Vijesti s bloga

/

Ulaz u Japan

Ukoliko u skoro vrijeme planirate u Japan, onda bi trebali požuriti jer se japanski propisi za mjesec dana mijenjaju - na gore! Naime, za sad stranici ulaze samo s putovnicom i vizom. No, od kraja studenog stupit će na snagu novi useljenički porpisi po kojima će svi stranci pri ulasku u Japan biti podvrgnuti "dodatnoj kontroli biometrijskih podataka". Što to uključuje? Fotografiranje, otisci pristiju i skeniranje rožnice oka u zračnoj luci. Da, propisi podsjećaju na stroge američke, no, Kućanica u Japanu tvrde da su još stroži.

/

Uhićen naš bloger Željko Peratović, policija mu pretresla stan zbog odavanja državne tajne

Novinar Željko Peratović uhićen je večeras zbog sumnje da je odavao državnu tajnu, doznaje se od njegove supruge, dok je policija samo rekla da se nad njime "provodi kriminalistička obrada". Supruga Nada Peratović rekla je Hini da je Peratović uhićen oko 20 sati, nakon što je u 14 sati odveden na neformalni razgovor u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj. U sedmosatnoj pretrazi stana policija im je oduzela tri laptopa i osobno računalo te dokumente koje je smatrala relevantnima za to kazneno djelo. Peratović je na svomu blogu objavljivao tekstove s tematikom nezakonitosti, kriminala, ratnog zločina u Domovinskom ratu, profiterstva i rada tajnih službi. Između ostaloga pisao je o Fatimi Skuli, svjedokinji o ratnim zločinima na području Gospića, koja je u tom slučaju spominjala i potpredsjednika nedavno raspuštenog saziva Sabora Darka Milinovića. CNN komentira da je neprihvatljivo hapsiti novinare. Više na Dnevnik.hr...

/

Sunčani Hvar: Bloger CNN objavio još jedan tajni dokument!

Bloger CNN objavio je tajni Sporazum dioničara 'Sunčanog Hvara' kojeg Vlada RH nikad nije dala na uvid javnosti. Cijeli sporazum u PDF formatu možete skinuti ovdje. Kad je početkom ove godine izbila afera 'Sunčani Hvar', iz Vlade RH su demantirali da postoji ikakva afera. No, već 3. siječnja CNN blog objavljuje tajni ugovor između Vlade RH i Orco grupe iz kojega se vidi da Sunčani Hvar nije nikakvo javno privatno partnerstvo već najobičnija prodaja Orco grupi. Više o svemu na CNN blogu i glavnog izbornom blogu Izbori 2007. Update: Ovu vijest je prenio Dnevnik Nove TV (video).

/

Solarna energija

Mišak iz Večernjeg javlja nam se iz jednog washingtonskog hotela Preko ruba znanosti gdje se nalazi zbog snimanja nove dokumentarne serije Moć sunca. U tom će dokumentarcu obuhvatiti sve moguće aspekte upotrebe sunca kroz povijest do današnjih dana uključujući i projekcije za budućnost. Na ovom trotjednom putovanju snimit će četiri razne priče vezane uz upotrebu sunca. U postu možete pogledati i niz fotografija s ovog putovanja.

/

Poginuo Toše Proeski

Jutros oko 6 sati i 30 minuta, dva kilometra od petlje u Novoj Gradiški, u sudaru VW Tuarega srebrne boje i kamiona, poginuo je poznati makedonski pjevač Toše Proeski. U vozilu su bili, osim pjevača koji je spavao na prednjem sjedalu, i Ljiljana Petrović (1958.) iz Skopja te Đorđe Đorđevski (1975.) također iz Skopja koji je i upravljao vozilom. Do nesreće je najvjerojatnije došlo zbog nedovoljnog razmaka između vozila tijekom vožnje. Dnevnik.hr donosimo video snimku s mjesta nesreće. Stotine blogera već je posvetilo post pokojnom Toši. Evo nekih reakcija: regina elena, tvojnetko, ipanema, pletenje, feby, arhangel, lilfish, panonski, invisible0kid, zacaranadolina, twolonelyangels382, dulenedeljkovic, ljepotazene... Više postova na 24sata, kategorija Glazba.

/

Narodni običaji na YouTube

Blog Pitomača svakodnevno donosi aktualne informacije iz ovog kraja. U posljednjem postu u nizu, bloger nas upoznaje s događanjima na Petoj folklorno-glazbeno-gastronomskoj manifestaciji na etno-imanju Zlatni klas Otrovanec. Manifestacija nosi naziv U posjeti starim vremenima. Tako ćete u postu naći i čitav niz kratkih video-isječaka uploadanih na YouTube. I na taj se suvremeni način, između ostalog, čuva naša tradicija.

/

Odgovori Škare Ožbolt na pitanja blogera

Vesna Škare Ožbolt dobro se snašla pod paljbom komentara blogera te moramo priznati da je prošla test i postala prava blogerica. U novom postu odgovorila je na neke komentare, a posjećuje i komentira druge blogove. "Sviđa mi se što ste izdvojili vremena i uveli praksu komentiranja komentara, a ne k'o Zoki (misleći na Milanovića) po čijem blogu pišu
svi, osim njega samog", jedan je od komentara.

/

Kad blogeri iniciraju aktivnosti

Blog Action Day je organizacija kojoj je cilj iskoristiti moć bloga i glas blogera kako bismo svi zajedno na isti dan prenijeli i dignuli svoj glas o određenoj temi, informira nas Just Choco. Današnja je tema - okoliš. Tako se i blogerica pridružila tisućama blogova u svijetu koji u današnjim postovima pišu o osjetljivoj temi brige i zaštite našeg okoliša. Ukoliko ste i vi dio te zajednice blogera i ako na današnji dan pišete o ovoj temi, rado ćemo vas uključiti s linkovima. Blogeri, dignite i vi svoj glas za određenu temu!

/

I Vladimir Jordan se priključio blog zajednici

Mlada hrvatska blogosfera dobila je jednog od najstarijeg člana, uskoro 67. godišnjeg Vladimira Jordana, predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), pa mu ovim putem i čestitamo! U odličnom postu pod naslovom "Čovjek kao politički subjekt" Jordan se oštroumno osvrće i objašnjava koja je uloga umirovljenika i njihove stranke HSU. "Čovjek je jako zanimljivo biće, a najčešće je nezadovoljan onim što ima i uvijek mu treba baš ono što nema. Voljeti i biti voljen, biti koristan ali i priznat, kategorije su koje su duboko ukorijenjene u svakom čovjeku bez obzira na dob. Na pitanje kako bi željeli provesti svoj ostatak života? – odgovor bi glasio: Dostojanstveno."

/

Krađa identiteta

CNN je napisao zanimljivu i, u isto vrijeme, zastrašujuću priču o krađi identiteta kod nas. Naime, netko je ukrao identitet Branka Gretića, nekad stečajnog upravitelja tiska, kako bi digao kredit koji sad Branko Gretić, žrtva prevare, otplaćuje.

/

O Doris Lessing

Doris Lessing ovogodišnja je dobitnica Nobelove nagrade za književnost, a post njoj u čast možete pročitati na blogu Velika očekivanja. Iako se nije očekivala njena "pobjeda", Lessingica je, smatra bloger, dostojna nasljednica velikih književnih imena kao što su Pamuk, Jelinek, Kestésza, Naipaula, Marqueza.

/

11.000 plastičnih flaša za semestar studija

Navodno student mora skupiti 11.000 plastičnih boca za plaćanje jednog semestra studija. Kaže nam taj podatak jedna reklama, a vezano uz neke "lihvarske-studentske kredite" koje studenti trebaju otplaćivati još godinama. Nulastera je to deprimiralo. Radi se o iznosu od 5.500 kuna za toliki broj boca. "Zamislite samo koliko kontejnera jedan student mora prekopati i koliku kilometražu mora prevaliti dok tumara u potrazi za tim plastičnim blagom".

/

Krenuo službeni blog Izbori 2007.

Pušten je u pogon službeni blog Blog.hr servisa za ovogodišnje parlamentarne izbore na adresi izbori2007.blog.hr! Na blogu se može naći mnoštvo korisnih linkova vezanih uz izbore, popis političkih blogera, kao i popis blogera političara na Blog.hr i drugim domenama. Blog će se ažurirati svakodnevno, a u postovima će se isticati zanimljivi politički postovi svih blogera i blogera političara. Zavirite! P.S. Putem komentara na izbornom blogu javite nam ako imate zanimljivi politički post na temu politike.

/

Škare-Ožbolt otvorila svoj blog!

Jedna od najpoznatijih političarki u Hrvatskoj, Vesna Škare-Ožbolt, upravo je danas započela s pisanjem svog bloga na kojem joj možete uputiti pitanja, ideje, ali i kritike. U prvom postu, kojeg je naslovila Osobno o politici, upoznala nas je sa svojim političkim počecima i svojim viđenjem političke scene u Hrvatskoj. "Vidjela sam štošta, sve prednosti i zamke, podvale i gadosti ljudskog ponašanja". Kakve planove ima za svoju stranku DC pročitajte na njenom blogu. Sljedećih dana Blog.hr-u će se pridružiti još nekolicina poznatih hrvatskih političara!

/

Novi Blogoprd

Ako niste znali, upravo je izašla nova verzija dobropoznatog Blogoprda! Radi se verziji 3.01, koju je unaprijedio Kenguur. Tijekom višegodišnje selekcije kandidata za orkestar su izabrani samo najbolji kandidati.

/

Odmor u Portugalu

Na blogu Champs-Elysees upravo je započeo ciklus postova o Portugalu! Dane provedene tamo blogerica je opisala kao "dani iz snova". "Portugal je krasna zemlja koju još nije dotakla europeizacija u negativnom smislu". Tamo se živi usporeno i ležernije nego kod nas. Cijene su za nas jako prihvatljive i isplati se ići u shopping. A tek njihova gastronomija, blogerica se oduševila i tvrdi da je njihova kuhinja - "pravo otkriće"! Jedina negativna stvar je puno prosjeka i ponuđača raznih roba (uključujući i opijate).

/

O zaštiti našeg dijela Jadrana

Angel&wolf o već dugo aktualnoj tematici - proglašenju ZERP-a. Naime, bloger se boji da će, po tko zna koji put, doći do odgode primjene ovog za Hrvatsku važnog morskog pojasa. "Nije to zbog srditog pogleda Janeza, koji su ovdje samo iz emotivnih razloga jer im ribarska flota ne bi stigla do Pule ni da im je širom otvoreno more, već zbog Talijana, Bruxellesa i tajnovitog pakta o kojem ništa ne znamo pod nazivom NATO", tvrdi bloger. Kad ste stanu usklađivati razni interesi, ZERP će pasti u drugi plan.

/

Obrazovanje odraslih na Islandu

Evo imamo prve izvještaje naših blogera koji su se uputili u daleki, neobični i preskupi Island! Četiri su blogera krenula s detaljnim opisivanjem svojih ludih provoda na dalekom sjeveru! To su junaci RibaFisha, Svijet u boci, Zdenkov kulturni kombi i Hiperborealni vjetrovi. Postovi su popraćeni s nizom super fotki njih četvorice u državi "gdje se Amerika i Europa razdvajaju", a možete naći i puno informativno-obrazovnih crtica iz života Islanda!

/

Propala shopping legenda

Na blogu Viole pojma nemaju možete pročitati nostalgični osvrt na vremena kad se išlo u shopping u Trst i izvještaj što danas možete naći u ovom gradu. U Jugi se u ona neka vremena ništa nije moglo kupiti, a iz Trsta se dolazilo s punim vrećama svega, od odjeće do kućanskih aparata. Nedavno je blogerica otišla pohoditi Trst i razočarala se. Bilo je "milijun talijanskih kožnih cipela" i "brdo butika s hipertrendy odjećom", ali nije našla ništa za svoj ukus.

/

Dani piva

Angelium nas upoznaje s Danima piva u Osijeku, manifestaciji koja u gradu na Dravi postoji već niz godina. Nije ni blizu Oktobarfesta, ali je za Osječane, piše, sasvim dovoljna. Manji šator je rezerviran za one koji uživaju u tamburici, a veći je rezerviran za koncerte. Do sada su koncerte održali Majke, Let 3, Belfast food, Psihomodo pop i Vatra, a još će gostovati Tattva, Gužva u 16-ercu, TBF, Marijan Ban i Diktatori i zadnji dan (13.10.) Urban & 4.

/

Zagrebački maraton - treći pokušaj

Maraton je, piše Running man, najduža i najkompleksnija trkačka olimpijska disciplina zbog dužine, ali i zbog samih priprema. Naš je bloger prošle godine istrčao čak tri maratona. Ove godine ga za pet dana očekuje prvi maratonski nastup ove godine - Zagrebački. Inače, taj mu je bolna točka, jer je prošle godine istrčao rezultat koji nije priželjkivao. Kako teku njegove pripreme pročitajte u postu.

/

Još brži Blog.hr!

Mašineriji na kojoj se vrti Blog.hr danas smo olakšali posao instaliranjem hardverskog akceleratora koji kompresira promet. To znači da bi Blog.hr mogao biti i do +30% brži korisnicima na sporijim vezama! ADSL-ovcima ionako svejedno jer ne može biti brže nego je sad. :)

/

Što s fotografijama

Imate dosta fotografija kojih smatrate dobrim i ne znate što bi s njima? Možda ćete ideju za zaradom na fotkama naći u novom postu Black Suna. Napravio je portfolio slika koje je fotografirao zadnjih godina. Ime sitea na koji će ih uploadati je Everyday Beauty. Oko 150$ kredita od Googlea i Microsofta potrošit će na bannere i tako "čekati prve mušterije". Možda nešto i zaradi. U svakom slučaju, bolje nego da mu fotke stoje u My Documents folderu.

/

Bonton za stolom

Karakter Club je ponovo oživio i kreće sa zanimljivim postovima. Posljednji u nizu vezan je uz temu o kojoj rijetko imamo prilike čitati - kulturi jedenja. Nažalost, u današnje vrijeme teško nalazimo vremena posvetiti se tome na koji način jedemo. Jede se "uz put", nekakva "konfekcijska hrana" bez hranidbene vrijednosti iz razno-raznih folija, salveta i ambalaže. "Bilo bi krasno kada bi kulturi jedenja i samom postavljanju stola, samom užitku oko pristupanja hrani mogli posvetiti više vremena".

/

Internacionalne omladinske akcije

Kenguur komentira kako se iz godine u godinu povećava turistička ponuda drugih država i da iz dana u dan imamo sve jaču konkurenciju na tom području. Nedavno je u Njemačkoj napravljena analiza deset turističkih destinacija u Europi i prva dva mjesta zauzele su Bugarska i Turska, dok je Njemačka bila na posljednjem mjestu. I zato kao sudionik čak šest omladinskih radnih akcija predlaže kako da se poboljša naša turistička ponuda na specifičan način.

/

Putopisi i fotografije iz Kenije

Kenya in my heart novootkriveni je putopisni blog, a već iz samog naslova vidite o kojoj se afričkoj državi radi! Na ovom blogu možete pročitati razne zanimljive teme iz ovog dijela svijeta. Primjerice, kako izgleda tradicionalni afrički ručak ili kako je protekao safari u Bamburi Parku. Bloger, iako je do sada puno putovao, piše kako je boravak u Keniji najviše utjecao na njega. A kako je tamo uopće završio pročitajte u zanimljivom postu.

/

Radno u Grčkoj

Luki se nedavno vratila sa službenog putovanja po Grčkoj. Radila je kao prevoditelj, a grupa o kojoj se brinula sastojala se od 42 Slovaka. Već je ranije s njima radila i bili su zadovoljni njenim prijevodima. Kako je protekao njen radni boravak u Grčkoj od ukrcavanja na prekrasni brod "Olympia Place", posjete nizu grčkih kulturno-povijesni spomenika pa sve do povratka u domovinu, pročitajte u postu.

/

Nepredvidljiva Bolivija

Na blogu On the road možete pročitati atraktivnu i neoubičajenu priču o 35 sati vožnje autobusom nekih 500-tinjak kilometara kroz bolivijsku džunglu prema rijeci Amazoni. Nesreće na bolivijskim cestama su česte. Put je bio napet i neizvjestan, a da bi se smirila napetost žvakala se koka. Listić za listićem. U postu ćete naći razno-razne dogodovštine i nevjerojatne priče koje je bloger doživio na tom putu.

/

Kad domaja krvari

MonoperajAnka je napisala emotivan post o događanjima u Hrvatskoj vezano uz tragedije koje su nas zadesile u posljednje vrijeme. Boji se da li je žrtva onih koji su stradali imala smisao i je li to sve vrijedilo.

/

Poraz stanara Galjufove

Na blogu Stanari Galjufove ulice saznajemo da bi danas trebalo biti svečano otvaranje dvosmjerne Galjufove ulice. "Trijumf sile i bezakonja nad strukom i građanima." Bloger je ogorčen. Tvrdi da se tamo događaju nezakonite radnje utemeljne na nevažećim dokumentima. Nekoć sporedna i lijepa uličica sa zdravim stablima postat će dvosmjerna ulica s posječenim drvećem, povećanim prometom i bitno suženim nogostupom. No, dobro, mogli su proći i gore. Neka samo pogledaju Kupsku i Kvaternikovu...

/

Intervju s blogericom

Krmeljava je napravila intervju s novinarkom Večernjeg lista i našom blogericom - Anitom Malenicom, koja u javnosti slovi kao novinarka bez dlake na jeziku. Iako je, kaže, prezauzeta u ovo predizborno vrijeme ipak je našla vremena za razgovor s Krmeljavom. Ako vas zanima zna li skakati na glavu u more, što misli o Željki Antunović, tko joj je glavni frajer među političarima, što misli o aferi Višnjić i Dikan-Pokos i kad će se udati, pročitajte post!

/

Vidi Web Top 100: Najbolji hrvatski blog(ovi)

Ove godine Vidi Web Top 100 traži i najbolji hrvatski blog. Prijave za nacionalni Internet natječaj Vidi Web Top 100 - 2007 upravo su u tijeku i traju do 20. listopada ove godine. Svoj blog možete prijaviti na web adresi www.vidi.hr/top100. Ostale kategorije uključuju najbolje web projekte i stranice iz segmenta korporativnih stranica, financija, medija, novosti i oglasnika, znanosti, obrazovanja, kulture, turizma i putovanja, vladinih organizacija i državnih institucija te zabave mode i glazbe.

/

Knjige v. skripte

Na blogu Come to the cabaret naći ćete vjenčnu temu svih studenata, a to je polaganje ispita na što lakši način - učenjem iz skripti. Teško će se naći jedna osoba koja tijekom svog fakultetskog obrazovanja nije pokušala nešto skratiti i olakšati si put učenja. Blogerica je podijelila skripte na nekoliko kategorija. One koje je pripremio sam profesor, jer nema knjiga za taj predmet. Zatim one koje je pripremio neki štreber na godini ispred tebe i skripte koje su radili ljudi s tvoje godine koji su položili ispit prije tebe. Najboljim smatra vlastite skripte.

/

Burmanski režim

Državnik novog kova napisao je jedan edukativan post o teškom stanju po pitanju zaštite ljudskih prava u azijskoj državi Burmi. Sve vijesti govore o okrutnoj komunističkoj diktaturi koja ubija čak i miroljubivo svećenstvo. No, zašto nam ne govore, pita se bloger, tko se skriva iza te marionetske vrhuške na vlasti? Tko to naoružava burmanski režim? Gdje je sad američka administracija da "uvede reda" kao u Iraku? I tko to kontrolira proizvodnju i trgovinu drogom u tzv. Zlatnom trokut (Burma, Laos, Tajland)?

/

Jubito vara na nagradnim igrama

Just Choco oštro predbacuje autorima sitea Jubitou, koji je nastao kao sprdačina na ministra Kirina. Naime, ljetos su napravili nagradnu igru "Cest is the Best" koja je imala jednostavan zadatak: snimiti klipić na ovogodišnjem "Cest is the Best" uličnom festivalu i uploadati ga do određenog datuma. I Just Choco je na toj igri osvojila drugu nagradu. Iako je nagrada skromna, do danas je nije dobila. I ne samo to, više se ne može ni logirati na taj site.

/

Nestala adresa

Na blogu Svašta u mojoj glavi možete naći razmišljanje o mučnim događanjima u zagrebačkoj Kupskoj ulici. Na sreću, nitko nije stradao i vjerojatno će se na terenu stvar popraviti. No, ima nekih pitanja koja ostaju otvorena. Primjerice, zašto se tim ljudima nije pomoglo da koriste gradske stanove? Ovakav građevinski užas može se dogoditi svakom od nas. A od pomisli na to, kako Euklid kaže, "zavrti nam se u glavi".

/

Cjepivo Gardasil

Ovih dana smo na vijestima stalno bili bombardirani informacijom o dolasku cjepiva protiv određenih vrsta HPV-a. Iako je ovo cjepivo u nekim zemljama besplatno, kod nas je visokih tri tisuće kuna. Gardasil navodno daje pet godina sigurnog seksa. "Sigurnog" od HPV-a, ne od drugih bolesti! Navodno je siguran u samo 70% slučajeva. "Čak je kondom sigurniji od toga. A ne košta tri tisuće kuna." Inače, Ministarstvo zdravstva je odlučilo pomoći sufinanciranjem injekcija Gardasila socijalno ugroženim djevojkama. Više na Athena Air.

/

Sloboda govora

Washington Rocks piše o tome što se dogodi kad dođe do sudara politike i prava mladeži po školama da izražavaju svoje stavove - odjećom! Primjerice, što učiniti kada tinejdžerica dođe u školu u majici "Porn Star"? Ili, recimo, tinejdžer u školi u majici sa slikom glave Georga Busha na tijelu pileta i tekstom "George Bush Chicken Hawk in Chief"? Sudovi su najčešće presuđivali u korist učenika. No, nije tako bilo svaki put. Primjerice, majice Marilyna Mansona nisu dobivale prolaznu ocjenu kod sudaca.

/

Brazilski jiu jitsu

Bigg je napisao zanimljiv post o ne tako poznatom borilačkom sportu - brazilskom jiu jitsu. Nastao je 1910. godine kada je Mitsuyo Maeda, japanski majstor borilačkih vještina, pobjegao u Brazil. U ovoj brazilskoj verziji možete gledati "vrhunske klaonice u kojima se ljudima lome ekstremiteti i vratovi" i koja sa sobom nosi "dramatičan komercijalni uspjeh". I ne, nije ova vještina ni u kom slučaju plemenita. Cilj je onesposobiti onog drugog u najkraćem mogućem roku. Vještina je do te mjere efikasna da se tipično prmjenjuje - u policiji, piše bloger.

/

O Duji Draganji

Kemik opet oštra i u sridu! Duje Draganja je vrhunski plivač koji je prije godinu i pol prihvatio ponudu Katara da za oko milijun dolara uzme njihovo državljanstvo i odrekne se hrvatskog. HOO mu je ponudio još bolje uvjete, no, no Duje prihvaća Katar da bi se ubrzo vratio u RH. I opet se oko Draganje trčkara, a "Najdraži Gradonačelnik" ulijeće u cijelu spiku. Duje ispaljuje da je "hrvatski plivač", kao da je zaboravio da je "putovnicu i grb skoro prodao za parsto tisuća dolara".

/

Veliki Gatsby u ZeKaeMu

Ako planirate pogledati predstavu iz naslova možete skoknuti na blog Velika očekivanja i tamo prvo pročitati recenziju. Predstavu je prema glasovitom romanu Francisa Scotta Fitzgeralda režirao Ivica Buljan, a glazbu je radio Arsen Dedić. Radnja je smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća u posljeratni SAD. "Predstava sama po sebi je dobro osmišljena, i veoma mi se svidjelo to što uistinu prati roman do u tančine".

/

Kada će doći naše vrijeme

Jeste li vi od onih kojima uporno predbacuju "najpametniji ste na svijetu" i "tvrdoglavi ste i nikog nećete slušati"? Ako da, onda ćete se vjerojatno identificirati s blogericom na blogu Balkansko ludilo. Iritira je što mora sve slušati i ne smije nikome ništa prigovoriti, jer "odrasli su uvijek u pravu. Pa se pita kada će doći njeno vrijeme? "Kada će se naš slušati? Kada će naše mišljenje ikome značiti?".

/

'SAD su zbog 3.000 žrtava WTC-a pokrenule rat protiv pola svijeta, a naši su nevažni'

Zaključuje Kenguur na jučerašnju presudu Haškog suda vukovarskoj trojci, koji se na cijeli slučaj osvrnuo kao Vukovarac koji je "osjetio rat, kao netko ko je sve svoje izgubio i ostao 1991 na ulici sa trudnom zenom i bolesnim roditeljima". "Gospodine Generale, mozete li zamisliti da dodjete u grad iz kojega ste i da nemozete nista prepoznati cak ni ulicu u kojoj ste zivjeli?", dodaje. "Ponekad se zapitam što je to dobro a što je to zlo", piše hermi33. "I svi bi, valjda, trebali biti mirniji jer je u Haagu više osuđenih Srba nego Hrvata", ironičan je Zoompolitikon koji zaključuje da će Haški sud postati mjerodavna instanca za međunarodno pisanje povijesti o Domovinskom ratu, no mnogima nije jasno da ta povijest neće biti istinita. Postovi poput "Haaški štakori" (+ video zapisi) Domagoja Margetića koji ima iskustva s Haagom, "Kazna Sanaderove izdaje!" i "Razglednica iz Haaga", samo su neki od postova mnogobrojnih ogorčenih blogera. Još: hrpolitika, popreshnice, tedica, broco, angelium, catcher, djuro21, kemik, franjojurcevic, domoljubi92, p1h2a3n4t5o6m7, brozo, domoljubni, cnn, gnews, panonija, daywalker, malenicavecernji, angelo1, sdbnovaci, february, krmeljava... Glasajte i u našoj novoj anketi...

/

Jednostavno nevjerojatno...

Čitatelj Dnevnik.hr-a poslao je fotografiju snimljenoj na parkiralištu Gradskog poglavarstva na kojoj se može vidjeti na kakve sve "odgovorne" vozače možemo naići. Vozač Forda hladnokrvo se parkirao preko preko čak tri parking mjesta i otišao. Morate vidjeti ovo!

/

Osvrt na prošlu turističku sezonu

Modesti Blejz piše kako je vrijedno radila cijelu sezonu. Još koji dan i gotovo je s ovogodišnjom. Sad još poslužuje, uglavnom, gerijatriju s talijanskim i francuskim putovnicama. "I vjerujte mi - ako ih nisu otjerali loša hrana, loš smještaj i loša usluga, onda im brate ni kiša ne može ništa". Kakva je iskustva imala s kojim gostima i nekoliko najzanimljivijih dogodovština s radnog mjesta, pročitajte u postu.

/

Veliki Google slavi deveti rođendan

Projekt dvojice studenata, pokrenut prije tek devet godina, prerastao je u jednu od najvećih internetskih kompanija. Google kao kompanija službeno je zaživjela 7. rujna 1998. godine, a za rođendan svog carstva odredili su datum 27. rujna, što možete vidjeti po prigodnom logotipu. Evo i nekih zanimljivih detalja o Googleu.

/

Slučaj Tadića i Rožića

Pero Panonski piše kako se prije par godina učlanio u HSP na čuđenje njegovih bližnjih. Učlanio se, kaže, zbog Tadića i Rožića, "rijetkih intelektualaca u politici". Kad je Rožića prije godinu dana Đapić gotovo izbacio zbog iznošenja vlastitog mišljenja, Pero je dao ostavku na dužnosti u HSP-u. Najgore što se intelektualcu može dogoditi, smatra, kad mu je nadređen netko tko je daleko od intelektualca. Korak od sna...

/

O stereotipima

Na Jimblog možete pročitati poduži post na temu iz naslova. Kaže da ga fasciniraju stereotipi, posebno oni nacionalni i regionalni. Naravno, svjestan je, da se oni vrlo često koriste u opasne svrhe i mogu rezultirati čak i u oružanim sukobima. No, post nije posvetio tim ekstremima. Počeo je priču s tim da je svoj blog htio nazvati "Slavonac u Sarajevu" uz fotografiju sebe kako sjedi u "šokačkoj obleki" negdje na Baščaršiji...

/

Vlahušić na Blogu

Otkrili smo još jednog poznatog političara na blogu, Andru Vlahušića. Ovaj bivši ministar zdravstva posljednji je post na blogu "Što dubrovački ministar može..." posvetio dubrovačkom prometnom koridoru. No, Vlahušić na svom blogu općenito komentira i druge probleme koje muče Dubrovnik. Primjerice, zašto se u posljednje vrijeme po cijeloj Hrvatskoj grade brojni objekti koje (su)financira Vlada RH, a u Dubrovniku - ništa.

/

Dečko iz Dubrava postao milijunaš

Nakon što su blogeru Novac prigovorili zašto piše o stranim bogatašima koji su se u ranoj mladosti brzo obogatili, odlučio je s nama podijeliti priču o jednom mladiću iz Hrvatske s istom financijskom sudbom.

/

Prekršajni nalog zbog golotinje

Prošle godine u prosincu Let3 je svirao u Varaždinu, na koncertu na otvorenom prostoru ispred zgrade gradskog poglavarstva. Nakon silaska s bine potražila ih je policija pa više nisu mogli nastaviti koncert. Policija je tada spominjala pritužbe građana protiv grupe Let3 koje su, eto, dobile i svoj pisani oblik, a sve zbog pokazivanja "genitalija i stražnjice" u javnosti! U prilogu posta na blogu možete vidjeti skeniranu presudu i apel koji upućuju onima koji su bili na tom koncertu i - fotografirali...

/

Crkva o seksu

Brod u boci se osvrnuo na seminare koje je nedavno organizirala Đakovačko-srijemska biskupija na temu "brakova i obitelji u krizi". Teolozi su ponovili da slobodne veze i istospolni brakovi "ponižavaju dostojanstvo osobe i preziru cijelo društvo". Bloger se šokirao kad je shvatio da upravo on "ponižava dostojanstvo osobe (je li svoje osobe ili osobe s kojom je u vezi?), a što je još gore, izgleda da prezire i čitavo društvo".

/

Najveće slavlje na svijetu

Kenguur se i ove godine javlja sa 174. Oktoberfesta u Münchenu, najvećeg narodnog slavlja i sajma piva na svijetu, kažu. Iako cijene nisu male, sajam je već prva dva dana posjetilo nevjerojatnih 800.000 ljudi! Ove godine očekuje se oko šest milijuna posjetitelja, koji bi trebali pojesti "oko pola milijuna pečenih pilića, 90 volova, a sve to bi trebali zaliti s preko šest milijuna litara piva". Sve to će posluživati oko 10.000 konobar i kuhara. A trebalo bi se postaviti i navodno navjeći vrtuljak na svijetu pa tko voli... U postu ima i puno fotki!

/

London

Što sve pogledati u Londonu ako se tamo nalazite samo tri dana? Možda vam može pomoći bloger s bloga 1.000.000 puteva do sreće. Tamo je doputovao EasyJetovim avionom iz Pariza, gdje je proveo sedam sati i o tome napisao post u fotkama. U postu o Londonu naći ćete zanimljive i praktične informacije o transportu do Londona, smještaju i kretanju po gradu. Kako su uštedjeli novce i što sve u tako kratkom vremenu uspjeli vidjeti, pročitajte u postu.

/

Subliminalne po(r)uke

Preko ruba znanosti opet sa zanimljivom temom! Kolika je moć subliminalnih poruka, jesu li poduzeta kakva istraživanja po tom pitanju, ako jesu, kakvi su rezultati? Ovakvih poruka, očito je, ima jako puno oko nas. "Tehnika subliminalnih poruka preelegantna i preefikasna da bi je se samo tako ignoriralo". No, kako su one tajne, logično je da je i mogućnost zloupotrebe - velika! Bloger je u postu priložio i film koji zorno prikazuje o kakvom je strahovito moćnom mehanizmu riječ.

/

Čačićev kombi

HNS je kratica za Hrvatsku narodu stranku, a riječ "narodna" znači da se radi o "stranci koja je proizašla iz naroda". Takvim strankama narod bi trebao biti na prvom mjestu. E sad, što se dogodi kada predizborni kombi jedne takve stranke dva sata zauzima parkirno mjesto predviđeno za invalide? Radi se o Čačićevom predizbornom kombiju kojim se služi u svojoj utrci za premijera Hrvatske. Neki dan je širio netoleranciju na vjerskoj osnovi, a ovaj puta oduzima invalidima parkirna mjesta. CNN...

/

Čežnja za sestrama

Na blogu A touch of insanity pročitat ćete jednu neuobičajenu priču o životu jedne djevojke i njenim pokušajima da uspostavi (dobre) odnose s ocem i njegovom djecom, svojim polusestrama. "Kada sam imala oko 3 godine išla sam u vrtić. S jednom od te dvije kćeri. Zanimljivo, znate, ja sam znala da mi je ona sestra, ali sam i znala da je to tajna koju joj ja ne smijem reći." Ima li pravo ući u živote očeve obitelji, pita se. Ona o njima dosta toga zna, a oni možda ne znaju ni da ona postoji. Ili to ne žele znati...

/

Mehaničari i servisi

Moja lektu(i)ra je nedavno bila na redovitom servisu svog tamnosivog C3 automobila starog nepune tri godine. I mislila je da je servis neće koštati više od 1200 kn, koliko je platila prošle godine. Tada je sat automehaničara bio 110 kuna. Grdno se prevarila! Sat automehaničara sada naplaćuju 199 kuna + PDV (koliko je onda sat kirurga?). Servis ju je koštao 80% više nego prošle godine!

/

Najljepši muzej na svijetu

Stay on this roads u nastavcima piše o posjeti Francuskoj. Devetu po redu priču posvetila je Louvreu. Razlog posjete muzeju bile su, u prvom redu, Mona Lisa i Venus De Milo. Louvre je osnovan u 18. st., a danas godišnje više od 8 milijuna ljudi prođe ovim muzejom. Karta iznos 8,5 eura. Muzej je podijeljen u nekoliko cjelina. U postu ćete naći ne samo njene impresije viđenih umjetnina, nego i praktične informacije za one koji još uvijek nisu posjetili ovaj muzej, a voljeli bi...

/

Lezbijski filmovi

The Flapper Girl je našla novu blog-zanimaciju, a to je pisanje recenzija filmova i to ne bilo kakvih, već onih - lezbijskih! Njen interes za ovaj žanr traj već dugo, piše. Prva recenzija je o neobičnom lezbijskom fantasy hororcu iz davne 1971. godine. Riječ je o filmu "Morgana et ses nymphes" kojeg klasificiraju kao erotski horor. Početak je ocijenila obećavajućim, a što je kasnije pošlo po zlu, pročitajte u postu.

Prikaži još vijesti...
Statistika

Zadnja 24h

kreiranih blogova

postova

komentara

logiranih korisnika

Trenutno

blogera piše komentar

blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se