Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Tzar

    awesomely analyzed, expertly explained, masterfully mentioned & well written!!!

    avatar

    15.10.2014. (13:53)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Danke, danke.

    Bojim se da će određeni broj čitatelja pomisliti TL;DR, ali dugujem i sam sebi i čitateljima biti detaljniji i s više argumenata od feminističke opozicije.

    avatar

    15.10.2014. (14:25)    -   -   -   -  

  • 01kr

    http://danas.net.hr/crna-kronika/bila-sam-pijana-i-nisam-zeljela-seks

    avatar

    15.10.2014. (19:00)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Kao tempirano...

    Na njoj je da dokaže da je od alkohola bila u nesvijesti ili na drugi način onesposobljena za donošenje odluka, a ne njemu da dokaže da nije. No bijelim vitezovima u medijima to naravno nije važno.

    avatar

    15.10.2014. (20:05)    -   -   -   -  

  • Tzar

    upravo tako - zašto onda npr. kad neko počini ritualno ubojstvo i tvrdi da je morao jer ga je nagnao Sotona - zašto ga automatski osude? šta onda prvo ne dokažu da ga nije zaposjeo Nečastivi nego ovaj samo izmišlja? ali ne - tu jedna politika a kad se radi o nekom vaginalnom uzroku onda odma drugi sistem...

    jebo in ja mater licemjernu gubavu... pu! >:[

    avatar

    15.10.2014. (22:11)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Zapravo su i njih počeli tretirati na taj način...

    Iako je licemjerje koje spominjemo naravno vrlo rašireno.

    avatar

    16.10.2014. (08:29)    -   -   -   -  

  • Tzar

    LOL

    avatar

    16.10.2014. (15:03)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Vidio sam da si na svoj twiter stavio clanak sa RoK o prijetnjama smrti protiv njihovog kolumnista koji se usudio napisati da su djevojke sa tetovazama i pirsinzima (dakle, ne klasicne nausnice) poremecene. My 2 cents kazu da realnost mozda nije tako jako ekstremna kao sto je on to opisao u svom clanku, ali da tu svakako ima puno istine (ovo misljenje je zasnovano na mojim vlastitim zivotnim iskustvima).

    Clanak kao clanak. Nekome se svidja, nekoga razbjesni… sve OK.

    Matt u svom clanku nije napisao da ove zene treba spaliti ili ubiti ili smjestiti u ludnicu, vec je samo rekao da djevojke sa tetovazama i pirsinzima nisu za zeniti, vec su samo za “pump and dump.” Te rijeci su blize istini nego lazi bez obzira sto mozda zvuce prilicito ruzno, osobito nekome koji slijepo slijedi politicku korektnost. Na blogovima manosphere se pise britko i ostro, i nema puno drzanja za rukice.

    Ali, ja se ne sjecam da sam ikada procitao neki komentar gdje bi se nekoj zeni prijetilo smrcu. S nekom blogericom ili komentatoricom se sprdati, pozeliti joj pet macaka u buducnosti itd.? Da. Ali, prijetnje smrcu? Apsolutno ne. Prijetnje smrcu ili otkrivanje real life identiteta tzv. doxxing s namjerom da se blogeru unisti privatni i profesionalni zivot nisu nimalo bezazlene ni bezopasne. Dapace, upravo ovakve opasne reakcije (prijetnje smrcu) citateljica koje su se nasle prozvane i pogodjene ovim clankom upravo izvrsno ilustriraju Mattove rijeci da su “mentalno bolesne.”

    Ovo je izvrsna prilik za igranje “crnog viteza” tj. za iskoristavanje trenutnog drustvenog legalnog okvira za borbu protiv tog istog sistema, i nadam se da ce ekipa sa RoK to iskoristiti u potpunosti. Jer, sanse da ce o ovome pisati neki mainstream medij (TV kuce, novine, internet portali itd.) su doista minimalne.

    No, ono sto me brine vise od svega gore navedenog je trend da su zene uvijek zrtve te je njima dopusteno ono sto nije muskarcima. Ovaj clanak i dogadjaji oko njega su jedan primjer.

    Drugi primjer je onaj slucaj sa Emmom Watson i onom internet stranicom gdje su trebale biti otkrivene njezine gole slike da si se ispostavilo da je to poziv za vecu drzavnu kontrolu interneta.

    Treci primjer su clanci i prijedlozi zakona da je potrebna veca kontrola nad internetom i da bi trebalo zabraniti anonimno komentiranje, a sve pod krinkom borvbe za bolje i pravednije drsustvo npr. da se smanji “bullying” djece i teenagera. U Americi se svake godine mogu naci ovakvi prijedlozi i to se pojavljuju sve vecom frekvencijom. Uopce me ne bi cudilo da ovakav zakon jednog dana i prodje tj. bude sluzbeno usvojen od strane obadva doma Kongresa i to prevagom zenskih glasova. A vladajuci Establishment bi ovako nesto objerucke prigrlio zbog svojih razloga.

    Zapravo, ovakve stvari se vec i dogadjaju. Posljednji takav primjer je referendum odrzan u proslom mjesecu o mogucem otcjepljivanju, to jest, nezavisnosti Skotske od V. Britanije. Predizborna istrazivanja kazu da su muskarci bili blagom vecinom (53% za) naklonjeni toj ideji, dok su zene bilo izrazito protiv te ideje (42% za nezavisnost, 58% za ostanak u VB). Ne znam kolika je razlika izmedju ovih predizbornih istrazivanja i stvarnih postotaka na glasackim listicima, ali vjerujem da prica drzi vodu. A to uopce i ne cudi jer je poznato da zene vole sigurnost, da ne vole “rock the boat” tj. neizvjesnost neke nepoznate situacije (“the devil you know is better than…”) i tako dalje.

    Stoga, evo par retorickh pitanja:

    1) Da li broj sklopljenih brakova u Skotskoj (na 1000 stanovnika) raste ili pada?

    2) Da li broj djece rodjen unutar braka (na 1000 stanovnika) raste ili pada?

    Heh

    Ovaj podatak o broju djece je frapantan: stopa djece rodjena van braka se povecala za 3 puta unutar samo jedne generacije: u razdoblju od 1981-1985 je bila 15.2%, a 2001-2005 je skocila na 45.3%, a zadnja brojka, za razdoblje od 2006-2010, se dodatno povecala i iznosi 49.5%!
    Sve ovo je izvrsno pokazano u Excel tablici koja se zove “2013 Births, Deaths and Other Vital Events - Preliminary Annual Figures” i koju je moguce besplatno skinuti sa sluzbene stranice skotske vlade na linku:
    http://gro-scotland.gov.uk/statistics/theme/vital-events/general/bmd-preli minary/2013.html

    Dakle, trend u Americi i Skotskoj (dvije zemlje za koje znam stvarne statisticke podatke) je da se broj brakova smanjuje, da se povecava broj samohranih majki sa svim losim posljedicama kako za njihovu djecu tako i da drustvo u cjelini, da se represija (i to ne samo porezna!) vladajuceg aparata sve vise povecava itd.

    Nema apsolutno nikakve sanse da ce ovo izaci na dobro samo od sebe.

    avatar

    16.10.2014. (17:06)    -   -   -   -  

  • Tzar

    ja bi reka da ćemo za koju godinu svi u zapadnom društvu bit prisiljeni koristit Tails ili bit martyrs...

    a ta sva nova djeca u tim obitelima su osuđena da budu ukurcu i da njihovoj djeci bude još gore... koliko generacija će još izdržat do potpunog kaosa gdje će civilizacija završiti svoj ciklus?

    na kraju će jedina sreća, ljubav i sloboda na ovoj planeti bit u Kini između ljudi koji rade za 1$ dnevno pri toxsičnom isparavanju...

    avatar

    16.10.2014. (20:35)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Tails, Tor i slican software

    avatar

    16.10.2014. (21:44)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Spominjao si Gamergate na Twitteru, za ne?
    Pazi ovo.
    Još malo preseravanja.

    Meanwhile at Facebook and Apple.

    avatar

    17.10.2014. (00:04)    -   -   -   -  

  • Tzar

    šta se tiče prvog linka - Maddox je već sve reka...

    iz ovog drugog linka slika jon je ka da je pijana išla pušit nekome pa mu se zabila okon u kurac...

    "Morrigan iz Dragon Agea mi je najdraži lik" - ja san igra prvi Dragon Age jer san mislia da će možda ličit na nešto zbog reputacije BioWare-a i poštovanja prema Bladur's Gate sagi, ali ispa je bezveze i počeli su taman tada nasilno uguravat pederske likove svuda a nastavci su samo još veći crap... a šta se tiče Morrigan - naravno da je baš nju izabrala kao totalno psihološki iskompleksiran i sjeban lik "with issues" sa racjonalizacijama i svim govnima u paketu...

    BioWare je posta feminističko i pedersko whiteknight smeće od kompanije i rade stalno neka reciklirana govna - ni S od sjene stare slave BG sage...

    a ovo o ledenin jajima je ideja za popizdit! :D neznan kojen je to geniju palo na pamet al upravo su probili novo dno imbecilizma...

    u budućnosti možemo očekivat još modernije doba di će još više žena još dulje jahat na vrtuljku alpha kurčeva pa onda beta rechargera pa će onda htjet imat djecu u 60. godini...

    to će postat "normalno" i novi standard, šta će rezultirat ogromin generacijskin jazon i rupi u natalitetu, gdje nova generaciju odgajaju babe i dide od 60+ godina a nema nikoga između!

    onda kad ovi pokrepavaju ostaće samo populacija od oko 30 godina na svitu koja kurca neće znat o ičemu jer će bit spižđeni u startu krivin odgojen...

    zapadni harakiri doseže svoju finalnu fazu - kataklizma je započela...

    avatar

    17.10.2014. (00:30)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ovaj potez Facebooka i Applea nije toliko namijenjen zadržavanju ženskih zaposlenika (oprostite na izrazu, ali koga boli neka stvar za ženske zaposlenike kad su ionako rijetko u ključnim/vodećim ulogama i stoga su lako zamjenjivi), koliko dokazivanju svojim kupcima - koji su pretežno ženskog spola - da su oni tvrtke kojima je stalo do žena.

    Naravno, u zaleđivanju jaja nema ni "s" od "stalo". Da je tim kompanijama uistinu stalo, napravili bi programe fleksibilnog radnog vremena, rada od kuće ili besplatne kućne ispomoći za svoje zaposlenice koje imaju djecu.

    Inače, uočite ovu malu kvaku: ako 40-godišnja žena koja je odgodila obitelj zato što se oslanjala na Facebook/Apple prestane raditi, što će se dogoditi s njenim jajima? Čak i ako ovi ne polažu nikakva prava na njih, mala je šansa da će ona moći financirati znatne troškove održavanja tih jaja.

    Ima li to možda efekt da si žena ne smije dopustiti prestanak rada, zato što je njena reproduktivna sposobnost sada de-facto u vlasništvu njenog poslodavca? Je li to možda nešto slično feudalizmu/kmetstvu?

    A sad, Voxfeminae...

    Ovaj Voxfeminae je kao nekakav zvučnik Jezebela, Buzzfeeda, Gawkera, Huffington Posta i sličnih retardiranih organizacija u inozemstvu. Samo bezumno ponavljaju parole, bez da ikada navedu išta logičkog razmišljanja, materijalnih dokaza ili sličnih stvari koje čine dobre članke.

    Naravno, na Voxfeminae se nalazi i sljedeća napomena:

    Rad portala financijski podržavaju: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Hrvatski audiovizualni centar.

    Pitanje: dobivaju li oni sredstva od Ministarstva zato što Ministarstvo želi pridobiti svojevoljne ženske glasove stvaranjem imidža da brinu o ženskim pravima, ili jednostavno zato što Ministarstvu odgovara daljnja degradacija društva i unesrećenje žena koje će tada fizički ovisiti o vladinim davanjima?

    Evo javno obećajem: glasat ću i preporučiti svim čitateljima da glasaju za bilo koju stranku koja u kampanji spomene ukidanje financiranja za ovu i slične feminističke propagandne organizacije.

    avatar

    17.10.2014. (08:30)    -   -   -   -  

  • omega

    bok, poslao sam ti mail :)

    avatar

    17.10.2014. (16:56)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Da zaključimo priču s Gamergate pizdarijama; evo zašto volim Čitav Internet. Sprdaju se apsolutno svakoj gluposti, bez obzira odakle dolazi.

    Po pitanju sudjelovanja države u financiranju Vox Feminae portala čini mi se da to rade prvenstveno zato da bi mogli reći kako prate standarde naprednog i modernog zapadnog društva kojem toliko težimo. Dakle najgori i najgluplji mogući razlog.

    avatar

    18.10.2014. (17:39)    -   -   -   -  

  • Tzar

    GENIJALNO! :D

    avatar

    18.10.2014. (20:56)    -   -   -   -  

  • Ronin

    nedavno je i naš voljeni Dnevnik.hr spomenuo [a href=https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/gamergate-zbog-nje-su-prijetili-najs mrtonosnijom-skolskom-pucnjavom-u-americkoj-povijesti---356704.html target=_blank]GamerGate[/a]

    avatar

    19.10.2014. (01:44)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @omega: znam, odgovorim ti čim stignem

    @Ronin: linkovi ti ovdje u komentarima prihvaćaju samo MyBB, kao na forumima. Dakle, [url=xyzadresa] naziv [/ url] (bez ovog zadnjeg razmaka)

    A što ćeš, samo nekritički prenose gluposti...

    Inače je zanimljivo kako FBI, CIA i NSA mogu špijunirati cijelu naciju i uhvatiti nekoga tko zapali šibicu u svom dvorištu, ali ljude koji stalno šalju prijetnje bombama nikako. Valjda zato što prijetnje nisu nikada prijavljene, a nisu prijavljene zato što ih je ova sama izmislila...

    avatar

    19.10.2014. (09:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Nova metoda za izbjegavanje Jednoitisa

    avatar

    23.10.2014. (13:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: 15 osobina nekvalitetne žene

    avatar

    29.10.2014. (06:58)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: 10 sati licemjerja u New Yorku

    avatar

    03.11.2014. (11:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...