Vijesti s bloga

/

Meduze

Blebeta piše o problemu s kojima se susreo nemali broj ljudi na moru, a to su opekline od meduza. Meduza je opekla njenog sina po lijevoj lopatici. Boljelo ga je ispod pazuha, nije baš mogao normalno podići ruku, a i žalio se da ga steže u prsima. Uplašila se i odvela ga kod liječnika. Iako žive na moru, s ovim se stvarima nije susrela...

/

Kad te seks sahrani

Amerikanac nam prenosi neka zanimljiva medicinska istraživanja muškaraca koji su imali srčanih problema, a umrli su tijekom seksa. Ne bi vjerovali, ali gotovo niti jedan od 100-tinjak umrlih nije doživio srčani udar dok se seksao sa ženom ili stalnom partnericom. Avanture začinjene s malo više klope, cuge i Viagrice, mogu sredovječne muškarce koštati glave!

/

Ovogodišnji MMF

Završen je još jedan Motovunski filmski festival, a nakon što su se slegli dojmovi, tko će nego bloger Film napisati osvrt na događanja tijekom Festivala. Novinari su imali pune ruke posla, bilo je puno toga za napisati, a bome i intervjuirati. "Bilo je osim izuzetno dobrog filmskog programa, velikih gužvi na svim mogućim i nemogućim projekcijama i onog najbitnijeg dobrog, dobrog druženja, puno smijeha i izuzetno kvalitetne zajebancije".

/

Rušenje na Bunarini

Helix piše o trenutno jednom od vrućih tema u Puli, a to je rušenje na Bunarini. Radi se o mjestu druženja i sportskih aktivnosti, izlazaka i šetnji građana Pule i turista. Mjesto je to gdje stari Puležani desetljećima drže svoje barke. "Zabrinuti do bijesa, do boli, do suza.", ogorčeno piše blogerica i poziva na zaustavljanje razaranja Bunarine.

/

Putovanje po Crnoj Gori

TravelFreak nam se vratila! Iako je nije bilo dugo i nedostajala je svima koji vole putopisne postove, kaže da joj je bloganje nedostajalo. Zato je odmah prionula poslu i napisala post o putovanju u Crnu Goru. Kotor, Budva, Cetinje, NP Lovćen, manastir Ostrog, Sv. Stefan... sve to u pet aktivnih dana!

/

Repriza u Vjesniku

Knjiški moljac je ostao zatečen kad je skužio da u Vjesniku "repriziraju" stare članke. Naime, 1. srpnja 2008. godine objavljen je tekst Barbare Matejčić "Ča je knjižarstvo vengo utopija". Da bi taj isti tekst objavili ponovo 7. kolovoza 2008. godine, skraćenog za zadnji odlomak. "Reprizirati tekstove u od države dotiranom dnevniku ipak je malo preveć (čak i za naše 'nounarstvo')", smatra bloger.

/

Irci, Englezi, Nizozemci...

Čitajući posljednji post od blogerice The Journey u kojem ona analizira Irce i povlači paralele između Iraca i Engleza, bloger Milijun puteva do sreće iznosi svoja zapažanja o Nizozemcima. Tako komentira razinu pristojnosti Nizozemaca, opću kulturu, ponašanje u javnom prijevozu, stajanja u redu, zatim analizira Nizozemce kao vozače itd.

/

Kad zločesti psi čekaju vaš trenutak nepažnje

Bloger s bloga MojPasSigmund poznat je po svojim informativnim postovima o razno-raznim zanimljivim, ali i osjetljivim pitanjima vezanim uz odgoj i život pasa. Ovaj puta o jednoj delikatnoj temi, a to je situacija kad se pas otme nadzoru vlasnika, odnosno kad pas pokušava biti nadmoćan čovjeku pa čak ga i napasti. Radi se o nasilnim psima koji su spremni napasti čim osjete vašu najmanju slabost. "Psi osjete nesigurnost i strah i ako on u vama postoji mogli bi ozbiljno nastradati".

/

Pomozimo teško stradaloj djevojčici Nikolini

Elektra je na svom blogu Galerija jedne HEP-ovke post posvetila djevojčici Nikolini Milić (4). Na ovu je djevojčicu 12. svibnja naletio automobil i od tada se nalazi u bolnici. Nažalost, djevojčica je ostala nepokretna. No, to nisu njeni jedini zdravstveni problemi. Troškovi njena oporavka su visoki i stoga se pozivaju blogeri da, kao što su i do sada pokazali osjećaje za ljudska bića kojima je pomoć potrebna, pomognu i ovoj djevojčici i njenoj obitelji...

/

Turistički vodič za St. Petersburg

Bloger Pijesak u gaćama nastavlja sa svojim informativno-zabavnim postovima iz inozemstva, ali ovaj puta iz Rusije! St. Petersburg i što nudi njihova gastro-scena glavna su tema njegovog novog posta. No, ne piše samo o hrani. Osvrnuo se na ruske trgovine i shopping, ali i vječno aktualnu temu u Rusiji - votku! Za razliku od uobičajenih predrasuda, tvrdi da Rusi uopće ne piju votku u količinama u kojima si mislimo. Votku piju samo oni koji si drugo ne mogu priuštiti, tvrdi.

/

Gladni i proždrljivi

Bloger s bloga Životna igraonica osvrće se na neke od ozbiljnih paradoksa današnjeg života. Dok jedni gladuju i žive u siromaštvu, drugi zbog svoje proždrljivosti troše velike novce na "preparate za topljenje masnoće ili jednostavno, nota bene, dobrovoljno odbijaju hranu". Neumjerenost u hrani karakteristika je sebičnih ljudi, smatra, kojima je najteže same sebe staviti pod kontrolu.

/

Svašta novog kod Hybrida

Hybrid se vratio s mora i u svom stilu napisao duuugi post u kojem prepričava doživljaje. Ali nisu dojmovi s mora ono najzanimljivije iz posta, već priča iz samog uvoda. Naime, njegova Elf-djevojka je, ipak, trudna. Ukratko, Hybrid je voli, želi bit s njom zauvijek i "ako baš neko mora bit trudan s njim
da mu je užasno drago što je to baš ona". I ženi se. U postu ima još zanimljivih priča, primjerice, o tome kako je udarcem tati izbio zub, priopćio roditeljima da se ženi, priopćio njenim roditeljima da im je kćer trudna i da se udaje...

/

Liječenje hiperaktivne djece

Bloger s bloga Doktorska dezertacija piše o problemu koji muči sve veći broj djece i njihovih roditelja, a to je hiperaktivnost djeteta. Njihova Leya je hiperaktivna. To je, piše, kao da imate petero djece iste dobi. U slučaju da ne dobije što želi, nastupa lupanje glavom o vrata, pod ili drvene štokove. "Sad ce dijete drago ici kod logopeda/pedopsihijatra/neuropsihijatra/psihologa koji ce lagano utvrditi (tijekom 3 mjeseca) kako poboljsati njezin anger & stress management".

/

Depresije nakon povratka s mora

Blogerica s bloga Mala crna knjižica vratila se s mora i odmah ju je presjekao stan koji je trebalo počistiti. Ništa joj se ne da. Ljubavni život u minusu. Nesretna je... Na Lastovu, gdje je ljetovala, upoznala je tipa koji joj se jako svidio. No, ona je njemu, čini se, bila samo avantura. Loše se osjeća zbog toga, kriva procjena, čini se. "Sad mi se lagano povraca od pomisli sta mi je sve napricao i kako je to sve izveo", piše.

/

Tomićev nos ćuti antičku mudrost

Bloger s bloga Index librorum prohibitorum postavlja blogerskoj zajednici važno pitanje, zapravo, protestira zato što Ante Tomić nije već proglašen hrvatskim klasikom. Naime, prema književniku Željku Špoljaru Ante Tomić ponosni je vlasnik "krasno izvajanog grčkog nosa"! Bloger je otišao korak dalje i odlučio napraviti usporedni test između Miljenka Jergovića i Ante Tomića. "Lažni klasik Milenko Jergović je imao za dvije stope kraći nos"... Više o ovom zanimljivom istraživanju u postu!

/

Dječja oaza u mafijaškom okruženju

Salezijanski novaci na svom su blogu napisali svoje dojmove vezane uz boravak na Siciliji. Tamo su organizirali dječje ljeto za mlade Catanije, koji žive u okruženju mafije, droge, prostitucije i siromaštva. "Žalosno je vidjeti dijete od 10 godina koje je reklo da ima želju postati diler... žalosno je vidjeti djevojke-djevojčice od 14 godina koje su već trudne ili imaju djecu", piše...

/

Prst u rastaljenom olovu

Evo Sadako's Apprenticea opet na naslovnici. Ovaj puta jer je napravio lud eksperiment. Gurnuo je prst u u rastaljeno i pregrijano olovo čija je temperatura bila oko 500°C! Bloger ozljede nije zaradio. Zašto? Radi se o posebnom triku. Prezentirao je ovaj pokus samo kako bi ukazao da lakovjerni mogu pasti na razno-razna praznovjerja i "um iznad materije" spike.

/

O nekim navijačima

Gocat ogorčeno o navijačima. Primjerice, ako nekom BBB-u kažete nešto protiv Dinama, premlatit će vas na mrtvo. Ili će vam se, na primjer, nožem potpisati s "Dinamo svetinja". S druge strane, taj isti "uzorni navijač" potpuno će ignorirati činjenicu da stotine tisuća djece umire od gladi svake godine. "Uzoran BBBovac neće prstom mrdnut da iskali tu agresivu na nekoga, niti će ga to najmanje dirati", piše.

/

Što je uopće prevara?

Pita se bloger s bloga Auzmish kod Shelly... Je li prevara "mrknut komšinicu i sretan se vratit doma te pod dojmom naskočit i na svoju respektivnu Doživotnu, koja će k tome prosoptati ovakav dugo nisi bio, mmm?". Postoji li "zločin" bez svjedoka? Je li prevara gledati porniće? Ili je prevara i kad u sebi tiho patiš i "pobočno si zatreskan", pita se. Vara li se samo djelima ili i riječima i mislima?

/

Uništavanje gradske kulturne baštine

Zoran Oštrić i dalje je ustrajan u skretanju pažnje na zagrebački Cvjetni trg. No, čini se da gube bitku. Jučer su započeli radovi, postavljena je ograda, srušena javna rasvjeta. Tim će se radovima srušiti zgrada u kojima su u prošlosti živjeli Vladimir Vidrić, Pavao Vuk Pavlović i Ignjat Granitz, važne osobe u kulturi grada Zagreba.

/

U potrazi za poslom

Nezaposlena žena i dalje je u potrazi za poslom. Spremna je i za dodatnu obuku, čak štoviše, priželjkivala bi posao gdje može nešto novo naučiti. No, naći adekvatan posao u našoj državi nije lako. Baš je nedavno bila na razgovoru za jedan posao i poslodavac joj se odmah učinio sumnjiv pa je odustala od njegove ponude. S druge strane, priznaje da joj blog pomaže u potrazi za poslom.

/

Zašto uvijek pravda mora služiti pravu?

Skaska zatečena s Haškim sudom i razinom na koju se taj Sud spustio, vezano uz dolazak Karadžića u Haag. Koje su to nevjerojatne spike i dijalozi. Primjerice, pita ga sudac kako se zove, a on kaže "Radovan, Radovan Karadžić". Na stranu sad (ne)učinkovitost Suda, ali koje se tamo psovke mogu čuti, to je ispod svake razine. "Taj sud je fakat zgazilo vreme, čista sprdačina".

/

Moralnost Olimpijskih igara u Kini

Sadako's Apprentice gleda reklame koje promoviraju Olimpijske igre u Kini pa onda veliko zajedništvo Kineza u tom projektu, njihov kolektivni ponos itd. "Gledajući tu reklame u slow motionu, razmišljam o tome je li bolje zatvoriti oči pred stravom i tupavog osmijeha skakutati "u ime sporta", ili razmišljati o tome što i Kina pokušava sakriti i zašto". A tek kako smiješno zvuči najnovija vijest kako tijekom OI neće bit cenzure Interneta...

/

Što je ženama važno znati u procesu razvoda

JJA je napisala zanimljiv, ali i životno važan post o ženama i razvodima. Gdje god u svijetu da živite, neki su problemi i pitanja koje trebate riješiti u tom procesu za sve identični. Primjerice, savjetuje da trebate na vrijeme skloniti sve važne dokumente prije nego suprugu najavite da želite razvod, otkazati sve moguće punomoći suprugu, kopirati izvode iz banke i platne liste vašeg muža itd. U postu ćete naći i zanimljive stvari o razvodima u Njemačkoj i kako funkcionira jedna visoko razvijena socijalna država.

/

Godišnji odmor u Španjolskoj

Na blogu Golly&bossy možete pročitati dojmove s nedavnog puta po Španjolskoj. Iskustva i dojmovi bit će napisani u više postova. U ovom možete pročitati neke crtice iz turističkog života Španjolske, primjerice, o vikendici diktatora Franka, što u prijevodu znači naziv kafića "Nunc est bibendum", kako su bili oduševljeni Guernicom, itd. U postu možete vidjeti i niz fotografija.

/

Japanski komadi vole blogati, ljudi to vole čitati

Kultura bloganja u Japanu seže u davnu prošlost, a danas doživljava svoj ponovni procvat. Nekada su prva pisana djela bili upravo dnevnici, koje su u 8. stoljeću pisale obrazovane dvorske dame i mudraci. Danas je internetski dnevnik jedno od popularnijih štiva u Japanu, tj. oni koje pišu geekovske poznate osobe. Wired donosi svojih 11 favorita koji su, uz to što su pismeni, pravi komadi. Dominiraju žene, pjevačice, glumice, manekenke od kojih izdvajamo Kaori Manabe i Yuko Matsumaru.

/

Zvonko i Julija

Nemanja komentira dolazak Zvonka Bušića u Hrvatsku i raspravu koja se rasplamasala oko lika i djela tog čovjeka. Hrvatska je, opet, podijeljena. Neki tvrde da je terorist, drugi da je heroj, a treće boli briga. Nemanja je pokušao argumentirati zašto ne veličate terorizam, bombaštvo i ubijanje nedužnih ljudi ako se veselite Bušićevom povratku. Također komentira i Bušićevu suprugu Julienne Bušić i njenu knjigu "Ljubavnici i luđaci".

/

Problemi, problemi...

Bloger s bloga Baba ili Duško požalio nam se u postu na čitav niz stvari. Neke od njih su iznimno intimne za blogera. Uzmite to kao da je odlučio s blogosferom podijeliti svoje najintimnije strahove. U svom stilu, naravno. Također nam prepričava svoje apstinencijske krize tijekom boravka na moru, posebno što se tiče manjka televizora i igrica. Što misli o onima koji dobacuju njegovoj curi na plaži i o drugim morskim temama, pročitajte više u postu.

/

Mamić i BBB

BBB žele odlazak Mamića iz Dinama. "Dinamo je postojao i prije Mamića, postojat će i poslije Mamića, a osim toga je i postigao najveće uspjehe dok Mamić nije bio u klubu.", zaključuje Radio Purger. I ljut je na Mamića. Za blogera je Mamić "mafijaš", koji "sramoti Dinamo više od navijača". Oko Dinama vidi lešinare kojima je cilj isključivo vlastita zarada. Dinamo je specifičan, piše, uložiš jednu kunu, a izvadiš tri, bez poreza i bez kontrole. Više o ovome u postu!

/

Kako biti veći od života

Bloger s bloga Slučajevi i nuspojeve piše o tome kako smo svakodnevno bombardirani zahtjevima da budemo jaki, živimo zdravo, mislimo pozitivno i da sve moramo držati pod kontorlom. Mediji vrište o tome kako život učiniti boljim, što pri tome trebamo obući, s čim prati rublje, što trebamo piti i jesti, a sve kako bi živjeli duže i sretnije. "Borimo se za ljubav, za djecu, žene za muškarce, muškarci za žene, borimo se za obitelj, čak se i Goran Ivanišević bori za obitelj, a Janica Kostelić za ljepotu".

/

Malena

Top secret je napisao priču o tome kako je sreo Malenu, ženu koja je u njemu probudila sjećanje na neka stara vremena. Malena je, naime, bila njegova jedina neostvarena ljubav. Bila mu je uvijek prijateljica, među njima nije bilo ništa više, jer je bila cura njegova prijatelja. U međuvremenu, Malena se udala i to nesretno. Gledao ju je opčinjeno. "Razmišljao sam kako bi bilo tako jednostavno otići na recepciju i unajmiti sobu za jednu noć, a zatim je pozvati na jedno intimnije piće, u ime starih vremena...".

/

Snaga ljudskog uma

Lion Queen piše kako je prije godinu-dvije upisala kćer na tečaj brzog čitanja. Tečaj je skupo platila, no, kćer nije bila oduševljena. Kaže da se voditelj tečaja više skoncentrirao na starije polaznice tečaja i njihove životne priče, nego na učenje. Nedavno ju je prijateljica pozvala da joj se pridruži na predavanju o Mind Mappingu ili mentalnim mapama (shemama), što je blogerica rado prihvatila. Njeno je iskustvo bilo potpuno drukčije od djetetovog. Voditeljica tečaja bila je jako simpatična i saznala je puno novih informacijama o tome kako naš um funkcionira...

/

Tužna mama

LobyM s ponosom piše o svom sinu jedincu i njihovom odnosu. Jako su bliski i međusobno se poštuju. S njim nikad nije imala nikakvih problema. Tvrdi da je pamtan, dobra srca, plemenit, marljiv, skroman i ambiciozan. I jako je ponosna na njega. Sin se, međutim, prije tri mjeseca odselio od mame i započeo samostalan život. Blogerica se s tim teško miri, očajna je i loše se osjeća. "Ne mogu se smiriti... loše spavam, gotovo nikako... iscrpljena sam, a u njegovu sobu uopće ne ulazim".

/

Tratinchica u Chicagu

Tratinchica je jedna jako simpatična blogerica koja je iz Hrvatske otišla u SAD i sad nas redovno obavještava o svom životu u Chicagu. Točnije, živi šest milja od centra grada, praktički u Hyde Parku, u dijelu grada u kojem ima najviše studenata. Najdraži dio susjedstva joj je jezero Michigan, piše. Što se posla u SAD-u tiče, dragi je nedavno počeo raditi u Adidasu, dok blogerica radi u agenciji za prodaju nekretnina. Više o njihovom životu u Americi pročitajte na blogu punom fotografija!

/

Pas na plaži - za ili protiv?

Već ste imali prilike puno puta pročitati razne edukativno-informativne postove o psima na blogu MojPasSigmund. Njihov pas ide s njima na more. Odlazak i boravak psa na moru skopčan je s nizom stvari o kojima vlasnici pasa moraju voditi računa. Jedna od spornih situacija jest i ona voditi ili ne psa na samu plažu, kao i pitanje treba li pas na plaži biti vezan. Bloger ne voli da mu je pas na plaži svezan, ali svjesni su da to drugim ljudima može smetati. Tvrdi da je njegov pas dobro odgojen i da nije prijetnja ljudima.

/

Bušić u Hrvatskoj

Ateizam se zgražava nad organiziranim dočekom Zvonka Bušića, kojeg smatra najvećom sramotom Hrvatske. Oteo je zrakoplov i svojom "paklenom naprevom" usmrtio policajca. I nije taj policajac umro "nesretnim slučajem", kako neki mediji tvrde, već ga je ubila bomba koju su postavili Bušić i ostali teroristi. Zvonko Bušić nije "hrvatski Mandela", nije ležao u zatvoru zbog borbe za ljudska prava, već zbog terorizma. Nemojte ni pokušati opravdavati terorizam s domoljubljem, poručuje.

/

Kako je prvi put prevario svoju ženu

Ma3ca napisao priču o tome kako je prvi put ozbiljno prevario svoju suprugu prije par godina. Prvo je smišljao što će joj reći da se izvuće iz kuće pa se sjetio neophodnosti kupnje dječjih pelena. Bilo mu je malo neugodno što je u to morao uvući djecu, ali... Laž je upalila i brzo je otišao na posao. "Ona je bila tamo, na stolu. Uzeo sam je, bez riječi." A s čim je prijevara bila skopčana pročitajte u postu.

/

Statistike blogova

Većina blogera prati na svojim blogovima statistiku posjeta svojih blogova. Tako i bloger s bloga
Boli mozak povremeno pogleda svoje statistike. I skužio je neke zanimljive stvari. Primjerice, da se znatan broj ljudi koji su otvorili njegov blog zadržavaju vrlo kratko. Čini se da samo protutnje njegovim blogom. "Informacije postaju, recimo to kroz metaforu, fast food, a čovječanstvo poput groteskno pretilih Amerikanaca ovisnih o takvom načinu ishrane." Pročitajte post, zadržite se malo na njemu, zanimljiv je! ;)

/

Gangs of Croatia

Ado17 poziva sve koji se žele okušati u glumi da dođu na casting za film "Gangs of Croatia" u subotu, 26. lipnja u 11h na bazenima u Belom Manastiru. Jedini uvjet je taj da imate između 15 i 40 godina.

/

Zašto voli Zvjezdane staze

Bloger s bloga Patnje mladog prosvjetara uživa gledati sve epizode Zvjezdanih staza. I nešto je razmišljao kako bi bilo zgodno primijeniti u naš život nešto od njihove filozofije. Primjerice, kad je neka frka na svemirskom brodu, svi s komandnog mjesta odlaze u konferencijsku salu i razglabaju o situaciji. Nakon svega toga vraćaju se na most, poduzmu "akciju" i spase stvar. Upravo to i njemu nedostaje da se ponekad može povući i razmisliti o nekoj situaciji, pogotovo kad su u pitanju nepredviđene situacije u učionici...

/

Motovunski filmski neseser

Bloger s bloga Film, naravno, prati sve filmske festivale na ovim prostorima pa tako i događanja oko Motovunskog filmskog festivala, čiji organizator i ove godine vode službeni blog. Zato se ove godine odlučio potruditi i napisati pravi mali vodič za one koji planiraju ići na Festival. U prvom dijelu piše kako doći do Motovuna, a u drugom dijelu gdje odsjesti kad se već dočepate gradića. Tu su i dodatni podaci što ponijeti sa sobom, o održavanju higijene, itd.

/

Grand Canyon

Black Sun je oduševljen Grand Cayonom: "veličanstven je i ulijeva strahopoštovanje". Jednostavno ne može opisati tu ljepotu. Odlučio se za South Keibab stazu koja je najpopularnija u Grand Canyonu i turisti je, uglavnom, koriste za silazak do rijeke Colorado. Staza je duga oko 11.7 km. No, užasne vrućine uzele su svoj danak. Što se događalo, pročitajte u postu.

/

Reakcije blogera na uhićenje Radovana Karadžića

Svi su zatečeni uhićenjem Radovana Karadžića. Ne toliko samim uhićenjem, koliko činjenicom da je Karadžić sve vrijeme živio u Beogradu. Šok je posebno uzrokovan činjenicom da je dotični radio kao "dr. Dabić" i pojavljivao se na lokalnoj televiziji kao liječnik koji se bavi alternativnom medicinom. O tome kako je srebrnički krvnik pružao antistresne tretmane i dijelio duhovne savjete pročitajte više na Dnevnik.hr-u! Žuta minuta napisala je potresan post u kojem se jako dobro sjeća življenja u sarajevskoj Dobrinji te 1992. godine i što misli o Radovanu Karadžiću. O uhićenju Karadžića pišu Angel&Wolf, Tinolovka, Blogomoljac, Sadako's Apprentice, Peratović i drugi. Tonique o Karadžićevom uhićenju u stripu!

/

Prometne nesreće

Blogerica s bloga Sometimes the pillow were wet proživjela je veliki šok, zajedno sa svojom obitelji, kada je čula da joj je otac imao prometnu nesreću. U početku je mislila da se radi o običnoj kvrcavici i nije je hvatala panika. Međutim, kad je u košari za rublje vidjela krvavu majicu šokirala se... "Počela sam razmišljati o tome šta bi bilo da mu se išta dogodilo, šta da je ostao u kolicima, ili nedaj bože nešto gore".

/

Thompson versus Brena

Blogerica s bloga Kaos šokirana je činjenicom da je Thompsonu zabranjeno pjevati u Istri. Blogerica je dijete hrvatskog branitelja i zgražava se da je srpskoj pjevačici Lepoj Brani dan status VIP osobe u Umagu te da dotična najavljuje svoje koncerte diljem Hrvatske bez ikakvih problema. "Bogu Hvala ima još nas mladih koji nismo zaboravili devedesete.Koji smo ponosni na našu Hvatsku i koji se ne stidimo reći da smo Hrvati".

/

Sanadar i Jergović

Njegovo ljubičanstvo Nemanja opet oštar. Ovaj puta o famoznom interviewu koji je Miljenko Jergović napravio s premijerom Ivom Sanaderom. I kritički se naš bloger osvrnuo ne samo na tekst, već i na prateće fotografije. "Kolonoskopski PR!", piše i dodaje "Sasvim provincijalno!nevjerojatno nevješto, priprosto, apsolutno mizerno improvizirano". I čudi se da im nitko nije sugerirao "smijat će vam se ljudi, nemojte".

/

Suprug joj se počeo ponovno drogirati

Autorici s bloga Kako funkcioniraju stvari by Brunsha ne cvjetaju ruže u zadnje vrijeme. Stalno neke teške teme, em joj je majka bila u bolnici, em je čula da joj prijateljica dobila rak želuca... i sad ju je šokirala bliska prijateljica s informacijom da se prijateljičin suprug ponovo drogira. Muž spiskao cijelu stanarinu na dop. Sad "urokan kljuca pokraj kinderbeta", piše. A ta prijateljica već pet godina čista od droge, rodila curicu i samo joj treba muž koji se vratio starim narko-aktivnostima.

/

Nesretna u ljubavi

Blogerica s bloga Cursed for eternity ima, piše, ozbiljnih emotivnih problema. Još uvijek vuče rane iz djetinjstva, nezadovoljna je roditeljima i njihovim odnosim prema njoj, ali duboko je nezadovoljna i svojom sadašnjom vezom. Dečko je zanemaruje, provodi dane za kompom, od kad su prohodali nisu skupa izašli van zajedno, zna joj reći da je "glupa seljanka koja nema pojma kako se treba ponašati kad negdje dođe" itd. Smatra ga sebičnim manipulatorom, no, i dalje je s njim.

/

Vodič za uhođenje

Tonique se sjeća dana koje smo svi, više-manje, prošli u mladim danima kada su nam se sviđale osobe, ali im se nismo usudili prići ili im staviti na znanje da nam se sviđaju. Onda bi ih iz prikrajka promatrali ili išli na mjesta gdje smo pretpostavili da će biti. Oblik stalkanja, ne? Bloger je otišao korak dalje pa je na nedavnom Rokaj festu tajno mobitelom fotkao likove koji su mu se u tom trenutku učinili zanimljivim i/ili privlačnim. Da njegova igra ne bi nekog povrijedila, zblurao im je lica.

/

Kad su susjedi seksualno aktivni i glasni

Blogerica s bloga Ca90405 je očajna. Razlog? U naslovu. Naime, u stan iznad njihovog doselila se gazdina kćer sa svojim dečkom. Djevojka (22-23 godine) ni nakon dva mjeseca ne libi se seksati u razna doba noći, a aktivnosti traju i po nekoliko sati. "Slože si muziku i akcija. Škripanje, stenjanje, dernjava. Pa stanu. Malo pauze, pa idemo opet. I tako cijelu noć do pola šest."

/

Astrologija, šminkanje, feredža...

Iako na blogu Astrodrom možete čitati o astrološkim analizama. Ovaj je novi post posvećen ženama koje se odlučuju nositi feredžu, odnosno onima koje se maskiraju šminkanjem. "Socijalne aspekte u astrologiji simboliziraju Jupiter i Saturn koje i zovemo socijalnim planetima.". Po položaju i aspektima Jupitera i Saturna tako se može, između ostalog, vidjeti kako prihvaćate društvena pravila. Ako vas zanima astrologija, vjerojatno će i ovaj blog.

/

Seks, ljubav, brak, preljub...

Blogerica s bloga Kriza srednjih godina nije se javljala neko vrijeme na blogu. Evo sad je napravila update događanja u svom životu koji su, još otprije, uzdrmali duhove na blogu. Njen brak je i dalje stabilan, ali stabilna je i njena veza s ljubavnikom. Pogotovo što se ljubavnik Miki počeo sve više truditi oko nje. Ne misli ga se tako lako odreći, piše. No, ne misli se blogerica odreći ni Malog, ljubavnika iz prošle godine s kojim se još uvijek, rijetko doduše, sastaje...

/

Motovunski filmski festival

Blogeri koji uređuju blog Motovun film festival zbilja si daju truda. Puno rade, očito je, i svi uključeni u organizaciju Festivala. Tako smo već danima redovno obavještavani o svim predfestivalskim događanjima i već su više puta zato bili na našoj naslovnici. I opet ih želimo pohvaliti jer su toliko ažurni i pažljivi prema čitateljima da se stvarno preko bloga možete uživiti u aktivnosti prije početka MMF-a. Ako vas zanima, prosurfajte zadnjim postovima, baš su zanimljivi.

/

Partizanski filmovi

Lion Queen je ljuta na HRT jer, po njenom mišljenju, u posljednje vrijeme stalno pušta partizanske filmove. "Upalim danas TV, a na TV-u partizanske kape i crvene zvezde a u pozadini se čuje pesma Druže Tito ljubičice bijela", piše. I pita se što se to događa s Hrvatskom, umjesto da se razmišlja o budućnosti i o Europi, na HRT-u gledamo partizanske filmove i hvalospjeve Titu. A glasala je za HDZ...

/

Laptalu 14 godina!?

I blogeri su u šoku vezano uz presudu prvostupanjskog suda u Grčkoj kojom se hrvatski kapetan Laptalo osuđuje na 14 godina zatvora. Radi li se o zamci, riziku službe, naivnom čovjeku, pita se bloger Euklid. Čovjek osuđen po zapovjednoj odgovornosti bez dokaza. Vodoinstalaterske kronike piše o "suđenju po kratkom postupku" nakon silnog oduglovačenja. Mihael Budrović smatra ovu presudu sramotom grčkog sudstva, ali i naše diplomacije. Modesti Blejz misli da Grci čekaju da im se uplati određeni visoki novčani iznos i da će Laptalo ići doma. "Ajmo DrIvo, prodat koji sat! Vratit Laptala doma!", proziva blogerica. Update: Herostrat(ište) brani svog sugrađanina Kristu i presudu smatra skandaloznom, dok Bloodeeleeshte pita na temelju kojih činjenica i spoznaja većina građana Hrvatske misli da je čovjek zaista nevin?

/

Bijeli brod smrti

Zoran Oštrić zadovoljan je što su Splićani pokazali zavidnu građansku svijet i organizirali prosvjede protiv uplovljavanja škotskog jedrenjaka čileanske mornarice - zloglasne Esmeralde. Brod je u doba Pinochetove diktature bio mjesto masovnih mučenja, silovanja i ubojstava nedužnih Čileanaca.

/

Borba s depresijom

Dorilys je napisala ozbiljan i emotivan post o depresiji. Blogerica pati od cikličke depresije već godinama. Problem je dugo vremena ignorirala. Tu i tamo bi nešto usputno pročitala. Dugo joj je trebalo da shvati koliko je ozbiljna situacija i da se mora liječiti. "Valjda je stvar u odgoju i mentalitetu, koji ti negdi u pozaditi uma govori: "pa nisi luda, sta ces kod psihijatra?", piše. I tako je neki dan otišla kod liječnice...

/

Majanski kalendar

Bloger s bloga Gocat: Surf the truth napisao je post kojim podsjeća na vrijednost, ali i misterioznost poznatog kalendara starog naroda američkog kontinenta - Maja. Način na koji su računali vrijeme i kalendar Maja nevjerojatno su precizni i, piše bloger, njihovo je računanje vremena daleko točnije od suvremenog.

/

HEP-ove računice

Bedasta Curica šokirala se nedavno kad joj je HEP poslao obavijest kako ulazi u skupinu onih koji troše "iznad 3000 kW struje" pa je fino čeka poskupljenje od 20%. Ne bi se čovjek čudio da se ne radi o stanu od samo 35 m2 u kojoj živi dvočlana obitelj. "Rata za tekući mjesec – 315 kn!!! Helou?!". I onda je vlasnik stana otišao do HEP-a...

/

Umrla najstarija blogerica na svijetu

Darren Stone, praunuk Australke Olive Riley za koju se tvrdilo da je najstarija blogerica na svijetu objavio je da je ona umrla u Australiji, u dobi od 108 godina. Otkako se na nagovor prijatelja počela početkom 2007. baviti blogom, Riley je na dvjema adresama ostavila ukupno 74 zapisa. Umrla je u subotu, objavljeno je na njezinoj internetskoj stranici, ali bez pojedinosti o uzrocima smrti. Stone je rekao kako je njegova prabaka voljela biti u kontaktu s ljudima iz cijelog svijeta, dodavši kako je ona vjerovala da joj to pomaže da ostane lucidna. Pogledajte njen blog. AFP...

Prikaži još vijesti...
Statistika

Zadnja 24h

kreiranih blogova

postova

komentara

logiranih korisnika

Trenutno

blogera piše komentar

blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se