Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • upitnik

    Kako to da ce se koreografije odrzavati u dvorani? Zar nema nigdje na otvorenom prostora? Steta...

    avatar

    23.02.2015. (07:24)    -   -   -   -  

  • HMS

    HMS je o ovome raspravaljao na Skupštini prije par godina, te nekoliko puta na strukovnim odborima (Upravni i sudački) te je zaključka:

    1. Da je organizacija u dvorani daleko jeftinija, a što je posebno bitno u vrijeme recesije kada je još teže pronaći potencijalnog organizatora prvenstva. Dvoranu lokalni organizatori dobe besplatno dok koreografija na otvorenom znači potrebu za postavljanjem:
    - gledateljskih tribina (200 mjesta, što je ekstremno malo, ne zadovoljava ni 10% naših stvarnih potreba, a košta 20.000-30.000,00 kn ovisno o lokaciji)

    - sudačka tribna visoka 1,5 do 2 metra, veličine 20m2 sa namještajem, suncobranom, stepenicama i ogradama (10.000,00 kn)

    - ograde (u dvorani gledalište već ima ograde), daleko jači razglas radi otvorenog prostora, gipsanje neravnina (u dvorani je idealan parket) , iscrtavanje crta (u dvorani brzo i jeftino izljepimo trake), rezanje grana i micanje drugih visinskih prepreka (žice, reklame, rubnjaci, znakovi...), zatvaranje šahtova (ovo je posebno komplicirano i skupo, a gotovo nikada ih ne uspijemo sve izbječi)...

    - veći broj osiguranja (jer u dvorani gledalište ima fizičku spriječenost dolaska na parket)

    - priključak struje (na otvorenom se mora iznajmiti)

    - parkiranje (uz dvoranu uvijek postoji veliko parkiralište, u centru grada ne postoji)

    - sudačka prostorija (u dvorani postoji, vani je morate iznajmiti)

    Sve te troškove (a govorimo o više od 50.000,00 kn) nemamo ako uzmemo dvoranu.

    2. Daleko je jednostavnije sve organizairati u dvorani jer imate svu logistiku od sudačke prostorije, garderoba, WC-a, preko mjesta za postavljanje zastava, razglasa, pa transporta, komunikacije, opreme... Priprema prvenstva na otvoreno znači barem 100 radnih sati (velik broj fizičkih radnika), dok u dvorani to možemo napraviti sa tek 10-tak radnih sati (i tek 2 radnika).

    3. Ambijent u dvorani je daleko bolji jer svi gledatelji mogu sjediti, tribine su daleko udobnije nego mobilne tribine na otvorenom, sigurnost je veća radi većih prolaza, stepenica i izlaza za nuždu, navijanje je glasnije (radi zatvorenog prostora), atmosfera je intimnija (navijački transparenti i rekviziti, sve je bliže borilištu)...

    4. Nemamo problem sa vremenom jer nam je potpuno svejedno pada li vani kiša, snijeg, jel vjetar, sunce... U dvorani je uvijek idealno. To znači da nemoramo imati alternativnu dvoranu, da nemoramo imati "rezervno" vrijeme u satnici radi prolongoranja natjecanja radi kiše i da ne moramo održavati natjecanje pod dvojbenim klimatskim uvjetima (nekome puše vjetar drugome ne, plesanje po slaboj kiši, sunce koje udara u suce jer moraju uvijek sjediti na sjeveru da bi djevojkama sunce bilo za leđima i vrlo ih zamara, dekoncentrira i rezultira sunčanicom...)

    5. Gledatelji koji stvarno žele doći će i u dvoranu, a onih par stotina gledatelja koje bi dobili na otvorenom nam ne znače toliko puno, i konačno "usputni" gledatelji su samo odlika najvećih gradova, ne i manjih gdje je takva brojka potencijalnih gledatelja zanemariva.

    avatar

    23.02.2015. (12:30)    -   -   -   -  

  • upitnik

    Jasno, da... Razumljivi su razlozi, samo baš šteta što sad napokon kad smo na moru na državnom, ponovno ćemo biti zatvoreni u dvorani. Makar, s ovom zadnjom točkom se ne bi baš u potpunosti složila i to čisto zato što je ove godine državno dosta kasnije, predsezona je, pa bi možda privukli više geldatelja, posebice turista. Kako god bilo, barem je defile na otvorenom. :)

    avatar

    23.02.2015. (15:59)    -   -   -   -  

  • Ane K

    Dali se zna na kojoj ce se lokaciji u Zadru odrzati defile??

    avatar

    23.02.2015. (18:56)    -   -   -   -  

  • HMS

    upitnik:
    Mislim da u Zadru nije baš nešto krcato sa turistima u svibnju. Da, defile je na otvorenom.

    Ane K:
    Za sada je prijedlog Pozdrav suncu. Problem je što je na jednom dijelu 5 i pol metara do samog "Pozdrava". Ako uspijemo na neki način pokriti jednu pukotinu (dizajn je takav) onda neće biti problema. Ako ne morat ćemo tražiti alternativu.

    avatar

    24.02.2015. (00:07)    -   -   -   -  

  • zadar

    Znaci li to onda da se ove godine natjecu i Zadarske mazoretkinje?

    avatar

    24.02.2015. (01:01)    -   -   -   -  

  • HMS

    Pa to ne ovisi o HMS-u nego o upravi Zadarskih mažoretkinja. To bi bilo logično. No, to ipak morate pitati njih, zar ne?

    avatar

    24.02.2015. (09:16)    -   -   -   -  

  • lasta

    u kojoj dvorani će se održati koreografije?

    avatar

    24.02.2015. (09:51)    -   -   -   -  

  • Ema

    Super na pozdravu sunca.
    Nije losa lokacija ni kod, 5 bunara :-)))

    avatar

    24.02.2015. (09:53)    -   -   -   -  

  • HMS

    lasta:
    Četiri su dvorane opcija. Ne bih iznosio detalje dok ne potpišemo ugovor.

    Ema:
    Problem pozdrava suncu je što je na jednom dijelu svega 5,5 metara širine. No, mislim da imam rješenje za to. 5 bunara je super trg no premalen za naše potrebe. Nažalost!

    avatar

    24.02.2015. (11:19)    -   -   -   -  

  • Ema

    Ako Zadar nema lokacija za plesati nema nitko:-)))
    Vec ce se naci idealna lokacija drzim palceve.

    avatar

    24.02.2015. (15:33)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ovaj post je zatvoren jer je otvoren novi. Pitanja možete postaviti u novom postu.

    avatar

    27.02.2015. (10:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...