Vijesti s bloga

/

Mihelić prekinula štrajk glađu

Nakon što smo jučer objavili vijest o štrajku glađu Čučićeve odvjetnice Nataše Pifar Mihelić, na njihovom blogu SaraLara blogeri su ostavili gotovo 400 komentara. Velika većina blogera pozivala ju je na razum i brigu o vlastitom djetetu pa je Mihelić odlučila prekinuti štrajk glađu nakon osam dana. U današnjem postu detaljno piše o svojoj ljubavi prema Čučiću i daje svoje viđenje njegova braka s Magali Boers. Pogledajte i jučerašnji video prilog Nove TV u kojem je Natašin komentar.

/

Druga strana Božića

Na blogu Windfucker-in memoriam naći ćete pomalo neuobičajenu, ali iskrenu priču o tome što jedna blogerica misli i kako prolazi kroz ove blagdanske dane. Već je godinu dana sretno rastavljena žena i konačno je otkrila "čari blagdana bez paničarenja, bjesomučnog trošenja i prežderavanja do krajnjih granica". S druge strane, puna joj je kapa ludila koje prati ove dane. "Hajde, priznajte, koliko tisuća kuna ste spržili? Koliki vam je minus na tekućem?", pita blogerica svoje čitatelje.

/

Nervozna djeca

Chantal Wilson je ostala zatečena gledajući reportažu u Dnevniku gdje su učenici O.Š. Jure Kaštelan iz Zagreba debatirali o ZERP-u. "Slušajući malog Filipa i druge shvatih da će Hrvatska (ako već i nije) vrlo skoro postati Prozac Nation". Djeci se glas tresao "od nervoze, živčanosti i zajapurenosti", piše.

/

Lov u Bosni

Bedasta curica izanalizirala je uzduž i poprečno film Lov u Bosni. Najkraće rečeno: "traljavo da traljavije ne može biti". Iako, priznaje, nasmijala se dok je gledala kako Richard Gere vozi prastari žuti mercedes u lovu na najvećeg ratnog zločinca Republike Srpske po - Medvednici!

/

Čučićeva odvjetnica štrajka glađu i na svom blogu traži povrat njegovih kćeri

Petrinjska odvjetnica Nataša Pifar Mihelić, bivša braniteljica i sadašnja životna suputnica Ljubomira Čučića, bivšeg hrvatskog veleposlanika u Belgiji, koja je prošlog tjedna počela prosvjedovati glađu, pokrenula je svoj blog na adresi saralara.blog.hr. Nataša traži povratak djevojčica ocu za Božić u Hrvatsku, preispitivanje njegova zatvaranja i socijalih službi koji su odveli Čučićeve kćeri. Podsjetimo, Čučićeva bivša žena Magali Boers optužila ga je za teško fizičko i psihičko zlostavljanje u obitelji, zbog čega uskoro očekuje izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne. Cijela je afera kulminirala kad je Čučić oteo svoje vlastite kćeri i držao ih zatočene kod Marijanea Pekas. Time se broj kaznenih prijava protiv njega povećao. Kćeri su, u međuvremenu, pronađene i vraćene majci u Francusku. Na svom blogu odvjetnica piše da ne želi imati konferencije za tisak te da će na ovaj način svi znati što se događa. Također opisuje svoje zdravstveno stanje. "Danas sam još uvijek relativno dobro. Hranu ne uzimam već sedmi dan. Izgubila sam koju kilu, ne znam točno koliko. Sinoć sam se prošetala po smrznutom snijegu. Kratko, jer mi je bilo hladno. Glava mi je prilično bistra. Znam što radim. Idem dalje!", napisala je Nataša Pifar Mihelić.

/

Isus je personifikacija mita o Bogu-Suncu

Mišak na svom blogu Preko ruba znanosti ovaj puta o tome je li priča o Isusu istinita priča, je li on zaista hodao zemljom prije 2.000 godina ili se radi o mitu sastavljenom od drugih mitova i polubogova?

/

Face godine

Tko su vaše "face godine"? Don Blog izabrao je Marka Perkovića Thompsona, Dikana i Vlatku te Tošu Proeskog. Thompsona zbog
golemog zanimanja javnosti po izlasku njegova novog albuma, velikog koncerta na Maksimiru i priprema za turneju po Australiji. Vlatka i Dikan istaknuli su se po tome što su zbog svakodnevnog izlaganja javnosti gotovo pretvoreni u "javno dobro", kao u najgorem reality showu. Na trećem mjestu je "slavuja anđeoskog glasa", koji je iznenada preminuo. Iscrpnije obrazloženje ovdje.

/

Šumski božićni masakr

Naš vrli ministar policije Ivica Kirin ponovo na naslovnicama. Ovaj puta razlog je bitno brutalniji od onih vezanih uz Jubitou jer je ovaj puta "zakrvavio ruke". Naime, Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić i haški optuženik general Markač prošlog su vikenda sudjelovali u tzv. "božićnom lovu" na divlje svinje. Skupa s ostalim lovcima poubijali su 17 divljih svinja i na kraju se pobjedonosno fotografirali s "muškim" ulovom. Udruga Prijatelji životinja stavila je navedene osobe na prvo mjesto Top liste negativaca. Fotografije s tog masakra možete pogledati u postu Pitomače te ovdje i ovdje.

/

Misia

Blogerica s bloga Return of Alter Ego bila je na predbožićnom koncertu portugalske pjevačice fada Misie u zagrebačkom HNK-u. Piše da je to bio jedan "dostojanstven i smirujući koncert". Misia je, po renomeu, jedna od najvećih pjevačica fada, a dojmove s koncerta i fotografije pogledajte u postu.

/

Božićni picigin

Dok u kontinentalnom dijelu Hrvatske većina građana uživa u prekrasnom snježnom Božiću, dotle se na moru kupa u moru! Točnije, u Makarskoj se za Božić igrao picigin, obavještava nas Sick of it All. Picigin za Božić za jednu je malu makarsku ekipu postao već tradicionalan. Frane, Nino, Bebek i Đerek spremno su obukli kupaće gaće na 10 stupnjeva u zraku i nešto malo toplije more. Ako ne vjerujete, pogledajte u postu - ima i fotki i filmića tog simpatičnog događaja.

/

Božić u Nazaretu

Evo Boruta opet na naslovnici, ali ovaj puta zbog njegova male foto-reportaže iz biblijskog Nazareta. Iako je samo 50-ak kilometara udaljen od njih, ove su godine tamo bili prvi puta.

/

Radost svima

Arhangel je uputio svim prijateljima lijepu božićnu čestitku kojoj se i mi pridružujemo! Sretan Božić svim vjernicima! Proteklo je, piše, oko dvije tisuće godina od kada je Marija iz Nazareta bila radi popisa pučanstva prisiljena putovati u Bet Lehem u Judeji, gdje je rodila sina. Sin, kojega je rodila u štali među sijenom, životinjama i uz pomoć Josipa i nekolicine pastirica je, mi kršćani vjerujemo, Bog sâm - Isus Krist. Cijela ova priča, istina, ima prizvuk bajkovitosti.

/

Božićne pjesme

"Fairytale ov New York" po četvrti se put našla među top 10 pjesama britanske ljestvice singlova. Opet se potvrdila kao najomiljenija božićna melodija. Nesvrstanom je najdraža božićna stvar Waitsova "Christmas card from a hooker in Minneapolis". O toj i još nekim drugim božićnim pričama više u postu!

/

Video čestitka Davorka Vidovića

Saborski zastupnik, član SDP-a i, prije svega, jedan od ponajboljih i najredovitijih hrvatskih blogera-političara, uputio je svim blogerima originalnu čestitku povodom blagdana. Davorko Vidović je ovaj put izašao iz uobičajene forme bloga i, što je kod nas još uvijek rijetkost, uzeo je "kameru u ruke" i iz topline svog doma opušteno uputio videoblog svojim čitateljima. Pogledajte!

/

Sretna žena

Trillian na svom blogu Malo umnosti napisala je prekrasan post o svojoj sreći u ovo predbožićno doba. Naime, dok je sjedila u toploj sobi, mirisi tek unijetog bora miješali su se s mirisom kokosa i čokolade iz kolača. Uz nju njen suprug i djeca. "Gledam ih. Malo jednog, drugog, trećeg... pa me sve nešto stegne u grlu od ljubavi. Topline. Zadovoljstva. Savršenosti."

/

Predbožićni rječnik

Svijet u boci napisao je pravi mali predbožićni riječnik! U njemu ćete naći sve što trebate znati od Adventa, preko Badnjaka pa do Božića!

/

Egipatska depilacija

O vječnom problemu svih žena, (d)epilaciji, možete više pročitati na blogu Ego-auspuh. Kako se u zadnje vrijeme dosta piše o "depilaciji šećerom", koju su navodno izmislili Egipćani, odlučila se i ona sama pokušati depilirati na taj način. Naravno, u "uradi sam" verziji. Priča se da je ova vrsta uklanjanja nepoželjnih dlačica s tijela "jednostavna, učinkovita i da ne boli". Pa, ako vas zanima kako je protekao njen eksperiment, pročitajte njen dugi post!

/

Koncert Maroon 5

Evo posta blogerice koja je bila u Minhenu na Maroon 5. Krenula je iz Ljubljane u mini-busu, sa samo 20-ak ljudi, "kao da idemo na obiteljski izlet". Koncert je, inače, održan 15. ovog mjeseca i blogerica je, iako u početku malo skeptična, bila oduševljena. "Ljudi moji, koliko oni bolje zvuče uživo to je nešto prestrašno!" Detaljan izvještaj s koncerta pročitajte u nastavku posta...

/

Humanitarna akcija Bočice nade

Ova je akcija izvorno potekla iz SAD-a, kada je jedna američka umjetnica uzela bočice lijekova, ukrasila ih polimernom glinom i podijelila ih pacijentima "kao znak pažnje i simbol nade". U nas su ovu akciju inicirale članice organizacije Radionica snova, a Elektra s bloga Galerija jedne HEP-ovke jedna je od njih. Cilj im je napraviti najmanje 1400 ukrašenih bočica koje bi dijelile 15. veljače 2008. povodom "Nacionalnog dana djeteta oboljelih od malignih bolesti" po onkološkim odjelima naših bolnica. Sve bočice, osim što su prekrasno ukrašene, sadrže i različite poruke nade za djecu.

/

Predblagdanski konzumerizam

Rijetki su oni koji se uspješno odupiru sveopćoj božićnoj konzumentskoj euforiji. Nesvrstani tvrdi da je među njima. Dok svi oko njega hrabro jurišaju na trgovine naoružani s novčanicima, on mirno korača - gleda i smije se.

/

Osječki cirkus

Osijek od neki dan ima svoj vlastiti cirkus, piše Angelium. Za one koji nisu pratili, u Osijeku će koalirati nevjerojatni partneri - SDP i Glavašev HDSSB! Donedavno je Glavaš otvoreno prijetio Biljani Borzan, šefici osječkog SDP-a, obrušavajući se na njene roditelje kao "prokazane neprijatelje Hrvatske", a danas Šišljagić kreće u ozbiljne pregovore s istom tom Borzanicom. Očito nikom od njih ništa ne smeta, dokle god ima "fotelja za njih". Zato bloger ovu koaliciju i naziva - "foteljaška koalicija".

/

Nepoželjne žene

Koje žene muškarci izbjegavaju? Na blogu Saida ima nekih natuknica o tome! Navodno su to žene koje su prezahtjevne, uvijek kasne, stalno se žale, ne plaćaju svoje račune, a ne sviđaju im se ni žene koje pretjerano flertaju - s drugim muškarcima!

/

Chagallova izložba u Zagrebu

Luki je uspjela pogledati izložbu Marca Chagalla pod nazivom Priča nad pričama u Galeriji Klovićevi dvori i - oduševljena je! Chagall je rođen na samom kraju 19. stoljeća i živio je do 1985. godine! Nije inklinirao ni prema kubizmu, a ni prema nadrealizmu. Želio je stvoriti vlastiti umjetnički izričaj. Nije volio realistički slikati. Njegovi najljepši radovi nastali su na temama iz bajki. Jedan od rijetkih slikara koji je uspijeh postigao još za svog života.

/

Dijeta i narušeno zdravlje

Blogerici s bloga U što starimo otkrili su žučne kamence. Bolove i mučnine jednostavno više ne može izdržati i odlučila je otići ukloniti kamence. Sad je muči kako je dobila te kamence. Razmišlja da nije od UN dijete, jer se žučni kamenci, navodno, znaju pojaviti nakon većeg gubitka kilograma. "Skinula sam 10-ak kila i danas sam se vratila na staro, za uspomenu na UN, dobila sam kamence".

/

Ironhoop - online košarkaški manager

Želite se zabaviti i upoznati nove ljude? Chat, forumi, konferencije i blogovi su vam već poznati termini i tražite više? Od danas novi oblik virtualne zabave dostupan je svima besplatno. Ironhoop je online košarkaški manager gdje svoje vještine upravljanja klubom možete odmjeriti s tisućama drugih igrača diljem Hrvatske i svijeta te dobro se zabaviti! Online igra Ironhoop od vas kao managera košarkaškog kluba očekuje da vodite svoj klub k naslovu prvaka, bavite se financijama kluba, kupnjom i prodajom igrača, formiranjem strategija za utakmice, treniranjem igrača, praćenjem statistika, pisanjem obavijesti za javnost i medije, komunikacijom s drugim igračima, zajednickim chatom, pisanjem blogova i knjiga gostiju i još mnogo toga. Uz sve to navijačice kluba željno očekuju prve pobjede i noćne provode gdje vi kao virtualni manager aktivno sudjelujete i pazite na svoje igrače da ostanu u formi za naredne utakmice. Dođite i besplatno se učlanite u novi virtualni svijet zabave.

/

Slaven i Slavenka

Na blogu Auzmish kod Shelly bloger se sjeća mučnih i mračnih 90-ih u Hrvatskoj, kada je Slaven Letica javno Slavenku Drakulić nazvao "vješticom". Prigovarao joj je "manjak distinkcije u propitivanju odgovornosti i krivnje nacije, spola i pojedinca u ratu". Zbog nacional-mobbinga, Slavenova imenjakinja bježi iz Hrvatske i vani uspijeva postati hit. Slavenka se nedavno vrlo uspješno vratila u Hrvatsku. Opet je u trendu. "Puno smo toga zaboravili, dosta toga poisključivali i potisnuli; furamo se malo na zaborav i bedastoću".

/

Zagrebački fensi kafići

Odlučila Rudarka otići u jedan fensi kafić i o tome napisati koju riječ na svojoj Seoskoj idili. Iako slovi kao jedno od najpopularnijih mjesta u gradu, kafić-restoran je se nije dojmio.

/

Nakon 10 godina bloga budućnost izgleda svjetlija no ikad

Jorn Barger

Prije 10 godina Jorn Barger izmislio je termin "weblog" kako bi opisao listu linkova koji su zapisivali njegova lutanja po Internetu. Deset godina kasnije blogovi su u potpunosti zagospodarili mrežom svih mreža pa se trenutno pretpostavlja da u svijetu postoji preko 100 milijuna aktivnih blogova. "Blog je najednostavniji, najeftiniji i najbrži izdavački alat ikad izmišljen", smatra Jeff Jarvis, bloger i direktor programa za interaktivno novinarstvo na Gradskom sveučilištu u New Yorku. Zanimljivo je kako je blog od igračke relativno male skupine geekova postao toliko raširen da ga utjecajni novinari koriste za istraživanja, a informacije s blogova objavljuju se i u najelitnijim novinama poput New York Timesa. Budućnost bloga izgleda svjetlija no ikad, smatraju na Wiredu.

/

Net.hr se ispričao korisnicima 'freemail' servisa

"Zbog hakerskog napada na freemail servis portala Net.hr u kratkom je razdoblju došlo do sigurnosnih problema, no IT služba našeg portala problem je vrlo brzo uspješno otklonila. Net.hr se svojim korisnicima još jednom ispričava zbog nastale situacije i mogućih neugodnosti", stoji u priopćenju Net.hr-a.

/

Uz pomoć blogera razotkrili smo: Hakeri mjesecima čitali mailove korisnika Net.hr-a

Blog.hr je posljednjih tjedana imao na desetke nezadovoljnih korisnika zbog hakiranih blogova. Iako uvijek nastojimo zaštiti svoje korisnike, u jednom trenu postalo nam je jasno da se nešto događa što je izvan naše kontrole. Blogovi su i dalje bili hakirani i nakon što su korisnici promijenili svoje lozinke, isključili korištenje kolačića ili nakon što više nisu nasjedali na prevarante (phishing)... No, onda je cijela stvar postala kristalno jasna. Hrvatski internetski prostor potresao je možda do sada najveći sigurnosni incident. Zbog propusta na popularnom mail servisu Net.hr hakeri su posljednjih mjeseci bez problema mogli pristupati svim mailovima i njihovim podacima, a što je najviše zabrinjavajuće i - čitati ih. Ne moramo niti spominjati o kakvoj se ugroženosti privatnosti radilo, jer mnogo ljudi Net.hr mailom se koristi u privatne, a i poslovne svrhe, a ljudi koji su imali skriptu imali su tempiranu bombu u rukama jer su bili na izvoru nevjerojatnih informacija. A kada netko ima pristup nečijem mailu, isto je i kao da ste u nečijim krevetu, jer vrlo lako može se doći do računa koji je autor otvorio na bilo kojem servisu, pa tako i Blog.hr-u. I zasta, provjerom naših mailova koji su nam pristizali na naš helpdesk, ustanovljeno je da su gotovi svi zahtjevi za povratom hakiranih blogova dolazili od korisnika koji su imali otvoren mail na @net.hr. Kolegama iz Net.hr-a želimo puno uspjeha u nastojanjima da osiguraju svojim korisnicima sve najbolje, no našim korisnicima moramo reći da hakirani blogovi nisu bili propust Blog.hr-a. Net.hr je propust ispravio i mailovi su (zasad) sigurni, no korisnicima svejedno poručujemo da ne objavljuju svoju e-mail adresu javno na blogu ukoliko je otvorena na Net.hr-u. Više na Dnevnik.hr, Monitor.hr, Večernji.hr, Jutarnji.hr, Radio Dalmacija, Bljesak.info...

/

Farmakološka industrija danas

Pogledavši šokantnu snimku o karcinomu u cjepivu kod Nacrtanog, Podravec se odlučio na post. To ga je zaintrigiralo pa se bacio na istraživanje "što se krije iza velikih farmakoloških kompanija". Posebno ga je zanimalo koliki su to izvori zarade, koji su karteli u to upleteni, na koji način se manipulira s ljudima i slične teme.

/

Sastanak političara blogera

U subotu je održan prvi sastanak ekipe s Pollitika.com i iscrpno izvješće s istoga daje nam Zvone Radikalni. Pun pozitivnih dojmova u detalje nam je ispričao tko je sve bio u Tolkiens Houseu i o čemu se ondje razgovaralo. Bilo je dosta ljudi pa se formiralo nekoliko grupica ljudi za par stolova. Među sudionicima sastanka bilo je i naših blogera, a bome i poznatih političkih faca. Kojih, pročitajte u postu!

/

Božićni velesajam

Luksor se kritički osvrće na Božićni velesajam u Zagrebu i odmah na početku piše da se radi o "kombinaciji najjeftinijih balkanskih vašara". Budući da se Božić bliži, očekivala je "čaroliju" i nekakvu "prekrasnu božićnu bajku", a dobila je sramotu koju treba otići vidjeti. Nećete se moći, piše, načuditi.

/

Mia Kovačić rastura na blogu

Mia Kovačić, zvijezda Nove TV, obara rekorde. Za one koji ne znaju, u svojim postovima, između ostalog, opisuje svoje dojmove s aktualne emisije Showtime. No, ono što ugodno iznenađuje da je na posljednjem postu dobila gotovo 1500 komentara, a niti ostali postovi po broju komentara nisu za bacit.

/

Skandali u HND-u

Peratović je započeo s pisanjem "potresnih priča" o netom završenoj 48. skupštini Hrvatskog novinarskog društva na kojoj su na površinu izbili razno-razni strahovi i frustracije njenih članova. Ivan Zvonimir Čičak bio je, primjerice, razočaran kad je saznao da je dobio samo 9 glasova na izborima za predsjednika Društva. Povrijedilo ga je i to da nije dobio neke "obećane glasove". Stari predsjednik Dragutin Lučić Luce emotivno je reagirao na primjedbe pojedinih govornika na svoj račun. Što se sve dalje tamo događalo i kako je, na kraju, izabran predsjednik, pročitajte i na blogu Nemanje.

/

Foto-priča s Havaja

Amerikanac ima tako dobre postove da bi mu gotovo svaki post mogao ići na naslovnicu! Ovaj puta ne piše o zdravstvu ili načinu života u SAD-u već nas upoznaje s "otokom koji još uvijek raste". Naime, napravio je foto-priču o Havajima koju je započeo s Velikim otokom.

/

Život s psom

Većina ljudi koji imaju kućne ljubimce i vole životinje vjerojatno su osjetili bol u slučaju kad su ih izgubili ili osjete strah kad pomisle da ih takav jedan gubitak čeka jednoga dana. Run'n'gun je nedavno napisao dirljiv post o tome kako je ostao duboko potrešen i zatečen kada ih je iznenada napustio njihov voljeni vučjak Astor. Iako je napisao kako sumnja da će više imati nove kućne ljubimce jer mu je rastanak s Astorom bio previše bolan, danas javlja kako se, ipak, odlučio na novog najboljeg prijatelja!

/

We're back!

Proces povrata Blog.hr-a u normalan rad je završen, a komentiranje i uređivanje blogova su ponovno omogućeni. Sljedećih dana moguće je da će Blog biti nešto sporiji u određenim trenucima zbog internog remonta. Još se jednom ispričavamo svim korisnicima i posjetiteljima te zahvaljujemo na vjernoj strpljivosti u ovih turbulentnih dan i pol. Ne ponovilo se!

/

Rođenje unuka

Ako vas zanima kako izgleda jedan dan u životu jedne izraelske bolnice, pročitajte zadnje Borutove postove. Naime, Borut i Vesna su jedni od naših najstarijih blogera i po stažu na blogu, a i po godinama. Ovo posebno ističemo, jer na blogu, zaista, ima svih generacija što posebno pozdravljamo! Ovaj puta donose nam posebno lijepe vijesti - postali su po prvi put baka i djed! Osim fotografija novorođene bebice, Borut nam je dao fotografije i neke zanimljive informacije o bolnici u Ber Sevi u kojoj je rođen unuk.

/

DayWalker o ženama

Tko o čemu, DayWalker o ženama! Ne izgleda kao Brad Piti niti pjeva kao Dean Martin, nema baš ni love, ali od ženskog roda ne odustaje. Makar se uvijek, piše, "zateleba u krive komade". "Kolko glup moraš bit da bi pratil par cica, išel pješke u Sesvete ak treba i vratil se doma, a da nisi niš napravil?" I opet će to napraviti. Nije mu žao. Kad konačno nađe ok curu, odjednom se novih deset potencijalnih cura stvori oko njega, a kad je solo - niti jedne nema na vidiku. Te i druge simpatične dileme razglaba dalje u postu.

/

Ideje za poklone

Bliže se božićni blagdani i već je odavno krenulo predbožićno shopping-ludilo. Tu sad dolazi Just Choco koja će vam, ako trebate pomoć oko izbora poklona, definitivno pomoći! Svi se žale na komercijalizaciju Božića, a s druge se strane svake godine sve više i više troši. Uvode se čak i posebni božićni krediti. Ako želite ideju za jeftine i originalne poklone, skoknite do ovog bloga, tamo ćete naći niz ideja!

/

Biografija Vice Vukojevića

Cerovac komentira ponovo aktualiziran slučaj Vice Vukojevića kao silovatelja, a vjerojatno od svih blogera najbolje poznaje dotičnog. Cerovac ga je upoznao u Beču dok je studirao. U postu tako navodi čitav niz činjenica iz njihove prošlosti. Vukojeviću su pomogli kad mu nitko nije htio pomoći, i tako godinama. Njihovom je prijateljstvu došao kraj nakon demokratskih promjena u RH kad je Cerovac kritički počeo govoriti o pogreškama HDZ-a...

/

Društvo je pojelo pojedinca

Hedonistička i druga zapažanja piše o društvu kao fenomenu, posebno obliku ljudske organizacije koja zaslužuje poštovanje. Nije li nevjerojatno kako ljudi tisućama godina žive više-manje uspješno u društvu i slijede njegove zakone, pravila i tradiciju? No, blogerica se i pita isključuje li identitet društva identitet svojih pojedinaca? Moramo li birati između svojih potreba i dobrobiti ljudi oko nas? "Nameću mi se uloge dobre studentice, vjerne djevojke, uzorne kćeri, tople majke, brižne sugrađanke i vrijedne zaposlenice". Koliko nas društvo ograničava?

/

Sajam taštine

Maštalend piše o jednom specifičnom sajmu na Zagrebačkom velesajmu, kojeg naziva "sajam taštine". Tamo će biti izloženi štandovi na kojima će se u ulozi hostesa naći i poznata lica, npr. Vlatka Pokos, Nives Celzijus, Monika Kravić i slične "starlete hrvatskog showbiza". Dok je Kravićka najavila da će povesti svog dečka i oca svog dečka (Zdravka Mamića), nije poznato kojeg će od Dinamovaca povesti Nives Celzijus.

/

Crtice iz našeg zdravstva

Zvone Radikalni ovaj puta o "tri strašne priče hrvatskog zdravstva". Prva je o frendičinom frendu koji je prije par godina doživio tešku prometnu nesreću nakon koje je ostao u komi. U procesu prilagođavanja na život-nakon-kome naši se liječnici nisu pokazali. Druga je priča o majci njegove poznanice kojoj su otkrili uznapredovali rak dojke. Da stvar bude gora, na nalazima od prije tri godine vidi se tumor, ali ga tada liječnici nisu uopće registrirali. Treća je priča pogrešna dijagnoza - umjesto raka pluća, gospođi rekoše da ima napade gušenja, zato ti problemi s disanjem.

/

Blue Diamond Pills

Evo Amerikanca s još jednom aktualnom temom! Došao mu je u ambulantu pacijent, dvadesetogodišnji sportaš jako dobrog zdravlja i traži tablete iz naslova. Zatečen, Amerikanac je prevrtio karton i postavio mu stotinu pitanja. Zašto bi tom mladiću trebala viagra!? Naime, on ih uzima svaki dan zadnjih godinu dana. "Sve pocelo kao sala na jednom rodjedanskom partiju prije nekih godinu dana, neki je klinac ukrao svom djedici plave tabletice pa su mulci malo eksperimetirali". Jako mu se svidio efekt, a još više njegovoj curi koja je raširila priču o njegovom nevjerojatnom performansu...

/

Učenje je važno

Nedavno je u Hrvatskoj proveden OECD-ov projekt PISA koji se provodi u 60-ak zemalja s ciljem mjerenja i promatranja matematičke, prirodoslovne i čitalačke pismenosti 15-godišnjaka. Odgovori naših đaka bili su preloši i bili su "poprilično ispod prosjeka OECD-a". Očito da nešto ozbiljno zakazuje u našem sustavu obrazovanja. Prava i nepopravljiva šteta nastane već u osnovnoj, smatra bloger, i u drugom dijelu posta analizira postojeće probleme. Đaci nisu odgovorni ako im ne pokažemo koliko je učenje važno. Više na Svašta u mojoj glavi.

/

Blogerski show Porta i Bookalete u Istri

Bookaleta se pohvalio kako je zajedno s Portom imao pravi show u Istri! U postu prenosi u cijelosti članak iz Glasa Istre o toj prigodi s koje je izvještavao uživo tekstom i fotografijama na svom blogu (prvo javljanje, drugo javljanje, treće javljanje). Dodao je i da su pokazali i "čega sve ima naslovnica Blog.hr-a" te da su naveli "blog.hr kao polaznu točku hrvatskog blog-svijeta". Pohvalili su niz blogova i blogera. Najavljen je i zajednički projekt Bookalete i Porta, vezan uz izdavanje Portove zbirke fantastičnih priča.

/

Demonstracije u Sisku

U subotu će se u Sisku održati Međunarodne demonstracije o klimatskim promjenama, obavještava nas Zoran Oštrić (Zelena lista). Bilo bi lijepo da nas se okupi što više, pozivaju organizatori i da "damo podršku građanima Siska u njihovoj pravednoj borbi protiv zagađivača INE, Toplane i ostalih".

/

Rab Trekking 2007.

Prošli se vikend održala trekking utrka na Rabu gdje je bilo sudionika iz cijele Hrvatske i šire. Naravno, tamo je bilo i naših blogera! Pustolofka s bloga Navigare necessare est u zanimljivom i simpatičnom postu prepričava kako se s prijateljicama natjecala s "muškarcima u tajicama" i kasnije tulumarila. Trekking je, inače, mix planinarenja, pješačenja i (planinskog) trčanja, rute su obično nepoznate i fora je u što kraćem vremenu proči stazu i pronaći sve kontrolne točke. O istoj utrci, ali "iz tastature" jednog trekkera pročitajte na blogu Po putu i azimutu.

/

Sloboda u malom mistu

Nesvrstani pita kolika je cijena slobode u jednom našem malom dalmatinskom mistu. Mrzi kad ljude napadaju zbog onog što govore, pišu ili misle. A upravo se to dogodilo Milki Peki - "gradačkom kroničaru, pisniku, piscu, humanistu, stripofilu, trafikantu, novinaru i kolumnistu Makarske kronike". Nepoznata osoba kukavički je po noći pokraj njegova kioska na gradačkoj rivi u zemlju zabila nadgrobni natpis s Milkinim imenom. Iznad imena zvijezda petokraka.

/

Kuharica za djecu (i roditelje)

Blog Kuharica za djecu zasigurno je koristan svim roditeljima. Na blogu ćete naći čitav niz recepata, ali i iskustava i znanja vezanih uz prehranu dječice. Baš je objavljen post kako animirati djecu u pripremanju hrane, ovaj puta keksa. Recepte prate i fotografije! Autorica bloga je vrijedna Lipa Mare s bloga Priče iz bečke šume. I više nego dovoljan razlog da Lipa Mare i s ovim blogom završi na Almost Cool listi!

/

Abortus ili ne?

Blogerica s bloga Druga strana Atlantika ima frendicu Ivanu (23), koja je upravo završila drugu godinu faksa. Ivana živi s roditeljima koji su kao izbjeglice došli u SAD. Roditelji joj ne prave probleme oko "izlazaka do zore". To jutro Ivana je dočekala s nekoliko godina starijim tipom. I ostala trudna, čini se, unatoč kondomu i morning after piluli. Čeka je razgovor s tipom. Ne zna što napraviti.

/

Pomoć pri nalaženju posla

Ako ste nezaposleni i želite promijeniti taj svoj status, možda vam malo pomogne novi post na blogu Duboko modro more. Osjećaj napetosti i neizvjesnosti kad ste u potrazi za poslom nije baš ugodan. Na Internetu možete naći čitav niz tekstova na ovu temu. Pišu se dugi tekstovi kako napisati dobru molbu i životopis, pripremiti se za razgovor, kako se prezentirati, pogotovo jer je velika konkurencija.

/

Kako izbjeći trač na radnom mjestu

Blogerica s bloga Viole pojma nemaju zaključila je da se u radnim sredinama toliko ogovara da je trač tamo gotovo nemoguće izbjeći. Sama izbjegava takvu vrstu trača da ne bi izgubila posao zato, piše, "trača u sebi". U tom oprezu, razvila je i neke svoje strategije kako da te kolege ne navuku na tračanje pa te onda cinkare šefovima. Recimo, razvila je tehniku "pozitivne replike" na trač. Simpatično zaključuje: "Blago onima koji o svim drugim ljudima misle samo pozitivno i nemaju potebe iznositi bilo kakve primjedbe na druge osobe."

/

Video: Jasna Zlokić repala na koncertu 50 Centa

Najveća svjetska hip-hop zvijezda, 50 Cent, nastupio je u ponedjeljak navečer u velikoj dvorani Doma sportova. Koncert je danima najavljivan kao glazbeni spektakl sezone, a prepuna dvorana i brojni fanovi u ekstazi nedvojbeno su opravdali sve najave. S 50 Cent je repala i naša poznata pojevačica Jasna Zlokić. Video snimke na Dnevnik.hr!

/

Fotografirao 50 Cent nakon 9 sati čekanja

Naš SadisticoShy susreo se danas 'oči u oči' s jednim od najpopularnijih glazbenika današnjice, 50 Centom. Da bi za vas blogere opalio koju fotku 50 centa, čekao je čak punih 9 sati, a objavio ih je ekskluzivno na svom foto blogu Visionthing! "Mislim da se moja današnja avantura može nazvati i u očekivanju Godoa ili tako nešto."

/

D'Hondtova metoda

Je li stvarno D'Hondtova metoda glavni i presudni uzrok postizbornih nelogičnosti i nepravdi, pita se Euklid s bloga Svašta u mojoj glavi. Zbog nje, navodno, propadaju glasovi birača malih stranaka i pribrajaju se HDZ-u ili SDP-u.

/

Sjećanja na 1989.

Athena Air složila je simpatičan post o svojim sjećanjima na 1989. godinu, krcat podacima koji će, sve one koji se sjećaju te godine, vratiti u ona neka vremena. I čega se ona sve sjetila? Čitala je njemački Bravo, slušala Beatlese i Buldožere, krenula s prvim izlascima i "škicanjem dečki", pao je i prvi alkohol i prva šminkanja. Rijeka je živjela danju, a Opatija noću. Male trgovine iz susjedstva bili su joj "najdraže mjesto kupovine"...

/

U sukobu sa školom

Blog Alena Matušina zasigurno nije jedan od uobičajenih blogova. Naime, radi se o bivšem učeniku Prve gimnazije u Varaždinu koji je u lipnju maturirao, ali ima vrlo ozbiljnih problema s ravnateljstvom te srednje škole i o njima otvoreno progovara. Predstavlja se kao "hrvatski nacionalist koji je ušao u sukob s protuhrvatski nastrojenim školskim sustavom". Zašto, pročitajte na blogu.

Prikaži još vijesti...
Statistika

Zadnja 24h

kreiranih blogova

postova

komentara

logiranih korisnika

Trenutno

blogera piše komentar

blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se