Komentari

matijevici.blog.hr

Dodaj komentar (880)

Marketing


  • k.š.

    Di su Labuke muktežderići...

    avatar

    16.11.2015. (10:23)    -   -   -   -  

  • Neretvanin

    Bodo je u pravu, jer stalno I se casti samo sto je jako tesko saznati tko ih casti, jer je Bodo vrlo pazljiv da se neotkrije jer onda bi se saznala sva dobrocinstva koja on cini u okolini a I dalje

    avatar

    17.11.2015. (00:36)    -   -   -   -  

  • Božo

    Evo sad će ona budala iz Australije (jako glupa budala) reći da sam ja neki "bozo iz komina" a zapravo time pokazuje svoju puževsku inteligenciju i postavlja se vječito pitanje kako su takvi neinteligentni primjerci životinjske vrste uopće evoluirali do statusa da ih se može (uvjetno i s velikim oprezom) nazivati humanoidima i ljudskom vrstom.

    avatar

    26.11.2015. (18:30)    -   -   -   -  

  • Izbori 2015

    Božo je bozo iz Komina nazalost .

    I jedini izdajnik fuj iz hrvatskog Komina ikada.

    na sramotu sprlje fujjjjjjjjjjj

    avatar

    08.12.2015. (10:35)    -   -   -   -  

  • Bodo

    Ti si se ukotija na sramotu Kugle.

    avatar

    11.12.2015. (10:24)    -   -   -   -  

  • Karamarko o Tuđmanu i Mes

    U vrijeme vladavine Franje Tuđmana bilo je dosta elemenata nazadnog boljševičkog mentalnog sklopa, a Stipe Mesić je čovjek dijaloga i velike širine.

    To je, među ostalim, tvrdio Tomislav Karamarko netom nakon što je 2000. godine koalicija predvođena Ivicom Račanom preuzela vlast u zemlji, a Mesić pobijedio u utrci za predsjednika Republike. Karamarko, tada četrdesetogodišnjak, tih je dana brao lovorike zbog svoje uloge šefa Mesićeva izbornog stožera. Novi predsjednik imenovao ga je svojim savjetnikom za nacionalnu sigurnost i predstojnikom krovne obavještajne službe UNS, što je i bio povod za intervju Nedjeljnoj Dalmaciji 25. veljače 2000. godine, koji je napravio Vuk Đuričić.
    Boljševički duh

    Već na početku on obećava da nova vlast više neće prisluškivati novinare, političare i ostale “nepodobne” pojedince i skupine i pritom oštro kritizira bivšu HDZ-ovu vlast.

    - Ne daj Bože da bi se više ulazilo u nečiju privatnost, posao, prisluškivalo ili nekoga pratilo zbog toga što kritizira vlast, nekog od političara i ima drukije političko stajalište. Bože sačuvaj! U proteklom je razdoblju bilo puno toga, bilo je zloporaba i s tim se mora prekinuti - tvrdio je tada Karamarko, založivši se da se u Hrvatskoj “napokon mora stvoriti demokratsko ozračje u društvu, u državi, potpuni osjećaj slobode” jer kada se to ostvari, kada počne funkcionirati gospodarstvo, politika će, uvjeren je bio Karamarko, postati tercijarna pojava “kojom će se baviti netko koga to baš jako zanima”.

    - U bivšoj je vlasti bilo dosta elemenata boljševičkoga mentalnog sklopa, odnosno ona je u svom najvećem dijelu na taj način funkcionirala i s takvom se praksom u svim segmentima mora prekinuti. Dakle, nije dovoljno samo smijeniti tu vlast, treba taj nazadni mentalni sklop, koji je najčešće bio dominantan, razbiti - detaljnije je tada pojasnio Karamarko.

    Kritizirao je i nestanak Udbinih dosjea početkom devedesetih, za što krivi ljude iz vrha HDZ-a. Izravno tvrdi da je “taj posao rađen po nalogu pojedinih ljudi iz vrha države, odnosno vrha bivše vladajuće stranke koja je instrumentalizirala čitavu tu aparaturu da bi sebi produžavala vijek”. I pritom iznosi zanimljiv prijedlog.
    Veličanje Mesića

    - Mislim da napokon sva ta debela vrata i sve te razne sefove treba zaključati. Koristiti nečiju prošlost, odnosno razne konstrukcije u dnevnopolitičke svrhe je ispod svake razine. To smo najbolje osjetili mi koji smo sudjelovali u kampanji predsjednika Mesića. S tim se mora prestati i oni koji stoje iza takvih mračnih konstrukcija moraju shvatiti da je njihovo vrijeme nepovratno prošlo – upozorava Karamarko, navevši pritom kao primjer konstrukciju koja se širila tijekom predizborne kampanje o tome kako je Mesić, zapravo, bio agent Udbe.

    Posebnu pažnju u intervjuu je posvetio razlici u stilu koji je imao Tuđman, u odnosu na onaj koji gaji Mesić, obećavši da neće zadržati brojno osiguranje koje je do tada bilo namijenjeno predsjedniku Republike.

    - To se već bitno promijenilo. Pogledajte kako se predsjednik Mesić vozi po gradu! Kad je u utorak pio kavu kod Charlieja, razgovarao s građanima i odgovarao na novinarska pitanja, oko njega su bila samo dva policajca. S druge pak strane, bitno se promijenila i atmosfera u Predsjedničkim dvorima, sve je puno jednostavnije i ležernije... Neće se više moći dogoditi da netko iz Ureda predsjednika nazove nekoga u Vladi i stornira određenu odluku ili traži da se donese nova. S takvom se praksom prekida – progovorio je Karamarko riječima koje ga promoviraju u istinskog “detuđmanizatora”. Upravo onakvog protiv kakavih posljednjih mjeseci toliko žustro u javnosti govori.

    avatar

    11.12.2015. (12:16)    -   -   -   -  

  • Guru

    Volim Dalmaciju. Najviše zbog specifičnog humora. Ovaj oblik humora mi je zakon. Nađeš nekog debila koji ima osobnu iskaznicu i putovnicu i zbog toga misli da je normalna osoba. Na primjer australska dijaspora koja u Domovini nije mogla dobiti posao jer se za posao obvezno tražila i svjedodžba završene osnovne škole koju oni nisu imali jer je nisu mogli imati. A sve zato što su punoljtstvo dočekali u 3. razredu osnovne. I sada ta kukavelj kupila comp i glumi pismene ljude i znalce. Fuj. Fuj. Fuj.

    avatar

    12.12.2015. (22:40)    -   -   -   -  

  • Neretvanin

    Ovaj Bozo je stvarno zanimljiv. Ovaj put se javlja pod imenom "GURU". Vrlo zanimljiv NIck. Bozo se naj cesce razbacuje sa svojom pismenoscu, postenju I hrabrosti. Ovom prilikom bih ga zamolio da mi nesto objasni. Meni kao nepismenjaku nije jasno, sto Guru=Bozo smatra pismenosti. Jeli pismenost znaci biti sposoban izmisljati lazi I sa tim lazima teretiti osobe koje sa njegovim lazima nemaju nista zajednickog? Jeli hrabrost tvrditi da si heroj a druge optuzivati za izdaju a sebe nemas hrabrosti niti indetificirati? Mislim da ova moja dva pitanja koja su vrlo jednostavna, nebi trebala biti problem Bozi da na njih odgovori. Ako se slucajno nebi mogao snaci, nemam ni malo prigovora da se obrati Anti Sprlji da mu sa pravnim savjetom pomogne. Njih dvojica bez sumlje imaju vrlo slicna stajalista, ako ne I podpuno ista. I jos jedno pitanje pismenom Bozi u vezi komentara pod naslovom Karamarko o Tudjmanu I Mesicu. Moze li Bozo objasniti, kako to da Mesic sa svojom strankom nije mogao preci izborni prag a uskoro iza te "katastrofe" postaje Predsjednik Drzave? Ajde Bozo pokazi svoju pismenost I odgovori na moja pitanja.

    avatar

    15.12.2015. (01:02)    -   -   -   -  

  • Bodo

    Ne komuniciram s nepismenima.

    avatar

    15.12.2015. (07:34)    -   -   -   -  

  • Neretvanin

    Bravo Bozo, cista petica

    avatar

    16.12.2015. (08:12)    -   -   -   -  

  • Reakcija na Košićeva sran

    Opet ti biskupe. Zašto se ne kandidiraš konačno na izborima, pa da vidimo ko će te podržati? Neće biskupe narod i ne želi više na vlasti ove lopove koje ti zagovaraš. Dosta su nas puta prevarili, opljačkali, ponizili, stvorili krkane tajkune koji u svom vlasništvu sada imaju hrvatsku, a narod je njihovo roblje. Tvoj kradeze biskupe odmah početkom devedesetih je učinio ekonomski genocid, i to u vrijeme kada je hrvatska bila razapeta, gorijela, puna izbjeglica, narod u skloništima, a branitelji u rovovima. Tada bagra kradezeja krčmi hrvatsku i bogati se. Ti biskupe takve zagovaraš da se vrate na vlast, pa imaš li biskupe imalo morala i zar te nije sram. Zoran milanović sa svojom vladom je polučio više nego dobar rezultat, nakon onoga nereda i kaosa kojega je zatekao iza hedezeovskih vlada. Ne sluša narod biskupe tvoje preporuke više, došao je puk sebi i jasno rekao da bratiju, primitivce, krkane, ološ, i lopove neće na vlast. Drži se biskupe svog poslanja, i preporuka pape franje. Ti nama biskupe pred božić namećeš kradeze, pa jesi li ti izgubio busulu. Pokvario si sa ovim svojim javljanjem dobrom dijelu puka božićne radosti. Zar bi ti stvarno biskupe htio da nas vode osobe u liku, vase, kaljmete, rimac, njonje, šukija, tome, pašalića, kovača, rojsa i sl. molim puče hrvatske pomoli se za ovog biskupa.

    avatar

    21.12.2015. (15:12)    -   -   -   -  

  • Pokolj hrvatskih vojnika

    Pokolj hrvatskih vojnika u Odesi=
    Hrvatska povijest je magla, gusta magla da bi se skrivalo od hrvatskog naroda brojna slavna ali i vrlo tragična događanja, koja se jednostavno nisu smjela znati – radi političke koncepcije suživota na ovim balkanskim vjetrometinama koju je nametnula velikosrpska koncepcija vlasti. Kroz obje Jugoslavije nije se smjelo znati ni što je u hrvatskoj povijesti Gvozdansko, junaštvo bez premca dotad nezabilježeno u svjetskoj historiografiji, nije se smjelo znati ni o Jurišiću tadanjem hrvatskom Leonidi, i jednom od najvećih junaka u svjetskoj povijesti, i brojna druga slavna povijesna događanja koja oslikavaju hrvatski narod kao jedan od najherojskijih naroda u svijetu uopoće.
    Ali nažalost ne samo da su prešućivani slavni događaji, već su jednako tako prešućivani i tragični događaji, jer bi dali potpuno drugu - vrlo ružnu sliku o nekim južnoslavnskim narodima, jer je ta ružna slika rezervirana samo za Hrvate, a ne za druge narode na Balkanu. Nažalost, ni mlada hrvatska država RH, ne trudi se gotovo nikako da se ta slavna i tragična povijest zapamti i da bude dostupna cijelome narodu, ali i svjetskim historičarima. To je prepušteno samo pojedincima da tu i tamo o tome napišu koji članak.
    Godine 1916. na istočnim frontovima pod utjecajem Jugoslavenskog odbora i srpske vlade, počelo se novačiti hrvatske domobrane iz ruskog zarobljeništva (što nije bilo u skladu s međunarodnim ratnim pravom), kako bi tvorili neku jugoslavensku dobrovoljačku postrojbu na solunskom bojištu. Okupljeni u Odesi, Hrvati-dragovoljci tražili su da budu upućeni na bojište pod jugoslavenskim, a ne srpskim, imenom i znakovljem, čemu su se protivili srpski časnici. U napetu ozračju, punom nepovjerenja, izbijali su sukobi s tragičnim posljedicama. Među njima najpoznatiji je pokolj prvih 13 dragovoljaca u listopadu 1916. godine. Dovoljni sami sebi, Srbi ne samo da nisu cijenili dragovoljce nego su radili sve da bi im zagorčali život: Dragovoljci-časnici bili su neravnopravo materijalno tretirani, kazne nad vojnicima bile su drastične a bilo je i nasilnog regrutiranja tzv. »silovoljaca«. Slučaj s dobrovoljcima u Odesi bio je nagovještaj odnosa u budućoj državi ako pobijedi srpska koncepcija o njezinu stvaranju.
    Tako su još tijekom 1916. i 1917. godine Srbi i ruski Kozaci prisiljavali hrvatske vojnike u ruskom zarobljeništvu pristupiti jugoslavenskoj legiji. Pri tome su se služili fizičkom prisilom (premlaćivanjem), obrednim ponižavanjima (hrvatske vojnike su tjerali da kopaju vlastite grobove), ubojstvima (nabijanjem na kolce) i ponižavanju mrtvih tijela (bacanjem istih u more).
    Prema podatcima dr Slavka Pavičića i ing. Franje Perše, počinitelji su Srbi i ruski kozaci. Mjesto zločina je Odesa. Radi se o oko 10.000 hrvatskih vojnika koje su Srbi i ruski Kozaci pobili i bacili u Crno more.
    Razlog zašto su smaknuti je taj što su odbili pristupiti tzv. jugoslavenskoj legiji pod srbijanskim insignijama, šajkače i sl. Osim što je prisilna mobilizacija ratnih zarobljenika nedopustiva, tzv. jugoslavenska legija je bila i nacionalno ponižavanje hrvatskih zarobljenika, jer ih se u njoj tjeralo da se odreknu hrvatskog imena i da postanu Srbi
    Već prije toga su Srbi brojne hrvatske zarobljenike nabili na kolce ili su ih osakatili žive, odrezavši im djelove tijela Zabilježeno je svjedočenje jednog grobara iz Odese u koji je rekao da su mu Srbi jedne noći dovezli tijela 18 Hrvata da ih ukopa. Kad je zaiskao osobne podatke mrtvih Hrvata, jer se to moralo po propisima, Srbi su mu doslovno odgovorili: "To su Hrvati, pa ne morate znati". Dr. Aleksandar Horvat, predsjednik Čiste stranke prava, doznavši o odeskim grozotama, reagirao je 6. srpnja 1918. u Hrvatskome državnom saboru interpelacijom naslova - Grozote u Odesi.
    Tada mu, u tadanjem Hrvatskom saboru, nitko nije povjerovao u istinitost tih događanja, a kamoli da su iz svega toga izvukli neku pouku. Događanja u Odesi bila su prvi i vrlo uvjerljivi dokaz što se Hrvatima piše ako uđu u zajednićčku tvorevinu – Jugoslaviju.
    O tome je Miroslav Krleža pisao:
    U Odesi je počelo. U krvavoj Odesi, u »Kanatnom zavodu«, gdje se masakriralo en mass i gdje su pokapajući mrtvace rekli onom grobaru, da ne treba da znade tko su ti ljudi, »jer to su Hrvati«. U Odesi se klalo, tamo su pucale kosti i tamo su se davili utopljenici.
    (Miroslav Krleža)
    Gotovo cjelokupna povijest dvadesetog stoljeća (od 1916 do 1995,g) bila je u znaku masovnog stradanja Hrvata po uzoru na prva odeska masovna stradanja 1916 i 1917. g.
    Ne smijemo zatvoriti svoju knjigu povijesti..
    Događaji u Odesi iz 1916 i 1917 moraju nam uvijek biti pred očima kao opomena da se čuvamo i u budućnosti. Povijest se često puta – ponavlja.

    avatar

    14.02.2016. (15:33)    -   -   -   -  

  • Božo

    Posljednje zbogom bolesnom klokanu!

    avatar

    12.04.2016. (19:52)    -   -   -   -  

  • Prof

    Dosadno brate bez nepismenog i glupog fuja.

    avatar

    24.06.2016. (11:02)    -   -   -   -  

  • Krvavac

    POSLJEDNJE ZBOGOM PREGLUPOM KLOKANU.

    avatar

    15.07.2016. (17:16)    -   -   -   -  

  • KULA

    GORIO U PAKLU FUJU!

    avatar

    16.07.2016. (10:05)    -   -   -   -  

  • Nikoletina

    https://www.youtube.com/watch?v=-eC-vQDEGhg

    avatar

    16.07.2016. (10:56)    -   -   -   -  

  • Maša J.

    Bijednik australski nepismeni.

    avatar

    18.07.2016. (22:27)    -   -   -   -  

  • Bodu klokane u prkno

    A ŠTA REĆ KAD JE DOLI U IMENU SVE REČENO. NOMEN EST OMEN. DA NEMA WIKIPEDIE I INTERNETA NIKADA TUPASTI FUJ NE BI SAZNA ŠTA TO ZNAČI. OVAKO ĆE SAZNAT IZ 197. POKUŠAJA A JA TO I HOĆU. NEKA SE PRŽI U VATRI I VALJA U VLASTITIM GOVNIMA. DOBAR TEK!

    avatar

    19.07.2016. (13:33)    -   -   -   -  

  • Maša J.

    Riješili smo se usranih australaca. Hura!

    avatar

    21.07.2016. (09:17)    -   -   -   -  

  • Jure

    Hrvatska ljepotica i Heroina Vesna Pusić.
    http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/veliki-intervju-vesne-pusic- zavrsavam-kampanju-za-un-preusmjeravam-se-na-izbore-u-hrvatskoj/4547006/

    avatar

    21.07.2016. (10:43)    -   -   -   -  

  • Don Ivan

    Neka te Dragi Bog pomogne i prati.
    http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/320444/vesna-pu sic-zavrsavam-kampanju-za-un-i-koncentriram-se-na-izbore-u-hrvatskoj

    avatar

    21.07.2016. (11:15)    -   -   -   -  

  • Dreser beštija (D.B.)

    Klokani APORT!

    avatar

    25.07.2016. (22:50)    -   -   -   -  

  • Auf! Koji gušt!

    Blokira sam tupavog klokana fuja i na zdanjem mistu di je još moga doć. Umri beštijo mrziteljska u pustoši svoga šporkog srca i prazne duše.

    avatar

    27.07.2016. (13:09)    -   -   -   -  

  • Prcatelj "klokana" u ljet

    Uh što volem da prcam tupe au klokane i mesim ih ko Panta pitu. Još će da učine harakiri ako Bog da.

    avatar

    30.07.2016. (10:20)    -   -   -   -  

učitavam...