Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    arhiva: Čini zlo, ali nipošto o njemu ne govori
    facebook: Provjereno@Dnevnik.hr

    avatar

    07.02.2016. (16:49)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Žao mi Prvog Pod Premijera : ipak je on povijesničar, pa umjesto da vodi državu, mora revidirati svoje znanje

    avatar

    07.02.2016. (17:13)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Pozdrav!

    avatar

    07.02.2016. (18:17)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    očekivanja se potvrđuju, na kuku i motiku ustaše se spreman, tko drugi nego ha-ha-o seronja Banac:

    "Banac mi u svojoj kolumni na teret stavlja kratki intervju s direktorom Centra Simon Wiesenthal njegovim kolegom povjesničarem Efraimom Zuroffom. Pa kaže: „Tako je na osnovi tendenciozne informacije Vojislava Mazzocca, jednog, malo je reći, neodgovornog novinara Zuroff telefonski doznao da je ministar Hasanbegović „u jednom intervjuu (sic) pokazao poprilično razumijevanje za nekadašnje muftiju jeruzalemskog Amina al-Huseinija i njegova nedjela prije, za vrijeme i nakon 2. svjetskog rata... (...)

    Zamjera mi nadalje Banac što sam Zuroffa upitao namjerava li nadzirati događaje u Hrvatskoj. Da, pitao sam ga to. S jasnom namjerom. Hrvatsko društvo nije dovoljno snažno da se samostalno odupre fašizaciji. Bez vanjskog pritiska, iako ne si utvaram da je Zuroff dovoljno utjecajan da takav pritisak proizvede, potonut ćemo još dublje zahvaljujući Zlatku Hasanbegoviću i njegovom apologetu Bancu. Klasičnom zamjenom teza Banac tvrdi da oni koji upozoravaju na ubrzanu fašizaciju hrvatskog društva zapravo stigmatiziraju Hrvatsku i zapravo stvaraju fašizam. Istina je ipak sasvim drugačija.

    Fašizam promoviraju Hasanbegović i njemu slični uz Bančevu svesrdnu pomoć. Ne fašiziraju Hrvatsku, niti je fašizmom sputavaju, oni koji na fašizam upozoravaju nego to čine hasanbegovići i banci relativizirajući zlo koje su fašisti nanijeli i svijetu i hrvatskom narodu. Tražeći opravdanje za njih opravdavaju sve one koji ista ili slična zla namjeravaju činiti i u budućnosti. Njih dvojica, falsificirajući stvarnost i povijesne činjenice, antifašiste izjednačavaju s komunistima. Ja komunist sasvim sigurno nisam, niti bih kao što Hasanbegović kaže: „vodeći se drevnom krilaticom neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj“ komuniste uzeo za saveznike u borbi protiv aktualnog hrvatskog fašizma.

    Od komunista mogu posuditi samo krilaticu: „Smrt fašizmu – Sloboda narodu“."
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/banac-i-hasanbegovic-relativiz irajuci-povijesni-opravdavaju-buduci-fasizam/873543.aspx

    avatar

    08.02.2016. (12:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...