Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • lion queen

    kod tog blogera sam i sama htjela ostaviti komentar, međutim, dolje je bila uputa da se ne ostavljaju komentari, jer da ih on briše, pa se nisam ni potrudila ostaviti komentar. čovjek je lijepo kazao da ne prima komentare. tako da ne vidim zašto si se tako narogušila. trebala si jednostavno napisati svoj post na tu temu i kraj priče. ove insinuacije su apsolutno nepotrebne, jer je čovjek objasnio, a ti ako nisi imala živaca čitati, onda nisi ni trebala čitati cijeli njegov post.

    možda bi bilo zanimljivo znati na koliko je još vjenčanja hetero parova bio nazočan isti ministar i koliko je tamo kravata poklonio mladoženjama, te što je poklonio mladenkama. također bi bilo zanimljivo i od čijeg novca je kupio te poklone. ako nije služeno bio na vjenčanjima hetero parova, zašto nije bio?

    avatar

    06.09.2014. (17:58)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Zašto bi bio ministar na vjenčanju hetero parova ?

    Dosta tih parada tipa Tito i Tudjman i tzv KUMSTVA kod majki s 9-tim djetetom.

    Uostalom , iako je ovo PRVI gay par koji se vjenčao , kad sam čula da je Bauk ( neženja ) bio SLUŽBENO prisutan vjenčanju , morbidna kakva jesam-----svašta sam u sebi promislila.

    U najmanju ruku to ja lakrdija Vlade da šalje svog ministra a vjenčanja će biti lege artis , pa bi Bauk, do daljnjega trebao biti vječni svjedok svim sljedećim parovima ?!

    Neka se Vlada ostavi ćorava posla i neka da slobodu koja je ozakonjena.

    avatar

    06.09.2014. (18:12)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Evala ti! Mnogi još uvijek smatraju da je istospolna orijentacija objest.
    Pitam Ih: bi li trebalo likvidirati one osobe koje imaju i rupicu i kitu?
    Pita li se neko jesu li Oni sretni? Bi li trebalo likvidirati ženu rođenu u
    tijelu muškarca? Bi li trebalo likvidirati muškarca rođenjog u tijelu
    žene? Pitati bi trebalo one svećenike što su pumpali mlade
    guze i sve to pod okriljem vjere u Boga što bi oni učinili?
    Ko smo mi da sudimo?

    avatar

    06.09.2014. (18:51)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Nikako mi ništa nije jasno. Svi traže neku pravicu, jednakost za sve i bačena kost se gloda već godinama, a svijet i dalje vodi ratove ne pitajući tko je koje orjentacije, djeca umiru od gladi, ebola kosi kao da je vrijeme žetve, a nama je najveći problem brak istospolnih parova. Stvarno ne gledamo dalje od nosa.

    avatar

    06.09.2014. (19:05)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ovu ću slikovitu situaciju iskoristiti odgovarajući na pablonov komentar (od 28.07.2014. 02:01) pod mojim pretposljednjim postom. svjesna sam da pišem sa priličnim zakašnjenjem, ali zgoda je prezgodna da bih joj odoljela. naime, pablon je pod mojim postićem na temu stogodišnjice Velikog rata uputio Blogu i blogerima prilično dramatičan apel za sveopće neratovanje barem na ovom mjestu, jer, kako reče, "ratova u realnom svijetu ima i previše". i pozvao je tada pablon i na međusobno razumijevanje i druženje u kojemu ćemo se "osloboditi mržnje, tračanja i ljubomore", pitajući se pri tom, poprilično dječje naivno, zar barem Blog "ne može biti mjesto kakvo zaslužujemo, mjesto gdje se svi međusobno poštujemo i uvažavamo razlike i kreativnost jedni drugih".

    pa da ti odgovorim @pablon na tvoj, ocijenih iskren i barem namjerom plemenit poziv - ne, Blog ne može biti to mjesto, i niti jedno mjesto ne može biti ta livada iz sna. naprosto jer je ona upravo to - iz sna. ne i realnosti. takvo mjesto da i postoji bilo bi jezivo sterilno i grozno. i ne zato što to ne može biti jer se mi blogeri kao dovoljno ne trudimo slagati i voljeti pa je loše jer smo mi loši zbog nedovoljnog truda, već zato što bi slaganje sa svačijim mišljenjem (kao što je recimo klasična homofobija blog kolege iz recentnog slučaja koji ne podnosi drugačije mišljenje i svoju netoleranciju uopće ne skriva, već je pokušava legitimizirati kao osoban izbor) pod cijenu šutnje i neosude gluposti - bilo apsolutni pakao.
    Blog je preslika realnosti, i jednako kao i reala vrvi među ostalim i kojekakvim zaostalim, glupim, primitivnim i zlim pojavama koje meni nije ni na kraj pameti uvažavati ili poštivati. kao ni njihove predrasude, stereotipe, primitivizme, nacionalizme, rasizme, homofobije, fanatizme, fundamentalizme, laži, gluposti, katastrofalnu načitanost, čitanje s nerazumijevanjem, lošu i nikakvu inteligenciju koja se kiti navodnim znanjem i obrazovanjem, i sve ostale oblike mržnje i netrpeljivosti skrivene ovako ili onako. to nisu pojave koje se (za moje pojmove) mogu poštivati i uvažavati. a takve pojave se ne mogu izbjeći, a ne mogu se uvijek ni ignorirati. poštivanjem i uvažavanjem kojekakvih pacijenata ne postiže se mir, samo privid mira, uglancana laž i kič sloge, koji su toksičniji od poštene kavge. točno je i da su na Blogu postojale klike, čopori od kojih sam se jednom svojedobno suprotstavila tekstom jer su igrale prljavo i naganjale civiliziraniju/slabiju od sebe. zar bi s takvima trebalo u fino? no pasaran!
    glupih i zlih će uvijek biti, glupaci neće nestati sami od sebe. naivno je misliti da bi glupaci pristali prestati biti glupaci, ta oni nisu ni svjesni svoga stanja, a kamoli da bi ga mijenjali. a zli mogu biti i svjesni da su zli, ali se mijenjati neće. a slagati se sa svima pablon, a to bi onda značilo i sa neizbježnim glupacima i zlima, užasna je osobina beskičmenjaštva, i sačuvaj me blože onoga tko se sa svima baš uvijek slaže, poštiva i uvažava. daleko mu kuća od moje bila.

    možda sam nekoć davno i sama, slično tebi, kao zelenko, bloger početnik, mrežno nedonošče, i sama naginjala tom sličnom naivnom, idealističkom razmišljanju i diskursu, no kad tad dođe i vrijeme odrastanja i više nismo početnici:
    Kad bijah dijete, govorih kao
    dijete, mislih kao dijete,
    razmišljah
    kao dijete.
    Kad sam postao čovjekom,
    završio
    sam s onim što pripadaše djetetu.
    danas otvoreno velim da ne gajim naklonost patetičnim apelima na bložnu slogu. paraju mi uši svojom kič-suštinom. što bi ta sanjana sloga Bloga značila? ovce koje poslušno bleje u istom jednoumnom tonu, šimije koje si udvornički trijebe nametnike iz krzna. složno protiv primitivizma da, ali složno gugutanje sa glupacima, zloćudnicima, primitivcima, lažnjacima - ni u kojem slučaju. takvima mogu biti samo kontra.

    avatar

    06.09.2014. (19:14)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    izostavila si samo jednu sitnu, ali bitnu stavku Laj-on, koju, doduše, nisi ni mogla znati. lik je stavio "objašnjavajući" link tek nakon mog komentara. malo si je dečko nadopisao jednu otvoreno homofobnu i zaostalu rečeničicu, pa je opet brisao. za razliku od tebe ja srećom sve uvijek čitam vrlo smireno, detaljno i s razumijevanjem. pa sam tako smireno, detaljno i s razumijevanjem pročitala i linkovani tekst, ali i sam potez naknadnog stavljanja linka kao ono što jest - homofobov izgovor za vlastitu netoleranciju koju time zapravo blesavo pokušava legitimizirati (kao osoban izbor i kroz osoban izbor). kao pokušaj opravdanja neopravdivog. podvaljivanja prava na netoleranciju kroz pravo na osobno uređivanje svog bloga. iako jedno nije što i drugo. o tom sam ti već jednom besjedila, i to vrlo detaljno, da ta podvala ni logički ne prolazi, već si zaboravila? naravno da jesi. kao, on je osobno odabrao biti homofob/netolerirati i ta odluka njegovo brisanje komentara, odnosno netoleranciju/homofobiju, čini ok, kamilicom, uzorom miroljubivosti i tolerancije? haha, racionalizacija (iz iracionalnog i nelogičnog) i potez u potpunosti tipičan za vas isključive fanatike. tako divno pokvaren, plitak i lažno argumentalan. no komu ja govorim? prvakinji opetovanih pokušaja legitimiziranja netolerancije na Blogu. i čitanja na preskoke pride.

    avatar

    06.09.2014. (19:43)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    meni nije jasno zašto lik ostavlja mogućnost da se postovi komentiraju kad ih nakon toga briše. šta ne zatvori pobogu komentare?!?
    btw i moj je obrisao.

    avatar

    06.09.2014. (19:51)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    ali primjetila sam da sad kad sam se vratila ponovo tu na blog.hr sve vrvi od desničarskih, klerofašističihi katolibanski nastrojenih, profašističkih i inih blogova... i ne sviđa mi se to. što se dogodilo s blog.hr-om?

    avatar

    06.09.2014. (20:00)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    pretpostavljam isto što i s društvom @Elle. nažalost. a i spao Blog na dva slova. populacija se preselila na Face, od nekoć tisuća blogera ovdje ih je ostalo maksimum sto, ako i toliko. sve što valja je otišlo (čast iznimkama), ostalo je to što je ostalo (što navodiš) i svojim crnilom guši volju rijetkim prvacima.

    avatar

    06.09.2014. (20:06)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    @modesti - ali drago mi je da su neki dobri stari veterani još tu ;)

    avatar

    06.09.2014. (22:48)    -   -   -   -  

  • Wall

    Stjepan Šuman, imenom i slikom (u nekoj fejk dokumentarističko-snimateljskoj pozi) očito je lik željan da mu se glas čuje...jedina je mana, on svoj gospel vidi kao prosipanje žuči prema neistomišljenicima, a kao klasični grandoman svoju misiju vidi bezgrešnom (pa su mu suprostavljeni, oponirajući komentari blasfemija, valjda).Šumane, Šumane, što se sramotiš slikom, imenom i likom? budi kao i ostali uskogrudi desničarski homofobi-budi anonimni lik s nekim virtualnim nadimkom.

    avatar

    06.09.2014. (23:29)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ne, ne osijećam se uvrijeđeno zbog poklonjenih kravata.
    Zašto ne poklanja hetero parovima..., valjda zato što se
    hetero podrazumijeva, kao što se podrazumijeva samo ono
    kako ja mislim, koju boju nosim, piškim li stojećke ili čučim.
    Ne smatram da je ministrova gesta pljuska "normalnim parovima"
    ne smatram ni da će se tom gestom povećati broj homo osoba.
    Ne treba silovati prirodu, sve što je na zemlji a smeta drugima
    treba poštovati, pa ako ćemo i s Božje..., sve je to djelo Njegovo:)))

    avatar

    07.09.2014. (11:13)    -   -   -   -  

  • Lou Salome

    Zbog čega bi to ministar trebao biti na vjenčanjima hetero parova? Heteroseksualcima nikad nije bilo zabranjeno da stupaju u bračne veze, pa stoga ne vidim razloga zašto bi, odjednom, ministar trebao prisustvovati nekom svadbenom derneku hetero para. No, kada jedna manjina napokon stekne približno isto pravo kao i većina i to zaslugom određenog ministarstva, onda u tome ne vidim ništa problematičnog što je ministar darovao kravate i nazočio. I red je da se taj trenutak evolucije jednog društva obilježi uz nazočnost onih koji su to omogućili. Nadam se jedino da su kravate modno usklađene, jer poznajući štedljivost Bračana ne bi me iznenadilo da su malo demode.

    avatar

    07.09.2014. (16:10)    -   -   -   -  

  • križar

    mene kao čovjeka, kao poreznog obveznika, kao socijalno i empatično biće vrijeđa samo licemjerje vladajućih po pitanju manjina i različitosti- po onoj neke se štuje, a neke pljuije i marginalizira. Konkretno, jednima se nose pokloni, a drugima se doslovno zabranjuje život (djeci s posebnim potrebama) ukidajući naknade roditeljima i naplaćujući im cjevćice, pelene i pomagala bez kojih taj život nije održiv. Isto tako iznalaze se novci za osiguranje našetavanja i naslikavanja, gdje ima više sekjuritija nego samih sudionika, a drugima se mrtvo hladno kaže - nema se novaca za asistente u nastavi za istu tu manijinu i različitost - djeci i invalidima s poteškoćama. Zar život i ljubav, ne bi trebali biti svetinja u svim oblicima, u svim formama, u svim nesavršenostima (pobogu šta je savršeno i normalno) u sviiiiim različitostima. I samo mi nemojte reći da sam pobrkala jabuke i kruške, jer istina je da smo svi zajedno u košari koja se zove život (fuj mi je riječ suživot jer živi, i pusti druge da žive)

    avatar

    07.09.2014. (18:08)    -   -   -   -  

  • Wall

    @Križarka, jesi pobrkala i brkaš kruške i jabuke; tvoja logika je identična ovoj npr "što stalno tražite prava za crnce kad ima i bijele gladne djece"...da- LGBT, ili homoseksualce najviše, u ovoj zatucanoj zemlji stalno ne progone, onemogućuju, diskriminiraju, prokazuju, vrijeđaju, mlate i pljuju (zamo zbog tog životnog-seksualnog opredjeljenja), da su ravnopravni s ostalim hetero, katolički smjernima i neporočnima...onda bi tvoja logika imala smisla. jest, i ova vlada zloupotrebljava LGBT prava za svoje paradiranje pred EU i svoje (lažno) prikazivanje HR i HR Vlade kao liberalna i slobodna zemlje, na tome ubire politčke poene a drugima krade i otima, prava i novčane pomoći, ali-samo siromaštvo i zakinutost ne čini tebe, mene, druge- diskriminiranom manjinom, već većinskim biračkim stadom, stokom bez pameti (kad ih iznova biramo).opet, zbog tvog siromaštva i ekonomske zakinutosti neće te nitko pljunuti, napasti u mračnoj ulici, kako to rade s LGBT osobama, a crkva i križari (sic!) tu prednjače u progonu, a pri tom i sami prečesto seksualno zbunjeni, često i s homoerotskim željama, strahovima,nagonima (pa onda iskale na ministrantu, sjemeništarcu,djetetu u ispovjedaonici... zato Rosu Parks, ili Rosu Luksemburg treba pamtiti, slaviti, obilježavati, jesu su bile prve laste u zatucanim sredinama, a njihova mala izborena pobbjeda i dan-danas se prečesto dovodi u pitanje upravo zbog zatucanih kao ti.

    avatar

    07.09.2014. (20:07)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @križar, wall je točno primijetio da brkaš babe i žabe ili ako ti je draže - lončiće (ako su ti već jabuke i kruške mrske). 1) činiš logičku grešku kad svoju opravdanu ljutnju na vladajuće zbog socijalne nepravde (u navedenima školstvu ili zdravstvu) poopćavaš na apsolutno sve vladine postupke od kojih neki nose i izuzetno pozitivan predznak. 2) činiš još goru grešku ako opravdanu ljutnju zbog socijalne nepravde prebacuješ na sudrugove u dekintiranosti pa iz pozicije jedne ugrožene skupine neopravdano gajiš kivnost prema drugoj. to je, ako je o tome riječ (velim ako, a čini se da jest), izuzetno uskogrudno, slijepo, kratkovidno. osim toga, 3) treba i razlučivati. riječ je o različitim kategorijama ugroženosti koje se ne kose već, nažalost, nadograđuju. zar i homo ne može pripadati socijalno ugroženoj skupini? ili obrnuto? invalid s teškoćama može biti i homo, ugrožen dakle i financijski i fizičkim nasiljem. zar od države nema pravo na obje jednako legitimne pomoći, i financijsku i zaštitu fizičke prirode?
    svakako da je loše uskratiti pomoć osobama s posebnim potrebama, no ako je nefinanciranje socijalno ugroženih katastrofalan potez neke vlade, a svakako jest, to ne znači da je financiranje zaštite ljudskih prava suvišno.
    nije ili-ili, pa da jedno isključuje ili poništava drugo.
    npr. teško da ću ijednoj vlasti neke zemlje zamjeriti iznalaženje novca za osiguranje, kako ti kažeš "našetavanja i naslikavanja, gdje ima više sekjuritija nego samih sudionika", ako se radi o osiguravanju i zaštiti ustavnog poretka te zemlje. jer ako čopor primitivaca fizički prijeti nekoj manjini (i njoj ugrožava život) koju je država po slovu Ustava dužna braniti, to je realna opasnost koja naprosto zahtijeva dodatno osiguranje i teško da ću taj "višak sekjuritija" uopće postaviti a) kao zamjerku i b) kao zamjerku vladajućima. država je dužna štititi sve svoje građane, u svim kategorijama njihove ugroženosti. pa ako ću uopće ikoga kriviti za trošenje manjkavih proračunskih sredstava na osiguranje (pa i manjina), onda ću kriviti isključivo onaj čopor primitivnih budala koji se idu manjinama fizički prijetiti i tako rušiti ustavni poredak. e njima treba ispostaviti račun. a sigurno neću kriviti manjine zbog "našetavanja i naslikavanja", niti onog tko braneći njih naprosto radi svoj posao obrane ustavnog poretka.
    što se poklona tiče, teško da se simbolične dvije kravate jednom novopečenom paru mogu okarakterizirati kao "nošenje poklona jednima" odn. kao čašćenje jednih nauštrb drugih, pa da ćemo zbog toga zamjerati cijelog grupaciji kao navodno čašćenima i privilegiranima. da si recimo zamjerila trošenje dobrog komada proračunskog novca na Crkvu, e tu bi već imala debelog temelja za tezu o promašenom i licemjernom trošenju naših sredstava (od strane države) na čisti besmisao, pored toliko stvarno potrebni(j)ih na koje bi se ta sredstva mogla trošiti.
    istodobno ću toj istoj vlasti, kojoj aplaudiram za dodatno osiguranje manjina, potpuno opravdano zviždati zbog neiznalaženje novca za socijalno ugrožene kategorije koje nabrajaš. ali kad i zašto? tad i zato, kad i jer paralelno uskraćivanju troše novac, ali ne na očuvanje ustavnog poretka, već na - vlastiti luksuz, nepotrebna putovanja, prezentacije, automobile, terevenke, kojekakve kič-protokole ("našetavanja i naslikavanja" u tom smislu), osobno materijalno okorištavanje, probitak, zatim nabujalu državnu administraciju, hljebljenje stranačkih poslušnika, mita, promašene projekte i sl.

    avatar

    08.09.2014. (02:35)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Oh, konačno opet TI ;-). Zapravo, ako si točno citirala (u što ne sumnjam), taj netko čije diktatorsko (zbog brisanja) umovanje koje nisam čitala, napisao je baš dobro: "ruga sa narodom". Naime, brak između istospolnih pojedinaca NIJE brak, nego istospolno partnerstvo, o čemu već i ptice na hrvatskim granama, tako da komentatorovo durenje na ruganje ispada baš to: djetinjasto (kad ne bi bilo opasno) durenje na ruganje koje su sami zaovaši zapravo isprovocirali. Zašto? Upravo zbog te volje 2/3 od 38%. Čovjek (žena) bi pomislio da je većina ipak pametna. Što bi tek bilo kada bi svi išli na izbore/referendume? Možda bi ipak zelena livada bila oživotvorena! Ah, nećemo možda nikada saznati! A inače, ovo sa zelenom livadom je pun pogodak.

    avatar

    09.09.2014. (20:36)    -   -   -   -  

  • Zack

    Hvala ti na odgovoru na komentar. Zapravo si rekla sve ono što fali u tom postu. Realna si, ja sam sanjar. Ponekad se nadam previše pa me nada, kako to obično bude, zaje...
    Neki mi je bloger ostavio komentar kako si se obrušila na mene. Obrušila? Ja tu ne vidim nikakav napad, samo inteligentno sročen odgovor na moj sanjarski(dječački) post. ;)))))

    avatar

    10.09.2014. (06:28)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @pablon, riječ je o mirchetu, prvom trolu Bloga, prototipu onih koje krasi spomenuto čitanje s nerazumijevanjem te loša i nikakva inteligencija. no lako za tog dežurnog pacijenta. bitno je da si shvatio ti.

    avatar

    10.09.2014. (22:19)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ehej @mamo, jes, evo me. kao i uvijek, lijepo zboriš, a meni te drago čuti :0)

    avatar

    10.09.2014. (22:20)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @annaboni, da rezimiram: "neka institucije rade svoj posao" :D
    @fra, mi smo antikristi, zar si sumnjao? a oni koji se ne libe suditi su očito pravi kršćani :0))
    @Demetra1, neki, ne svi.
    @wall, pomogao si mi definirati, riječ je o mesijanskom kompleksu. prilično žestokom i zamjetnom i kad govori o gospodarstvu-sustavu-birokraciji (o kojima inače ima i bistrih zapažanja). no čim vođen svojim gnjevom pravednim zađe u teme kojih se laća i rado se pača majčica Crkva primjetan je u njegovim postovima marijanskobrazdni pad inteligencije. točnije, pokazuje onu razinu ispranosti mozga koja se postiže valjda drilanjem na satovima vjeronauka od ranog djetinjstva.
    p.s. @Elle, mesijanstvo je ujedno i odgovor na tvoje pitanje Zašto? potrebna je pastva / sljedba koja sluša, no ne i glasovi (razuma) koji ruše koncept (suprotstavljanjem). uostalom, to otvoreno i priznaje u linkanom "objašnjenju". školski primjer. urnebesno štivo :0)
    @malo ti, gotovo ti je sad, ne možeš se više izvući pred velikim kršćanima, pozivanjem na Njegovo djelo i poštovanje različitosti postala si sluga Sotone ;0))
    haha @Lou Salome, odlična zadnja! :0))

    avatar

    11.09.2014. (00:20)    -   -   -   -  

  • križar

    uuuuu, baš sam vas raspizdila, fascinantno mi je kod vas veleumova, čija žica koja vam samo uši spaja , samo jedno gudi- ako nisi s nama, protiv nas si. Mi odrasli ljudi, izboriti ćemo se sa svim, ali djeca.......Ako nas kao ljude samo seksualnost određuje, onda smo jadni, jer mišljenja sam da smo mi svi puno više ( al šta ja znam, ja sam zatucana, svako jutro siđem s grane i s brda) i kao što ja ne znam kako je to biti gay(imam dvoje djece i samo mi je bitno da mi budu zadovoljni i sretni, a ja sam radosna, ako su i oni ).....ma znaš što...ovo je sve intelektualno preseravanje......živi i pusti druge da žive i ne pametuj nikom kako će živjeti!

    avatar

    27.09.2014. (00:09)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @križar, poprilično si komentatorski konfuzna i umjesto čitanja komentara s razumijevanjem voliš dodavati stvari koje o tebi nisu rečene i glumiti žrtvu. od mene si dobila staložen i elaboriran odgovor u čemu u svojim promišljanjima promašuješ, no tipično križarski zauzimaš pasivno-agresivnu pozu žrtve dok upravo sama u prvom komentaru inicijalno napadaš. nije li i ovo tvoje kompleksaško vrijeđanje Walla i mene na intelektualnoj osnovi u direktnoj koliziji sa tvojom mantrom "živi i pusti druge da žive i ne pametuj nikom kako će živjeti!"? i što ti to uopće znači, da po tebi svatko treba slobodno živjeti kako želi neometan od ostalih, pa ma što radio? zar i lopovi, kriminalci, zločinci? očito da "živi i pusti druge da žive" ne može vrijediti baš u svim situacijama.

    avatar

    15.11.2017. (20:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...