Vijesti s bloga

/

Prestanak pušenja

Da nije nimalo lako riješiti se (nikotinskih) ovisnosti, govore nam i iskustva 1971. Dosta mu je cigareta, smrdi mu odjeća, auto, zna mu se i "želudac popeti u grlo od pretjerivanja", smeta ga ta ovisnosti i pokušao bi prestati s pušenjem. "Za nekog tko godinama puši dvije (i više) kutije na dan, odvikavanje je nešto neopisivo". Kao da se odvikava od droge, kaže da ima "prave krize" i da ga peče želudac od nervoze. Ne trebaju mu flasteri, zaključuje, treba mu komuna.

/

Rukomet u Aziji

Dok su naši proslavljali srebrnu medalju rukometaša na Europskom prvenstvu, u Japanu se odigravala prava rukometna drama, piše Kućanica u Japanu! Naime, u ponovljenom kvalifikacijskom meču, u prošli utorak su se u Tokiju sastale rukometašice Japana i Južne Koreje. Pobijedile su, opet, rukometašice Južne Koreje i tako ostvarile pravo na sudjelovanje na ovoljetnoj Olimpijadi. Odluci o ponovljenom igranju utakmica prethodio je ozbiljan sukob u međunarodnim rukometnim krugovima koji dobiva i političku dimenziju...

/

Novine

Nesvrstani piše kako je oduvijek bio pasionirani čitatelj novina. Njegova najranija sjećanja na novine sežu od kasnih sedamdesetih do ranih osamdesetih. Zanimljivo je pročitati njegova razmišljanja kako su se novine mijenjale sve ove godine, ali kako su se i njegovi zahtjevi i interesi promijenili. Čini se da danas sve što ga zanima nalazi - on-line!

/

O bloganju

Brod u boci je "stari" bloger, često je bio na naslovnici u raznim rubrikama, a ovaj puta je došao zbog fine analize (i taktike) bloganja! Naime, rekapitulirao je svoje dosadašnje postove, primijetio neke zakonitosti i to odlučio podijeliti s nama. Komentare na postove smatram "esencijalnom radosti bloganja". Mišljenje drugih, zaključuje, na blogu je itekako važno jer je "jako jako bitno kako naši postovi prolaze na tržištu". No, tvrdi, zanimljivo mu je, da na blogu prolaze postovi svih mogućih kvaliteta.

/

Škoro gradonačelnik?

Predizborna kampanja i predstojeći lokalni izbori u Osijeku i dalje pune novinske stupce, a o njima pišu i blogeri. Angelium ovaj puta komentira izbor Miroslava Škore za nositelja liste HDZ-a. Iako ga voli kao pjevača, smatra da je neprimjereno da se pojavi na toj listi. Naime, ovaj "patriot-povratnik" već dugo ne živi u Osijeku. Drugo, pljuska je to lokalnim HDZ-ovcima koji su sve ovo vrijeme radili za HDZ u Osijeku ili to Zagreb ne vjeruje osječkom kadru? Dalje, Škoro nema iskustva za ovakve poslove, smatra bloger...

/

Veliki trgovački centri

Kao inspiracija za pisanje posta Podravcu je poslužio jedan zanimljiv dokumentarac o tome kako se veliki trgovački centri nameću na tržitšu i prisiljavaju male trgovine da zatvore svoje male trgovine. Do prije nekoliko godina imali smo čitavu plejadu malih "kvartovskih" trgovina. No, u velikim trgovačkim lancima imamo iste proizvode, bitno veći izbor i - niže cijene! Iako je logično otići kupiti taj jeftiniji proizvod, blogeru se takva politika ne sviđa.

/

Prijatelji

Teeja's World je svoj novi post posvetila svojim prijateljima. Zapravo je napisala post u kojem je rekapitulirala svoja dosadašnja prijateljstva te koliku važnost njeni prijatelji imaju u njenom životu. Druženja preko Neta unijela su neku novu dimenziju u njen život...

/

Zaljubljenost

Što se, ustvari, događa kad se zaljubimo?, pita se Krmeljava. Postoji li fiziološki razlog za onaj osjećaj da smo na sedmom nebu i u nekoj drugoj dimenziji? Zaljubljenost uzrokuje lučenje kemikalija koje nam nam mogu promijeniti uobičajenu ravnotežu u mozgu i na taj način utjecati na naš zdrav razum. Neki mogu postati opsesivni u tim stanjima. Zaljubljeni mozak izlučuje dopamin, koji stimulira centar za ugodu i zato imamo stalno potrebu čuti "objekt svoje zaljubljenosti". Tada nam mozak šalje impulse užitka!

/

O Cvjetnom trgu

Bloger s bloga Bloodeeleeshte dao je svoje viđenje događanja oko Cvjetnog trga u Zagrebu. Ima niz pitanja koja mu baš nisu jasna oko svega toga, ne drži nikom stranu, već se postavlja kao obični građanin. Iako je in braniti prosvjednike koji su "glasno, ali mirno" prosvjedovali, njemu nije jasno oko čega se oni, zapravo, bune. "Ako će u dvorištu gdje sad caruju šupe i prazne građevine, a štakorčići imaju karneval, biti kulturnih, trgovačkih ili ugostiteljskih sadržaja, ako će bit novih stanova i uredskih prostora, ako će pride biti i sklonište za oko 900 ljudi na trećoj podzemnoj etaži - ha, teško mi je smisliti argument protiv."

/

Čestitke hrvatskim rukometašima

Iako je hrvatska muška rukometna repka u finalu izgubila od Danske, Mihael Budrović čestita našim rukometašima na borbi! Naši su igrači, naglašava, bili izmoreni od napornih ligaških prvenstva, desetkovani ozljedama, praćeni brojnim skeptičnim izjavama i kritikama. Blogeru posebno smetaju napadi na trenera Lina Červara. Ipak, ostvarili su fantastične pobjede protiv Poljske, Češke, Slovenije, Crne Gore, domaćina Norveške i Francuske te ušli u finale. Osvojili su srebro i svaka im čast!

/

O hrvatskom jeziku

Blogerica Rant je ogorčena jer na Netu ni dan-danas ne može pronaći ono što traži, a tu su idiomi i suvisli hrvatsko-hrvatski riječnik. Naime, na Netu postoji taj neki riječnik, ali njega pregledavati mogu samo studenti i zaposlenici fakulteta. Profesori se žale na nisku pismenost na Internetu, a onda daju riječnik na upotrebu samo visoko obrazovanim zaposlenicima sveučilišta, "jer njima kao treba najviše". Što se tiče riječnika sinonima, njega ne samo da nema na Netu, nego ga se ne može ni na papiru kupiti. Za razliku od drugih država, koje su u pogledu promoviranja vlastitog jezika daleko ispred nas.

/

Kome je stalo do Bjelolasice?

Prošle je godine u ovo vrijeme ministar Primorac jasno obećao, a premijer Sanader potvrdio, da se planiraju veliki radovi na i oko Bjelolasice s obzirom na to da je ovaj kraj zapušten i da se o njemu ne vodi računa kako bi se trebalo, piše autor s bloga Ogulinske uske staze. No, u ovih se godinu dana ništa nije napravilo, unatoč jasnim obećanjima i čak osiguranju financijskih sredstava za "međunarodni" centar Bjelolasicu. O događanjima na i oko Bjelolasice možete pročitati i na blogu Maksova maksimala, gdje, između ostalog, možete saznati i da je na čelu jedne ovakve profitabilne organizacije kao što je Bjelolasica - umirovljenik!

/

Santa Cruz, Bolivija

Bloger On the road napisao je zanimljivu foto-reportažu o bolivijskom gradu Santa Cruzu. Radi se o glavnom gradu istoimene bolivijske provincije. "Svi koji žele uspjeti ili već jesu smjestili su se ovdje." Tu je bilo jeftine radne snage, vrlo je povoljna klima zbog "vječnog ljeta", a plodne zemlje ima za svakoga. Tamo je, između ostalih, upoznao i zanimljive Hrvate koji su se uspjeli obogatiti u toj južnoameričkoj državi.

/

O okultnom u filmu

Drug Icy se raspisao na temu okultnog i filma! Smatra da nas u filmovima (in)direktno nameću okultne spike i time nam "kvare pogled na svijet". Tako analizira neke filmove, tipa Shrek, Harry Potter, Zvjezdane ratove, Alexander, Any Given Sunday, Armageddon...

/

Suradnja s Al Gorom

Jelena Vukosav se nedavno vratila iz New Yorka i u Hrvatskoj osnovala producentsku kuću Love Studio. Najnovije vijesti su kontakt Current TV-a iz Amerike, vlasnika Al Gorea, da produciraju nekoliko malih clip-ova o noćnom životu u Zagrebu. U međuvremenu, dok rješava papirologiju prije početka snimanja, zezala se s jednom od producentica mijenjajući joj styling. Kako je izgledao njihov foto-session i transformacija u LA hipster look pogledajte u postu!

/

Papa Benedikt XVI. i sloboda govora

Sigurno ste čuli za govor pape Benedikta XVI. koji je trebao biti održan povodom otvaranja akademske godine na rimskom Sveučilištu La Sapienza zbog prosvjeda studenata i profesora. Argumenti su bili vezani uz činjenicu da je Katolička crkva poznata po svojim progonima znanstvenika kroz povijest. Bloger Denis Avdagić smatra da fakulteti, ipak, trebaju otvoriti vrata svima pa i vjerskim liderima, da ih potaknu na nove rasprave i razmišljanja i da se njeguje sloboda govora. Sve to uspoređuje i s jednom situacijom sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

/

Bračni par na Blogu traži surogat majku!

Ono što smo pročitali na blogu Surogat majka zasigurno ne ulazi u neki već viđeni post na Blogu. Naime, bračni par u postu traži surogat majku! Prvi put se na ovaj način obraćaju javnosti. Očajni su što ne mogu imati djecu i silno žele postati roditelji. Zato traže djevojku ili ženu koja im želi roditi i ne želi zadržati to dijete. Dijete s majkom ne bi imalo genske veze. "Svjesni smo da je ovo možda šok za hrvatsku javnost, ali mi jednostavno ne vidimo drugog izlaza".

/

Divna blog-prijateljstva

Nachtfresser je napisao jedan prekrasan post u kojem hvali svoje omiljene blogere i sa sjetom se sjeća nekih blogera koji više ne blogaju, ali su i na blogu i u njegovom životu ostavili traga. S nekima se od njih i uživo upoznao, a s drugima se aktivno družio online.

/

Oblikovane biljke

Blogerica s bloga Sursum Corda dobila je niz fotografija neobično oblikovanog drveća. To ju je nagnalo na razmišljanja kako se biljke "osjećaju" dok se intervenira u njihov rast? Unatoč ljepoti i velikom trudu oko uzgoja drveća neobičnog oblika, blogerica zaključuje "Mislim da nikad ne bih uvjeravala drvo da raste u neobičnim oblicima – previše volim one nesputane, prirodne, ponekad nepredvidive oblike". Isto tako ne voli gledati ni kad se životinje "oblikuju" dresurom. Izaziva joj nelagodu.

/

Indijski običaji

Amerikanac nas uredno i na zanimljiv način informira o svojim viđenjima života u Americi. Ovaj puta, s nama je podijelio iskustva s jednog indijskog vjenčanja! Kolega s posla, Indijac, ženio se prije godinu dana, a mladu je sreo samo dva dana prije!

/

Krive table

Kakvih sve nebuloza može bit kod nas možete pogledati i slikovno i tekstom na blogu Vražja posla. Osječki Unikom je tvrtka koja se bavi koje čim pa između ostalog imaju i nedavno otvoreni hotel koji se zove Zoo-hotel. Pod njihovom je upravom i Zoološki vrt u Osijeku. Zoo-hotel i Zoološki vrt smješteni su jedan do drugoga. No, ako se odlučite krenuti tamo, dočekat će vas čitav niz tabla na kojima se nalaze netočne i kontradiktorne informacije.

/

Automobili naši svagdašnji

Desale situaciju u prometu uspoređuje s ratištem. Na sve strane stravične gužve, manjak parkirnih mjesta, velike rate za limene ljubimce... Sve to uzrokuje ogroman stres! I zato Desale automobil gleda kao na cigarete - "loša navika", odnosno "ovisnost". Neki misle da je auto-industrija gora od farmaceutske ili duhanske. Zar nije bolje hodati ili pješačiti ili se voziti bitno jeftinijim javnim prijevozom? U Hrvatskoj je lani povećana prodaja automobila za 4,9%, a 600 je ljudi izgubilo život u prometu.

/

O ljudskim pravima

Tragična misao je napisao post posvećen kritici koncepta ljudskih prava kakva danas postoje. Ovaj koncept vidi kao čistu ideologiju koja je, kao i mnoge druge ideje, "postala sredstvo terora i represije te vlastita negacija". Ima teoriju da "krupni kapitalist i aktivist ljudskih prava u mnogome idu zajedno".

/

Štednja

Photopublika je napisao jedan praktičan post koji može koristiti nemalom broju ljudi, jer je vezan uz važnu životnu temu - kako smanjiti troškove i uštedjeti čim više novaca na raznim područjima života! U postu je tako napisao "par velebnih savjeta oko štednje, škrtarenja i inih metodama očajništva u trenucima pomanjkanja nofčekih".

/

Inkvizicija na Hrvatskom radiju Vukovar

Malenica na svom blogu U ringu ne može vjerovati da na Hrvatskom radiju Vukovar postoji popis od 16 pjesama koje se ne smiju puštati u eter. Radi se, navodno, o pjesmama koje su etiketirane kao ustaške ili u sebi imaju "ćirilicu".

/

Švedska - raj za homoseksualce

Angel&Wolf nas upoznaje s manje poznatim informacijama vezanim uz toleranciju koju Šveđani pokazuje prema LGBTIQ zajednici. U Švedskoj vlada posebna politička kultura i maksimalno se štite prava istospolnih zajednica. "Mogućnost samoodređenja da si gay, lesbian ili hetero dopuštena je s 15 godina". Diskriminacija homoseksualaca i lezbijki kazneno je djelo. Šveđani imaju čak i pravobranitelja za diskriminaciju na temelju seksualnog usmjerenja!

/

Noć muzeja

Athena Air podsjeća da je 25. ovog mjeseca Noć muzeja tijekom koje će svoja vrata u produljenom radnom vremenu otvoriti mnogi muzeji u našoj državi i šire. Tada možete besplatno pogledati postave muzeja koji će vam otvoriti svoja vrata.

/

Hrvati u NY

Hrvatska zajednica u NY je brojčano velika, piše Eleven11, no, Hrvati nisu toliko homogeni tamo, kao neki drugi narodi. Osim što Ameri i dalje imaju problema s terminom "Croatia", Hrvati su i sami uvelike podijeljeni na Dalmatince i - sve ostale. Većina Hrvata živi u multinacionalnom Queensu, jednom od pet dijelova New Yorka. Najviše ih je u kvartu Astoria, gdje se nalaze i dva hrvatska kluba koji djeluju kao nogometni klub i restoran.

/

Sve njegove žene

Creativa je svoj posljednji post posvetio ženama. I to onima koje je do danas osvajao. Uživao je u zadobivanju njihove ljubavi, no, tvrdi frajerski, problem bi nastajao kad bi ih morao ostaviti. "Vjerovatno osjećaju prazninu kad odem." Do svoje 51. godine offline je upoznao 72%, a online 28% žena. Njih 56% su bile djevojke, 24% rastavljene, a 3% udovice.

/

Borba s dijabetesom

Rudarka je na svom blogu Seoska idila napisala post o jednom vrlo ozbiljnom problemu s kojim se i njihova obitelj bori, a to je dijabets u djece. Njena jedanaestogodišnja curica od svoje četvrte godine ima dijabets tipa 1. Danas postoji više načina liječenja, o kojima blogerica piše u postu.

/

Uhapsiše joj supruga!

Jedna jedina blogerica koja nam se javlja iz ratom razrušenog Afganistana upravo je napisala dramatičan post o tome kako je saznala da joj je muž završio u afganistanskom zatvoru! Prvo joj je bilo sumnjivo što kasni na ručak, onda se u njoj počeo javljati strah što ga ne može dobiti na mobitel, da bi joj se na kraju javio i rekao kako je - u zatvoru.

/

Hrvatski milijunaši

Centrifuga piše o vrlo primamljivoj temi, a to je kako zaraditi i u što ulagati. Hrvatske su burze, piše, u posljednjih pet-šest godina iznjedrile 300-400 novih milijunaša. Milijune su na domaćoj burzi mlatili profesionalni brokeri, ali i farmeri, pravnici, umirovljenici, bankari, menadžeri. Pročitajte u postu tko su te žive investitorske legende u Hrvatskoj.

/

Indijska Goa

Rijetko imamo prilike čitati putopisnu reportažu iz daleke Goe, no, sad nas je s nizom informacija iz prve ruke upoznao bloger Hippie Trail. Goa je "raj na zemlji s ukusnom hranom najslicnijom onoj koju mozes naci doma, dobrim charasom i ganjom, a prije svega jeftinim alkoholom koji su otkrili djeca cvijeca jos krajem 60-ih". Bloger detaljno opisuje i svoje uživancije na tamošnjim plažama.

/

Pomozimo drugima

Kenguur nas pita u kolikoj mjeri i koja to dobra djela činimo ljudima oko sebe? Kad je nakon pada Vukovara 1991. ostao na ulici pomogli su mu ljudi od kojih pomoć nije ni najmanje očekivao. Kasnije će on sam puno puta pomagati onima kojima je pomoć trebala.

/

Udruga za zaštitu prava muškaraca

1971 ostao je nedavno zatečen kada je čuo stvar s referenom "Muški su svinje" u izvedbi nekog našeg ženskog benda. Ljut je i hoće ih tužiti, jer kad bi on izjavio da su "sve žene kurve ili sponzoruše ili glupače" i još otpjevao koji stih na tu temu, BaBe bi ga "strpale u zatvor". Tako je odlučio iskoristiti moć Bloga i pozvati zainteresirane da osnuju Udrugu za zaštitu prava muškaraca - DeDe!

/

Baščaršija

Ipanema je odavno poznata na blogu po svojim odličnim fotografijama. Iako smo je već reklamirali u foto-rubrici, mislimo da je dobro i riječima popratiti njene posljednje putopisne postove. Naime, blogerica nastavlja s postovima i fotografijama s nedavnog novogodišnjeg puta po Bosni i Hercegovini. Upravo je napisala dugi post o Sarajevu i, posebno, Baščaršiji.

/

Biti podstanar

Viole pojma nemaju ima već skoro sedam godina podstanarskog staža. Prošla je već skoro sve "od suterenskih rupa, stanova bez grijanja, wc-a na koje se moglo doći samo kroz balkon", itd. Dok je studirala u Austriji bilo joj je dovoljno samo da ima gdje prespavati i otuširati se. Danas od podstanarskog stana očekuje puno više. "Biti podstanar je nužno zlo, ali kad je već neizbježno, treba to zlo učiniti što manjim i ipak si osigurati nekakvu kvalitetu života".

/

Blogerica pobijedila na natječaju

Knjiški moljac prenosi nam zanimljivu informaciju da je dvotjednik Vijenac donio odluku o pobjedniku natječaja za prozu autora mlađih od 30 godina i to za 2007. godinu. Laureatkinja proznog natječaja je blogerica Sonja Gašperov. Sonju kao nagrada za pobjedu očekuje ukoričenje njene proze u samostalnu zbirku u izdanju Algoritma. Čestitamo!

/

Hrvati u Australiji

Ako vas zanima kakvu sliku o sebi ostavlja hrvatska dijaspora u Australiji skoknite na blog Moja Australija gdje ćete naći simpatičan post na tu temu! Kako su se naši gastarbajteri snašli u Australiji, koje su naše običaje tamo zadržali, ima li konkurencije među njima i koliko je uz uspjeh vezana taština više u postu!

/

Kako do specijalizacije u medicini

Vječno aktualna tema - hrvatsko zdravstvo! Amerikanac nam je fino objasnio kako se dobivaju specijalizacije u Hrvata. Prvo bolnica traži od Ministarstva zdravstva odobrenje za novo radno mjesto i to se čeka mjesecima. Kad dobiju odobrenje, raspišu se sumnjivi natječaji koji pogoduju lovcima u mutnom.

/

Bludilišta u Hrvata

Jeste li znali da je prostitucija u Hrvatskoj u 19. st. bila dopuštena? Prostitucija je bila prepuštena lokalnoj zajednici i od grada do grada razlikovao se stupanj "dopuštenosti javnih kuća". Priznali mi ili ne, Hrvati ne idu samo na mise, već itekako koriste i usluge prostitutki od onih u Gajevoj do fensi eskort dama. "Hrvati su jebežljiva nacija i rado se fukaju, a javna bludilišta velikom postotku njih nisu ništa strano". Stoga je krajnje vrijeme da prostitucija postane u što je većoj mjeri moguće - regulirana i legalizirana. Aparatczykovi zapisi...

/

Razvedena, ali i dalje živi sa suprugom

Blogerica Mama44 ima vrlo neuobičajenu situaciju doma. Nakon dugogodišnjeg braka, razvela se od supruga s kojim, i dalje, dijeli isti dom! Muž plaća alimentaciju, ali djeca ga baš ne zanimaju. Ona nije nikad radila i teško joj je naći posao pa je, nezaposlena, ovisna o njemu financijski i dalje. "Prekrasno je spavati sa pola otvorenoga oka, dežurajući ne bi li ti se slučajno prikrao. Predivno je kad nađeš i njegovu robu među svojim vešom."

/

Ćirilica u hrvatskim školama

Vražja posla priznaje kako je ostala šokirana na prijedog da se u naše škole uvede ćirilica. "Kao da djeca nisu dovoljno opterećena s postojećim nastavnim programom pa da još i to moraju", smatra blogerica. A i onda bi se trebala učiti i glagoljica, kad se već radi i ćirilica "kojom su i Hrvati u povijesti pisali". "Možda je najbolje da se opet svi ujedinimo i da nastane Velika Jugoslavija pa da svi učimo jedan jezik i jedno pismo i da već bude mira po tom pitanju". O temi ćirilice u školama piše i Korak do sna.

/

Nastavak priče o osječkoj Hitnoj pomoći

Prije par dana objavili smo vrlo mučnu priču o stanju hrvatskog zdravstva vezano uz osječku Hitnu pomoć na blogu Brain Pulse. Priču o obitelji Staničić i događajima te kobne noći objavio je kasnije i Jutarnji list na svojoj naslovnici. Gospođa Staničić, blogerica s bloga TimeMetropolis, napisala je post o onome što se događalo nakon što je njihova priča izašla na naslovnici bloga i u Jutarnjem listu. Priča se sve više zahuhtava, a vrlo lako moguće da bi mogao krenuti i sudski proces.

/

Zadovoljniji život

Travis je novi bloger koji ima zanimljivu temu vezanu uz zdravlje i sport. Naime, prije nešto više od dvije godine započeo je s trčanjem, uglavnom zbog skidanja viška kilograma. "Nemam snage za dijetu jer moja ljubav prema jelu je uzajamna. Ja volim jelo i jelo voli mene". U početku je počeo sa šetanjem da bi se prebacio i na trčanje. Prethodno je prestao pušiti i konzumirati alkohol. Promjene su bile očite, kako na tijelu, tako i na raspoloženju. "Svako trčanje i vježbe nakon trčanja osvježe mi um i obuzme me neki optimizam i zadovoljstvo".

/

Kad more umire

Preko ruba znanosti napisao je vrlo edukativan post o katastrofalnim ekološkim posljedicama propasti Aralskog mora. To se more 60-ih godina počelo smanjivati nakon što su sovjetske vlasti uvele posebne projekte navodnjavanja. Kreće drastičan proces salinizacije. Propada lokalna ribarska industrija i ribarska sela, nestaje ribe, a ostaje slana i otrovne pustinja. Katastrofalne posljedice sežu puno dalje. Slanu prašinu zračne struje nose sve do Himalaja i uzrokuju brže otapanje ledenjaka. Sa solima putuju i pesticidi koji su nađeni čak i na Grenlandu i u pingvinima na Antarktiku.

/

Nakon prekida

Evo jedne zanimljive teme iz domene muško-ženskih odnosa. Bedasta curica analzirala je kakvi sve modeli ponašanja i tipovi ljudi postajemo nakon prekida veze. Podnosimo li to normalno sa stavom život ide dalje ili se pretvaramo u ogorčene osobe, koje preuzima gorčina?

/

Kako neki ljudi žive

Vražja posla je posebno osjetljiva na to da je kuća čista. Čak i ne mora bit toliko uredna, koliko mora bit čista. I sad komentira na što je sve naišla u toj jednoj kući u koju zalazi, a nije njena. Smeta je što se u toj kući ne skida obuća po ulasku, rijetko se usisava, prljavštine i prašine na sve strane, kuhinjski stol je uvijek pun svega i svačega, u perilici danima stoji suđe, a daljinski je morala čistiti alkoholom koliko je bio skoren od prljavštine.

/

Bush u Izraelu i Bahrainu

Državnik novog kova piše o nedavnom verbalnom ispadu Georga Busha u Izraelu. Naime, tijekom posjeta jeruzalemskom memorijalnom centru Yad Vashem, posvećenom žrtvama holokausta, Bush je potresen snimkama iz Auschwitza i sa suzama u očima pitao zašto Amerikanci nisu bombardirali Auschwitz. Bush je kasnije produžio dalje i došao u Bahrain, o čemu nas s lica mjesta obavještava bloger Pijesak u gaćama! Njegov se hotel nalazio u ground zero zoni, što će reći - prvi do Bushovog! Usput, nevjerojatno zvuči, ali u Bahrain su na vijestima javili da je Sanader nakon mukotrpnih pregovora sastavio vladu i da će ukinuti Glavašu imunitet, objašnjavajući o čemu se radi.

/

Prvi dani u saborskim klupama

Silverci podsjeća da se prvih 100 dana neke vlade treba tu istu vladu pustiti na miru pa se pita odnosi li se to na sve ministre ili samo na one koji su tek postali ministri. Također je malo proanalizirao novi saziv Sabora, odnosno što se sve prvih dana zasjedanja moglo čuti u našem parlamentu.

/

Još jedna priča o mračnoj strani našeg zdravstva

Bloger Brain Pulse napisao je još jedan u nizu post koji, nažalost, govori o mračnoj strani našeg zdravstva. Supruga se oko 1 u noći počela gušiti i grčiti od bolova jer ima problema sa srcem. Bloger zove osječku Bolnicu i moli da po njih dođe hitna pomoć, jer nemaju auto. Prvi savjet bio je da joj da obični analgin ili da je jednostavno smjesti na tramvaj i pošalje u bolnicu. Kad su nakon upornog inzistiranja, ipak, došli po njih, nakon tretmana, liječnici su ih u 3 sata ujutro poslali kući, nju u papučama, a njega u majici na -13!

/

Blogeri u Booksi

Knjiški moljac obavještava nas da će se u Booksi održati promocija zbirke "Da sam Šejn". Radi se o zbirci priča u kojoj su autori i članovi žirija, između ostalog, i naši blogeri. Sveukupno su objavljene 62 priče. U utorak, 15. siječnja u 19 sati u Booksi će svoje priče čitati Danijel Konjarik, Maja Hrgović, Vladimir Milinović i
Eduard Pranger. Iscrpnije...

/

Profil ubojice

Vijesti o stravičnom ubojstvu Kristine Šušnjare i dalje su na naslovnicama novina. Hrvatska je zgrožena. Babl je u svom novom postu analizirao pozadinu i profil okrutnog ubojice, njegove žrtve, ali i sinjskog kraja. Došao je do zaključka da nije čudo da se tamo događaju takvi zločini. Naime, način ubojstva posljedica je "primitivizma i rigidnog aseksualizma".

/

Istine i laži o putu na Mjesec

Vječna misterija i tema za iznošenje različitih teorija, koja je i Kenguura zaokuplja već godinama. Vjerujete li da je 16. 07. 1969. godine Apolo 11 s posadom Neil Armstrong, Michael Collins, Edwin 'Buzz' Aldrin, zaista, sletio na Mjesec? Ako je tada bilo moguće, zašto se let nije ponovio? Jesu li tada snimljene fotografije snimljene negdje u studiju?

/

Tko je odgovoran

Ateizam je odlučio napisati post u kojem kontrira Don Blogu u njegovoj tezi da je za tragičnu smrt Kristine Šušljanjare kriva "zapadna kultura". To ga je zasmetalo jer se zločin dogodio u jednom od krajeva Hrvatske koji je poznat po religioznosti i konzervativnosti. "Naime, u Zagori je teško govoriti o utjecaju zapada i «ateističke» kulture".

/

Aktualna politička pitanja

Pero Panonski ne vidi niti jedan razlog zašto je Luka Bebić instaliran na mjesto predsjednika Sabora. Tako je analizirao trenutnu situaciju u Hrvatskoj i odnos snaga u HDZ-u kako bi razumio ovakvu jednu odluku. Također mu nije jasno zašto su uvijek nesposobni ministri bili na čelu MUP-a.

/

O čistoći sporta

Kemik opet o aktualnoj sportskoj temi - o čistoći sporta, odnosno sportaša. Čini se da vrhunski sport nije više zdrav kao što je nekad znao biti. Većina nas ima nekog svog omiljenog sportskog heroja. S druge strane, teško je promatrati kad nekoć sportski idoli padaju na doping kontrolama i postanu nacionalne sramote.

/

Porod u SAD-u

Iz posta u post već dugi niz mjeseci mogli smo pratiti trudnoću blogerice S moje strane bare. Konačno je došao i dan poroda, rodila je zdravog sinčića Edu. U današnjem postu opisala je kako je tekao porod u američkoj bolnici. Zanimljivo je usporediti uvjete u SAD-u i kod nas. Uz post daje i fotografije iz bolnice, a sve izgleda kao da je bila u hotelu, a ne na porodu.

/

Novi saziv Sabora

Mandatar nove hrvatske Vlade, Ivo Sanader, dao je i prijedlog budućih ministara. CNN je zatečen da je u Vladi Sanader zadržao i one ministre koji su se "u proteklom mandatu našli u nekoliko sumnjivih situacija zbog kojih bi u zemljama razvijene demokracije već odavno bili politički mrtvi".

/

Manhattan

Može li se Manhattan opisati ukratko? Teško, ali The Journey je pokušala tekstom i fotografijama! Manhattan je tako zavodljiv u svoj svojoj visini, brzini i raznolikosti. To je najmanji i najgušće naseljeni okrug u cijelom SAD-u. Blogerica je u New Yorku bila davne 1978., kad je bila mala i čak su joj ostale neka sjećanja s tog putovanja. Najviše joj sviđa arhitektura, taj brzi ritam i atmosfera grada. "Tko se jednom osjeti tamo "doma", mislim da teško može naći drugi privlačan grad."

Prikaži još vijesti...
Statistika

Zadnja 24h

kreiranih blogova

postova

komentara

logiranih korisnika

Trenutno

blogera piše komentar

blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se