Vijesti s bloga

/

Kad gosti za Božić pretjeraju

Windfucker - in memoriam isto ima zanimljivu božićnu pričicu. Naime, ove je godine napravila kobnu grešku kad je pred blagdane prijateljima predložila "A zašto se ne bi slavio kod mene?". I tu je sve počelo. Ekipa se, neplanirano, zadržala čak do 26. prosinca u 20.00 sati! Hajde što su ostali (pred)dugo... No, problem je bio što je otac pio puno previše, mamu nije ništa zanimalo osim da drži neka svoja predavanja, a mali je slobodno haračio po stanu kao da je na drogama. "Najgore od čitave te priče je to da ću ja po svoj prilici do idućeg Božića zaboraviti sve ovo što vam sada pišem i ponoviti čitavu stvar.", pribojavao se blogerica.

/

Duševne bolesti prate tehnološki razvoj

Sjećate se, sigurno, Trumanovog showa s Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi? Vezano uz taj film u Kanadi je definiran novi oblik duševnog poremećaja kojeg su liječnici nazvali upravo po tom filmu - Trumanov sindrom. Radi se o poremaćaju, piše Gospon profesor, gdje je oboljeli uvjeren da je zarobljen, baš poput Trumana, u kakvom gigantskom studiju i da je 24/7/365 izložen kamerama koje snimaju njegov život. Sve je oko njega "umjetno", "izrežirano" i prikazuje se na televiziji. Naravno, bolesnik se žali kako mu nitko ništa ne vjeruje. Na sreću, ovakvi poremećaji detektirani su u samo visokorazvijenim zemljama.

/

Jedna topla božićna obiteljska priča

Zlatna djeva super simnpatično prepričava događaje pred i na sam Božić u svojoj obitelji. Zapravo, božićno joj je veselje počelo u firmi, gdje je organiziran domjenak. Tamo je stigla, na vlastito iznenađenje, u direktorovom bijesnom autu i na njegov poziv. Na Badnjak kod kuće sve po starom, uz dodatak "tata je sjedio za stolom sa glavom zaronjenom među dlanove i ponavljao 'jadan ti sam'." Na božićnom ručku jedan nepozvan gost brka planove. U konačnici, za ručkom je bilo i suza, a neki su se zakleli da više nikad doći. Jedino je susjed Frane otišao zadovoljno pridržavajući raskopčane hlače. "Nije ih pridržavao zbog, kako ste mogli promisliti, seksa, nego zbog neumjerenosti u jelu i piću".

/

Božić u Rusiji

Nakon što je slavio Božić u islamskim zemljama, Pijesak u gaćama sad ima prilike proslaviti svoj prvi Božić u jednoj pravoslavnoj državi. Kaže kako je ovaj Božić drukčiji od svega onog što je prije doživio. U Rusiji, piše, nema bombardiranja sa svih strana da se što više kupuje za Božić i nema one predbožićne eurofije koja kod nas traje mjesec dana. Zato ima puno snijega, osjeti se posebna atmosfera, sve je u znaku božićnih drvaca i Djeda Mraza.

/

Sretan Božić!

Već je jako puno blogera objavilo svoje postove s božićnim čestitkama. Tim se lijepim čestitkama i željama pridružujemo, naravno, i mi! Svim vjernicima želimo sretan Božić i nadamo se da ga provode u toplom obiteljskom okruženju uz finu hranu i piće. Svako dobro želimo!

/

Arsen Dedić (70)

Luki opet aktualna s kulturno-umjetničkim događanjima grada Zagreba. Evo, sad prenosi svoje dojmove sa skupa organiziranog povodom sedamdesesete godišnjice rođenja Arsena Dedića, koje je organiziralo Hrvatsko društvo pisaca. Iako je Arsen proslavio svoj rođendan i pedeset godina rada koncertom u Lisinskom i ovdje je bilo veselo, piše blogerica. "Činilo se da svi žele govoriti s Arsenom; činilo se da svi žele govoriti o Arsenu! I to je predivno!".

/

Dječji dijabetes tip 1

Dijabetes je, kako nekih doktori kažu, kuga 20. stoljeća. Velik broj je oboljelih i dijabetes predstavlja vrlo ozbiljan zdravstveni problem. Nažalost, ova je bolest prisutna i u dječjoj dobi. Upravo Rudarka piše o "dječjem dijabetesu". U postu ćete naći korisne informacije o tome kako prepoznati simptome, kome se javiti, koje su metode liječenja i slične teme. U zaključku se o našim liječnicima i njihovim metodama liječenja dijabetesa izražava vrlo pozitivno, što je za svaku pohvalu.

/

O ljubavi

ZonaO'Zona napisala je post o nepresušnoj temi - ljubavi. Piše tako o ljubavi prema majci, djeci, prijateljima, knjigama, psima, glazbi, cvijeću, poslu... i, naravno, ljubavi prema muškarcu. Tu blogerica iskreno piše o svojim osjećajima i potrebama. Tvrdi da sada zna i što želi i što ne želi u vezi. "Moje je samo da prihvatim da sam imala veliku nesreću roditi se kao kompleksno žensko biće, a to je ono što većina muškaraca najmanje cijeni." Bez obzira na svijest o tome, blogerica pozitivno gleda na budućnost i raduje joj se...

/

Plan za novogodišnji tulum

Kako napraviti dobar novogodišnji tulum? Blogerica Elle Woods Gone Brunette najavljuje svoj odlazak za Split i onda na njen Otok. Tamo će okupiti ekipu od čak sedam žena. Traže, naravno, "dovoljno poželjnih muškaraca u rasponu od 24 do 35 godina", ali postavljaju i neke uvjete! Looseri otpadaju. Muškarci moraju biti privlačni. Ne smiju ih niti u jednom trenu gnjaviti tragičnom glazbom ili igranjem Twistera. Konačno, nikako se ne smiju naljutiti ako cure u neko doba noći zbrišu u "disko na trovanje Mišom i Magazinom, razvodnjenom votkom i Bakarskom vodicom". Ima zainteresiranih?

/

O putovanjima

Bastard piše kako je u životu dosta putovao, ali i dalje misli da je mogao i više. Problem je, piše, što kad je bio mlađi nije ni razmišljao kako nije toliko problem raditi preko ljeta, uštedjeti novca, rezervirati jeftini smještaj i negje otputovati. Kod nas, čini se, važnije je nabaciti skupe krpice na sebe ili trošiti na večernje izlaske, nego na upoznavanje drugih država i kultura. Drugi je problem kad želiš putovati naći adekvatno društvo, jer ne voli putovati sam. Ma, pročitajte post ako volite putovati, sigurno ćete naći zanimljivih razmišljanja!

/

Kad se slabim učenicima gleda kroz prste

Bloger s bloga Čuvaj se bijesa strpljiva čovjeka priča o nekim mučnim stvarima koje se događaju vezano uz ocjenjivanje na kraju polugodišta. Uglavnom, problemi su najčešće vezani uz problematičnu djecu koja nisu u stanju svladati neki predmet i ne razumiju ga, a "moraju ga položiti". Ili učenici koji bi trebali ići "po posebnom programu", ali zbog tvrdoglavosti svojih roditelja idu po redovnom programu kojeg nisu u stanju pratiti. Ostali učenici nisu blesavi da ne vide o čemu se radi. I nije im pravo da se onim slabima stalno gleda kroz prste...

/

Izložba majica u Splitu

Na blogu 365 majica imate poziv za istoimenu izložbu koja će se organizirati u Galeriji umjetnina u Splitu 27. prosinca u 12h. Ovu originalnu akciju prikupljanja majica u 365 dana pokrenula je prije godinu dana akademska slikarica (i blogerica!) Sonja Gašperov. Bit će izložene njoj najkomičnije i najdraže fotografije. Zanimljivo za pogledati, garant!

/

Hrvatska blogerska organizacija protiv verbalnog delikta

Zvone Radikalni na čelu je Hrvatske blogerske organizacije, koja je nedavno izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog slučajeva ugrožavanja slobode misli i govora na Internetu, kojima smo svjedoci proteklih tjedana. Tu se navodi nekoliko slučajeva: Damira Fintića (portal vukovarac.net), „slučaj Facebook" i tužbe protiv novinara-blogera. Ne dozvolimo da u Hrvatskoj uskrsne avet verbalnog delikta, poručuje.

/

Fotke s promocije 'Žive pičke'

Nakon što su u emisiji "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovića pokazali dio svog bogatog repertoara, na predstavljanju svog prvog DVD-a "Živa pička" u Masarykovoj ulici u zagrebu, Let3 (nažalost, više nemaju vremena za svoj blog) ponovno su zaintrigirali hrvatsku javnost. Uz pjesmu i svirku na red je došlo i famozno ispaljivanje čepova pred Dallas music shopom ispred kojeg se skupio veliki broj obožavatelja. Fotografije i dijelić atmosfere s mjesta događaja donosi donosi nam Vision Thing koji je i sam ušao u dio povijesti te legendarne riječke rock grupe jer se nekoliko njegovih fotografija našlo na izašlom DVD-u Leta3.

/

O bojkotu slovenskih proizvoda

Kao i mnogi Hrvati i Životna igraonica je zbilja ljut na Slovence i njihove političke igrice na europskoj sceni. Smatra ih bahatim, naglašava da nikad nisu bili dobri susjedi i da je ovo što sad imamo prilike gledati samo eskalacija neprijateljskog stava kojeg su uvijek imali prema nama. "Zbog takve nazadnjačke politike koja ne bi prolazila ni kod aboridžina, odbijam kupovati slovenske proizvode i puniti njihov proračun kako bi oni onda besplatno dijelili šamare."

/

Razmišljanja jedne mame

Evo jedne preporuke za sve mame i one koji vole priče o bebama. Iako, tko god prati njen blog, zna da je ova mama posebna. Između sna u postu piše kako je nakon poprilično staža u dojenju od čak dvije godine odlučila prestati s tom praksom. Iskreno kaže da više ne može, a i da nema više smisla. Inače, prezadovoljna je s napretkom svog sina i iznosi neka svoja zapažanja: "Neobično je to kad imate osjećaj da je dijete od dvije godine zapravo u duši starije od vas i kada ste u potpunosti uvjereni da ćete vi njega učiti samo neko vrijeme, nakon čega će on učiti vas".

/

Dan ćevapa

Kenguur je jedan od naših, po postovima, najaktivnijih blogera-gastarbajtera. Iako je podalje od rodne mu grude, to ne znači da nije zaboravio neka tradicionalna jela s ovih prostora. Tako se pohvalio kako i u inozemstvu uspješno radi ćevapčiće. Sudeći po slici pravi je profesionalac! I kad bi strancima pravio ćevape, uz druge delicije, tvrdi da bi se uvijek svi prvo bacili na ćevape, a onda tek na sve druge vrste mesa i slastica. Kao osvjedočeni ćevapoljubac predlaže da se 20. prosinca proglasi kao Dan ćevapa!

/

Opet selidba u novu državu

Pijesak u gaćama zasigurno je poseban bloger. Jedan je od rijetkih koji uredno bloga iz razno-raznih inozemnih destinacija evo već tri godine. Posao ga je, naime, odveo na niz egzotičnih i zanimljivih destinacija. Imali smo tako prilike čitati puno zanimljivih postova i uživati u neobičnim fotografijama. I dalje je u Rusiji, a upravo najavljuje i svoju novu inozemnu destinaciju. Evo ga, konačno, u jednoj zapadno-europskoj državi! Iako ta država nije toliko zanimljiva kao neke iz kojih nam se do sada javljao, obećao je da će se potruditi da mu postovi budu "što luđi i zanimljiviji". Čestitamo na transferu i s nestrpljenjem čekamo nove postove!

/

Marijan Malčević - nastavak priče

Nakon ogromnog interesa blogera za slučaj Marijana Malčevića, evo najnovijih updateanih informacija što se s njim dalje događa. Zbog nastupa u Trenutku istine, sjećate se, Marijan je gotovo izgubio posao. I dalje radi za Večernji list, ali ne bavi se više temama vezanim uz auto-industriju. Sad piše horoskope. I TV vodič. Naravno, nije nimalo sretan zbog toga. Svoju strast prema automobila nastavio je, za sad, na svom drugom blogu - Autoblogu.

/

Cyber barenje u nastavcima

Vjerojatno su rijetki oni koji uredno borave na Internetu, a da nisu upoznali, bar nakratko, čari barenja na Netu. Stifmeister je pripremio seriju postova na ovu temu. Komuniciranje preko Neta nudi dosta prednosti u odnosu na konvencionalne načine pronalaženja partnera, smatra. "Ljudi danas iz udobnosti svoga doma pokušavaju naći partnera, što je znatno manje stresno od večernjih izlazaka i neizvjesnih uleta 'pravim' curama". Net odavno više nije rezerviran samo za geekove ili ljude bez društvenog života. Bloger tako piše o iskustvima upoznavanja pripadnica suprotnog spola preko naših najpoznatijih siteova za takve aktivnosti...

/

Nema više Sime

Nakon dugodišnje teške bolesti sinoć je u 42. godini u Zagrebu preminuo pisac i kolumnist Simo Mraović (Dnevnik.hr). Simo je bio i više nego poseban čovjek i svatko tko ga je poznavao duboko će žaliti zbog njegove prerane smrti. Žalit će i njegovi čitatelji. Simo je uvijek bio otpimističan, vedar, pozitivan, nasmijan, duhovit, šarmantan. Od njega se u postovima opraštaju i blogeri. Velik je bio Simo i čovjek i pisac, piše Index librorum prohibitorum. "Žao mi je što ga je opaka bolest pokosila u najboljim godinama, ali iza svakog dobrog čovjeka ostaje otvorena knjiga života koju će ispisivati njegovi štovatelji". Simo je znao dobro živjeti, piše Nemanja, i umro je muški...

/

Zabranjeno pušenje na hrvatski način

Tehno žena je razočarana primjenom propisa o zabrani pušenja na javnim mjestima u praksi. Čini se da svi glume da su "ugostiteljski objekti" i da se na njih odnosi odgoda primjene propisa od šest mjeseci. Na HRT-u, piše, svi puše i po hodnicima, i u liftovima, i u redakcijama. I nikom ništa! Puši se i po svim shopping centrima u Zagrebu. Glavno da je zakon usvojen, a kako se provodi u praksi - nije važno! U Sloveniji je, recimo, provedba zabrane pušenja bila itekako učinkovita. No, čini se da mi nemamo takve ambicije.

/

Opet nasilje policije u centru Zagreba

Index Librorum Prohibitorum komentira kako je jučer u Dnevniku Nove TV emitiran prilog o čovjeku kojeg je u centru Zagreba premlatila policija. Vraćao se tip sa svadbe u 1h kad ga kod bana Jelačića napadne neki lik. Ovaj se stao braniti i uspije ga savladati te pozvati policiju. No, napadač se pred policijom izvuče spikom da je on, zapravo, žrtva. I policija udri po našem pozitivcu! "Policajci su ga srušili na pod i brutalno premlatili (cipelarka, gaženje po prstima, slomljena ključna kost)". Plus, nesretniku je ukraden skupocjeni foto-aparat koji je odložio na pod.

/

Od kad je fora udarati slabije od sebe

Blog Protiv nasilja sve je čitaniji među blogerima. Tako se na njega prvi put javio bloger Vaguely koji je i sam bio žrtva nasilja. Bloger je danas petnaestogodišnjak iz Slavonskog Broda, učenik prvog razreda srednje škole. Inače, bio je dva puta žrtvom bezrazložnog napada na ulici. Kako sam kaže, zbog svoje mirnoće i nekonfliktne naravi očito je bio idealan predmet napada nasilnika. Njegova mučna iskustva možete pročitati u postu.

/

Velečasni Zlatko Sudac

Gospon Profesor se raspisao na temu fenomena i čuda koje su proizvodili katolički sveci (i ne samo oni) kroz povijest. Analizom nekih primjera došao je i do današnjeg doba pa i do ovih prostora. Bloger se, naime, osvrnuo na slučaj velečasnog Sudca. Stigme i znak križa na njegovu čelu impresioniraju vjernike, ali, čini se, ne i katolički vrh u Hrvata. U postu se bloger kritički osvrće, doduše s nekim ogradama, na neke izjave i postupke ovog poznatog svećenika. I neke mu stvari zamjera. S druge strane, blogerica Apatrida piše svoje dojmove nakon što je drugi put u Malinskoj na Krku posjetila Sudca. Iako, iskreno piše, ne voli takve skupove ni atmosferu koja se oko toga stvara, opet bi rado tamo otišla...

/

45.000 buzdovana

Lucy Fair, naša dopisnica iz Zone sumraka, napisala je duhovit post o dodjeli posebnih književnih nagrada i to u porno verziji. Nagrada se zove Buzdovan, a dodjeljuje ih u nekoliko kategorija najpoznatije blog-uredništvo "Morona". Primjerice, nagradu za muško pismo primio je Boro Mrga za svojih, pardon, za svoju knjigu "25,50". Najboljim piscem lezbijske tematike pokazala se Jagoda Šlag sa svojom prozom "Ližeš, Melita!". U kategoriji sadizma, najuspješniji je bio Mile Stoka s postmodernističkom prozom "Svoga stila gospodar ili Piču ti krv na slamćicu, lektore". No, ni Buzdovan nije prošao bez skandala! Žiri je, naime, naprasno ukinuo nagradu "Pizdarija godine".

/

Kad duga zapara nebo nad gradom

Sick of it All uploadao je na svoj blog fantastične fotografije duge koju ste mogli vidjeti danas u 15:30 na nebu iznad samog centra Makarske. Pod planinom Biokova ukazala se prekrasna, velika i žarka duga. "Sunce je bilo baš negdje iznad Zastražišća na otoku Hvaru i ono je omogućilo vizualni spektakl koji trajao čak nekih desetak minuta". U pravom trenutku na pravom mjestu! I ne žali što je bio mokar do kože...

/

Novi roman Renata Baretića

Renato Baretić napisao je novi roman pod nazivom Hotel Grand, kojeg vrlo pozitivno komentira Babl. Knjiga je, smatra bloger, "ispisana virtuozno, kao najpunokrvniji triler". Posebno je zanimljiva i zbog toga što nakon svakog poglavlja možete čitati blogerske komentare. Nekima će ti blogerski komentari, moguće je, zasmetati zbog činjenica da ti komentari počinju dobivati svoj smisao tek pred kraj knjige. Zasmetat će i onim čitateljima koji nisu navikli na spike iz blogsfere. Promocija knjige je sutra u BP klubu u 19 sati.

/

Ugradnja umjetne pužnice

Blog Moj umjetni svijet piše 21-godišnji student, kojeg od ostalih kolega razlikuje činjenica da ima ugrađenu umjetnu pužnicu. Rođen je, naime, s ozbiljnim oštećenjima sluha. Cijelo je djetinjstvo proveo u borbi sa životom jer je morao prilagođavati drugima zbog svojih posebnih potreba. Umjetna mu je pužnica ugrađena u petnaestoj godini. Kakvi su rezultati tog procesa bili, koliko su bili uspješni, koja su njegova razmišljanja i osjećaji u vezi toga, pročitajte i u postu i na njegovom blogu.

/

Nastavak sage o Čučićima

Čučić na svom blogu piše kako je, nakon godinu i pol dana, prvi put sreo svoje kćeri - Saru i Laru. Susret je bio posebno emotivan i za djecu i za oca. Bile su pune pitanja o događanjima u periodu dok se nisu viđali. Ovaj susret smatra presudnim u daljem razvoju događaja. Djevojčice, piše, Hrvatsku, a ne Francusku smatraju svojim domom. Čučić ne spominje kaznu koju je dužan odslužiti u Hrvatskoj. Djeca ni kriva ni dužna, opet, najviše ispaštaju u cijeloj priči...

/

Kiklop blogerici

Nives C. nije dobila Kiklopa, ali je zato tu nagradu osvojila jedna blogerica - ZonaO'Zona. Nagradu je proslavila sa svojom obitelji i prijateljima, svi su oduševljeni i puni hvale. Blogerica piše da je iznenađena nagradom, ali i presretna. Nije očekivala, kaže, ni nominaciju, a kamoli nagradu. Čestitamo!

/

"Ne može se mršati ležeći"

Na Blogu bijesne domaćice možete pročitati nešto više o temi koja nas svakodnevno zaokuplja, a to je kako se zdravo hraniti. I tako je blogerica odlučila otići na jedno posebno predavanje vezano upravo uz ovu temu. Čim je došla skužila hrpu nekakvih sumnjivih proizvoda poslaganih uokolo. Ma cijelo predavanje bilo je više nego sumnjivo. Kasnije je otišla na Net i provjerila cijelu spiku. Katastrofa! Ljudi koji su koristili njihove proizvode stradali od čitavog niza zdravstvenih tegoba: problemi s jetrom, probavom, krvarenjem u stolici, mučnine i ispadanja kose. Eto što se može dogoditi neinformiranom čovjeku.

/

Kiklop za Nives C.

Pisac u usponu komentira kontroverznu odluku da se ukine dodjela nagrade Kiklop za hit godine, jer bi istu morala dobiti Nives Celzijus, koju organizatori smatraju nedostojnom takve jedne književne nagrade. Nagrada, smatra bloger, treba ići književnicima, a ne autorima koji su svoje proizvode dobili jeftinim marketinškim trikovima. I greška je što se nagrada nije uručila nekom drugom piscu, tvrdi. S druge strane Daywalker ima drukčije mišljenje. Žena je prodala 45000 primjeraka knjige. Hit godine nije, kao ostale kategorije, rezultat rada žirija, već publike. Nives je prodala najviše primjeraka. Logički zaključak - Nives treba dobiti Kiklopa. Što ne znači da se Daywalker ne stidi države u kojoj je "polupismena pevaljka najtiražniji pisac".

/

Rastrošne vlasti

Svašta smo već mogli vidjeti i čuti u Hrvatskoj, ali ovakve nebuloze kojih smo se naslušali zadnjih dana stvarno prelaze sve granice. CNN ne može vjerovati da se u ova kriza vrijeme i recesije koje potresaju čak i one najrazvijenije, zagrebačke vlasti planiraju kupiti nekakve terenske oklopnjake, helikopter, bespilotnu letjelicu, zapovjedni centar ukopan u zemlju itd. Novci građana Zagreba rasipaju se nesmiljenim tempom, ogorčen je bloger.

/

Puljiz o Bancu i njegovoj ekipi u HHO-u

Novinarka Helena Puljiz danas je HHO-u vratila Povelju "Aleksandra Zec", koja joj je dodjeljena 2004. godine. Predsjedniku HHO-a dr. Ivi
Bancu obratila se i pisanim obrazloženjem, za koje je Peratoviću dala dopuštenje da ga objavi na blogu. Glavni razlog? Jer se žena osobno uvjerila da državni odvjetnik Bajić, dobitnik ovogodišnje nagrade, "ne zalaže
za zaštitu i promicanje ljudskih prava ni onoliko koliko mu to nalažu zakon i dužnost, a kamoli iznad toga". Dodala je i da je "sadašnji sastav HHO-a bitno promijenio shvaćanje ljudskih prava". Ostatak u postu!

/

Pukla i dala otkaz

Aktivirana se već žalila na loše uvjete na poslu i svoje nezadovoljstvo. I sad je pukla i dala otkaz. Nije više mogla, piše, izdržati tu torturu. Kolege su se grozno prema njoj odnosili i blatili je iza leđa. Nije joj svejedno, svjesna je krize, ali bilo je jače od nje. Kolege su bile u šoku kad im je to priopćila. "Zadnji dan mog rada bio je baš zabavan, nitko me nije mogao pogledati u oči, pa ni šef, jer zna zašto sam otišla a on se nije potrudio riješiti situaciju nego je zabio glavu u pijesak". Sad traži novi posao...

/

Pivo na sto načina

Među blogerima sigurno ima puno ljubitelja piva. Za one ljubitelje piva koji ne znaju, na blogu ima jedan poseban bloger-ljubitelj-piva: Beerlover's collection. U novom postu tako možete pročitati kakvih sve vrsta piva ima. Recimo jeste li znali da postoji pivo s limunom i pivo s Coca Colom? A pivo s nečim kratkim, tipa rakijom, amarom, viskijem ili votkom? Više u postu.

/

Božić iz djetinjstva

Pero Panonski nekad je jako volio Božić. "Nekad" znači prije rata, dok je slavljenje Božića bila privatna stvar obitelji. Božići su mu se počeli zamjerati od zime 1994./95. Od tog je nekako doba počeo i Crkvi štošta zamjerati. Između ostalog i to što je pripustila svim ateistima da se vrate u njene redove. Na mise je prestao ići 1999. godine, nakon jedne depresivne propovjedi na polnoćki...

/

Kad reklame promoviraju protuzakonita ponašanja

Jasna Budišin jedna je u nizu onih koji su zatečeni koliko glupe reklame mogu biti. Evo, baš komentira jednu koja ne samo da je glupa, nego i krši propise. Naime, reklama za sredstvo za čiščenje podova. Scena: ženska čisti pod, pod se nevjerojatno blista, ženska odlazi na balkon, ženska trese prašnjavi i prljavi tepih na ulicu. U konačnici ga baca u kamion koji je ispod balkona. Prema Zakonu o komunalnom redu izričito je zabranjeno "kroz prozore, vrata, balkone i lođe bacati bilo kakve predmete, prolijevati vodu i slično, kao i vršiti poslove isprašivanja posteljine, sagova, stolnjaka, krpa i drugih sličnih predmeta". I nije to jedina reklama sa suludim porukama...

/

Milicija češlja centar Zagreba

Index librorum prohibitorum napisao post koji zvuči prilično nevjerojatno, ne znaš je li to još jedna od njegovih priča ili se, fakat, radi o stvarnom događaju. Jer, ako je to istina... Naime, preksinoć su policajci iz nepoznatih razloga priveli dvojicu njegovih kolega na Cvjetnom trgu. Odbili su obrazložiti razlog uhićenja. Odbili su se predstaviti. "Kolega je izrazio nezadovoljstvo zbog bezrazložnog privođenja i zapovjednik ga je odlučio zadržati do jutra uz nezaobilaznu prijavu zbog remećenja javnog nereda i žbira."

/

Slab odaziv na prosvjedima u Splitu

Nekoliko je blogera pisalo o sinoćnjim prosvjedima protiv hrvatskih vlasti i njihove (loše) politike. Između ostalih, blogerica s bloga Smijeh je tražila piše kako je bila na prosvjedu, ali da tamo (na splitskoj rivi) nije bilo žive duše. "U 18h je bilo 2 ipo čovika, 2 transparenta, i ja. Dobro, i pokoja palma". Vjetar i kiša, očito je, presudno su utjecali na slab odaziv. Running man je bio na prosvjedima u Zagrebu. Isto slab odaziv. Kaže da je, malne, bilo više policije nego prosvjednika. Više na Dnevnik.hru.

/

Novi predmet "Religijska kultura"

Ateizam pozdravlja vijest kako se u naše škole uvodi alternativa vjeronauku nakon 18 godina "religijskog jednoumlja", kako to Ateizam naziva. Taj bi novi predmeta trebao biti alternativni predmet za one koji na vjeronauk ne žele ići, a ne žele niti to vrijeme provoditi po školskim hodnicima. Rezultat je to pritiska Europe i provođenja u praksi kulturnog i vjerskog pluralizma i demokracije.

/

Petarde za retarde

Približavaju se božićni blagdani i novogodišnji praznici i većini se ljudi kosa diže na glavi od same pomisli na zlostavljanje petardama kojima će nas pojedinci i grupe na ulicama maltretirati danima. Premalo se, s druge strane, govori o opasnostima koje vrebaju, iz kako Kinky Koluministica kaže, "malenih, šarenih smotuljaka slikovitih naziva bez kojih ne može proći nijedno narodsko veselje kruha i igara željnih nam sugrađana i suseljana". Kako, uopće, nazvati osobe koja djeci dopušta igranje petardama i/ili im iste nabavlja!? Pročitajte njen post i pogledajte fotografije stradalih od petardi... grozno!

/

Lončar Omar ili Omar

Hybrid je sa svojom dragom u fazi raspravljanja oko promjene prezimena nakon vjenčanja. Njenog prezimena. Ona bi na svoje dodala njegovo prezime. On je u početku to podržavao, a sad ga je uhvatilo da bi, ipak, trebala uzeti samo njegovo. Napravio je, smatra, dovoljan kompromis s tim da će se vjenčati u crkvi, iako je ateist, pa misli da bi ona trebala napraviti kompromis po pitanju prezimena. Ako ona na svoje doda njegovo, on će uzeti njeno, tvrdi. Ona ne može vjerovati. Kako god, prepucavanje u Hybridovom stilu...

/

Sanader u nacističkoj uniformi - zločin prema Photoshopu

U ovom skandalu s Fejsbukom i drugim protestima protiv vladajuće ekipe, između ostalog, sporna je fotografija Sanadera obučenog u nacističku uniformu. SadisticoShy ne misli da se radi o bilo kojem obliku slavljenja nacizma, kako to vlasti pokušavaju rastumačiti i opravdati neke svoje krive poteze. SadisticoShy, a znamo svi koliko je dobar fotograf, odlučno tvrdi "po kvaliteti i umješnosti izrade dotične montaže vidim tu samo ZLOČIN PREMA PHOTOŠOPU". Nesvrstani se osvrnuo na istu problematiku pa je napisao svoj komentar, ali i dao čitav niz fotografija na kojima se vidi da je sprdačina na taj račun već stara fora. Tako su u nacističkim uniformama fotošopirano završavali Bill Gates, George W. Bush, Obama, čak i Papa. Pogledajte, zato, u njegovom postu malu školu (ne)prikladnog korištenja kukastih križeva u svrhu sprdačine.

/

Promjene spola

Arhangel je na današnji post nagnalo gledanje zanimljive emisije o transseksualnosti na jednom srpskom tv programu. (U Hrvatskoj je ovo, čini se, tabu tema.) Srpska medicinska znanost i praksa u zadnjih pola stoljeća uvelike su uznapredovale, moglo se saznati u emisiji, a i ova je tema vrlo aktualna kod naših susjeda. Zanimljivo je da u Beograd na operacije dolaze čak i pacijenti iz SAD-a. Sam postupak traje godinama i operacija dođe tek na kraju. Inače, lakše je promijeniti muški u ženski spol, nego obrnuto. Više u postu!

/

Nije za ljude osjetljiva želuca

Doba je kolinja. Djeva Bajna piše kako se kolinja sjeća još iz najranijeg djetinjstva. Tradiciju održavaju do današnjih dana. Evo, baš piše, da se jučer nakrkačila pečenih jetrica s češnjakom da je "skivčala". Onda ju je to potaklo da napiše pregled svih onih jela koja možda nisu politički korektna za klopati ili ih se drugi ljudi gade, a ona baš uživa u tome. Oprez za one osjetljiva želuca, jer na toj ćete listi naći svega, od hladetine, preko krvavica pa sve do čvaraka!

/

HDZ-ov skup u zatvoru

Da, dobro ste pročitali. Ne radi se o nekakvim vječno popularnim političkim fotomontažama. Ovo je pravi plakat koji poziva na skup HDZ-a u kaznionici u Požegi. I sad CNN pita kakva je to država u kojoj se u kaznionici održavaju stranački skupovi otvoreni za javnost? Možete li zamisliti da pokucate na vrata zatvora i zatražite da bi tamo, recimo, održali rock koncert? Techno party? Šećer na kraju: skup, piše na plakatu, predstavlja "opušteno druženje članova i simpatizera" s motom "zajedno s HDZ-om za bolju budućnost našeg grada".

/

Gastro Korčula

Golly&Bossy napisali divan gastro-post pun lijepih fotografija. Ako volite gastro-lutanja onda je ovo pravi post za vas! Naime, u fotografijama i tekstu pokušali su nam dočarati magiju jednog starog kaštela u kojemu je jedan predivan veliki "komin". Tamo su bili pozvani radi proslave dvaju rođendana. Na stolu ih je dočekala "kofica" u kojoj je bilo pogačica od integralnog brašna, teća puna sočiva, marmelada od šumskog voća, poštata od balančane i pileće jetrice, fino vino i čaj od domaćih trava... ma, svašta nešto! A to je tek bio početak!

/

Na promociji Dinovog posljednjeg albuma

Jasna Budišin bila je na promociji albuma Pandorina kutija i puna je dobrih dojmova. Vidjela se s Danijelom i jako joj je drago da je otišla na promociju. "Bilo je puno ljudi, naravno i celebrytija koji su se fotkali, davali intervjue, slušala sam Dinove pjesme i večer mi je zaista prošla ugodno". Većina ih se naguravala ispred kamera i foto-aparata samo kako bi vidjeli i bili viđeni. Ona je bila samo zato da da podršku svojoj prijateljici Danijeli i da oda počast Dinovoj glazbi. Posebno je dobar dojam na nju ostavila Ella...

/

Freecycle

Jeste čuli za Freecycle, pita vas Zvrk s bloga Pravi se Englez. Freecycle je organizacija koja ima grupe po cijelome svijetu, a fora je u tome da preko njih možete nuditi i uzimati stvari bez da išta platite. Da, dobro ste skužili. Sve je besplatno! Ljudi se hoće riješiti razno-raznih stvari i umjesto da ih bace nude ih drugome koji ih samo treba pokupiti. Blogerica se baš neki dan javila da će uzeti TV i danas ga je otišla pokupiti. Kad će to netko u Hrvatskoj pokrenuti?

/

Iskustva iz austrijskih škola

Ako vas zanima kako funkcionira sustav osnovnoškolskog obrazovanja u Austriji pročitajte dugi i vrlo informativni post blogerice Lipe Mare na blogu Protiv nasilja. Zašto otkrivati toplu vodu i smišljati nove reforme obrazovanja sa sumnjivim ishodima, kad možemo pogledati kako to (dobro) rade Austrijanci i samo implementirati njihove ideje. Jer, kako i sama blogerica kaže, nije to toliko stvar u financijama, koliko u "dobroj volji, brizi za djecu i dobroj organizaciji".

/

Nastavak priče o Facebooku i Sanaderu

Blogerske su vode, i ne samo te, poprilično uzdrmane informacijom da je uhićen Nikša Klečak (22), osnivač grupe na Facebooku "Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Sanadera". Netko se kladio da će prikupiti i 10000 facebookera koji ne vole Ivu, a osnovane su već i dvije grupe u kojima se prikupljaju članovi u znak podrške Klečku: prva i druga. Oglasio se i HBO koji traže nečiju odgovornost zbog tog slučaja. Konačno, osnovana je i treća grupa znakovita imena Upadnite meni u stan, bando gestapovska, Hrvatska nije policijska država. Više na Zoran Oštrić i Dnevnik.hr.

/

Pedofil iz Brezovice muči stare i nemoćne u ilegalnom staračkom domu

Bedasta curica je duboko dirnuta, ogorčena, ljuta... da ne zna što reći na ovaj skandal oko staračkog doma u Krašiću i uvjeta u kojima su držani siroti stari i nemoćni ljudi. Nije joj jasno kako je moguće da u ovo doba itko može svog oca ili majku, baku ili djeda zatvoriti u dom koji liči na koncentracijski logor!? I kako neki mogu zarađivati na tuđoj smrti u mukama, pita se. "Slabima, nemoćnima, bolesnima i starima uskraćuju pravo na dostojanstvenu smrt i na izglađivanju i mučenju na najperfidniji, podmukli način stječu novac?"

/

Budućnost HHO-a

Euklid poziva Ivana Zvonimira Čička da se sad očituje o ne tako davnim gadnim optužbama protiv kapetana Laptala, koji je upravo oslobđen svih optužbi. Proziva bloger i HHO, čiji je Čičak "vrlovažni član". "HHO je trebao biti prvi koji će ustati protiv skandaloznog Čičkovog istupa. Umjesto toga, HHO je prigrlio I.Z.Č. kao svog utjecajnog člana i pobočnika". No, ne znamo znate li da je poznata međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava International Helsinki Federation (IFH), nevladina organizacija koja je imala svoje ogranke u nizu europskih država, zatvorena? Proglasili bankrot i zatvorili ih zbog financijskih malverzacija. Kakva je budućnost našeg HHO-a onda?

/

Uhićen Facebooker jer je kreirao grupu za one koji ne vole Sanadera!

Danas u popodnevnim satima četiri policajca su došla u stan dvadeset dvogodišnjeg dubrovčana Nikše Klečaka s nalogom za pretres zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. Stvarni razlog zbog kojeg je policija upala u Nikšin dom je zapravo Facebook grupa koju je Nikša kreirao još u ožujku ove godine, a koja se zove "Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Sanadera!". Grupa u ovome času broji 6.265 članova, a učlaniti se možete ovdje. Nakon pretresa stana, policija je izuzela računalo i Nikšu odvela u policijsku postaju na obavijesni razgovor. "Neki brilijantni um u policiji je tu grupu i njezinog vlasnika proglasio prijetnjom prema predsjedniku Vlade (Ivi Sanaderu op.a.), te je naravno učinio sve u svojoj moći da pronađe počinitelja koji se usudio reći da ne voli premijera", javlja bloger Mračni na svom blogu Pollitika, koji nam je dojavio ovu vijest.

/

Kad šefovi plješću

Neki dan je bilo vrlo neugodno u Borutovoj banci. U jednom su trenutku svi kompjutori u banci prestali s radom. Dan poslije sve su novine na naslovnicama predviđale crne dane za banku. Nikom nije bilo ugodno. Konačno, nakon par dana panike, sustav je proradio i banka je počela normalno raditi. Tada je direktorica poslovnice okupila sve djelatnike, izdvojila sedam šefova sektora, posložila ih i onda im naredila da plješću četrdesetorici podređenih koji su se svojski potrudili da sve prodje bez većih šteta. Više u postu...

/

Njega tijela za potrebe važnog dejta

Elle Woods Gone Brunette napisala je vrkcavi post u kojem slikovito opisuje kako se jedna cura priprema za večernji izlazak. Njen je izbor za dejt ovaj puta jedan preseksi tip koji je već duže vrijeme privlači. Iako će mu, iz jednog vrlo važnog razloga, pokušati odoljeti za svaki slučaj ako u tome ne uspije, odlučila se na pripremu svog tijela za tjelesne užitke. A što se u konačnici dogodilo, da li mu se blogerica uspjela oduprijeti, se ona to zaljubila, kakva su njena prijašnja iskustva s oženjenim tipovima i druge intrigantne priče pročitajte u novom postu!

/

Porod na afganistanski način

Na blogu S ulica Kabula i malo šire još jedna mučna priča iz siromašnog Afganistana. Faridu se neki dan porodila supruga. To da pročitate, kakvi su tamo uvjeti - da se naježite! Rodila je blizance. Nažalost, dječak je umro pri porodu, djevojčica je preživjela. Faridovu ženu pustili su doma sat vremena nakon poroda. Farid je sretan...

/

Oslobođen Laptalo

Konačno došao i taj dan da je naš kapetan Laptalo nakon 16 mjeseci u grčkom zatvoru i presude koja nas je sve šokirala (14 godina zatvora!) - oslobođen svih optužbi! Modesti Blejz piše kako je "čak i blentavima bilo jasno da se ovdje radi o potpuno nevinom čovjeku i u najmanju ruku čudno konstruiranoj optužnici".

Prikaži još vijesti...
Statistika

Zadnja 24h

kreiranih blogova

postova

komentara

logiranih korisnika

Trenutno

blogera piše komentar

blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se