Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • dnevnikJR

    Pa kaj vi muskarci zaista razradujete tolike taktike da bi zensku odvukli u krevet ili brak..Pa to mi baca sasvim novo svjetlo na muski rod...Moram priznati da nisam znala da ste u takvoj gabuli:-)

    avatar

    23.04.2015. (18:01)    -   -   -   -  

  • Igniss

    I gore je nego što misliš ;-)

    avatar

    23.04.2015. (19:08)    -   -   -   -  

  • Mrgud

    dnevnikjednerazvedenice

    Ja se ne sjecam kad sam koristio ikad taktiku da osvojim zensku ali zenske su danas postale toliko izbirljive i zahtjevne da je doista i tesko naci zensku "normalnu" ne prevelikih ocekivanja prema muskarcu.A ove sto ignis spominje da budu s nekim samo da budu radi nekog straha uz takvu nebi nikad htio ostariti pa tako vjerujem da misle mnogi muskarci ali takve vecino i ostanu same pogotovo ako su iz manje sredine. A ovi muskarci koji nemaju nikakve sanse u danasnje doba nemaju al bas nikakve sanse osim cash and carry..

    avatar

    23.04.2015. (20:52)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Psssst, cash and carry je kod nas ilegalan... odite s takvim stvarima u Austriju ili gdje već :P

    avatar

    23.04.2015. (21:22)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    @Mrgud- al jeste se zapitali da li i vi imate prevelika ocekivanja? Kako.zene zele "uspjesne" pametne, osjecajne i vjerne muskarce tako i muskarci zele zgodne, po mogucnosti prsate zene, koje bi pritom bile i dobre majke, kucanice, ljubavnice...Mislim da je s obje strane previse ocekivanja, a premalo davanja...Kaj se tice uleta..jbg..zasto neki fizicki neatraktivan muskarac ne iskoristi svoj npr. sarm i ne uleti jednako tako, mozda fizicki manje atraktivnoj, ali simpaticnoj curi? A ne, svi bi one najzgodnije primjerke..a prosjecnih, slobodnih cura nikad vise, nego sto ih je danas

    avatar

    23.04.2015. (22:21)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nažalost svijet ne može biti spašen muškim snižavanjem kriterija. Evo zašto:

    A) Muškarci žele (i tvrde da žele) istu stvar već milenijima, bez ikakvih promjena. Žene su te koje su naglo promijenile kriterije i koje nisu iskrene oko toga.
    B) Te "manje atraktivne" cure ne samo da im nitko ne ulijeće, već dobivaju ogromnu količinu pozornosti i muške žeđi
    C) Te "manje atraktivne" cure su zbog B uvjerene da zaslužuju lijepe, visoke, imućne i sl. muškarce - i što je najgore, kako tržište implodira tako ih često i uistinu dobivaju.
    D) Stereotipna žena skromnog izgleda i anđeoskog karaktera ne postoji, zato što zbog B i C nema nikakvog razloga imati anđeoski karakter. Trust me - been there, done that ;-)
    E) Muškarci se samo prilagođavaju ženskim preferencijama, ne obrnuto. Njihov utjecaj je vrlo malen.

    avatar

    23.04.2015. (22:48)    -   -   -   -  

  • anonimka

    Mislim da bi trebao reći malome da mi se javi. Naime, već sam skinula junf nekoliko 20-godišnjaka. Slatki su. Boje se svega i žene su im zbilja neka teža neman. A ja imam strpljenja. Nazovimo to mojom božanskom intervencijom. A ni ne naplaćujem. Nisam ružna, nisam stara, nisam debela. I zbilja mogu pomoći.

    Problem je s današnjim ženama što su mnogo više sve ono što ti, Ignisse, opisuješ, a mnogo manje prisne, tople, nježne, strpljive. Žao mi je da je tako. Taj dio ne mogu promijeniti (unatoč mojoj božanskoj prirodi :)).

    Al' reci malome da mi se javi, evo ovdje u komentarima, pa ću mu dati privatnu adresu.

    avatar

    23.04.2015. (23:40)    -   -   -   -  

  • K

    Hvala na opsežnom odgovoru! Puno toga mi je sad jasnije, pa evo par komentara:

    - Nasmijao sam se na post koji si linkao kod dijela gdje sam spomenuo onaj spoj. Naime, dotična gospoja je imala...*fanfare* 31 godinu! Vrlo neurotična, ekstremno izbirljiva, kasnije sam skužio da se jako palila na jednog alfa kretena koji ima curu duplo mlađu od sebe. I koju je jednom ošamario, po svom priznanju. (po njenom, udario ju je šakom u glavu :D)

    - Ako će itko napisati kompilaciju priča sa seksualnog tržišta, podnaslov bi trebao biti "priče koje ne biste mogli izmisliti ni da hoćete" :D Volim promatrati svijet oko sebe, međuljudske odnose i sl. i takve me stvari uvijek dobro nasmiju, jer mi je (zahvaljujući muškosferi) skoro uvijek jasno o čemu se radi. Šteta što to ne mogu baš otvoreno dijeliti s drugima, pa mi se zna desiti da se ja smijuljim stvarima (npr. ovo gore) na koje se oni zgražaju i iščuđavaju.

    - "Nadalje, prestani misliti o stvarima kao "banalnostima" ili suprotno tome "ozbiljnostima" - ovo ti je pun pogodak! Nisam uopće bio svjestan da tako razmišljam sve dok nisam pročitao ovo. Onda sam se vratio na taj dio u svom mailu, i shvatio da se iz moje pisane komunikacije iz aviona vidi da stvari kao npr. obična čavrljanja smatram dosadnima! Na tome ću prvo poraditi. Dakle, nema više banalnosti, živjelo baljezganje!

    - S obzirom da sam svoju introvertiranost već uspio prihvatiti i prepakirati kao poželjnu osobinu, to bi mi onda trebalo i pomoći da je prestanem doživljavati kao prepreku uspjehu. Kao što sam negdje pročitao, razlika između introverta i ekstroverta nije u tome da prvi ne može, a drugi može biti otvoren, komunikativan itd., nego samo u tome da introverta to iscrpljuje i prazni, a ekstroverta obrnuto.

    avatar

    24.04.2015. (00:28)    -   -   -   -  

  • lega_lega

    eh, da je barem više žena na svijetu kao ova anonimka...

    avatar

    24.04.2015. (07:58)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @anonimka: to je vrlo pohvalno! I naravno, lijepo je čuti potvrdu onoga o čemu ovdje pričamo. Ali svjesna si da znajući seksualno tržište, ljudski prirodu te naravno moje vlastito odsustvo iskustva s vrućim tetama koje bi mi bile pomogle na taj način (jbg, svi pišu o tome kao da je svakodnevno ali nisam nikada ni namirisao tako nešto), moja reakcija mora biti skepticizam.

    Ali ako nas ne trollaš vrhunski, javi mi se na mail (naveden u gornjem desnom dijelu bloga) i navedi mi svoje kontakt podatke pa ću ih proslijediti čitatelju (mail poznat redakciji) da bude na njemu odluka. Tako oboje možete biti sigurni da su podaci od onog drugog.

    avatar

    24.04.2015. (08:28)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @K Nemam namjeru postati neki strašan igrač i vrtiti cure kao na pladnju.
    Zakaj ne? Žene to stalno rade muškarcima. A ruku na srce, zabavno je. The chase is better than the catch.
    Da pogodim, po struci si nešto iz IT domene?

    avatar

    24.04.2015. (11:16)    -   -   -   -  

  • K

    @Igniss: na tvoj skepticizam dodat ću zdravu dozu paranoje, da to ne bi završilo slično ovome: https://www.youtube.com/watch?v=gOjtaXdbqfU
    Tako da, hvala ali ne hvala :)

    @Zoni: Da ti budem iskren, ne znam odgovor na tvoje prvo pitanje. Vidjet ćemo kad i ako dođem u tu fazu, kažu da moć kvari...
    Nije IT. Neću reći koja struka, ali spada u STEM.

    avatar

    24.04.2015. (14:40)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @K Prvo pitanje je zapravo bilo retoričko. No to je nebitno.
    Samo radi na sebi, igraj igru i uživaj u životu.
    Točnije, što god da radiš, radi to prvenstveno za sebe, a žene neka ti budu desert na kraju obroka.
    Znam da to sad zvuči kao preseravanje, no kako ćeš skupljati iskustvo vidjet ćeš da govorim istinu.
    Ne kažem da trebaš postati sebično čudovište, već nikako nemoj upasti u zamku "ova moja je posebna/iznimka/anđeo/svetica". Mnogi u nju upadnu, čak i oni koji su čuli za igru.
    Isto tako ne tvrdim da kvalitetnih žena nema, već su jednostavno postale toliko rijetke da je besmisleno pa čak i pogubno doživljavati ih kao išta drugo osim šlaga na već ionako predivnoj torti zvanoj "tvoj život". Naravno, pričam metaforički.
    Inače Roosh ima dobar post o stadijima bivanja igračem. Baci pogled ako ti se da: http://www.rooshv.com/the-7-stages-of-being-a-player

    avatar

    24.04.2015. (15:20)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    igniss, kako to da nisi komentirao ono, da s curom na poslu nipošto neće ništa ni pokušati, jer je to zona zabrane leta? čini mi se to suprotno zdravom razumu i praksi. mogućnosti upoznavanja introvertima su već dovoljno ograničene, a ako se ne radi o lošim namjerama (zavedi pa grubo ostavi), ako se ne radi o kršenju moralnih principa tipa cura je udana, i nije joj nadređen - može se to izvesti i bez da bude neugodnih situacija i nema ništa strašnog od prisne komunikacije na radnom mjestu. pogotovo u ovakvom slučaju, gdje nema lakog predviđanja budućeg tijeka eventualne veze.

    povezanost radnim mjestom pogotovo olakšava vježbanje neobavezne konverzacije, plus njemu daje šanse za demonstriranje vještina kojima bi je možda mogao impresionirati. svakako više nego što može u redu u pošti, ili u noćnom klubu preko trešteće buke.

    avatar

    25.04.2015. (03:18)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ovisnice, ne znam je li čitatelj na misao "ne seri tamo gdje jedeš" došao iz moje knjige ili mu je ona samo pojačala isto, ali osim ako te nije briga za radno mjesto i buduća radna mjesta, jednostavno nije dobra ideja pokušavati bilo što romantične prirode. Ja se s njim potpuno slažem.

    Dobro naglašavaš da pomaže to što nije "nampumpaj i ostavi" tip, ali to je slaba utjeha. Čisto statistički gledano, većina veza ipak ne uspije, i za većinom njih ostane određena gorčina. Evo samo nekih loših stvari koje bi mogle poteći iz ovoga:

    - ona bi njegovo još nespretno udvaranje mogla protumačiti kao "creepy"
    - mogao bi uspjeti s njom ali bi se ona sljedeći dan sjetila da bi radije pokušala nešto sa svojim bivšim, a ovo s njim proglasila "napastovanjem"
    - moglo bi biti vrlo neugodno biti prisiljeni surađivati nakon što se prestanu viđati
    - ako se radi o državnoj upravi ili državnom poduzeću, potencijal da cijela stvar bude razapeta u medijima, a zamisli tek onda nevolja ne samo po postojeće već i po buduća radna mjesta...


    Sve ovo su naravno male šanse, na razini Beta Nostradamus ponašanja koje inače osuđujemo, ali to je u slučaju općenitog filozofiranja, bez konteksta. Ovdje nam je kontekst itekako jasan i itekako mjerljiv.

    Taj značajan novac koji K crpi iz svog radnog mjesta istodobno mu omogućuje i privlačenje drugih žena i udoban život i putovanja u zemlje s boljim ženama, te će se stoga isplatiti višestruko više od jedne obične prilike, koju bi jednako tako dobro mogao steći i tako da se spoji na OkCupid i nažvrlja par slova. Taj novac kroz slobodu koju mu daje (ako ga pametno iskoristi - o tome ništa ne znam :D ) mu može donijeti tisuće prilika i bilo bi ga glupo riskirati zbog samo jedne.

    avatar

    25.04.2015. (08:19)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    ovo što si napisao u principu ima smisla, zvuči logično, ali se jednostavno ne poklapa s realnim svijetom kojeg gledam oko sebe (Zagreb, da budem jasnija). imam skoro 15 god staža, i na svim radnim mjestima koje sam prošla bilo je (meni i oko mene) uleta i većih i manjih afera, s različitim krajevima, od sitnog flertovanja bez efekta, preko kratkih avantura pa do braka, ali niti jedna nije završila ovako kako si opisao. (ok, možda je neka cura i mislila ili rekla prijateljici da je neki tip creepy, ali ništa više od toga se nije dogodilo. nikakvih tužbi ni izlaska u medije).

    indirektno vezano, baš smo nedavno imale razgovor o svojim bivšima, i opći zaključak je bio da smo ostale u dobrim odnosima s onima koji nam nisu lagali (to se ugl. odnosi na romantiku kojoj je jedini cilj da te dobavi u krevet, u koju se neki muškarci toliku unesu da i sami povjeruju vlastitim pričama, dok drugi koriste ovakve pripremljene šablone kakve se tu mogu naći na blogu). može se i bez laži.

    može bit da sam s 30+ prestara / prečudna za komentirati vrli novi svijet, u kojem prijete takve opasnosti za muškarce koji su spremni pokazati da im se neka žena sviđa :( i možda je moja sklonost hrabrosti u muškarca vrlo rijetka, ali ne, ne vidim da bi iskreno iskazivanje simpatije moralo biti creepy i izbjegavati se zbog straha za svoje radno mjesto. pozvati na kavu ili gablec u pauzi i tijekom neobaveznog čavrljanja reći da ima lijepe oči nije isto što i šlatati za guzu, jasno, a dovoljno je da se ispita toplina vode u koju bi se htjelo skočiti,

    avatar

    25.04.2015. (13:01)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @ovisnica može bit da sam s 30+ prestara / prečudna za komentirati vrli novi svijet, u kojem prijete takve opasnosti za muškarce koji su spremni pokazati da im se neka žena sviđa...
    Ukratko, da, prestara si da bi shvatila što se događa, kako se društvo promijenilo, kako se i dan-danas mijenja te u kojem nas smjeru te promjene vode.
    I nisi samo ti prestara da bi shvatila, već valjda skoro svi koje su stariji od 30.
    Ok, pretjerujem, nije granica tako oštra. Ima ljudi koji su u tridesetima (ili stariji) i razumiju društvena strujanja, kao što ima i ljudi u dvadesetima koji nemaju blage što se oko njih događa.
    Stvar je samo u postotku; što su ljudi stariji to ih manje razumije društvene promjene nošene vjetrom s vrlog nam Zapada.
    Ali to je posve normalno, svi sude po svojim iskustvima. Znaš kako se kaže; sit gladnom ne vjeruje. A iskustva mlađih generacija su sigurno različita od iskustava starijih generacija. To isto ne čudi s obzirom na silne društvene promjene koje su se zbile u zadnjih četvrt stoljeća.
    Dakle, to što ti pričaš o avanturama i ljubakanju na poslu je sudeći po pričama starijih doista bilo tako. Prije nekih 15-ak, 20, 25 godina. Nije to nešto kaj ja po prvi put čujem. Meni su i roditelji i kolege s različitih poslova pričale iste stvari.
    Zapravo, onda ne samo da je bilo normalno imati ljubavnicu s posla ili biti u vezi s nekom kolegicom/kolegom, nego se na poslu čak i pilo. Svakodnevno. A ponekad do te mjere da ne možeš obavljati svoje zadatke.
    Danas pića na poslu više nema. Vjerojatno ima izuzetaka (npr. državne firme u stečaju).
    Ljubakanja na poslu sigurno još ima i to u solidnoj mjeri. No i to će se promijeniti, jer će postati opasno, kao što Igniss kaže.
    E sad, da ne bi bilo kako filozofiram, evo nešto konkretno. Pogledaj ovo (najbolji dio ide od 4:45).
    Školski primjer toksične zajebane osobnosti (ili ljutice kako ih naziva jedan moj prijatelj :D ).
    Ok, sad netko može reći da je to ekstreman primjer i da dotičnu kod nas nitko ne bi ozbiljno shvatio. Kod nas možda ne bi (iako nisam siguran), no to za SAD nije istina.
    Tamo doista možeš pobrati otkaz, jer se neka kolegica pored tebe ne osjeća ugodno (zato kaj ste bili u vezi pa si prekinuo s njom, ili si nešto pokušao s njom, ali nisi dovoljno alfa pa je to creepy, ili joj jednostavno nisi "legao", "sjeo", što god...).
    Opet, netko se može zapitati: "Pa u čemu je tu problem? Mi nismo SAD."
    Problem je kaj će jednog dana takvo zadrto i šovinističko razmišljanje biti normalno i kod nas. Jer eto... mi bezglavo želimo biti dio tog naprednog Zapada pa ćemo pojesti sva govna koja nam doplutaju preko Atlantika. Znači ko guske u maglu, ali to nam nije ništa novo.
    Ukratko, kod nas bi možda (ili relativno sigurno) mogao srati u posudu iz koje jedeš i provesti se sasvim dobro, ali čemu riskirati? Zašto biti presedan? Posebice ako je dobra plaća u pitanju.

    Kad bolje promislim, zaboravi na ono kako si prestara da bi shvatila što se događa. Ipak bih rekao da to kod tebe nije slučaj.
    Prije će biti da si jedna od onih koje se ne mogu pomiriti s činjenicom da igra doista pali.
    U protivnom ne bi napisala ovo: ...dok drugi koriste ovakve pripremljene šablone kakve se tu mogu naći na blogu). može se i bez laži.
    Tu izvire tvoj skepticizam prema činjenici da su muško-ženski odnosi među pripadnicima mlađih generacija poprilično drugačiji te da pristupi koji su prije davali sasvim zadovoljavajuće rezultate (ili barem nisu bili penalizirani), danas više jednostavno nisu primjenjivi (ili su čak postali opasni).

    avatar

    25.04.2015. (16:41)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    je, kužim da me provociraš s ovim osobnim komentarima, vjerojatno i imaś često pravo, ali ne. Igniss zna da ga već dugo čitam, i nisam jedna od tih vaśih "neprijatelja".

    meni se ne čini da igra promovira laži, samo tehniku, vrlo korisnu određenom tipu ljudi. nešto slično, namijenjeno ženama, meni bi bilo dobro došlo tamo u adolescenciji. čak i ovako matora :) nalazim i korisno i zanimljivo čitati ovaj blog.

    u ovom slučaju zapravo žalim zbog ovih stavova o opasnosti, jer bih voljela da muškarci ulijeću više djevojkama koje poznaju, odn. imaju prilike upoznati (na malo dubljem nivou od izgleda, śto mislim da je ipak bitan faktor za išta više od ONS). žao mi je zbog takvih trendova kakve opisujete i u ime muškaraca i u ime žena, mislim da su obje strane time na gubitku.

    avatar

    25.04.2015. (23:49)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @ovisnica Ne provociram, jednostavno vidim kakvo mišljenje imaš o igri.
    I nije problem u različitom mišljenju, uvijek pozdravljam drugačiju perspektivu na... bilo što, ali tvoje stajalište o igri se temelji na potpuno krivim predodžbama.
    Igra nije šablona. Ok, može joj se i tako pristupiti (to u pravilu rade početnici), no rezultati će biti upitni.
    Također, nije igra korisna (danas zapravo nužna) samo za ONS već isto vrijedi i za veze (i za prohodati s djevojkom i za zadržati je).
    Igra definitivno ne promovira laži (npr. ako stalno primjenjuješ kretensku igru, u konačnici ćeš postati kreten). Dobro, jedina iznimaka je fake it till you make/become it razdoblje.
    Znam, žalosno je to, ali jest tako kako jest.

    U svakom slučaju, nema potrebe za dramom. Ne smatram te neprijateljem, niti "neprijateljem", već samo nekim tko ima različito mišljenje. S kojim se djelomično ne slažem. Recimo ovo žao mi je zbog takvih trendova kakve opisujete i u ime muškaraca i u ime žena, mislim da su obje strane time na gubitku. je skroz na mjestu.
    Da, svi smo na gubitku. Igra, gledano sa sociološkoga stajališta, zapravo nema drugu funkciju do krpanja sve većeg razdora između spolova.

    avatar

    26.04.2015. (14:20)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    mislim da vidim gdje si me krivo shvatio, odn. gdje sam se ja valjda nejasno izrazila. jedni su lagali (često s romantičnim pričama u kojima su uzvisivali vlastite osjećaje), i ti ne ostavljaju dobar okus u ustima godinama kasnije, a drugi su primjenjivali pristupe nalik na ove iz igre. to nije jedna te ista grupa muškaraca.

    bottom line je da preferiram da su muškarci zapravo iskreni. čak i priznanje da si nevin nije problem, puno bolje je to otvoreno reći nego kad netko nevješto pokušava prikriti nedostatak iskustva.

    moje žaljenje je da općenito VIŠE muškaraca ne pristupa, a ne manje, a za to je igra korisna. uopće me ne smeta da igra funkcionira, dapače. naravno da ima ovdje pojedinačnih stvari s kojima se ne slažem, ali to nije na nivou cijelog koncepta.

    avatar

    26.04.2015. (15:14)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    ok, sad sam pogledala video koji si linkao. ima doista koječega na tom svijetu vjerojatno se i za pedofile i za serijske ubojice može pronaći snimka nekog tko uvjerljivo objašnjava zašto su njihove želje i potrebe i postupci jasni i opravdani. (Dexter :)

    avatar

    26.04.2015. (15:24)    -   -   -   -  

  • Pitalo

    A ako ste introverti, nikad to ne spominjite na prvim spojevima. Na temelju iskustva mogu potvrditi da će vam dobar dio žena to pokušati iskoristiti u smislu da će se nametnuti kao da su "bogom dane" i "vama jedine prilike", a ako dođe ikad do toga, onda ste propali.

    avatar

    26.04.2015. (21:34)    -   -   -   -  

  • cincoi

    Pozdrav...jedan mali ispravak..prosječna visina odroslag muškarca u hrvatskoj je 180,4 cm. Izvor http://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_height

    avatar

    28.04.2015. (02:59)    -   -   -   -  

  • cincoi

    Pozdrav...jedan mali ispravak..prosječna visina odroslag muškarca u hrvatskoj je 180,4 cm. Izvor http://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_height

    avatar

    28.04.2015. (02:59)    -   -   -   -  

  • cincoi

    Pozdrav...jedan mali ispravak..prosječna visina odroslag muškarca u hrvatskoj je 180,4 cm. Izvor http://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_height

    avatar

    28.04.2015. (02:59)    -   -   -   -  

učitavam...