Vijesti s bloga

/

Sjećanje na bivše

TDW Inc. se trenutno stvarno osjeća loše. Umoran je od razočaranja u emotivnom smislu. "Dajte, ljudi, stvarno mi je dosta svega – ako se ja ovih godina nisam načekao i napatio, onda nitko nije!". I u ovoj mučnoj situaciji sjetio se svoje bivše ljubavi, koju, očito, još uvijek nije prebolio. Prošle su već četiri godine, no, ta je bivša ljubav i dalje na "nevidljivom pijedestalu" u njegovoj glavi.

/

Medvednica

Za sve one koji se nalaze u Zagrebu ili će biti u skoroj budućnosti u/oko Zagreba, Gogo s bloga Po putu i azimutu predlaže šetnju Medvednicom! Radi se o našoj najposjećenijoj planini. Sedamdesetih godina 19. st. tu su izgrađeni prvi planinarski objekti u povijesti hrvatskog planinarstva. Danas ondje možete naći brojne domove, gostionice, uređena izletišta i pješačke staze. Uz post ima i niz fotki, ako želite vidjeti kako sve to danas izgleda...

/

O provokatorima i uvrijeđenim blogerima

Neverin na svom blogu analizira praktičnu temu s kojom su se neki blogeri već i sami susreli, a to je kako se ponašati prema provokatorima u komentarima. Čim jedan bloger napiše neku "pikanteriju začinjenu prostotama" na račun drugog blogera, nastaje "pravi đumbus". Onda se "uvrijeđeni bloger" stane spuštati na nivo provokatora što je dočekano s oduševljenjem. Te kontraofanzive ne djeluju nimalo inteligentno, smatra bloger i dodaje da je provokacije najpametnije ignorirati.

/

Hrvatska ima premijerku

PartizAna je blago zatečena zašto su svi začuđeni ili se zgražavaju nad činjenicom da je na čelo hrvatske Vlade došla žena. Posebno je zatečena što su protiv Kosorice čak i feministice, koje su se za ženu na vrhu piramide vlasti borile "od stoljeća VII.". Kosorica je, smatra blogerica, "pametna, školovana, elokventna, stručna u nizu područja, uporna, radišna i odana svojim idejama". I mišljenja je da bi se u ova teška vremena funkcije premijera mogla prihvatiti samo žena, "dovoljno odana i dovoljno mazohistična za nešto unaprijed osuđeno na propast".

/

Sanaderov odlazak bez obrazloženja - bez presedana

OvoOno je jedan od mnogih koji se ovih dana i dalje pitaju što se to događa sa Sanaderom nakon njegove iznenadne i dramatične ostavke. Nepojmljivo je u demokratskim društvima da premijer jedne države ode bez obrazloženja razloga svog odlaska. "Njegova je duznost reci zasto odlazi; ako ne zakonska onda moralna, ali moralna duznost par excellence.", smatra bloger i analizira što je sve moglo utjecati na takvu jednu odluku. O Sanaderovoj ostavci i potencijalnim razlozima i posljedicama piše i Nemanja, Mosor2, Antiglobalizam, Jasna Budišin, Foto i nefoto priče, Bedasta Curica i Marin Jurjević.

/

Niagara - glavna turistička atrakcija Kanade

Niagarini vodopadi jedni su od najpoznatijih turističkih središta u svijetu, ali i jedno od najomiljenijih mjesta za medeni mjesec, piše blogerica Morska zvijezda. Ondje je bila jedne zime, kad je voda bila okovana ledom, a evo je sada i u prekrasnom svibnju. Blogerica daje zanimljive podatke i atraktivne fotografije o najpoznatijem vodopadu na svijetu!

/

Casanovafest - Festival ljubavi i erotike

Bookaleta najavljuje jedan u nizu događaja koji će obilježiti ovogodišnje ljeto. Naime, za one koji budu u blizini Vrsara predlaže da početkom srpnja posjete Casanovafest u Vrsaru. Na programu su filmovi, predavanja, izložbe, književne večer, noćne zabave, ali i gastronomska ponuda afrodizijačke klope! Za vašu informaciju, bloger vodi Večeri erotske književnosti!

/

Dvije promocije knjiga

Nitko ne obilazi društvena događanja grada Zagreba i redovno piše o tome kao Luki. U svom novom postu, osim što piše o promociji knjige "Zašto sam za mir", bila je i na promociji knjige razgovora Miloša Jevtića s Miroslavom Krležom "Mnogopoštovanoj gospodi mravima". Na promociji su bila mnoga poznata lica, primjerice, Igor Mandić, Miljenko Jergović, Rade Šerbedžija, Budimir Lončar... Naravno, uz komentare obiju promocija Luki prilaže i niz fotografija...

/

Problemi s laptopom i Internetom

A je Tičerica imala, odnosno još uvijek ima problema s laptopom, modemom i spajanjem na Net... Inače, ima ADSL flat i na Net se spaja bežično. Poludjela je! Paralelno s tim, malo-malo joj netko probije WEP zaštitu na flatu. "I pustim ga da mi se kači (meni ni iz džepa ni u džep ako će netko pogledati mail i par stranica, nije da će me nešto više koštati), dok ne postane previše bezobrazan, i počne mi krasti previše brzine, ili se ne skida po 24 sata", piše...

/

Život bez novca

Kulerica donosi priču o neobičnoj ženi čija životna priča puni novinske stupce u Njemačkoj. Bogata psihoterapeutkinja Heidemarie Schwermer iznenada je odlučila da je nekretnine, stvari i novac samo opterećuju i odlučila se toga riješiti te probati godinu dana živjeti bez novca. Sve je razdijelila, raskinula je sve police osiguranja i odlučila živjeti bez imovine. Ideja je bila da će živjeti od "mijenjanja usluge za uslugu". U međuvremenu je, naravno, od sebe napravila javnu ličnost, "kultnu figuru njemačkog medijskog i društvenog života" i - obogatila se!

/

Kad grad otvori svoja vrata svima

Kenguur je prije dva dana bio na neobičnom mjestu, Vaterstetten kod Münchena. Razlog njegova odlaska tamo je bio taj što je tamo proglašen dan kad je grad otvorio vrata svima. Prezentirali su se policija, vatrogasci, općina, male zanatske radnjice, trgovine itd. I svi su vam oni dali mogućnost da sami isprobate neke aspekte njihova posla na licu mjesta. Zvuči zanimljivo, a posebno su atraktivne fotografije iz kojih je vidljivo da je tamo bilo jako živo!

/

Kontroliranje djetetovih emocija tabletama

iBloger je napisao vrlo ozbiljan post o nimalo bezazlenoj situaciji u kojoj mu se trenutno našla obitelj, točnije njegov mlađi brat. Radi se o trinaestogodišnjaku koji je na pragu puberteta i ima povremene napade bijesa (kad ga netko razljuti). Da bi mu doktorica u psihijatrijskoj ustanovi za djecu prepisala tablete Normabel. "A što oni žele? Da moj brat prolupa sa 13 godina zbog jebenih Normabela?", ogorčeno se pita...

/

Simply Red - oproštajna turneja

Neki dan na koncertu Sinead O'Connor, a ovaj puta na koncertu Simply Red! Return of Alterego opet nas detaljno izvještava o samom koncertu, kako u tekstu tako i u odličnim koncertnim fotkama. Simply Red su, inače, bili na oproštajnoj turneji. A kad vam koncert prođe u "the greatest hits" atmosferi onda, kaže blogerica, mora biti super!

/

O srcu i vezanim temama

Golly&Bossy na neuobičajenoj izložbi! U Tehničkom muzeju u Zagrebu trenutno je izložba o srcu "Što to tamo kuca". Izložbu su, inače, sastavili FER-ovci (što je vidljivo, pišu blogeri, iz nerazumljivih tekstova uz eksponate). Budući da je ova Izložba interaktivna, studenti medicine mogu vam na licu mjesta izmjeriti tlak. Ako volite serije o doktorima, oduševit će vas izloženi defibrilator. "Charge 100, clear, dum. Piiiiiii. Charge 200, clear, dum. Piiiiiii. We're loosing him. Charge 300, clear, dum. Pi-pi, pi-pi, pi-pi". Po duhovitim komentarima, čini se da su se dobro proveli.

/

Umro Michael Jackson

Kralj popa Michael Jackson umro je od zatajenja srca, javlja Dnevnik.hr. Pjevač je proglašen mrtvim u bolnici u Los Angelesu. Iznenadnu smrt jednog od najpoznatijih, ali i najkontroverznijih pjevača ikada, Michaela Jacksona, u šoku komentiraju i naši blogeri. SVID piše da je s Jacksonovom smrću umrla i pop kultura; iBloger daje kratku biografiju i izražava žaljenje zbog iznenadne smrti; Jelena Vukosav snimila je mali video-tribute; Arhangel se, također, osvrće na Jacksonov život, kojeg smatra tajanstvenim likom o kojem smo vrlo malo znali, izuzev onog što su nam mediji servirali...

/

Stravične nesreće na našim cestama

Uznemirujuća tema posta na blogu U što starimo. Blogerica je, kao i velika većina nas, duboko ogorčena nesrećama koje se događaju na cestama diljem Hrvatske. Kao da tome nema kraja... Kako protumačiti stanje uma i inteligenciju vozača koji je 20 min. vozio u suprotnom smjeru na autocesti? A što tek reći za 60-godišnje čudovište koje je sebi dozvolilo da u naseljenom mjestu vozi 190 km/h?

/

Na koncertu Sinead O'Connor

Return of Alter Ego po običaju ima zanimljive fotke s koncerta, ovaj puta Sinead O'Connor, koji je odgledala u Ljubljani. U Pulu nije planirala ići, jer je u to vrijeme i koncert Simply Reda, što ne želi propustiti, tako da možemo očekivati fotke s novog koncerta. Što se Sinead tiče, u postu piše o životu ove pjevačice, kontroverzama, njenim psihičkim problemima, glazbenoj karijeri itd. A kako je bilo na samom koncertu, uz dobre fotke, pogledajte u postu!

/

Informiranje javnosti ili nemoralno snimanje?

Enivej posebno je dirnuta smrću Nede, mlade Iranke, koja je uz cestu mirno promatrala prosvjednike protiv rezultata predsjedničkih izbora u Iranu kad ju je iznenada pokosio policijski metak. Autor snimke ostavio je uz snimku na Internetu molbu: "Please let the world know". Razna se pitanja nameću. Je li nemoralno snimati ovakvu smrt? Zašto snimatelj nije priskočio u pomoć umirućoj djevojci? Moralnih propusta zasigurno ima, no, blogerica je mišljenja da osim za osudu, ima elemenata i za razumijevanje...

/

Loša komunikacija s potrošačima

Denis Avdagić priča zanimljivu priču koja se dogodila njegovoj poznanici. Dotična je korisnica jedne od najvećih banaka u Hrvatskoj. Inače je zaposlena u državnoj agenciji. I sad, jedan dan, bankomat banke povukao joj je nazad novac jer ga nije na vrijeme preuzela. Banka joj javlja da će dobiti novac, ali za par tjedana. Žali se. Da bi banka poslala njenom šefu obavijest kako ona koristi radno vrijeme u državnoj agenciji kako bi komunicirala za privatne potrebe...

/

Nedjelja, prokleta nedjelja...

Tema vezana uz rad trgovina nedjeljom još je jedna u nizu tema koje su polarizirale društvo u našoj maloj državi. Foto i nefoto priče je jedan od onih koji imaju što reći na ovu temu. Recimo, jako ga smeta kler koji se brine za prava trgovaca, a ne i za prava ljudi drugih zanimanja koji, također, rade nedjeljom, a njihovi poslovi nisu neophodni za život. Kritičan je i prema Vladi. Umjesto da je natjerala poslodavce na plaćanje rada, ona im je zabranila rad i to u doba recesije. Smatra da rad ne treba zabranjivati, nego regulirati da se pošteno plati.

/

Turizam u nekim novim oblicima

Kenguur o aktualnoj problematici (ne)konkurentnosti hrvatske turističke ponude u Europi. Po iskustvima iz Njemačke tvrdi kako se traže dobri i financijski povoljni aranžmani, a među takvima nema Hrvatske. Inače, posebno pozdravlja organizacije koje se bave organiziranjem volonterskog rada u nekoj zanimljivoj državi kojim se financira boravak ondje. Recimo, radite četiri sata na farmama, a imate besplatan smještaj i hranu i mogućnost da upoznate tu državu na zaista jeftin način. Hrvatska, naravno, nije umrežena u takve organizacije...

/

La Biennale di Venezia

Biennale umjetnosti u Veneciji već odavno uživao kultni status u svijetu. Blogerica s bloga Priče iz Bečke šume naziva ga "Olimpijadom umjetnosti na kojoj svi žele sudjelovati". Zato umjetnici iz cijelog svijeta svake neparne godine odlaze od lipnja do studenog u Veneciju da bi vidjeli aktualnosti iz moderne umjetnosti danas. Blogerica nije posjetila hrvatski paviljon, nije nešto ni imala volje, ali je zato obišla puno toga drugoga i sve to prezentirala nizom super zanimljivih fotki... Fakat treba to otići vidjeti!

/

Živjelo spajanje godišnjeg s praznicima!

I takvo je spajanje kod nas najnormalniji obrazac ponašanja, piše Snoopyshist na svom blogu Dijanin vodič kroz galaksiju. I sama je bila sklona uživati u takvim kombinacijama. E, ali na novom radnom mjestu toga više nema. "Razlog je što glavni razmišlja na način: koga nema 10 dana, taj nam niti ne treba u firmi uopće".

/

Pušač koji podržava zabranu pušenja

Nezadovoljstvo pušača zbog zabrane pušenja još uvijek nije prestalo. No, da nisu svi pušači agresivni u svojim zahtjevima da im se dopusti pušenja u zatvorenim javnim prostorima govori nam Babl. Okorjeli je pušač, puši dvije kutije dnevno, no, svjestan je da mu šteti i da će ga doslovno - ubiti. Zato poručuje da pušače treba maltretirati "za njihovi i opće dobro". "U velikom broju slučajeva pripalim cigaretu a da mi to ništa ne znači ili mi čak ni ne prija, ali me ovisnički vrag na to navede". Htio bi prestati, ali ne ide mu...

/

Jesu li pravi galebovi izumrli?

Nebuloze moje komentira jednu reklamu na televiziji u kojoj je prikazan neki lik kao prototip dalmatinskog galeba. Ispada da su oni "neartikulirani mužjaci ispodprosječnog izgleda bez pravog i smislenog uleta". Pravi galebovi kao da su izumrli. A oni su bili pravi frajeri i u dobroj formi! Blogerici se čini da je većina Dalmatinaca u nekoj apatiji, nije mi ni do čega, a kamoli do seksa. I još nešto je muči... Ankete pokazuju da su Hrvati jaaako potentni, a Hrvatice se, vezano uz seks, žale kao nikad prije.

/

"Šta je, bre, ovom čoveku?"

Lepa Brena snažno je uzburkala strasti u Hrvatskoj. Stanovništvo se polariziralo na one kojima je svejedno ili odobravaju njen dolazak i one koji se snažno tome protive. Tako su se podijelili i naši blogeri. Svi ti sukobi mišljenja i stavova vratili su Gospon Profesora u prošlost. Naime, prije 20 godina naš je Gospon Profesor upoznao srpsku divu. I to, pazite sad, u Bugarskoj. No, susret nije baš tekao glatko...

/

Kupnja stana i još neka događanja

Pijesak u gaćama ovaj puta nije pisao o svojim dojmovima o Kosovu, gdje trenutno radi, već se osvrnuo na neke važne događaje u njegovom privatnom životu. Naime, konačno je ušao u svoj prvi stan. Radi se o novogradnji, a za sada je zadovoljan s viđenim. No, nije samo stan ono o čemu piše u svom dugom postu... Piše o svatovima u kojima je bio u Karlovcu, piše i o usponu na Sljeme i manjku kondicije, a posjetio je i rodno Međimurje...

/

Jedino dokumentarno kino u regiji

Vjerovali ili ne, ali Zagreb je od danas dobio ono s čim se rijetko koji grad u ovom dijelu svijeta može pohvaliti, a to je kino za dokumentarce. Nekadašnje kino Croatia otvorit će svoja vrata u petak, 19. lipnja i to kao "Dokukino Croatia". Dokukino će raditi petkom, subotom i nedjeljom s po dvije projekcije dnevno. Ljubiteljima dokumentaraca bit će drago čuti da će kino biti otvoreno i preko ljeta. Više na blogu Film.

/

Branko Lustig

Arhangel je svoj post posvetio velikom Branku Lustigu koji je nedavno dobio počasni doktorat zagrebačkog Sveučilišta. Lustig nam svima treba biti uzor i prava zvijezda umjesto čitavog niza lažnih veličina i umjetno skrojenih kultova ličnosti koje svakodnevno gledamo, smatra bloger. "Zasluženo priznanje dobio je čovjek koji je vlastitu obiteljsku tragediju pretvorio u trijumf života, mira, opraštanja i dobrote."

/

Indijski hram u Kanadi

Morska zvijezda predstavlja nam Hram BAPS Shri Swaminarayan Mandir. Ako niste čuli, radi se o pravom arhitektonskom čudu u Torontu! Tko ga je izgradio u Kanadi?! Pa kanadski Indijci hinduisti! Čak je podignut bez pomoći kanadske vlade, a trošak izgradnje bio je 40 milijuna CAD. Zanimljivo je da pri gradnji nije uopće korišten čelik. U gradnji hrama sudjelovalo je 1800 kamenoklesara, koji su ručno isklesali 24.151 komada kamena... i to nisu sve zanimljivosti!

/

Akcija pomoći Šumarki se nastavlja

Naši su blogeri oduvijek bili senzibilizirani na svoje kolege kojima iz ozbiljnih zdravstvenih razloga treba financijska pomoć. Tako su priskočili u pomoć i Šumarki. Zbog iznimno ozbiljne bolesti i skupe terapije, Šumarka se obratila blogerima za pomoć. Do sad je već prikupljeno 35.000 kn, a dobila je i nekoliko kutija dragocjenih lijekova Temodala. Tako je počela pitati te skupe i dragocjene lijekove. Šest kapsula u vrijednosti 2.500 kn.

/

Luki o Breni

Luki je oduševljena Lepom Brenom. I ne samo to, hvali se da je jednom davno napravila s njom i interview koji je bio objavljen. Piše da joj se sviđa Brenina životna upornost, želja da u svemu bude najbolja, njena energija i pozitivnost. Prati njen život i karijeru od početka, sve njene uspone i padove. Tako da ne čudi da je Luki bila i na Breninom koncertu u zagrebačkoj Areni. "Najdirljiviji trenutak je bio kada su na pozornicu izašli svi - ona sa cijelom obitelji - Bobom, njegovim sinom iz prvog braka, i dva sina iz braka sa Bobom".

/

Udala se Cranberrie

Vjenčanja i rođenja djece oduvijek su omiljena tema na blogu! Tako se Cranberrie pohvalila da je imala prekrasno vjenčanje, a po onom što piše, čini se da nije bilo nimalo uobičajeno. Šminkericom i fotografom je prezadovoljna, kao i sunčanim vremenom. Uz mladence su bili njihove obitelji, prijatelji i najdraže kolege s posla. Vjenčanje je bilo vani na otvorenom, ispred jedne kapelice u šumi i bilo je kao iz bajke, piše.

/

Pozadina abdikacije Edward VIII.

Sajam taštine odvodi nas u ne tako daleku povijest. Svi smo čuli za poznatu ljubavnu priču između bivšeg britanskog kralja Edwarda VIII. i razvedene Amerikanke Wallis Simpson. No, kako pokazuju nedavno otkriveni povijesni dokumenti, razlozi za njegovo udaljavanje s prijestolja nisu ljubavno-romantične prirode. Bio je to samo dobar izgovor da ga se makne iz visoke politike. Naime, Edward je bio dokazani germanofil što je 30-tih godina prošlog stoljeća bilo posebno skandalozno u Velikoj Britaniji...

/

Bjelovarčanka o pobjedniku Farme Mlinariću

Na Blogu bijesne domaćice, Bjelovarčanke, možete pročitati informacije koje ona ima o ovogodišnjem pobjedniku Farme, Mariju Mlinariću. Ponosna je na njega i ne vjeruje, kako neki tvrde, da je cijelo vrijeme kalkulirao. "Nije moguće tri puna mjeseca glumiti radinost, smirenost, samosavladavanje, discipliniranost i nekonfliktnost, u sredini gdje su tračevi, lijenost, podmetanje, laganje, ulizivanje i dvoličnost - konstanta". A susjeda joj je pričala kako se Mlinarića sjeća još kad je, nakon obiteljske tragedije, došao kod strica i strine u Bjelovar. Kao srednjoškolac je, priča, znao raditi cijelo ljeto kod njenog rođaka, bez prestanka i po cijele dane.

/

Homoseksualci i homofobija

Opet su buru izazvale prepirke između onih koji odobravaju prava homoseksualaca i homofoba. Pa je pod tim utjecajem i Gospon Profesor napisao post na temu homoseksualaca. Prvi put se s tim pojmom susreo dok je služio vojsku u bivšoj državi. U bivšoj su Jugi, naime, homoseksualnost kažnjavala jer je bila kazneno djelo. A prvi put je sreo homoseksualca kad je u ranim 20-im jednom posjetio Pariz. Više o tome u postu...

/

Moral na filmu

Jedan od najvećih filmskih znalaca na blogu, koji prati i sva moguća najnovija filmska događanja, ovaj puta s nama dijeli šok i nevjericu zbog jednog odgledanog filma. Radi se o filmu Negligence ili, kako je kod nas prevedeno, Visokom naponu. U ovom kratkom filmu radnja je smještena na željezničku stanicu u mnogoljudnoj Indiji, gdje život običnog čovjeka, očito, ne vrijedi ništa. U ovom snuff filmu dvojica nagovaraju nekog lika da za par rupija ode do visokonaponskog strujnog kabela iznad vagona. Struja ga, naravno, ubija stravičnom smrću. "To je jednom rječju bolesno. Nema tu trunke zdravog razuma ili zdrave ideje.", piše Film.

/

Podrška seljacima u prosvjedu

Referendum je od onih koji podržavaju seljake u njihovoj trenutnoj borbi za bolja prava i status. I pozdravlja odluku studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su ih noćas došli podržati ispred Ministarstva poljoprivrede. S druge strane, predbacuje hrvatskim braniteljima koji su aktivni i žestoki u potpori Thompsonu i kompromitiranim generalima, a seljacima od podrške ni 'p'. O štrajku više na Dnevnik.hr-u.

/

Blogerica ima koncert u Jazz Clubu

Stroke podsjeća i poziva blogere da mu se večeras pridruže na koncertu blogerice Libertybell. Blogerica Zvonka svoj će koncert započeti u Jazz Clubu u Gundulićevoj u Zagrebu s početkom u 21h. Zvonka, inače, svira sama ili u kombinaciji s frendovima, a povremeno "u gerilskim uvjetima svoje spavaće sobe snimi neku od svojih pjesama u no-fi produkciji i objavi na majspejsu ili last.fm-u".

/

Balote

Omiljeni sport velikog broja Dalmatinaca svakako su balote. Tako je nedavno u Splitu održano "Prvenstvo Dalmacije u balotama", na kojem je bila i naša blogerica Pripadan tebi. Ne zna sva pravila o igri, ali zna "kako se broje punti, od šponde (ograde), šta kad balota izleti iz zjoga, bacanje balote iz ispružene ruke (ne ka bacanje u košarci ili ka kad se baca kamena sa ramena)". Zato je pripremila niz fotki uz dodatne komentare...

/

Dani kad vas sve nervira

Tonique De Ween se ne osjeća baš najbolje u zadnje vrijeme, pucaju ga neke depre piše. I uz sve to, par je stvari koje su ga totalno iznervirale i naljutile. Pa ih nabraja. Recimo, nervira ga novonastala lotomanija. Nerviraju ga i zablude koje ljudi razviju kod upoznavanja preko Neta. Tu su i neki članovi obitelji kojima bi rado sasuo neke stvari u facu. Konačno, nervira ga i neka Nivea za muškarce, gel za tuširanje, koji je u isto vrijeme i šampon i pjena za brijanje...

/

Što bi bilo kad bi bilo...

Perje na vjetru razmišlja što bi sve kupila da dobije 38 milijuna kuna na lotu (u međuvremenu je, navodno, iznos još poskočio)... Prvo bi se riješila svih dugova i kredita, onda bi kupila neki fini stančić od 60-ak kvadrata plus kućicu na moru. Starcima bi poklonila apartman u Kranjskoj Gori. Od automobila, odlučila bi se za Audi Q5. Kupila bi i dobar fotić i otišla u Južnu Ameriku. Sve u svemu, s obzirom na ogroman iznos, smatra da bi bila skromna u trošenju... Denis Avdagić, pak, daje zanimljivu ideju kako, u slučaju osvajanja ovog iznosa, možete dodatno zaraditi ponudom da se snimi reality showu o tome kako trošite sve te novce!

/

Kako dobiti vizu za Australiju

Ako imate želju ili maštate o selidbi u inozemstvo, a zanima vas, recimo, Australija, onda će vam ikustva blogera Downunder biti od sigurno velike koristi. U prvom redu bitna vam je kvalifikacija i staž. Morate znati i engleski jezik koji polažete još u Zagrebu. Ispit je dosta težak. Budite oprezni i kad budete tražili avio-prijevoznika do Australije, ne samo zbog cijene, već i zbog količine dopuštene prtljage. A tek da vidite proceduru pred samo kročenje na australsko tlo! Prvo su ih u avionu našpricali s aerosolom, a onda je tek krenuo show s carinicima...

/

Nemoćno vrištanje zbog renoviranja i majstora

Ako ste već imali muke s majstorima i renoviranjima stana i ta tema dan-danas izaziva mučninu kad je se sjetite, onda post blogerice Nebuloze moje sigurno nije za vas. U fazi je kompletnog renoviranja kuhinje. Kako je nedavno imala loša iskustva s renoviranjem kupaonice, ovaj puta je odlučila problemu novog seta majstora i poslova doskočiti tako što će se dobro pripremiti. No, gadno se prevarila. Pločice u kuhinji su ispale katastrofa, želi vrištati, povraća joj se od same pomisli... Bačeno je 3.000 kn! I čini se da ništa ne može napraviti.

/

Pomozimo Ireni

ŠumarKA je jedna od najpoznatijih planinarki-blogerica. Nažalost, zadnjih godinu dana ne planinari, jer je oboljela od zloćudnog tumora na mozgu. Iako je do sad imala dvije operacije, niti jedne nisu do kraja riješile iznimno ozbiljan zdravstveni problem. Onkolog joj za liječenje preporučuje Temodal. Liječenje će koštati između 100.000 i 150.000 kuna. Temodal nije garancija da će naša ŠumarKA ozdraviti, niti da se tumor opet neće vratiti, ali joj je trenutno najbolja opcija za liječenje. I zato, iako joj je neugodno, moli blogere da joj pomognu...

/

Zakona o zaštiti osobnih podataka

Pegy je užasnuta tko i na koje sve načine krši propise o zaštiti naših osobnih podataka. Sjeća se kad joj je jednom u sandučić stigao poziv da glasaju za HNS i svaki od tih poziva dobili su na svoje ime i prezime svi članovi njene obitelji. Odakle jednoj političkoj stranci ti podaci, pita se ogorčeno. Tko im je omogućio pristup bazama podataka iz kojih su uzeti ti podaci? Policija, porezna, matični uredi?

/

Dadilje

Podloga piše o zanimljivoj temi koja je trenutno aktualna u Rijeci, a vezana je uz čuvanje djece. Naime, tamošnje lokalne vlasti odlučile su subvencionirati zapošljavanje posebno educiranih dadilja, koje bi se zaposlile kod roditelja koji nisu uspjeli izboriti mjesto za svoje dijete u vrtiću. Blogerica pozdravlja tu odluku posebno kad se sjeti kakve su oni imali peripetije prilikom pronalaženja adekvatne dadilje za njenog brata...

/

Što mrzimo jesti

Svi mi imamo svoja omiljena jela, ali i ona druga, omražena... ona koja očima ne možemo vidjeti još od djetinjstva. Snoopyshist je napisala post posvećen upravo toj vrsti noćne more. Na vrhu njene top liste omraženih jela apsolutno je jetrica. Tik do jetrica je rizibizi, zatim pokorica koja se stvara na vrućem mlijeku (i općenito mlijeko), tripice (fileki), tlačenica, špek, salata od zelja, mahune, dagnje...

/

Agonija na kraju školske godine

Pretpostavljamo da bloger s bloga Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka nije jedini u sustavu školstva koji će uskoro odahnuti da je još jedna školska godina iza njega. Sam završetak opisuje u dvije riječi - "kaos i drama". "Odjednom nitko ne žuri na autobus, nikome nije loše, ne vrti mu se u glavi i nije gladan ili uvjerava da nije spreman odgovarati.". A tek da vidite što se događalo u zbornici...

/

Treba li Breni zabraniti koncert?

Callgirl Diary piše o jednoj od trenutno aktualnoj priči na našoj estradi, vezanoj uz pitanje u naslovu i daje svoje mišljenje. Iako Brenu nije slušala od četvrtog osnovne i turbo folk je uopće ne zanima, Brenu vidi kao "balkansku Madonnu". Osim toga, kao osoba joj je Brena krajnje zanimljiva, čini se da je žena za pet i misli da bi s njom imala o čemu razgovarati. Zabranu njenog koncerta tumači kao "preseravanje i demoniziranje Brene".

/

Kako do 32 milijuna kuna?

Euklid nudi analizu i odgovor. Naime, vjerojatno nema tko nije čuo da nas u idućem kolu Lota čeka nevjerojatnih 32 milijuna kuna. Da bi se domogli Super 7 turbo jack pota trebate na lsitiću zaokružiti "točnih" 7 od 39 brojeva i odabrati između slova A i B. I sve to samo za tri kune. A kolike su vam šanse za dobitkom? Provjerite u postu...

/

Kontroverznost prijedloga Zakona o umjetnoj oplodnji

Kinky Kolumnistica prati događanja oko prijedloga Zakona o umjetnoj oplodnji i ne može se načuditi... Ne može vjerovati, recimo, da će se zakonodavac odlučiti za varijantu da takvoj oplodnji mogu pristupiti samo parovi u braku, a da će izvanbračnim supružnicima ili ženama bez partnera takav postupak biti onemogućen. No, to je tek početak rasprave na ovu vrlo važnu temu!

/

Malo ste pretjerali s tim obljetnicama

Već se duže vrijeme Aparatzyk sprema napisati post o tome kako ga nervira što se od mladosti jedne generacije pravi pravi pravcati nacionalni mit. Evo, sad se kao veliča tridesetogodišnjica lista Polet. Prvo se, piše bloger, obilježavalo 25 godina Novog vala, pa 30 godina Novog vala, pa 28 godina od prvog brijanja ispred „Zvečke“, 28 godina od koncerta Azre u Kulušiću, pa ovo, pa ono, pa sad i trideset godina Poleta...

/

Kuknjava zbog zabrane pušenja

Jelenu Vukosav strašno nerviraju ove žalopojke oko pušenja. Kao kafići propadaju zbog mjesec dana zabrane. A to što nas drma svjetska kriza već mjesecima nikom ništa. Uostalom, tko uopće po ovim vrućinama sjedi unutar kafića? Konačno, zašto se pušači ponašaju kao da im je država zabranila općenito pušenje? Odite van, piše blogerica, i zapalite si pa se vratite.

/

U potrazi za badićem

Rudarka nije jedina žena koja je ovih dana u potrazi za pravim badićem za ovo ljeto. I sad je s nama podijelila kakav badić traži. Prvo, ne misli kupiti neki skup. Također izbjegava one koji se po izlasku iz mora proziru. Badić mora biti čvrst, a ne se razvezivati ili raspadati nakon, recimo, skakanja u more. Naravno, trebao bi biti i moderan, bez đinđi, perlica i drugih detalja koji mogu žuljati. "Ne bijeli, ne crni, ne jednodjelni "babski" ili sportski (ovi drugi su za bazene)"... Što je od toga našla - pročitajte u postu!

/

Sheitans na blogu

Blog Umorni konj zasigurno je poseban na Blog.hr-u. Naime, na blogu su krenuli s prezentiranjem svog banda - Umorni konj. U međuvremenu su promijenili ime banda u - Sheitans. Blogeri su tako imali prilike vidjeti njihov glazbeni rast i razvoj, prve ideje, čuti njihove prve pjesme, ali i gledati njihove video uratke. S druge strane, blogeri su im zato svojom podrškom pomogli u važnim trenucima njihove karijere glasujući za njih. Neki dan, nakon gotovo 3 godine od formiranja banda, potpisali su ugovor s renomiranom diskografskom kućom. Čestitamo!

/

Koncert Macy Gray

Velika očekivanja piše o svojim dojmovima s koncerta Macy Gray u Lisinskom i donosi niz fotografija s istog. Ova je svjetski poznata soul i funk pjevačica dignula "uštogljenu i mirnu dvoranu" na nogu! Već na samom početku koncerta, piše, publika je bila na nogama i radila točno ono što je Macy tražila: "vrištala, stala na noge, njihala se u ritmu, plesala, mahala rukama".

/

"Mirne obitelji"

Piše Prijan Lovro na svom blogu U što starimo o tragičnom događaju u Splitu gdje je otac ubio suprugu, dvoje djece i sebe. Za tu obitelj susjedi tvrde kako se radilo o "mirnoj obitelji". Često to možemo čuti kad se dogodi neki užas. No, što to znači "mirna obitelj"? Ako ne čujete da se susjedi svađaju i ako vas susjedi uredno pozdravljaju na hodniku da li to znači da su "mirni", pita se. "Niti su problematični ljudi uvijek problematični niti su naizgled dobre osobe uvijek dobre.". Više o ovom stravičnom događaju na Dnevnik.hr.

/

O indigo djeci

Životna igraonica piše u nastavcima o fenomenu indigo djece. Pročitao je dosta izvora na Netu o indigo djeci i na temelju toga iznosi ono što smatra relevantnim za ovu temu. U ovom postu iznosi podjelu na pet generacija indigo djece po Lorri Johnson. U prošlom je postu pisao o pojavi ovog fenomena i razlogu zašto se indigo djeca zovu - indigo. Za one koje zanima ova tema, bloger najavljuje nove postove!

/

Na Tonijevom koncertu

Cranberrie je oduševljena koncertom Tonija Cetinskog u zagrebačkoj Areni. Iako nije njegova obožavateljica, za koncert mu skida kapu. Na koncert je otišla sa svoje dvije prijateljice. Što se koncerta tiče, piše da je Toni bio izvrstan. Vidi se da je uživao na koncertu, a s njim je uživalo i 15.000 glasova koji su s Tonijem pjevali cijeli koncert...

Prikaži još vijesti...
Statistika

Zadnja 24h

kreiranih blogova

postova

komentara

logiranih korisnika

Trenutno

blogera piše komentar

blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se