Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (44)

Marketing


  • W

    po meni nije problem same Markićke, nego društvo koje dopušta da uopće takva kornjača (ispričavam se svim kornjačama) od žene dobije toliku medijsku pozornost...

    avatar

    30.07.2015. (21:11)    -   -   -   -  

  • Zack

    Markićka je tako jedno mutavo stvorenje koje drži pol naše države, kao i vlast koja se ne da s vlasti....

    avatar

    31.07.2015. (01:05)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Jednom smo na Pollitici imali prepucavanje oko frizure Mate Kapovića i došli do zaključka da se u političkim prepucavanjima nikada ne treba ići na nečiju osobnost i izgled, jer je to ispod svakog nivoa.

    avatar

    31.07.2015. (06:47)    -   -   -   -  

  • Nestašni crni mačak

    Ružan tekst, vjerovatno posljedica sunčanice.

    avatar

    31.07.2015. (08:14)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    LION QUEEN - Znao sam da ako na nekoga mogu računati da će se upecati, da na tebe mogu računati.
    Jesi ti kad čula za onu mudru kneza Ipsilantija (pa i navodim je nerijetko): tko pokaže da zna kako ribu ne treba jesti nožem, smije ribu jesti nožem?
    Zamisli, doista, da sjedimo za stolom i kažem ti ''joj, joj, najgore mi je kad netko srče glasno juhu, to je ispod svakog nivoa'' - i onda posrčem najglasnije i najslasnije što mogu, gledajući te u oči. Što bi ti mislila, da sam ja neodgojen, neupoznat s pravilima bontona? A ipak sam ti trenutak prije dao do znanja da sam upoznat - da u meni, dakle, dok srčem ti u facu, postoji ovakva ili onakva autodistanca u odnosu na taj čin srkanja.
    Značenje geste tada postaje da (se) srkanjem zabavljam - i baš zato što je u facu!

    avatar

    31.07.2015. (08:19)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    W - i preciznije: društvo koje dopušta mračnjačkim strukturama iza nje da figuriraju kao omniautoritet, za svakoga, s nad-moćima
    PABLON - što je najgore, manje je mutava nego zadrigla
    NESTAŠKO - tupav komentar, vjerojatno posljedica trajnog stanja

    avatar

    31.07.2015. (08:32)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Moja pokojna baba bila je, sociološki, vrlo popularna osoba i primala mnoge darove tokom svog života. Ti bi isti dolazili u obliku bombonijera na kojima se ona, uz smiješak, zahvalila, a onda bi ih pospremila u ormar.
    Tamo su stajali. Dugo. Po mom dolasku iz Sa, požalila sam se jednom da mi se jede nešto slatko. Škrta baba sjetila se da "ima ona negdje bombonijeru", pa izvukla jednu (od tri).
    Divni, divni bomboni! Sjajan celofan, punjenja s kavom, likerom od višnje, lješnjaci... Mmmm, evo i sad mi idu sline kad se sjetim.
    Te divote obećavala je naslovna kutija.
    Ali, kad sam je otvorila, crvi mi se razmiliše po rukama, bijednoj.

    Uglavnom, Markić ili neMarkić, ovo je još jedan dokaz da celofan ne prodaje bombonu.

    avatar

    31.07.2015. (08:51)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Tko o čemu ... Debeli, pođi od vlastite ljepote/sramote pa onda komentiraj druge.

    http://static.wixstatic.com/media/708f73_89cc1e1c25f636e92de352e61f5 f8a92.jpg_1024

    avatar

    31.07.2015. (09:37)    -   -   -   -  

  • .

    Ovaj post ne govori o Markicki nego o autoru. A kad vidim kakvi postovi se pojavljuju na naslovnici bloga, molim nemojte mi cestitati kad se pojavi moj.

    avatar

    31.07.2015. (09:38)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    Bila sam s tetom na sajmu antikviteta i naletimo na njenu kolegicu, gospođa radi na fakultetu, znanstvenica, jako šik urbano i kul izgleda. Na prvu. Onda je na trg došla Željka, a ta gospođa je uskliknula "Evo je! evo Željke! moram se ići slikati s njom! Znate, jako sam sretna što pokreće još jedan referendum!" Tako da koliko god te seljačine to doista i bile znaju se upakovati. Ako ništa drugo za Željku barem ne možemo reći da je išta ostavila nedorečeno :)

    avatar

    31.07.2015. (09:42)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Daklee...?!?!
    Kaj je ova samoprozvana blogerska "ljevičarska elita" bila na nekakvom roštiljanju?!? Uhljebnička lova je presušila, pa su vrtili buniku? Ovo je već drugi post, problematično toniran, u tjedan dana. Mislim ono, odeš na plac, Trešnjevka, mesnica Kudelić i kupiš carsko meso za skromnih 35Kn. Dobro je za "ubit se"...:))
    Ovakav tekst, netko tko pretendira biti muškarac, intelektualac, gospodin, o bilo kojoj ženi - si ne može dopustiti! To je samo dokaz da provincijalac može iz provincije, ali provincija iz njega nikako!
    Pa kako te nije sramota, luzeru, napisati ovakav tekst, kojeg bi svaka blogerica, žena koja drži do sebe, shvatila kao isprdak frustrirane muške šovinističke svinje????...

    avatar

    31.07.2015. (11:43)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Sagi, ja sam blogerica i žena koja drži do sebe. Mišljenja sam, pak, da je Markićka glupa, ružna, zla, a kad složi onu milagera pozu (kao u debati sa Sandijem Blagonićem, napr.), dođe mi da umrem od smijeha.
    E sad, recimo, pod nekom čudnom pretpostavkom, da je žena umna, pametna, dobra, da se zalaže za ljudska prava, da voli i poštuje svakog čovjeka bez obzira na spol i opredjeljenje, i primarno - da voli i poštuje pripadnice spola kojem i sama pripada, da im ne uzima prava na odabir, u bilo kojem od tih slučajeva njezin izgled bio bi sasvim sporedan i nitko se na njega ne bi niti osvrnuo.
    Međutim, Markić je dijametralno suprotna ne samo ovom lijepo upakovanom bombonu koji te poslije tjera na povraćanje, nego i samom konceptu zla koje dolazi u lijepom paketu (Mefisto, recimo - zavodnik i šarmer opakih namjera, kao jedan od brojnih primjera lijepo upakovanog zla) i samim time ona je jednaka flatlineu na monitoru umirućeg. Takva beznačajna dobila je svojih pet minuta slave zahvaljujući zna se kome, i unazadila zemlju za cijelu jednu svjetlosnu godinu.
    Ne vidim zašto bi muškarac koji piše o tome bio luzer ili se sramio svojih primisli. Žena je glupa, a usto i ružna. Priroda joj nije bila sklona. Šta ćemo.
    Ova pak druga je lijepa, ali glupa. Ističući kako koeficijent korelacije između intelekta i ljepote nema veze s pozitivnim predznakom, autor može samo zadovoljno protrljati rukama. Zato što je to tako. I točka.

    avatar

    31.07.2015. (13:10)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ AB, pročitaj malo pažljivije što sam napisao, stani na trenutak, pa razmisli. Ja sam "napao" koncept posta. Isto bih napravio i da je umjesto Markićke, npr. Modesti Blejz. Kućni građanski odgoj je princip. Ako je princip, onda vrijedi za sve i u svim slučajevima. Uostalom, nakon mog komentara, post je nestao sa naslovnice, što mi daje za pravo, jer je utuživ. I nije se pojavio na portalu Nove TV, što je dokaz da tamo ipak netko razmišlja.
    Btw. tako kako žena može ženu ispljuvati, muškarac nikad ne bi mogao...:))))

    avatar

    31.07.2015. (13:54)    -   -   -   -  

  • Samohrana

    Sagg, pa odkud ti na strani zloglasne dijalektike, širokim masama poznate kao 'Marx'? Čime je to Pero prekršio ikoje njeno pravo, pravo bilo koje žene, muškarca? Njena riječ/nnastup/govor/izgled je fizički identitet koji je oskvrnut? Kućni građanski odgoj? Misliš, građanski od Francuske revolucije? Sitna buržoazija? Daj se više odluči što si osim što si libertarijanac kad ti to paše (big deal).

    Hegel.
    'a. Abstract Right

    The subject of Abstract Right (Recht) is the person as the bearer or holder of individual rights. Hegel claims that this focus on the right of personality, while significant in distinguishing persons from mere things, is abstract and without content, a simple relation of the will to itself. The imperative of right is: "Be a person and respect others as persons". In this formal conception of right, there is no question of particular interests, advantages, motives or intentions, but only the mere idea of the possibility of choosing based on the having of permission, as long as one does not infringe on the right of other persons. Because of the possibilities of infringement, the positive form of commands in this sphere are prohibitions.

    Upravo ti je Hegel istaknuo postavljanje partikularnosti kao opće pravilo kao nešto što se danas ocjenjuje temeljima naci-fašizma. Ono, svi kao ja i sl. Ti si fakat pravi primjer švercera vlastitog života koji odjednom izdiže druge švercere iznad nekih drugih navodnih švercera.

    Za one koji žele znati nešto više, M. Kangrga "Šverceri vlastitog života". Ne dijelim na ovom blogu info o izvoru. Previše ih je koji čekaju da mlade i zgodne ženske kupe za 35 kn na placu, neovisno o provenijenciji istih. Samo nek čekaju....

    avatar

    31.07.2015. (15:40)    -   -   -   -  

  • Samohrana

    Alžabet, ova slika s crvima iz bonbonijere ti je savršena, gotovo opipljiva.

    PERO - Evo uspravila sam se od izvinjavanja;-)... A slike iz posta me navele na onu dobru staru lijepu snašu-zmiju iz "Šume Striborove", jedino nikako ne mogu pristati na to da netko staru iz iste priče uporno želi povezati s Mrakićkom, a inače nema gore kad se hetero žena zaljubi u drugu hetero ženu. Kaj bi tu Freud imal za reći? A svi znamo što je zaljubljenost... Looking out for love... Ko ona karta Budale (Fool) iz tarota, znana i kao Jocker, a navodno se eksperti za simboliku ne mogu složiti s time jel se to njegov pesek naivno kao budala veseli gazdi ili laje upozoravajući ga na još jedan korak do provalije dok ovaj s cvijetom u ruci, pinklecom na leđima i pogledom u Jupiter tek što nije zakoračio u bezdan :-)...

    avatar

    31.07.2015. (16:14)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    SAGITTARIUS - Ti si, rekapitulirajmo, dvostruki desničar, najgora kombinacija, ogavnost pa uduplo: ne samo konzervativac nego još i libertarijanac. Pa si i izvedi iz toga kad si tako logičar: nepojmljiv kreten si puta dva (jer biti bilo konzervativac bilo libertarijanac pretpostavlja ekstremno kretenstvo, a kamoli još onda jedno plus drugo); zabole me kurac za tvoje mišljenje. (Btw, valjda ti je jasno da neka Modesti nikad ne bi mogla dospjeti kao egzemplar za ovaj tip posta. Argument koji se poziva na principijelnost ti je od pseudo- i para- vrste.)

    avatar

    31.07.2015. (16:27)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Pero, ne seri, poznajem te još iz Savskog gaja, kada si se sedamdesetih dotepel u suterenski stan zgrade broj 5. I nemreš glumatat da si ono što nisi. Jebote, imaš žensko dijete, pa kak bi se ti osjećal da ga netko tak ružno opanjki npr. na fejsu. Uostalom, imaš doma špigl pa se dobro pogledaj prije nego što se uopće usudiš komentirat nečiji fizički izgled. Jer ti dosta, ili ideš na još?...

    avatar

    31.07.2015. (16:58)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ALŽBETA -ajde fala kurcu da netko kuži poantu posta i na nju se fokusira
    BOCACCIO - bravo, ja sam ta osoba, neki Vučković ako se ne varam, svaka čast, provalio si me (oh, kako si ti samo lukav i informiran i u posjedu Tajne)
    EMA - tvoj komentar ne govori o autoru nego o komentatorici
    JOANNA - nije me sajam antikviteta duuuuugo vidio, vidim da i bolje tako :)
    SAMOHRANA - ''postavljanje partikularnosti kao opće pravilo kao nešto što se danas ocjenjuje temeljima naci-fašizma''' - to je to, da

    avatar

    31.07.2015. (17:07)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ''Jer ti dosta, ili ideš na još?...''
    Da JeR. :D :D :D :D
    Ne znati primjenjivati ''jer'' i ''jel'' - u vlastitom, materinjem, vrlo hrvatskom jeziku - a onda još smatrati da se ima kredibilitet nešto prosuđivati, misliti?
    A ti bi, SAGI, nešto raspravljao još? O, dođi, dođi, samo to i čekam!
    Ne vidiš, već sam ukrižao prste i pucketam njima. Vidim da ti je mnogo do bivanja krpom za brisanje poda. Ili možda i gorih stvari od poda? (Oprosti, ne znam jesi mi već rekao: to je tvoje famozno samozapošljenje? Ti si profesionalno - pucvala?)

    avatar

    31.07.2015. (17:54)    -   -   -   -  

  • lion queen

    opet si puno pisao, a nisi ništa rekao.

    avatar

    31.07.2015. (18:36)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Pisao sam u malim ili umjerenim količinama te posve jasno i shvatljivo, pa ako ti nisi ništa shvatila, eventualna nulta doza sporazumijevanja ne ide na moju dušu.

    avatar

    31.07.2015. (18:48)    -   -   -   -  

  • Hlapićka

    Možda si mogao malo još istražiti na koji način njihov izgled utječe na političku karijeru (ako ikako).
    Ali sviđa mi se ova dosjetka, efekt iznenađenja za kraj. Kao kod Mauppasanta.

    Jedino mi je žao što ne radi link kod boccaciozg, baš me zanima kakav si ti to točno gabor!

    avatar

    31.07.2015. (19:16)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    Kako ne? Pa moraš voljeti filozofiju kupujem starudiju prodajem antikvitete (autopija mod)

    avatar

    31.07.2015. (20:12)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    :-))))) Pogleč Pero, bivši prijatelju ( igrali smo nogomet iza garaža na košarkaškom igralištu), a sadašnji klasni neprijatelju. Ona/onaj tko je svinuo ruku iza leđa glavnom uredniku, da ti zbanira post sa naslovnice - se ne zajebava. Ta osoba ne shvaća blog tak ležerno poput npr. mene. Fino smanji, kako ti kažeš, pivce ( osobno mi je simpatično kad čovjek tepa svojoj pivi ), skoncentriraj se i napiši post isprike. Ona/on će krenuti po tvoju lovu! Viš kak je prošel Index sa Linićem ili, još gore, tviteraš sa James Woods-om ( traži ga 10 milja dolara ). Budi pametan, ti to možeš ak se potrudiš...
    A glede pucvale ( taj izraz nisam zbilja jako dugo čuo ), koja ti je očito ostala u traumatičnom iskustvu iz srednjoškolske prakse, koristim i to. I pajalicu i viledu i papirnate ručnike i Izosan. Najviše volim taj posao čišćenja prostora, stolova i skupog instrumentarijau mojoj radnji, obaviti sam. Za to postoje dva razloga. Prvi je, ako želiš da nešto bude obavljeno dobro - moraš to obaviti sam. A drugi je, jer je sve to moje, predukt mojih deset prstiju i sive mase između ušiju. Nisam lud da dopustim nekom šlampavom ljevičaru da ofrlje razmaziva prašinu po mojim sredstvima za rad. Pa jebote, takvi si ščašiju zglob dok otvaraju pivu i još te tuže za ozljedu na radu...:)

    avatar

    31.07.2015. (21:55)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    kad se markićka pojavila, i izazvala mi spontano ježenje kože i mučninu, jednako spontano mi došlo da se zapitam postoji li korelacija između unutarnje i vanjske ljepote. u smjeru prema van. s obzirom na drugu ženu iz tvog posta (a ima ih dakako još takvih) reklo bi se da ne ali onda se upitam koliko sposobnost samokontrole tu ima utjecaja - u smislu ublažavanja vanjske štete? ili jednostavno zadriglost uvijek nađe put prema van?
    viđala sam i ružnije od markićke ali se ne ježim na ružnoću kao takvu (jedno "uh" bude skroz dosta) ali na nju ne mogu ostati ravnodušna. (ovo je bilo afirmativno općenje) teško je apsorbirati toliko negativnih podražaja.

    nisam shvatila zašto ti je maknut post s naslovnice?

    avatar

    31.07.2015. (23:00)    -   -   -   -  

učitavam...