Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • annaboni

    Predsjednica RH i HDZ Tomislava Karamarka, koji žele preuzeti apsolutnu vlast u državi i pritom više ne biraju sredstva da dođu do tog cilja, svrstali su se u blok bivših komunističkih, totalitarnih država u kojima su političke elite otkrile Boga tek u sezoni 1989./90. (to je ta uspravnica), a kojima je glavni problem u ovoj izbjegličkoj krizi navodno sačuvati 'europsko kršćanstvo' od prodora izbjegličko-migrantskog islama.

    Umjesto komentara

    avatar

    25.09.2015. (15:09)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    U republici Hrvatskoj se vlast za razliku od nekih drugih republika bivših i sadašnjih ne preuzima, nego izlazimo svako malo na neke izbore na kojima doduše nitko ne dobija sto i više posto, vlast je volja građana što god mi mislili o njima i njihovoj volji, iako bi mnogi da je to drugačije

    avatar

    25.09.2015. (15:28)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    što je pjesnik htio reći? za nekoga tko bi htio ostaviti dojam iole intelektualno relevantne i u politiku upućene osobe trebalo bi bar za početak znati da je Republika (velikim slovom) Hrvatska, a potom se okaniti nebuloza o drugim republikama, dobijanju izbora sto i više posto, etc.

    avatar

    25.09.2015. (16:02)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Nemoj tako džonom @modesti : @escajg je pogriješio u slovu, ali o postotcima u drugoj državi kaže istinu, ma koliko bila matematički neistina, politički je bila stvarna. Čak i s mrtvim dušama

    avatar

    25.09.2015. (16:25)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Oprosti zbog moje polupismenosti, gramatičke nedosljednosti, nerelevantnosti i političke neupućenosti, ja sam se naime samo htio referirati na nedavnu prošlost kad smo živjeli u sustavu u kojem su se izbori odvijali uz kandidaturu samo jedne jedine postojeće političke opcije koja je redovito dobivala neshvatljivo visoke postotke na izborima, kao i na
    Pojavnosti u susjednim državama kada su ti postotci prelazili matematički
    moguće vrijednosti, i htio sam izraziti sreću što ne pripadamo, više tom političkom kolektivitetu, nego uza sve manjkavosti uživamo blagodeti demokracije.
    Ili ti možda misliš drugačije

    I zanemari molim te velika slova moj pametni telefon ima neku svoju volju a meni se ne da popravljati, jebiga lijen sam

    avatar

    25.09.2015. (17:52)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Je, sad su i šatoraši na strani Vučića, 'potpisali' za hrvatsku krajinu... Da nisam čitala knjige (književnost), ne bih vjerovala, valjda su zato i pustili Šešelja iz Haaga... Lud je i dobro bi se snašao u staroj ulozi...

    avatar

    25.09.2015. (20:28)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Annabony, nije poanta u slovu, već u niđe veze s temom. potpuno ista situacija i s drugim FreshCaYg-ovim komentarom (dalje čitati kao odgovor i njemu). opet velim, što je pjesnik htio reći? da nismo više u Jugi i da je to turbo super? kakve to veze ima s temom izbjegličke krize, a napose citatom kojeg izdvajam? i uz najbolju volju, nemam sposobnost čitanja misli, teško da ću hvatati nečije misaone procese ako ih nije smisleno napisao i obrazložio.

    mamo, još im samo fali trapez pa da cirkus bude potpun.

    avatar

    25.09.2015. (20:48)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    pa Annaboni je apostrofirala predsjednicu, i Tomicu kao potencijalne preuzimatelje vlasti, koji će širiti ksenofobne ideje, nadovezujući se na citat iz tvog posta, a ja sam možda naivno rekao da će o tome ipak odlučiti hrvatski građani na izborima, te da neće biti nikakvog preuzimanja, jednostavno sam protiv dvostrukih kriterija, inače vrlo čestih, kod mnogih pa i kod tebe, koja za sve na svijetu optužuješ klerofašiste i nacionaliste i kojekakve iste, kako etiketiraš sve koji misle drugačije od tebe

    recimo mene bi baš zanimao tvoj komentar recentnih događanja vezanih za izbjeglice i blokade granica koje provodi vlada sastavljena od agnostika, od koji su mnogi po nacionalnosti Srbi, ali im očito ne smetaju ksenofobni i nacionalistički ispadi aktualnog nam premijera,

    avatar

    25.09.2015. (22:20)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    "Unsere christliche Identität wäre in Gefahr, wenn wir den Flüchtlingen nicht helfen. Wenn wir Menschen in Not sozusagen an unseren Grenzen sterben lassen, dann pfeife ich auf die christliche Identität. Das kann ja nicht sein. Christliche Identität bedeutet als Erstes, dem Nächsten begegnen, der schwach ist. Sonst habe ich irgendetwas falsch verstanden im Evangelium."

    Reinhard Kardinal Marx in Würzburg.

    ("Naš kršćanski identitet će biti u opasnosti ako NE POMOGNEMO izbjeglicama. Ako pustimo ljude u nevolji da umru pred našim granicama, onda ja fućkam na kršćanski identitet. To jednostavno ne može biti. Kršćanski identitet znači kao prvo, bližnjem koji je slab, izaći u susret. Inače sam nešto krivo razumio u Evanđelju. "

    Reinhard Marx kardinal u Würzburgu.)


    (inače PREDSJEDNIK EUROPSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE i ujedno predsjednik NJEMAČKE BISKUPSKE KONFERENCIJE - prva biskupska/kardinalska faca Europe, al ne vole ga konzerve)

    avatar

    26.09.2015. (05:48)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Eh, da, papin je savjetnik i slažu se dobro. Paradoksna situacija: Poglavar isto poziva na pomoć - ko su trtaroši? ;)

    avatar

    26.09.2015. (06:09)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    FresCaYg, lijepo je čuti jasan istup, stvari su odmah postale bistrije. dakle ti si bio u zamišljenom razgovoru s Annabony, a kao temu si izabrao govoriti o političarima, Jugi, vlasti i dolascima na vlast. što je već bilo jasno. ono što meni nije bilo jasno, jer nisi ničim naznačio, kakve veze ta tema ima s onom o kojoj pak govorim ja, a to je ksenofobija, zatvaranje Europe i ostali ružni fenomeni vezani uz izbjeglički val. al` sad je postalo jasno, ti bi kao o dvostrukim mjerilima (ti reče) agnostičke vlasti "od koji su mnogi po nacionalnosti Srbi", odnosno drvljenju po vladajućima (u kontekstu recentnih događaja).
    pa samo naprijed, argumentirana kritika je uvijek dobrodošla, ako je smisleno nemam ništa protiv.
    pitaš mene o blokadi. mislim da je nepotrebna i štetna glupost. pitaš me o Milanovićevim ispadima. mislim da su debilni, kao i većina političke prenapuhane retorike pred svake izbore. pitaš me o mišljenju Srba u Vladi o tome. ne mogu čitati tuđe misli, ali te mogu zapitati zašto smatraš da bi ksenofobni i nacionalistički ispadi, ako i kad se dese, trebali više smetati Srbima u Vladi nego bilo kojem drugom civiliziranom članu Vlade, bez obzira na nacionalnost? još jednom, ako i kad se dese, takvi bi ispadi trebali smetati svakom civiliziranom članu ovog društva (ne samo Puhovskom i Pupovcu), bez obzira na vjeru i nacionalnost.
    i u tom smislu par ispravki tvojih neutemeljenih tvrdnji. za sve na svijetu ne optužujem klerofašiste i nacionaliste i kojekakve iste. ne optužujem ih za sve na svijetu već konkretno za klerofašizam i nacionalizam kad ga ispoljavaju. vrlo precizno. zatim, tako ne etiketiram sve koji misle drugačije od mene, jer a) mišljenje drugačije od moga može i ne biti fašizam i nacionalizam, a može biti i nešto stoto b) mišljenje drugačije od moga ne odbacujem zbog "drugačijosti", niti automatizmom. klerofašistima i nacionalistima nazivam samo konkretne klero/fašiste i nacionaliste tj. one koji su se svojim izjavama ili postupcima sami takvima prokazali.
    ako se pak tebi ne sviđa samo imenovanje pojava njihovim imenom (iz ne znam kojih razloga, neću špekulirati), tough luck.

    avatar

    26.09.2015. (11:06)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    blogomoljac, čoek ipo. zanima me koliko je europskih župa pružilo utočište izbjeglicama nakon Franjinog poziva da to učine.

    avatar

    26.09.2015. (11:08)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Vidi ne smeta mene da se stvari nazovu pravim imenom, samo volim baratati činjenicama a ne dojmom, tako kad vidim naše lijevo orijentirane medije koji izvuku izjavu nekog debila i onda pokušavaju to prikazati kao opće raspoloženje, kao ona koju si ti neki dan stavila u post, ne znam o kojoj već individui se radilo , ali si to svela pod klerofašizam.
    Naravno da treba govoriti o tome, ali ipak mislim da je bolji afirmativan pristup, ja bi recimo radije istaknuo da se u Hrvatskoj nije dogodio za razliku od zapadnijih zemalja pa i onih skandinavskih u koje se kunemo, nije dogodio niti jedan ksenofobni ispad. U Hrvatskoj se za razliku od Njemačke, Finske ili Francuske ne organiziraju protuizbjeglički skupovi, unatoč totalnoj neorganiziranosti i kaosu, ove šminkerske vlade.
    Istaknuo bi da su Hrvatski građani na istoku Hrvatske, uglavnom iz manjih i ruralnih sredina, dakle tradicionalnijih, koji su puno više praktični vjernici,nego mi u gradovima, pokazali humano lice bez trunke ksenofobije
    Ili bilo čega drugoga

    Navedeni crkvenjak je iznio svoje mišljenje, ne i stav crkve, a pogotovo ne stav vjernika, koji se kad se mi razbacujemo klerofašističkim pojmovima osjećaju malo prljavo a ničim nisu to zaslužili

    Inače ksenofobija u Europi poprima zabrinjavajuće razmjere, i to puno prije ove krize i u tome nitko nije nevin, ni domorodci ni imigranti

    avatar

    26.09.2015. (14:27)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    FreshCaYg, za početak, osvrnimo se samo na tvoju zadnju rečenicu iz kometara. "i u tome (ksenofobiji) nitko nije nevin"? po tebi krivnju za ksenofobiju (strah ili anksioznost prema strancima) dijele i stranci/imigranti? genijalno.

    slični biseri, kratki spojevi u zaključcima i logici, kojekakve imputacije, pored kronične nepismenosti, nažalost čine glavninu tvoga upisa.
    ali i ja volim baratati činjenicama, pa bih voljela da mi pojasniš po kojim to kriterijima prenošenje nečije konkretne izjave (pa i u "lijevo orijentiranim medijima") svrstavaš tu izjavu u dojam, a ne u činjenicu? kako to nečija konkretna izjava nije činjenica?
    također bih voljela da mi pokažeš mjesto gdje sam ja to nečiju konkretnu izjavu prikazala kao "opće raspoloženje", a na osnovu čega si ti izvolio pripisati mi nečinjeničnost i sveopće etiketiranje.

    jedina konkretna izjava koje se mogu sjetiti, a koju prije nekoliko postova jesam imenovala klerofašizmom (a što ti je očito zasmetalo, a doći ćemo i do toga zašto ti je zasmetalo), izjava je mađarskog biskupa Kiss-Rige, a koja je upravo to, činjenično, crno na bijelo, ništa više niti manje - fašistička izjava pripadnika mađarskog klera. no možda tebi nije jasno što je klero/fašizam? ili ti je jasno, ali ne želiš vidjeti da je to fašizam?
    budući da u sljedećoj rečenici " Navedeni crkvenjak je iznio svoje mišljenje, ne i stav crkve.." biskupovu izjavu ograđuješ od stava Crkve, mislim da ti je jasno koliko je kvarna, jer zašto bi je inače ograđivao ako nije to što je - ksenofobna fašistička svinjarija.
    sad uoči da je u prozivci biskupa za klerofašizam navedeno ime tog konkretnog debila. pitam, gdje se tvrdi išta drugo?
    dakle, iz tvojih je komentara jasno da si ipak svjestan da je lik debil. no zašto ti onda smeta što ga se kao debila (uz još jednog hrvatskog, dokazano nebrojeno puta) proziva? ne brini, doći ćemo i do toga.
    "...koji se kad se mi razbacujemo klerofašističkim pojmovima.."
    ne znam tko su to mi i govori u svoje ime, također ne znam tko se to razbacuje "klerofašističkim pojmovima" i što su to uopće "klerofašistički pojmovi"? mislio si valjda na korištenje izraza klerofašizam. jer to je ono što tebi smeta. smeta ti imenovanje pojava.
    a o tome zašto ti to smeta i zašto se, kako ti veliš, vjernici "osjećaju malo prljavo a ničim nisu to zaslužili" kada se klero/fašista naziva klero/fašistom zaista bi se dalo razglabati. pa hajmo.
    recimo, zašto se takvi vjernici, koje to vrijeđa, uopće identificiraju sa nekim tko promiče fašističke stavove? njih bi prve, kao vjernike (u ovom slučaju kršćane), trebali vrijeđati upravo fašistički stavovi koji se s oltara promiču u njihovo ime, a ne oni koji ih prokazuju (i izraz kojim se fašiste prokazuje). no tomu nije tako.

    u tom mi je smislu zanimljivo i ovo tvoje negodovanje, kenjkanje i mantranje o "afirmativnom pristupu", sve neke pie desiderie na blagoglagoljenje o lijepomu, pod parolom da ti ne smeta imenovati ružno ali bi radije da se ne imenuje, a zapravo zahtijevanje da se o gadarijama takvih klerofašista šuti i gura pod tepih. piškio bi kakio bi.
    muljanje koje je već u startu pročitano kao takvo.

    avatar

    26.09.2015. (16:48)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Modesti, znaš ovog?

    avatar

    26.09.2015. (23:58)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    moljče, znaš da u virtuali (pa tako i na Blogu) ne fali histeričnih fašističkih idiota, kao pasjeg dreka na cesti.

    avatar

    27.09.2015. (10:43)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ma znam! Al i u tom "športu" ima "šampiona".
    I nisam "moljac" (ima još moljaca pa bude zabuna), već muž od "bLogomoljke" ;)
    Al taj sam geg izgleda sam fulal :))

    avatar

    28.09.2015. (01:08)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesti
    Ti i ja opet na sličnoj valnoj dužini. Prije nego pročitah tvoj post objavih svoj o istoj temi ali na drugi nmačin.

    avatar

    28.09.2015. (17:50)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    semper, po onoj staroj - veliki umovi misle slično :0)
    u tom smislu evo linka i na odličan komentar Đurđe Knežević na kojeg sam kanila ukazati i kroz post, ali neka ga ovdje da čini cjelinu:
    Lady Kalašnjikov i Aleksandar Veliki Milanović u akcijskom spektaklu: Spasimo Hrvate od izbjeglica i Srba.

    avatar

    29.09.2015. (11:36)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesti
    Pročitah tekst. Hvala na linku iz kojeg sam, uz potvrdu svojih stavova o našoj vrhunskoj političkoj eliti, sazna za još jedan naziv drage nam i mile Predsjednice. :-)!

    avatar

    29.09.2015. (22:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...