodeći borac za ženska prava u Hrvatskoj odgovorila je na razna pitanja vezana uz status žena u Hrvatskoj i na koji način se taj status može poboljšati. Smatra da su žene u velikom broju i dalje žrtve obiteljskog nasilja. Žene ne uživaju dovoljno ravnopravnosti niti poštovanja koje zaslužuju. Smatra da žene moraju inzistirati i boriti se da ih svi poštuju, bez obzira na odjeću koju nose ili kilograme koje imaju. A dala je i odgovor na pitanje što poručiti dečkima koji su "dobri u duši" i "poštuju žene", a i dalje imaju problema sa suprotnim spolom...

/

Kol'ko košta, majstore?

Bloger s bloga Čuvaj se bijesa strpljiva čovjeka priznaje da je puno godina prije nego je stvarno izabrao svoje sadašnej zanimanje učitelja, bio svjestan činjenice da nije za nikakva zanimanja koja uključuju fizički rad. Bio je, kako kaže, "mali filozof s izraženom umjetničkom crtom". Diplomirao je i završio u obrazovanju. I danas mu se čini da je dobrano pogriješio. Trebao se, misli, školovati za majstora. Jer čini se da majstori danas super žive. Na račun nas naivaca...

/

Objavljivanje fotografija na Facebooku

Kinky Kolumnistica, kratko i jasno, nije nikada voljela Facebooka. Facebook joj se, čak nevezano uz činjenicu da ga ne voli, jako zamjerio. Kao i većina nas, Kinky ima prijatelje na Facebooku koji stavljaju razne fotografije. Na tim se fotkama, naravno, može naći i ona. I tu nastaje problem, jer je Kinky apsolutno protiv da bilo tko stavlja njene fotografije na Net. Ljuta je, jer odakle drugima pravo da fotke na kojima se i ona nalazi stavljaju bez njenog znanja i dozvole na Facebook.

/

Laganje

Miss Pea pita u svom postu zašto postoje studenti koji vole lagati kako su neku materiju svladali s lakoćom i vrlo brzo u odnosu na neku pretpostavljenu. Ono uče par dana i to po nekim sumnjivim skriptama, a profesore tako impresioniraju na ispitu da još dobiju visoku ocjenu. Hoće, valjda, ispasti pametniji od drugih ili? I zašto se stide učenja? "Uvijek mi je učenje predstavljalo nešto čime se trebam ponositi, a ne se toga sramiti", naglašava blogerica.

/

Operacija Trijumf

Assilletta, uspoređujući Big Brother i Operaciju Trijumf, prednost daje ovom drugom. Sviđa joj se zato što je to novi koncept, koji nije isfuran kao BB. Ekipa je bolja i opuštenija, studenti pjevaju, "mladi iz bivše države se opet druže ne razmišljajući o ratu i o tome ko govori ekavicom a ko ijekavicom", a čak joj se i voditelji više sviđaju.

/

Vizije boljeg društva

Filozof30 komentira činjenicu kako je svijet tehnološki uznapredovao u zadnjih 100 godina kako nije u cijeloj svojoj povijesti. Jesmo li zato sretniji? Čini se da je usprkos tom ogromnom napretku ljudski rod bez nekog optimizma. Na sve strane slušamo samo loše vijesti, osjećamo strah, mržnju, depresiju, rezignaciju... Kolika je, uopće vjera čovjeka u samog sebe i u ljudsku vrstu? "Ponekad provociram, ponekad se rugam, ali zaista svakome želim sreću, želim bolje društvo i svijet, ne želim da ijednom susjedu crkve krava".

/

Priča o Snješki i Aslanu

Nesvrstani je odlučio dati svoj doprinos akciji da jednom u godini blogeri u svojim postovima pišu o temama koje su od globalne važnosti. Nesvrstani je napisao potresnu priču o dvoje makarskih siromaha. Snješka, teško bolesna i od bližnjih napuštena žena, živjela je isključivo od pomoći dobrih ljudi. Šezdesetogodišnji Aslan, porijeklom s Kosova, ni nakon 30 godina rada u Hrvatskoj nije dobio hrvatsko državljanstvo. Živio je kao beskućnik u krajnjem siromaštvu. Danas ih više nema među nama...

/

Djeca u jaslicama i neodgovorni roditelji

Sin blogerice Između sna već je danima kod kuće bolestan. Ne ide u jaslice, jer se ozbiljno prehladio. Pretpostavlja da se radi o parainfluenza virusima, najčešćim uzročnicima upale pluća kod djece. U jaslicama čitav niz djece kod kuće je zbog bolesti. Osim jednog. Onog koji je, vjerojatno, sve ostale i zarazio. "Ne mogu shvatiti da roditelji bolesnu djecu ostavljaju u jaslicama", žali se blogerica. Nekorektno je to prema drugoj djeci, ali se i vlastitom bolesnom djetetu tako uskraćuje mogućnost bržeg ozdravljenja.

/

Novo Čučićevo obraćanje hrvatskoj javnosti na blogu

Dugo na blogu nismo čuli o problemima u obitelji Ljubomira Čučića kad evo novog posta. Čučić ovaj puta izražava ozbiljan strah i zgražanje nad informacijom da je njegova bivša supruga Magali, koja ga je optužila za obiteljsko nasilje i zlostavljanje, odselila s djecom u Luxemburg, navodno bivšem zaručniku. Tamo ih je, tvrdi dalje, upisala u katoličku školu pod kontrolom Opus Dei. Zbog tih informacija, Čučić je napisao otvoreno pismo hrvatskoj javnosti na svom blogu...

/

Što se događa s TV kalendarom

Something went wrong zatečen je koliko je Kosovac u svom TV kalendaru skrenuo udesno. Recimo, početak Francuske revolucije ide u rubriku "Ukratko", ali zato o "samozatajnom župniku Vranekoviću" (onom što je krio Stepinca) nadugo i naširoko. "Najsmješnije je to da te Gotovce, Bušiće, Hebrange, hrvatski film u vrijeme NDH i papu Ivana Pavla II. spominju periodički svakih mjesec dana, a prilog o Nietzscheu, Oscaru Wildeu ili Charlesu Bukowskom nisam vidio NIKADA!", žali se bloger.

/

Blogeri o siromaštvu

Denis Avdagić podsjeća da se današnji dan, 15. listopada, obilježava kao dan kada svi blogeri svijeta mogu na simboličan način pridonijeti rješavanju neke svjetski važne teme pisanjem o određenoj važnoj temi. Ove je godine ta tema "siromaštvo". Bloger izražava žaljenje što ovaj dan nije više promoviran u nas, jer pretpostavlja da bi blogeri u puno većoj mjeri pisali o ovoj važnoj temi od globalnog značaja. No, ako se blogeri odluče napisati post na temu "siromaštva" i s danom zakašnjenja - sigurno nitko neće zamjeriti. Akciji su se već pridružili: JJA, Tyche, Kinky Kolumnistica, Nesvrstani, Zoran Oštrić, Konzumentova bilješka...

/

Građevinska mafija u Hrvatskoj

Radio Purger već par godina sustavno prati građevinsku scenu u Hrvatskoj. Nije arhitekt, ali je vezan uz gradnju nekoliko objekata i uskoro planira sam krenuti sa stanogradnjom. Tako je stekao dragocjeno iskustvo i ima neke insajderske informacije iz tog miljea. U Hrvatskoj su građevinski poslovi potpuno korumpirani i ispolitizirani, tvrdi i dodaje da se bez mita ne treba ni pomisliti išta graditi! Sve to detaljno i argumentira.

/

Nekoć poznati praški pub Marquis de Sade

Desale je tijekom svog studija u Pragu radio kao barmen i manager u poznatom pubu u centru grada "Marquis de Sade". Sretao je bloger tamo mnoge poznate svjetske face. Recimo, jednom mu je Johnny Deep ostavio napojnicu u visini 250 maraka. Dobro se sjeća i da su tamo često zalazili Shannyn Sossamon i pokojni Heath Ledger. "Družili su se, pili pivo, i drogirali se", piše. O sudbini tog poznatog praškog puba i bivšem gazdi lokala Johnu Brusu Shoemakeru više u postu.

/

Isti puder, ista spužvica

Djevi Bajnoj su se ispunile želje koje bi svatko od nas poželio: prva, bila je pozvana na festival s našim selebritićima. A druga, službena šminkerica festivala pudrala ju je s istim puderom s kojim je, pazite sada, netom prije pudrala Vladimira Kočiša Zeca! "Znači pokupila je svu masnoću sa Zajčevog lica, čelenke i ćele i nanijela ih dritač na moje svježe lišce!".

/

Furryjevci, njihova kultura i fantazije

Jeste li čuli za termin "furry"? Izraz je uveden početkom 80-ih, a opisuje životinje koje imaju ljudske osobine, odnosno ljude koji preuzimaju osobine imitirane životinje. Furryjevci se obožavaju oblačiti u životinjska odijela. Naravno, aktualne su i razne furry fantazije. Postoje ljudi koje (seksualno) uzbuđuju kostimi, primjerice, pingvina, krokodila, mačke, zeca itd. Furryjevci danas mogu i kupiti kostime za koje su zainteresirani, a vani održavaju i redovne konvencije gdje razmjenjuju iskustva. Više na Minerva*Riranje.

/

Škola u tvorničkom krugu

Gospon profesor sjeća se kako je jedno vrijeme radio u školi koja se nalazila tik do tvornice. Ispod prozora učionice, na dva metra od školske zgrade, svakodnevno su prolazili bučni kamioni. Posebno su mu u sjećanju ostale svakodnevne psovke radnika koje su se jasno čule u razredu. U postu je prepričao jedan takav školski sat tijekom kojeg je pokušao Vidrićevom pjesmom nadjačati zvuke kamiona i prostaka.

/

Hrvatska zlatna mladež

Evo, Nacrtani tvrdi kako do jučer pojma nije imao za termin iz naslova. I skužio je da se radi o djeci naših političara, estradnjaka i sličnih poznatih likova iz našeg javnog života. Uglavnom, razgovarao je s prijateljicom iz Italije koja je s njim podijelila informacije o statusu djece poznatih u Italiji. Tvrdi da oni tamo nemaju povlašten status, da im je, u pravilu, bed što nose poznata imena, da se moraju pet puta više iskazati nego drugi da bi uspjeli...

/

Alicia Keys oduševila publiku u Zagrebu

Velika dvorana Doma sportova okupila je jako puno ljudi koji su došli pogledati dugoočekivani koncert poznate američke pjevačice Alicije Keys. Kad je na pozornicu izašla Alicia i viknula "Dobra večer, Zagreb! Kako ste?", ljudi su pali u trans! Krenuo je vrhunski soul/R'n'B koncert, a Alicia je u gotovo dva sata svirke napravila odličan show. Više o koncertu na Velika očekivanja i Golly&Bossy.

/

I tako ode 20.000 kuna...

Bedasta curica je jako ljuta. Kako i ne bi kad joj je sinoć ukraden skuter ispred zgrade. Ne samo da je ljuta zbog gubitka skutera, nego je posebno ljuta jer je samu krađu vidio susjed. I dok je susjed zvao njihovu gazdaricu, umjesto njih, lopovi su imali dovoljno vremena za krađu motora. Skuter je kupljen na kredit nakon višemjesečnog odricanja. Očajna je. Sumnja da su je pokrali lokalni narkići i da će motor biti rastavljen na dijelove i preprodan kako bi "služio financiranju nečije igle".

/

Nelogični ljubavni parovi

Većina nas bar je jednom u životu vidjela par u vezi koji se, na prvi pogled, činio potpuno nekompatibilan. Na blogu Stifmeisterov pristup analizirana je situacija kada i zašto muškarac ulazi u vezu sa ženom koja je "puno nivoa ispod njega" i to ne samo u fizičkom, već i u intelektualnom smislu, odnosno po osobnosti.

/

Otvoreno pismo bezobraznom vozaču

Neki dan je More snova napisala simpatično otvoreno pismo Oliveru Dragojeviću, a danas Euklid piše pismo jednom drskom vozaču Audija. Radi se o onim "pametnim" vozačima automobila kojima se ne da, s ostalim "budalama" čekati u redu na semaforu, već se snađu tako da prođu kolonu i onda iznenada skrenu na njen sam početak ispred svih. Time je vozač, smatra bloger, "iskazao prezira prema prometnim propisima, prema poretku, prema urbanom ponašanju i prema svojim bližnjima".

/

Studentski problemi s elektronskim sustavom podataka

Virtualna reporterka je upravo upisala višu godinu na fakultetu. No, nije naglasak u postu na toj (veseloj) temi, već na problemima s kojima se suočavaju studenti njene generacije vezano uz uvođenje elektroničkog sustava podataka o upisanim i položenim predmetima. Recimo, učestali su problemi da u tajništvu zaborave unijeti ocjenu u elektronički sustav. Onda ispadne da uredno položeni predmet uopće nije položen pa studenti moraju okolo šetati od jednih do drugih vrata da se uredno položeni ispit unese u sustav. A kakve su tek probleme ljudi imali pri upisu...

/

Pomozimo nesretnoj kujici

Evo da pomognemo udomiti malu kuju koja živi u groznim uvjetima. Živi u dvorištu do firme autorice ove zamolbe. "Ne znamo puno detalja osim da smo u zdjelici nasli zemlju koju je malena jela, zavezana je na lancu od 30 centimetara i bez ikakvog zaklona od kise.". Budući da je očito da se vlasnici ne žele brinuti za ovog psa, pomozimo joj naći novi dom. Više na Moj pas Sigmund.

/

Rekonstrukcija zločina

Babl je napisao jako zanimljiv post u kojem, na temelju informacija iz novina, analitički analizira što se moglo dogoditi na hodniku ulaza u kojem živi obitelj Hodak, tog kobnog dana kada je ubijena Ivana. Također komentira neke nelogične informacije u vezi ubojstva. Prvo, kakva se to svađa mogla čuti na hodniku, kao da profesionalni ubojice komuniciraju sa žrtvama kod ovakvih ubojstava. Nadalje, kako je ubojica s ceste mogao znati kada je Ivana izašla iz stana?

/

Telefonski manijaci

Jeste li ikad imali situaciju u kojoj vas telefonom maltretira neki manijak? Lady of the Lake Scrolls je baš prepričala svoja iskustva po tom pitanju. Naime, sve je počelo kad je jedne godine missica postala osoba koja ima isto ime i prezime s našom blogericom. I tu se našao jedan fanatični obožavatelj koji je u imeniku iskopao broj blogerice i stao je opsjedati sa skrivenog broja. U početku je mislila da je to netko od njenih frendova, no, ubrzo je skužila da je vrag odnio šalu...

/

Tjedan češkog filma

Luki2 podsjeća ljubitelje filmova da će se od 13. do 19. listopada 2008. u organizaciji Veleposlanstva Češke Republike i Movieplexa, u Movieplex kinima u Centru Kaptol održati 14. tjedan Češkog filma. Tjedan će 13.10. 2008. u 20.30 sati otvoriti svečana projekcija filma "Povratne boce" (2006.). Na programu se nalazi šest filmova.

/

Povlađivanje najgorim zločincima

MissIlussion ne može vjerovati da se u nečemu slaže s Antom Đapićem. U čemu, pitat se? U njegovom prijedlogu kontroverznog zakona o kemijskoj kastraciji osuđivanih pedofila i silovatelja. Zanimljivo joj je da se gđa Kosor prva pobunila štiteći pedofile i silovatelje pozivanjem na njihova ljudska prava. "Uvijek sam znala da je ta baba više muškima naklonjena pa se valjda zato skrbi za njihovu erekciju". Radi se o neizlječivim nagonima, smatra blogerica, koje ni lijekovi ni zatvor neće spriječiti da počine isti zločin opet!

/

Pismo Oliveru Dragojeviću

More snova napisala je emotivno pismo svom najomiljenijem pjevaču na svijetu - Oliveru Dragojeviću. Naime, blogerica s prijateljicom iz Hrvatske i jednom Norvežankom danas putuje u daleki New York na Oliverov koncert u Carnegie Hallu. "90-ih nije bilo u diru ni internet ni blog ni ovo ni ono i kilometri su bili stvarni pa tako i nostalgija za koju sam cesto mislila da ce me potopit al uz tebe, Terezu i klape i ta razdaljina se smanjivala", piše blogerica...

/

Poslovni partneri iz inozemstva

Radio Purger ima posao koji je vezan uz klađenje i kladionice diljem svijeta. Na temelju svog dosadašnjeg iskustva donio je tako neke zaključke o svojim poslovnim suradnicima. Primjerice, Singapurci su za njega savršeni i uzor kako treba poslovati. Šveđani su goropadni, ne prihvaćaju sugestije, konzervativni i tromi. Kinezi su opasni i prepredeni, a Amerikanci savršeno precizni. Dok Istočne Europljane smatra lažovima i "šibicarima", za Srbe kaže da "još nije upoznao Srbina koji ga nije pokušao prevariti"...

/

Današnje reakcije na ubojstvo Ivane Hodak

Blogeri i dalje nastavljaju s komentiranjem stravičnog ubojstva Ivane Hodak. Tijekom dana neki su blogeri, primjerice Tyche i Zoran Oštrić, pozivali na mirni prosvjed protiv nasilja u središtima četiri hrvatska grada. Blogerica Lagane misli u svom je postu izrazila sve svoje ogorčenje i ljutnju zbog tragične smrti mlade djevojke. Tinolovka komentira događaje i daje svoje fotografije s mjesta ubojstva. Nesvrstani ogorčeno primjećuje da je Sanader odlučio objaviti rat mafiji tek kad je mafija dirnula u "povlaštenu hrvatsku kastu".

/

Vjenčanje na signapurski način

Dubai2 je odlučio dodatno objasniti zašto je u srpnju bio baš u Singapuru. Naime, pozvani su na vjenčanje prijatelja - Valerie i Bjoerna. Oni su se u Singapuru upoznali prije pet godina, a nakon par mjeseci veze preselili su se u Dubai. Brak su odlučili zaključiti na mjestu gdje su se i upoznali. Vjenčanje je bilo zanimljivo, u postu ima čitav niz fotki, a za kraj su dane i one na kojima se vidi kako su mladenci i gosti - završili u bazenu vile.

/

Postovi blogera s Nove TV

Blogeri s Nove TV i dalje su aktivni. Stifmeister nastavlja pisati o prevažnim temama vezanim uz muško ženske odnose. Ovaj puta o tome kamo curu odvesti na prvi spoj. Mirjana Hrga se kritički osvrće na svoje kolege novinare i HND. Smatra da je novinarstvo kod nas došlo "u najgoru krizu do sada" i pita se koga sve novinari "nose na duši". Marija Miholjek, pak, piše kako je po prvi put bila na vikend-odmoru u Gorskom kotaru i oduševila se tim krajem! Usput komentira i vijesti da je u Gorskom kotaru zabilježn povećan broj provala. "Drskosti nema granica pa su tako u jednom restoranu ukrali i cijeli protuprovalni sustav!", piše...

/

Tin - trenutno naš najmlađi bloger

Jeste li već skužili najmanjeg blogera na Blog.hru Chipmunk Tina? Ako niste, otvorite blog Skrivačica - pavat, pakat, papat, kakat. Iz posta u post možete pratiti rast malog Tina i dogodovštine iz života jedne preslatke bebe. U posljednjem postu piše o tome kako prepoznati da je odjeća koju bebač ima na sebi - naslijeđena i već nošena. Na blogu možete pogledati i, primjerice, kako je Tinu dosadno na maminim rukama.

/

Krvavi Zagreb grad i prljava balkanska mafija

Danas oko 11h dvama hicima iz pištolja u centru Zagreba ubijena je Ivana Hodak, kćer odvjetnika Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas-Hodak. CNN dramatično najavljuje: Zagreb je preuzela mafija! MissIllusion je šokirana i ogorčena. Dosta joj je praznih priča o tome kako je u Zagrebu sigurnost na nivou. "E pa domovino majčice ja ti sina ni kći neću dati, da mi izgine na tvom prljavom pločniku, ako ikad budem imati djecu, bit će to daleko od ove jebene države za koju se nitko normalan ne bi borio da je mogao zaviriti u budućnost.", ljuto izjavljuje. Pero Panonski smatra da se ubojica Ivane Hodak neće naći. Podsjeća da se polako ispunjavaju Bandićeve želje - svakom onom kome se ne sviđa neka se iseli iz Zagreba. O ubojstvu Ivane Hodak piše i čitav niz drugih blogera, primjerice, Radio Purger, Skaska, Zvone Radikal, Denis Avdagić, Vodoinstalaterske kronike i mnogi drugi...

/

Zatvorski luksuz

RibaFish je blago zatečen informacijama o povlasticama kojima je obasut Vladimir Zagorac u zatvoru. Kakav je to zatvor u kojem imate pravo na privatnu ćeliju s televizijom, bibliotekom, mobitelom, "špaherčićčem" i Internetom? Dalje, ima pravo na teretanu, dvoranu na korištenje u bilo koje doba dana, a bome ima pravo i na tri sata seksa tjedno "u prostoriji za upražnjavanje seksa". RibaFish jednostavnom računicom dolazi do podatka da se Zagorac može ševiti 12 sati mjesečno. "Pa prosječan otac tolko ne skupi u olimpijskom ciklusu!".

/

Kontroverzna Antonija Balek

Zadnjih dana nema koji mediji nisu prenosili priče o našoj zlatnoj paraolimpijki Antoniji Balek. Iz dana u dan oko te se žene vrte sve nevjerojatnije priče. Creativa je uvjeren da se tu radi isključivo o tome tko će se više okoristiti
o lovu koju je sportašica zaradila i da je zbog love nastao ovaj medijski linč na Antoniju. To što političari i ostali kradu na sve strane nije važno, ali "kad se sirotinja dočepa love onda se vidi koja smo mi bagra i ološ", smatra bloger.

Prikaži još vijesti...
Statistika

Zadnja 24h

kreiranih blogova

postova

komentara

logiranih korisnika

Trenutno

blogera piše komentar

blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se