Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • O-da životu!

    Odlična tema! Prepoznala sam se ovdje pa ću iznijeti svoje iskustvo.
    Šokirala sam se prije cca dvije godine kada sam započela analizu sebe.
    Izvana kulerica,jakog stava iza svoje riječi i djela,a psihoanalizom došla do zaključka da sam toliko iznutra slaba i jadna,nevoljena od sebe same.
    Dakle,ono ponašanje na van je bila moja obrana od sebe same,a i od svijeta.Dizanjem podsvijesti,otpuštanjem trauma iz nje,sve je manje moje djelovanje iz ega,a sve više iz ljubavi.
    Dakle,većinom nismo svjesni kakvi smo i koliko "oštećeni".
    Imam sreću što smo muž i ja slični.Uslijed teških životnih situacija,ego nam je trebao da preživimo,a danas,u fazi uživanja,svjesno mičemo ego iz svog života.Ovo je odlična tema,hvala!

    avatar

    24.02.2015. (12:55)    -   -   -   -  

  • Jane Eyre

    i meni kao žensku strašno idu na živce osobe koje si opisao u postu...tj. te neke ženske koje su kao fol stidljive i osjetljive...te osjetljiva na ovo, te na ono, te je povrjeđuje ovo, te je provrjeđuje ono...posebno mi je žalsno kad je neko u tom filmu a ima preko 18 godina...tačno mi dođe da takve osobe nalupam :)

    avatar

    24.02.2015. (14:33)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala, hvala, drago mi je čuti da vam se sviđa. Ali ljudi, ovdje nešto ozbiljno ne valja.... kako da da mi još nitko nije napisao da se bojim samopouzdanih žena....? xD

    avatar

    24.02.2015. (15:45)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Bojiš se samopouzdanih žena.

    avatar

    24.02.2015. (16:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Eto, sad smo i to riješili.

    Sad samo netko da optuži Zonija da je moj alter ego...

    avatar

    24.02.2015. (16:36)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Nadovezat cu se na komentar koje je gore napisao @Zoni, pa cu reci da se Igniss ne boji iskljucivo samopouzdanih zena, vec da zazire i od zena koje su odrasle, pametne, znaju sto hoce i imaju dovoljno zivotnog iskustva.

    Stoga je prisiljen baviti se djevojkama u 20-img godinama, umjesto da prepozna sve kvalitete zene od 30+ godina koja bi, nakon mnogih zaba koje je bila poljubila i “bad boys”-a koji su joj slomili srce, konacno u Ignissu mogla dobiti pravog princa s kojim bi dobila dvoje djece, kucu sa bijelom ogradom, i jednog lijepog labradora.

    Ali, eto, Igniss ne zeli odrasti, “he doesn’t want to man up,” a vjerojatno i nije dovoljno jak muskarac da parira jednoj takvoj jakoj zeni koju, za razliku od ovih mladih curica, nece moci vozati kako on hoce.

    Heh.

    avatar

    24.02.2015. (18:43)    -   -   -   -  

  • Zoni

    I ne samo da sam ja Ignissov alter ego, već i Vuk. Zapravo svi koji komentiraju negov blog i pritom se slažu s njim.
    Svi smo mi Igniss.

    avatar

    24.02.2015. (19:55)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Igrač, a ne zločinac! :P

    avatar

    25.02.2015. (11:17)    -   -   -   -  

  • Prodor u mainstream

    Kako ti se cini ovaj clanak iz mainstream medija?

    Stabilnost Hrvatske zavisi od živaca i tolerancije Jakova Kitarovića

    Nevjerojatno da su objavili nesto o modernoj feminizaciji drustva, unistavanju uloge oca, feminizmu i cultural marxismu koji postaje pseudoreligija, svjetonazor, ideologija danasnjice i u crkvi.

    Valjda ih je zavarao malo komican naslov.

    Ovaj novinar je, navodno, imao problema u prethodnim novinama kad se bio dohvatio jos jedne svete krave, bivceg predsjednika J. i njegovih savjetnika :)
    Hoce li sad postati meta za izivljavanje ovih o kojima pise?

    Nego, jesi skuzio kako muz predsjednice nema vremena za svoju full karijeru, nego se bavi djecom, familijom, skolom, pomaze joj u svemu?
    Da je on predsjednik, a ona u njegovoj ulozi, to bi bilo napadano zestoko. Ispada kako je ideal jedan roditelj koji radi i jedan koji pruza potporu i brine se za familiju. Feminizam je napravio cijeli krug kako bi izvrnuo "patrijarhat" naglavce. samo su uloge zamijenjene i odmah je zaboravljena mantra o "jednakosti".

    BTW, jesi pogledao nagradjivani film "Foxcatcher" o Johnu Du Pontu? KAd procistas clanke o njemu, kakav je emocionalno nestabilan zivot imao (majka) i koliko ej potpore davao okolo ljudima (rame za plakanje svima), pa kako je pukao i ubio trenera koji je radio za njega... Usporedba s onim Elliotom ili akko se vec zove, onaj male feminist PUA hater koji je isto tako bio "good guy" dok nije pukao...

    avatar

    25.02.2015. (20:31)    -   -   -   -  

  • Malik Tintiliić

    Zanimljivo...ovakvih žena ima čak i iznad 35te...baš se s jednom natežem godinu dana. Ignissise, sigurno ćeš me ukorit. Dakle, prvo sam se s njom skoro 3 mjeseca navlačio da uopće odemo na spoj. Inzistirala je na kraju na slučajnom spoju, dakle da se negdje sretnemo, a ne dogovorimo. Odmah smo se spetljali. Ševio sam ju neko vrijeme...onda me otkantala...Na kraju mi se opet počela približavati. Prije dva tjedna smo opet zabrijali,..pa onda neće nakon toga na deja vu spoj...pa nakon 15 dana pristane, pa sve u redu...pa opet neće . Uglavnom, najčešće izjave su joj: ne znam i možda.
    Doduše, cijelo vrijeme ševim neke druge vesele i raspuštene, pa mi teško ne pada peglanje sa ovim primjerkom. Naravno, ima dana kad poželim sve poslati k vragu :)

    avatar

    25.02.2015. (23:07)    -   -   -   -  

  • hiper7700

    Bijeli vitez Tonći uzvraća udarac. Roosh je već napadnut, a mislim da bi autor ovog bloga mogao nadrapati skupa s ovom tu bandom uključivši i mene jer se i ja tu družim s vama.
    http://www.voxfeminae.net/cunterview/politika-drustvo/item/7201-kao-l ava-zene-gaze-muska-prava

    @Malik Tintilinić: 'Inzistirala je na kraju na slučajnom spoju, dakle da se negdje sretnemo, a ne dogovorimo..' WTF? Umro sam od smijeha. Ovo je prejako!

    avatar

    26.02.2015. (13:14)    -   -   -   -  

  • Malik Tintiliić

    hiper7700 hahahahahaha....prejako je...doduše živimo u prosječnom hrvatskom gradu od oko 35t stanovnika...tako da nije problem da se nekad sretnemo na mjestima za izlazak. I nevjerojatno, tu prvu večer me prihvatila u svoje društvo, čak se osjećala nekako ponosnom, i odmah smo zabrijali, a prije toga nevjerojatno komunikacija - kao vađenje zuba :)))
    I da, cura je baš od onih za koje Igniss kaže da zahtijevaju ogromne količine teške kretenske igre...obrazovana, jaako zgodna, ali ne i lijepa, njegovana, pomodna, stilizirana, poznata, fakultetski obrazovana i sa fensi poslom.

    avatar

    26.02.2015. (23:25)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss
    Lijepo je vidjeti neka nova lica u komentarima.

    @Malik Tintilinic

    Ne daj se vuci za nos od bilo koje zene, bez obzira koliko je ona zgodna, sarmantna itd. Nema te zene na ovom svijetu koja je vrijedna muskarcevog ponosa i samopostovanja.
    Kada/ako ju vidis vani, a buduci da si ti Malik, onda se zapitaj sta bi Stribor ucinio u toj situaciji.
    I, za kraj, procitaj ovaj klasicni Roissiyev clanak o tome kako Igru prilagoditi ovisno o tome koliko djevojka/zena ima godina: Sudeci po mom anegdotalnom iskustvu, to je jako, jako tocno napisan clanak.

    avatar

    27.02.2015. (07:00)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @hiper7700

    Ovaj clanak koji si linkao je malo zesca glupost i na tragu je svih negatvinih komentara koje je i Igniss dobivao na ovom blogu. Ukratko, niti jedan kriticar se ne bavi samom materijom teme koju neki MRA ili PUA ili, recimo, Igniss obradjuje, vec se tome posveti tek minimum paznje i onda se krene sa ad hominem napadima (zenomrsci koji zive u 17. stoljecu ili, barem, u maminom podrumu, zatucani neandertalci itd.), uz neizbjezni dodatak raznolikih metoda koje sluze diskvalificakiji i blacenju protivnika: “poisoning the well,” “strawman,” reductio ad absurdum itd.

    OK, Paul Elam doista nije bio uzoran otac i muz, ali zar to znaci da laze kad govori o problemima muskaraca u danasnjem drustvu? Postoji dovoljno statistika iz raznih izvora koje govore o ovim problemima i autor koji doista zeli iskreno obraditi ovu temu bi se mogao pozabaviti pravim novinarskim istrazivanjem, ali, ne, lakse je ocrniti Elama te preko toga baciti sumnju na cijeli MRA/MGTOW pokret.

    Naravno, autor tog teksta nije napravio dovoljno istrazivanja pa mu se potkradaju ovakve pogreske:

    - Sluthate nije nikakav manosphere website, vec je to novo ime websitea koji se prije zvao PUAhate i ciji je clan bio i Eliot Rodgers, onaj mladic koji je prosle godine ubio 6 ljudi u Californiji i iza sebe ostavio manifest u kojem je, izmedju ostaloga, govorio kako ne moze naci djevojku. Naravno, kad je Rodgers ubio te ljude, onda je PUAhate preko noci nestao, i nakon nekog vremena se pojavio kao Sluthate.

    - GQ nije nikakav muski magazin. OK, to je magazin za muskarce koji se bavi muskom modom, kulturom, filmovima, knjigama itd. GQ je samo jedan od magazine velike kompanije Conde Nast koja ima u svom portfoliu i mnoge druge magazine kao sto su Brides, Glamour, Teen Vogue, Vogue, i Vanity Fair (sve ovo su magazini koji su namijenjeni prvenstveno zenama). Zar bi jedna takva velika kompanija koja zivi od prodaje casopisa i novaca oglasivaca mogla sebi priustiti da odstupi od linije politicke korektnosti koja trenutno vlada durstvom? Retoricko pitanje.

    Sve je ovo malo bitno. Niti clanak kojeg je @hiper7700 citirao niti ovaj moj komentar nisu vazni. Svijet ce se nastojati kretati putem na kojem jest, Dalrock ce kompilirati nove statistike o broju novosklopljenih brakova (btw, sve ih je manje i lagano se obistinjuju prognoze manosphere pisaca), u mainstream novinama ce biti sve vise clanaka o tome “gdje su nestali dobri muskarci?” (retoricko pitanje: u kojoj zivotnoj dobi zene pisu ovakve clanke?), statisticki podaci o broju razvoda i broju vanbracno rodjene djece ce nastaviti sadasnju putanju itd.

    Vidjet cemo na kraju tko ce biti u pravu: ovaj tip koji je napisao clanak ili manosphera.

    avatar

    27.02.2015. (07:03)    -   -   -   -  

  • hiper7700

    Ma članak samo histerično i stihijski udara kako svatko tko se ne slaže s feminizmom je nužno nekakav ili agresivac ili luđak ili očajnik. Nema tu nikakve argumentirane rasprave o bilo čemu.

    avatar

    27.02.2015. (15:43)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @hiper7700

    Slazem se: nema tu nikakve argumentirane rasprave o bilo cemu.
    No, svejedno, s vremena na vrijeme dobro je takve clanke rastaviti i rasturiti na proste faktore.

    avatar

    27.02.2015. (20:13)    -   -   -   -  

  • Gospodin

    Prošle godine sam krenuo izlaziti s jednom takvom djevojkom. Već na prvom spoju mi je naglasila da ima nisko samopouzdanje i da je imala prije problema s ljudima i naravno, nasjeo sam na trk i vjerovao da se prema njoj treba ponašati nježno i pažljivo. Međutim, nakon 2 tjedna i mentalnog i emocionalnog iscrpljivanja sam odlučio da ću prekinuti tu agoniju i početi igrati malo "agresivnije".

    Nakon što sam joj rekao sve što sam mislio o njoj, najednom je ona totalno okrenula ploču i počela igrati neku novu igru. "Samo da znaš, ovo ti je velika greška" i slične rečenice su počele najednom izlaziti iz njezinih usta. Nisam mogao vjerovati i još me dan danas šokira kako se iza naizgled krhkih i sramežljivih djevojaka ponekad kriju visoko inteligentne manipulativne vampirčine.

    avatar

    01.03.2015. (13:13)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Bilo je već prije govora o tome kako se vrlo rijetko muškarac nalazi u situaciji u kojoj se nalazi gotovo svaka žena u dobi od 16 - 30 godina, t.j. da kud god makneš uvijek ti se netko nudi i ulizuje. I rijetki muškarac koji je u toj situaciji teško može ostati pribran i izbjeći narcizam - zamisli da ti svaki dan u tramvaju, dok čekaš u banci, na poslu/školi, dok samo šećeš ulicom, prilaze komadi i guraju ti u ruku svoje telefonske brojeve, nude da te zabave, pokazuju da su spremne bez puno oklijevanja poševiti se s tobom. Nakon 10 godina takvog tretmana i ti bi pomislio da je u tebi neka božanska crta, kad su sve cure tako lude za tobom. Pada mi na pamet pjevač Justin Bieber, koji je tako počeo misliti o sebi nakon što ga godinama svakog dana napadaju rojevi klinki koje svršavaju samo na dodir njegove ruke. Ne odobravam, ali se ne čudim.

    @Vuk
    Ufam da je tvoja primjedba o tome da je netko spao na to da se bavi samo 20-godišnjim curama zafrkancija, jer nikako ne vidim što bi bilo krivo u tome da se čovjek zanima za 20+ cure?

    Usput, nikako se ne slažem da činjenica da je cura mlada znači da je praznoglava, što se nekako implicira u nekim postovima.

    avatar

    04.03.2015. (20:25)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Pogled izvana

    Naravno da je taj komentar koji sam napisao d je Igniss “prisiljen baviti se djevojkama u 20-im godinama” nista drugo nego zafrkancija na racun svih onih primjedbi i opaski koje zene znaju reci nekom muskarcu koji izlazi i druzi se sa mladim djevojkama. Vjerujem da je Igniss to tako i shvatio. Takodjer, naravno da mlade djevojke mogu biti pametne .

    No, nekoj 30-i-nesto godisnjakinji je lakse reci za neku mladu curu da je praznoglava i da je njome lako manipulirati te tako istovremeno poniziti nju i posramiti muskarca koji ju dejta, nego sto bi bilo reci da ta mlada djevojka zbog objektivnih kvaliteta koje posjeduje zasluzuje muski interes.
    “Meni treba pravi, odrasli muskarac koji zeli imati ozbiljnu, odraslu vezu punu ljubavi i uzajamnog postovanja, a ne tamo neki koji ima preko 30, a izlazi sa balavicama jer jedino njima moze prodavati svoje glupe fore. No players need apply.” Klasicno kiselo grozdje.

    Takve primjedbe od strane zena sam vidio i cuo priliciti broj puta, kako u mom zivotu, tako i u zivotu mojih prijatelja koji dejtaju ili su dejtali mlade djevojke. Zene koje tako nesto izjavljuju zapravo nastoje posramiti muskarca i kroz drustveni pritisak ga natjerati da svoj romanticno-ljubavni zivot ogranici na svoje vrsnjakine (+/- godina ili dvije gore ili dole).
    Nista drugo nego sabotiranje mlade konkurencije i umjetno pojacavnje vlastite pozicije na trzistu.

    Interesantno je da jos nisam dozivio da bi neka “starija” zena (“starija” jer 30-e nisu stare godine ako se uzme u obzir cijeli ljudski vijek) za svoju mladju konkurenciju rekla da je ljepsa ili da ima bolju kosu/kozu ili da ima skladnije gradjeno tijelo ili da je naprosto manje ogorcena i zatrovana ljubavnim neuspjesima koje si je sama priustila dejtajuci “bad boys” te da zbog svega toga nije ni cudno da je muskarcima privlacnija. Tako nesto bi znacilo priznati da je mladja konkurencija kvalitetnija.

    I isto tako je interesantno za primjetiti da kad god neki muskarci povuku paralelnu pricu sa svoje strane: “mi smo dobri momci, ne iskoristavamo djevojke, vec ih postujemo itd. i trebali bi zbog toga imati uspjeha kod djevojaka”, onda im se odgovori da to sto su “dobri” nije dovoljno jer su mozda dosadni ili mlitavi ili im fali samopouzdanja i slicno tome., te je stoga posve razumljivo da djevojke zele biti sa muskarcima koji su karizmaticni, sarmantni, samopouzdani itd.

    Sve je to OK. Muskarcima bi trebalo biti prihvatljivo (i stvarno bi i trebalo!) da zene vole poduzetne, samopouzdane muskarce. Ali, isto tako bi i zenama trebalo biti razumljivo da muskarci vole mlade, lijepe djevojke koja imaju privlacan karakter bez da ih se za to posramljuje.

    I, za kraj, zgodno je primjetiti kako se mlade, lijepe djevojke i privlacni Alfa muskarci, dvije kategorije koje uvijek dobro kotiraju na trzistu, nikada ne zale na nedostatak interesa suprotnog spola. Te zalbe uvijek dolaze od strane “dobrih muskaraca koji postuje zene” i “jakih, samosvjesnih zena kojima je dosta igrica i konacno su spremne na pravu ljubav i zele osnovati obitelj.”

    avatar

    04.03.2015. (21:46)    -   -   -   -  

  • Pitalo

    Ono što mene zanima jest kako završe te "narcisoidne princeze" na kraju. Kakav tip muškarca odaberu za dugoročnu vezu (ako je to ikako moguće)?

    avatar

    06.03.2015. (10:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Pitalo: To je kompleksno pitanje, ali ekstremno pojednostavljeno, negdje oko tridesete ili odaberu naj-Alfa muškarca kojeg mogu naći, te ih zatim on maltretira, zapostavlja, tuče i sl., ili naj-Beta muškarca kojeg mogu naći te ga zatim one maltretiraju, razvedu se od njega i uzmu mu sve što ima (bonus ako dijete ne bude njegovo). U svakom slučaju se događa ekstrem u kojemu ili njen muškarac nije privučen njoj, ili ona nije privučena njemu, a pati najviše okolina tj. djeca. Ali glavno da je život pun drame i uzbuđenja, zar ne?

    Novi post: Bonton seksa sa strancima

    avatar

    06.03.2015. (13:48)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    Moje iskustvo govori da te cure završavaju - nikako. Zauvijek same, jer one u biti dobro izgledaju sve negdje do 50 (naravno, ovo se odnosi na ekstremno zgodne i situirane primjerke, pa si omogućuju botox, filere i sve tretmane) i koje godine i stalno se nadaju još većem alfi. Koji, naravno nikada, pa ni tada ne dolazi.
    Obično šeću psiće i vidjet ćete ih u svim našim gradovima, a možda sad već i selima :))

    Igniss: Betu će uglavnom uzeti one ne baš zgodne i nadasve ne baš lijepe,. Ove atraktivnije vječno žele alfu :))

    Vuk: Mudro zboriš...ne treba dati svoj ponos nikome. Ali ja i nisam svetac, ...ima razlog zašto to radim, to je jedna druga igra. S vremenom sam oguglao na sve u životu, samo gledam probitak i interes u bilo kojem smislu. Žene doživljavam samo kao ukras oko pičke i eventualno kao poligon za stvaranje nekih društvenih veza i slično. I ne mislim se ženiti za nju, niti imati dijete s njom, bio bi budala. I da, vjerojatno sam ljigavac :)

    avatar

    07.03.2015. (00:04)    -   -   -   -  

  • Pitalo

    @igniss

    Za ovaj slučaj kad završe s betama sam čak znao, ali ne kako završi. Viđao sam cure koje nakon duže veze s alfom rapidno završe u braku s beta best frendom.

    avatar

    07.03.2015. (00:19)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Hm, vidim da smo svi jako zabrinuti za to kako završe cure koje previše biraju ... :-) Ne bih da o tome govorimo zlurado samo zato što su nas neke od njih odbile ...
    I muškarci i žene nastoje optimizirati svoje prilike, prodati svoju "robu" po najpovoljnijoj cijeni, to je jasno i to je sasvim prirodno, evolucija se bazira na tome. Nije ni ženama lako, na obje strane život može biti vrlo okrutna igra. Kako među x frajera koji te opsjedaju, obećavaju brda i doline, odabrati onoga koji će biti kvalitetan na dugi rok? Naravno da muškarca nije briga za "priču s druge strane" sve dok je slobodan "lovac u žitu", no ako imaš kćer shvatiš ubrzo koliko je život kompliciran i s te "druge strane".

    @Vuk
    Drago mi je da smo se razumjeli glede zafrkancije ...

    avatar

    09.03.2015. (16:36)    -   -   -   -  

  • Pitalo

    @Pogled izvana

    Sasvim je normalno da svi optimiziramo svoje šanse i to je sasvim ok, ali neki od svoje osobnosti rade kult kojem se moraš klanjati i uvijek paziti što ćeš reći i kako se ponašati.

    avatar

    09.03.2015. (18:15)    -   -   -   -  

učitavam...