Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • VladKrvoglad

    Nikako ne volEm politiku...

    avatar

    06.10.2014. (23:55)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Možda ne besmislene , ali društveno neupotrebljive , nesamostalne , prepune dvoličnosti , bujanja šovinističkih ideja u mladom korijenju.
    Kupuju se jeftini poeni za -upravo takvu budućnost

    avatar

    07.10.2014. (00:21)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Kad bih ja, nedajbože, bio predsjednik države prvo bih potražio
    dva-tri savjetnika 'omraženih' nam naroda jer narodna veli: 'neka ti
    je prijatelj blizu a neprijatelj još bliže'.
    Onaj ko ovo ne razumije i u svojoj koži neugodno će se osjećat.

    avatar

    07.10.2014. (10:10)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ne smije se pljuvati ono čime se hrvati diče, čak i ako je to bilo pogreška.

    avatar

    07.10.2014. (10:17)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Gotovo uvijek kada je u pitanju odcjepljenje od neke zajednice postoji milijun prijetnji i za i protiv. Stalno, a meni to ide beskrajno na živce, nas plaše sa svim i svačim. Od toga da nismo sposobni ili nećemo biti sposobni znati imati državu bez tutorstva. (Istina je da trenutno bauljamo kao pijanci, ali i novorođenče uči od prvog koraka). Uostalom Škoti su dobili ono što su stvarno tražili, veću autonomiju. Povijest će pokazati da li je to stvarno tako. Strah od gubitka mirovina, sigurnih plaća dat će svoj obol ostanku u nekoj zajednici, a rijetko ili ni malo emotivna povezanost. Koliko dugo traju ogromni problemi u Irskoj, Španjolskoj. Što se o tome može reći? Naravno svatko od nas može na ta pitanja gledati iz svog kuta poznavanja povijesti, ali o stvarnim željama određenog naroda nisam sigurna da bih tvrdila kako ne žele svoju domovinu imati samostalnu jer je, uz previše ako i što će biti ako, izuzetno teško odlučiti.

    avatar

    07.10.2014. (10:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Odličan osvrt. I sam sam htio reagirati na Jovićev otkaz radi izrečene istine i reakcije domaćih ognjištara na istu. Dokaz tome da su svi podmazani je sprega nacionalnih vodećih stranaka na jedan dan, nakon čega su se prividno nastavili "klati" po dnevno-političkim mušicama kao što je sama Kolinda.

    Najača mi je bila reakcija kolumniste Dražena Ciglenečkog (Novi List) da Jović ima pravo biti "jugonostalgičar" izvan Predsjednikovog ureda.

    A čovjek je samo rekao da se referendum o samostalnosti održao na krajnje nedemokratski način za one koji ne misle da se Hrvatska treba otcjepiti, a ovaj referendum o ulasku Hrvatske u EU je najbolji primjer kako je jedna struja (u ovom slučaju proeruospka) imala ogromnu financijsku pomoć dok su euroskeptici mogli računati samo na svoja jadna sredstva, što im je dopušteno uopće izraziti svoje stajalište jer ionako nisu imali nikave šanse s obzirom na disproporcije resursa. Prije su te napadali čekićem, a sada ti samo skinu financije pa ti pričaj brate, ionako te nitko neće slušat (to je valjda ta sloboda govora koja se sanjala od '71 na dalje).

    Nekako mi je indikativna reakcije bila ona Vladimira Šeksa koji je potapšao Josipovićeva na dobroj odluci da izbaci Jovića iz svog fikus-savjetništva.

    Mislim da je najbolji primjer demokratičnosti situacije u Državi bio napad u Puli na Vladu Gotovca

    https://www.youtube.com/watch?v=P8hC0cuWP9o

    A i fala bogu imamo transkripte i dogovore Tuđmana i Miloševića kao dokaz tvrdnji da je cijepanje dogovoreno odozgora radi raspodjele pljena.

    A Država nam, slučajna kako je rekao Zokan, ne ispunjava niti elemente da bude suverena pošto smo sav ekonomski potencijal uništili ili rasprodali privatnicima. Tako da sve što Država ima jest samo vlast nad svojim poreznim obveznicima, što joj je valjda dovoljno dok igra traje koliko može trajat pošto smo motor na unutarnje izgaranje.

    A što se tiče političkog udjela u svijetu samo smo euro-atlantski pijuni do te mjere da licjemjerno čekamo amere što će reći u vezi Kosova i Palestine u čijim smo cipelama bili prije 25 godina.

    Sramotan primjer beskičmenjaštva prema vani i pokazivanja zubiju prema unutarnjim kritičarima.

    Uglavnom, fučkaš državu za koju građani misle da je zastava sa pripadajućim simbolima, a nije ono što ta zastava predstavlja, njene žitelje.

    Umjesto da si djelimo komunjare i četnike blo bi zdravo za svakoga da si uzme jednu vagu i da izvaže sa crnim i bijelim kuglicama što smo dobili, a što izgubili sa ovom predivnom opojnom "neovisnosti".

    avatar

    07.10.2014. (12:00)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    dnevna politika je meni tako dosadna, isprazna, makar znam da može biti opasna i za pojednice i za cijelu naciju (to smo iskusili)

    avatar

    07.10.2014. (15:55)    -   -   -   -  

  • alkion

    Što se tiče "istine", i najlošiji će vam odvjetnik savjetovati da je prešutite.

    avatar

    07.10.2014. (16:27)    -   -   -   -  

  • MALI SUNCOKRET

    Tko zna, jednom, kada se zasitimo hajki, možda će se s ponosom govoriti i o gospodinu Joviću kao jednom od najobrazovanijih građana Hrvatske i zaslužnom znanstveniku koji je, usput budi rečeno, sin i muž dviju časnih Hrvatica. Hvala ti na izboru teme i prilogu gospođe Babić.

    avatar

    07.10.2014. (20:24)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Suncokretu mali, radujem se tom civiliziranom vremenu koje će kad-tad doći i na ove prostore. nema na čemu i hvala tebi.

    avatar

    07.10.2014. (23:12)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @annaboni, bobu treba reći bob, popu pop. čim je takvih atributa koje si nabrojila - gubi smisao. jer smisao postojanja države, onaj razlog zašto je uopće nastala, funkcionalno je organiziranje društva za boljitak njenih građana. ne njihovu štetu. zamoreni okružjem besmisla građani zaboravljaju tražiti, i što je još važnije, zahtijevati smisao. a to bi, čini mi se, trebao biti prioritet.
    @fra, prije će na vrbi grožđe nego će ikad zadrigli nacionalisti čak i naslutiti, a kamoli postići, tu razinu svijesti. skupljeni na hrpu (bez obzira kojoj naciji pripadali) zapravo čine istovjetnu braću/blizance po mržnji. no osim bratske ljubavi prema mržnji dijele i bratsku sljepoću. neprijatelja, kojeg spominje izreka, a koji im je suštinski potreban, oni naprosto moraju izmisliti da bi uopće funkcionirali i opravdavali besmisao svoje netrpeljivosti i postojanja. iako taj nevidljivi neprijatelj dolazi upravo i samo iz njihovih tikvi.

    avatar

    07.10.2014. (23:16)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    od srca me nasmijalo što je zadrigli krkan koji se poletio složiti s Bookeraj (uz standardno nebulozan set nacionalističkih uvreda) toliko glup da uopće nije shvatio kako žena koristi ironiju :0) još više me raduje što je takva primitivna vrsta komentara dokaz da post pogađa u nacionalističku najbolniju točku. odlično! (naci)trolove inače brišem bez pardona. govorim kao opću informaciju. moja tolerancija na glupost je nula. krkane, slobodno i dalje budi kreten na svom blogu. tamo zagađuj. kretenluk (ti) ovdje neće proći.
    p.s. opća informacija vrijedi za sve krkan(luk)e.

    avatar

    07.10.2014. (23:17)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Booki, točno, jer dirati u nacionalističke dogme za svakog čistokrvnog hrvatskog nacionalista znači propitivati dogme, a propitivati dogme znači rušiti njihov isključivi nacionalistički mentalni svijet koji je na tim dogmama stvoren.

    avatar

    07.10.2014. (23:18)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Demetra1, D.Jović ni ne tvrdi kako određeni narod ne želi svoju domovinu imati samostalnu, tekst je uvelike složeniji od te izdvojene podnaslovne simplifikacije.
    Jović veli sljedeće: "...to što su Škoti odbacili ideju o vlastitoj nezavisnoj državi, dovodi u pitanje temeljni nacionalistički mit: da svaki narod želi stvoriti svoju nacionalnu državu."
    Jović dakle iznosi osvrt na nacionalistički (mitski) narativ koji ne dopušta ijednu drugu soluciju osim navodne "tisućljetne želje/težnje naroda prema" (ili kako je sukusirala J.Babić: "...prokazao je... na jednu od fundamentalnih zabluda ovdašnje znanstvene teorije (dodajmo: možda i svjesnih laži) da je u prirodi svakoga zreloga naroda težnja prema samostalnoj državi.") a ja bih dodala još detaljnije: prokazao je zabludu znanstvene nacionalističke teorije da je u prirodi svakoga zreloga naroda težnja prema samostalnoj nacionalnoj državi. jer danas u svijetu očito ima posve zrelih naroda koji su odtežili i nečem drugom osim nacionalne samostalnosti (tj. kojima je nešto drugo bilo na listi prioriteta; pri tom osobno ne tvrdim da težiti prvom ili drugom nije legitimno).

    avatar

    07.10.2014. (23:18)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Dolazak 'civiliziranog vremena'? Pa to se neće dogoditi nigdje u svijetu a nekmoli na ovom malom komadiću zemaljskog globusa.

    avatar

    07.10.2014. (23:22)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, možda i neće civiliziranog, u pravu si, ali civiliziranijeg (a toga već u svijetu ima) itekako može i mora. neću nikada dopustiti da me uspješni primitivci i cvatući primitivizam ovih prostora uvjere da je primitivizam društveno nenadvladiv. uvijek će ga biti, baš kao i gluposti, ali se može smanjiti, kontrolirati i ograničiti.

    avatar

    07.10.2014. (23:29)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @neverin, iscrpan i odlično nadopunjujuć komentar.
    @Zena gaza, daleko od toga. zamorna i odbojna, da, apsolutno. u hrvatskoj verziji počesto i gadljiva, do te razine da kao promatrači reagiramo - obrambeno (što je razumljivo i ljudski normalno na svaku agresiju), odnosno, reagiramo tvojom reakcijom (okretanja glave od; a u tvom slučaju uz zdravu realnu svijest o njenoj pogubnosti) ili otvorenom antipatijom (reakcija @VladaKrvoglada). dakle sve to, ali nikako dosadna i isprazna. dosadni i isprazni su neki (mnogi) njeni protagonisti. a nama, recimo, čak i takvi mogu biti urnebesni i (ne)sadržajno zanimljivi, upravo zato jer su takvi kakvi su - ridikulozni.
    govoreći o opasnosti, u ovom slučaju znamo za kojeg je pojedinca bila opasna, odnosno, točno znamo koji su neodgovorni i oportuni pojedinci natovarili kojem pojedincu realnu opasnost za vrat.
    @alkion, :0)

    avatar

    07.10.2014. (23:53)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesti
    Kako bi naš narod rekao: "Iz tvojih ustiju u božje uši".

    avatar

    08.10.2014. (09:29)    -   -   -   -  

  • alkion

    "Skinuti" stručnog savjetnika zbog POLITIČKE NEPODOBNOSTI ???? !!!!!!!!!!!! Čini li se to meni ili se povijest neumitno, ali sigurno ponavlja?
    A naš narod to lijepo sročio:
    "Jedni govore što znaju, a jedni znaju što govore."

    avatar

    08.10.2014. (13:45)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Glecnuh ti 'Knjizevno-filmski kutak'. O knjigama nemam sta reci - nisi davala kritike. Eventualno o "Katedrali" Kena Foleta: sjajno pisano, bedno NApisano. Procitas 800 stranica (broj vadim iz malog mozga) i onda ga kraj usere. Koji kraj? E, taj, sto nije. :)))
    A za filmove: uglavno se slazem - ono sto sam gledao. Ali, meni je "Into darkness" odlican trek - zapravo oba najnovija J.J.Abramsa: sveze, osavremenjeno, dinamicno...Negde procitah i losu kritiku o Abramsu, ali mi je izgledala kao kiselo grozdje.
    Drugi sa kojim se ne slazem kako si ga ocenila je: "Olympus has fallen": smecurdija od ispiranja mozga i megalomanije! Jebote, Bela kuca je Olimp?!? :)))) Zanatski jeste odlicno uradjen. Ali to ti je meno kao da u izvanredno pakovanje umotas govance...
    Izvini na neposrednosti! :))))

    avatar

    08.10.2014. (13:54)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    nemaš se što izvinjavati @VladKrvoglad, s vremena na vrijeme pribilježim što sam knjižno-filmski "odradila", no suzdržavam se od preporučivanja, svatko ima svoj ukus. osim toga, dojmovi o nekim djelima se s vremenom znaju i promijeniti, ovisno o zrenju njih i/ili nas konzumenata tih djela. što se spomenutih naslova tiče, knjiški me nije pretjerano dojmio. od filmskih, bez obzira na ocjenu, kao stari treker s dragošću gledam (na) svaki nastavak pa bio on i lošiji. riječ je o sentimentu. Olimp ocjenjujem kao ono što jest, odličan akcić, čija svrha i temeljno polazište nije intelektualno uzdizanje. megalomanija i mozak na paši su sastavne odrednice akcijskog žanra. kad se one uzmu u obzir, čak i intelektualno nezahtijevan film može biti u vrhu svog žanra.

    avatar

    08.10.2014. (15:20)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @alkion, naravno da zbog političke nepodobnosti. čovjek im nije podoban, jer izbori kao kulminacija parade kiča zahtijevaju da kandidati uza sliku besprijekornih sebe drže i najbesprijekornijeg kič Hrvatinu, simboličku pojavu čistu kao suza u javnom klanjanju nacionalnim simbolima, tj. onoga tko se spreman ulizivati mišljenju nacije (masa) bez propitivanja nacije (koncepta nacionalizma/masovnosti). dakle onoga tko laže i maže, i tko je u kompletu sam laž (kič), a ne onoga tko nema dlake na jeziku i ima vlastito mišljenje pride. hah, moralnih li horizontala :0) pitam se, kome bi ljigavljenje takvih kandidata trebalo predstavljati autoritet? pitanje je, naravno, retoričko :0)

    avatar

    08.10.2014. (15:20)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ma nije meni sama činjenica političke nepodobnosti zastrašujuća, niti mi izaziva nekakvu veliku brigu. Zastrašuje činjenica da čovjek, koji je na poziciji stručnog savjetnika, biva sklonjen s te pozicije jer je pred svog poslodavca i građane svoje države, argumentirano i s pozicije struke (naglašavam opet - zbog te je struke i stručnosti i zaposlen) prezentirao činjenice i iz njih proizlazaće zaključke. I onda dolazi ono najstrašnije: politika se uzdiže iznad te struke, iznad znanstveno argumentiranih i polazišta i zaključaka i (zamisli jada i bijede) osuđuje validan zaključak kao politički nepodoban, politici emotivno neprihvatljiv, nacionalno uvredljiv bez i na trenutak da se barem u natruhama osvrne na znanstvenu zasnovanost podastrtih činjenica. Toliko apsurdno, nepojmljivo zdravo-logičnom zaključivanju da se ne znam odlučiti jesam li zbunjen, razočaran, ljut, tužan, jadan ili opet zbunjen...?
    Još bih nekako prihvatio ovakve političke odluke političke klike (elita mi ovdje vrlo neprimjereno zvuči) koja svim silama i sredstvima nastoji održati (ili osvojiti) željene pozicije, ali me panično straši znanstvena klika (elita niti ovdje ne pripada), novinarska populacija pa i ako hoćemo onih 7% visoko obrazovanih (intelektualna klika -elita?) koja obrazlaže "opravdavanje" riječima: " Na poziciji je s koje to nikako nije smio reći"
    Ama, ljudi moji, on je upravo na poziciji s koje je to na samo smio već i MORAO reći. Ta postavljen je na stručnu poziciju, a ne političku. Dakle morao je, to mu je posao, obaveza mu je bila iznositi relevantne, istinite i na stručno-znanstvenoj podlozi ustanovljene činjenice i zaključke, a na politici i političarima je kako, koliko, na koji način i hoće li te činjenice, te zaključke uopće koristiti.
    Da zaključim: zastrašuje činjenica da čovjek ostaje bez posla upravo iz razloga što je taj posao obavio po svim pravilima struke i po svim validnim načelima i principima. Dakle razlozi zbog kojih je dobio posao postaju razlozi njegove "amputacije" s tog istog posla...
    Ne čini li se i tebi da riječ dekadencija kojom je Nietzche onovremeno baratao s toliko virtuoznosti, nezadrživo prodire i u naš "intelektualni" milje???????

    avatar

    08.10.2014. (18:36)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    prodire? a moj @alkion, pa izostanak reakcije tih krugova na ovu sramotu najjasnije svjedoči da je taj isti milje odavno uronjen u dekadenciju preko glave. ne samo da je uronjen nego ruje po njenom dnu. pa nije naš "intelektualni milje" od 90ih naovamo živio u nekom paralelnom svemiru i time bio izuzet od srozavanja hrvatskog društva. taj milje je u tome itekako participirao i tom srozavanju debelo doprinosio (bilo slizavanjem sa primitivcima u zamjenu za tv-slavu i kojekakve sinekure, svoje i/ili potomaka im, bilo šutnjom i okretanjem glave na primitivizam). ta tko bi to među njima trebao reagirati na ovu sramotu? uhljebi HAZUa? DHKa? Matice? ta kako bi oni to trebali stati iza kolege i spasiti obraz intelektualnoj i znanstvenoj zajednici kad su obraz ili prodali ili ga nisu ni imali da ga prodaju? čast časnim izuzecima.
    rezultat svega toga je vidljiv. dva desetljeća dizanja šampanjskih čaša i Gaudeamusa nacionalizmu, primitivizmu, diletantizmu, nije moglo proći bez posljedica. u tom je vremenu ujedno naštancana i nova hrvatska "intelektualna" struktura koja se danas sastoji mahom od nestručnih ili doučenih stranačkih aparatčika uhljebljenih na svim doakademskim i akademskim razinama. no njima nije ni potrebno da budu sposobni, dovoljno je da su poslušni i podobni. dovoljno je otići na bilo koje hrvatsko sveučilište (od kojih, usput budi rečeno, niti jedno nije niti u svjetskih top 500) i vidjeti taj golemi nabujali birokratski aparat kojemu je jedina svrha on sam. to je stanje (pada mi na pamet drugo slovo) stvari već godinama. nedavno ustvrdih da je profil današnjeg ministra obrazovanja u tom smislu upravo paradigmatski, slika i prilika naše otužne stvarnosti. neupućeni nesposobnjaković ("Koliko znam, nigdje u zakonu ne piše da se to ne smije") i bahatlija, pri tom još i oportuni beskičmenjak. ta što više reći.

    avatar

    08.10.2014. (19:37)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    "kako ide pisanje , u oblaku duhanskog dima i pod bolom zucne kesice sto te streca jos od operacije?..haha (ble....... 09.10.2014. 19:17)"

    izvali bleka i ostade živa :0)

    velim, raduje me što je trolanje primitivaca dokaz da ovaj post pogađa u njihovu najbolniju točku. a budući da me friški krkanluk silno odobrovoljio, jer je nanovo potvrdio ovaj post kao pun pogodak, napraviti ću malecku iznimku u svom pravilu da trol upise automatski zbrišem.
    izbrisala jesam original, jer nemam namjeru dopustiti trolovima da se preko moje stranice linkaju i reklamiraju (što je potonjoj u prvom redu i bio jedini trol-cilj, dilati svoje idiotarije preko tuđih blogova). ali ću iskoristiti priliku da odgovorim na postavljeni "upit" prije nego li trol-personu lijepo zauvijek pozdravim i udijelim joj zasluženi konačni odjebaus. ipak je izrazila "brigu" za moje zdravlje, pa da je sirotu umirim, a usput i one potencijalno stvarno zainteresirane. dakle...

    zabrinuta bleko, dirnuta sam tvojom brigom, pretpostavljam da govoriš iz vlastitog iskustva, jer osobno ne konzumiram duhanske proizvode i moje je zdravlje, kao i kreativnost, u savršenom redu, kao što je, uostalom, bilo i do sada, na svim područjima :0) neću pretjerivati kad kažem da hvalablogu pucam od zdravlja i smijeha, pogotovo kad naletim na net-karikature tvojeg tipa, odnosno, kad vi zlobni i blesavi naletite na mene (jer niste vi jadni krivi što ste uskraćeni razumom, kulturom i odgojem, krivi su oni koji su vas propustili odgojiti). hvala što me nasmijavaš/te i hvala na komentaru koji nema nikakve veze sa temom i uopće ičim osim sa tvojom silnom potrebom za pažnjom (agitatorskom reklamom) kroz prozirne pokušaje priglupe provokacije. želiš besplatnu reklamu na mojim stranicama? e neće ići. nice (stupid) try, but read my lips - no pasaran. ni trolizam tvoje vrste (prilično plitak atavistički fenomen, virtualna pojava primitivnog oblika ponašanja) mi više nije zanimljiv, već sam ga izanalizirala uzduž i popreko u seriji komentara i postova.
    ugodni trol-snovi, bon voyage i nemoj se od silne brige za drugog saplesti o vlastitu žuč, kesicu, crijevce il` što li već :0)

    avatar

    10.10.2014. (01:15)    -   -   -   -  

učitavam...