Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Ronin

    "Ako stalno ne radiš na sebi - na svojoj tvrdoj i mekoj moći - mogao bi se jednostavno upucati i skratiti si muke (ili poslati sve kvragu i postati biljojed" iz ove formulacije Igra zvuči kao nekakvo stručno zanimanje: liječnik, programer, fizičar itd.

    avatar

    12.07.2014. (18:12)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Recimo da dijeli s tim zanimanjima to što A) brzo zahrđa od manjka uporabe i B) ne možeš postati dobar ako se stvarno ne potrudiš.

    Doduše, ne znam koliko se to odnosi na fizičare, budući da uvijek rade u istoj okolini i već su otkrili skoro sve što su mogli :P

    avatar

    12.07.2014. (19:53)    -   -   -   -  

  • Aštajaznam

    Čisto kao mali, hm...refreshments (?) ubuduće, možda ne uzimati tako dramatične primjere ženskih/muških očajno loših izdanja s prvih stranica medija koji promoviraju samozatupljivanje ( bez obzira na spol) ?

    Ilustracija je jedno (karikatura/a' la revije visoke mode koje ocrtavaju trendove), ali stvarnost nije baš tako podudarna.

    Tako i ovo...da, promijenilo se puno toga, ali i dalje postoje (kolokvijalno) smotani tipovi koji hodaju s djevojkama koje ih vole, oni vole njih, završe u vezi ozbiljnoj, fukaju se, probude se oboje nadr*, taj dan se mrze, dramaju oboje ponekad, seratori su naizmjence, i baš su si super u brzo popodne ili kadgod i dalje... :)

    Ono...žive... Bez milijunskih alimentacija, golih naslikavanja, varanja, kur*enja po okolo... Ono... žive i fukaju se i baš im je ok. I svađaju se, naravno i OSTAJU zajedno.

    Da, znam... slijedi iopaki link kako se svijet raspada, ti, Zoni i... Vuk :))

    jer je tamo neka skarala njega u mozak a on je jadan....bla bla bla....

    avatar

    13.07.2014. (01:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Iako je jasno da za celebritye često vrijede neka druga pravila, A) lako je pronaći paralele sa sitnim životima običnih ljudi, i B) već postam miks novinskih/celebrity i osobnih/čitateljskih događaja, tako da ne znam što se tu još može poželjeti ;-)

    Tako i ovo...da, promijenilo se puno toga, ali i dalje postoje (kolokvijalno) smotani tipovi koji hodaju s djevojkama koje ih vole, oni vole njih, završe u vezi ozbiljnoj, fukaju se, probude se oboje nadr*, taj dan se mrze, dramaju oboje ponekad, seratori su naizmjence, i baš su si super u brzo popodne ili kadgod i dalje... :)

    Naravno da postoje. Samo se na to ne može računati kao nekada.

    avatar

    13.07.2014. (08:40)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Aštajaznam :D Baš si dramatičar. Svijet se još uvijek ne raspada, svijet se mijenja (i to se događa oduvijek), no trenutno se mijenja brže i ne nužno u nešto bolje.
    Uglavnom to što kažeš je istina, ali koliko se meni čini takvih parova je sve manje. Da, smotani likovi i šmokljani imaju djevojke, ali na žalost često se tu radi o tome da tim djevojkama služe kao emocionalni tamponi (recimo nakon što je dotična doživjela brodolom s bivšim-kretenom) ili financiraju te djevojke ili ih njihove djevojke varaju s nekim alfom. Ili neka kombinacija svega navedenog. I onda jednog dana ta veza pukne, a moji smotani prijatelji se čude kako se to dogodilo. Naravno, dok su bili u vezama moje savjete nisu slušali, jer po njihovom mišljenju imam nerealne stavove. Pa mi onda, nakon što poberu odjeb cmizdre na pivi. :D
    Ne znam, možda je stvar u razlici u godinama tj. generacijama pa zato imamo tako različita iskustva.

    avatar

    13.07.2014. (12:37)    -   -   -   -  

  • Tzar

    Your wisest post yet!

    Proclivity has its price - for both sexes...

    avatar

    13.07.2014. (13:18)    -   -   -   -  

  • dijagonala

    zak mckracken?

    avatar

    13.07.2014. (15:04)    -   -   -   -  

  • Aštajaznam

    @Zoni, da, pogodak = ne znam na koliko si ti, ali čini mi se po percepciji da razlika u + ide u moju korist :)

    Stvar percepcije i okruženja.

    Pod "smotani" nije mišljeno baš šmokljani nego "ne-alfa", znači prosječan muškarac. Je li to mix i kakav ljestice grčkih slova = ostavljam onima koji prate statistike/istraživanja itd.

    Želim reći da postoje ok muškarci , da postoje ok žene i da postoje ok veze.

    I da prezentiranje stvarnosti kroz njezin krajni oblik pojavnosti = nije stvarnost.

    Tvrdnje tipa: u 9/10 probranih članaka aktualnih na netu ( uvijek krajnost, zato i jesu tamo!) ona/on je kreten "level God!", je malo....naaaaategnuto.

    avatar

    13.07.2014. (15:26)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Aštajaznam Naravno da postoje ok muškarci, ok žene i ok veze, ali kad neki oblik ponašanja postane učestao onda se više ne radi o krajnjem obliku pojavnosti. Baš obrnuto, danas normalne veze postaju iznimke. Ne kažem da već jesu iznimke, ali lagano postaju sve rjeđe.
    Ja svoje mišljenje ne temeljim na novinskim člancima već na svojim iskustvima i iskustvima svojih članova obitelji, prijatelja, poznanika tj. ljudi koje osobno znam.
    A čini mi se da je isti slučaj i sa ostalim komentatorima Ignissovog bloga i samim autorom. Zapravo, najbolje da se oni sami izjasne, možda su doista svoja stajališta formirali čitajući razne članke o manje ili više poznatim pojedincima.

    avatar

    13.07.2014. (15:56)    -   -   -   -  

  • Bak

    Za mene su se uvijek ljepile djevojke koje su zeljelje dominatnog muskarca koji bi o svemu odlucivao i to sad polako vec pocinjem mrziti neda mi se o svemu odlucivati pa i od naj sitnijih detalja dali skrenuti ljevo ili desno :) cesto sam imao djevojke koje su bile mladje od mene i po 6-7god ali ne nalazim kod njih dominatnost/odlucnost dok starije zenske/cure opet bjeze od mene jer sam im ocito pre dominatan i eto nikako naci sredinu :/ jos sam mlad i imam zelju naci neku stariju iskusnu i dominatnu ali bojim se da je meni sudjena ona prva varijanta ocito protiv toga nemogu..

    I da obicno te djevojke koje su povucene i nisu dominatne prave dramu (dramaticne) u svemu vide prijetnju osjecaju da su ugrozene od drugih zena to iz mog iskustva pisem a vecina cura su mi bile atraktivne i za vecinu muskaraca privlacne ali nisu bile domine...

    avatar

    13.07.2014. (18:55)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Aštajaznam: Ovi grafovi će ti dati perspektivu o pojavama koje ovdje opisujem. Prije nego kažeš "ali oni lažu o svojim brojevima" uzmi u obzir da se ne radi o apsolutnim brojevima već samo postotnim udjelima, kao i to da je utjecaj laganja (ako postoji) vrlo dobro poznat i kvantificiran, te ne mijenja ništa značajno.

    @Zoni: iako je Oscar Wilde rekao da život oponaša umjetnost, istina je da se radi o pozitivno-povratnom ciklusu. Masovna degradacija seksualnog tržišta nastala je kao rezultat ekonomskog razvoja i posljedičnog manjka posljedica za predavanje životinjskim instinktima preko njihovih prirodnih granica. Celebrityi su samo vrh ledenog brijega i predstavljaju ekstremne primjere onoga što se događa u masi ispod njih. Uz to su i dobro dokumentirani i stoga automatski uvjerljiviji od osobnih anegdota (kojim ovaj blog također obiluje). Zatim oni normaliziraju te pojave ("evo vidiš da svi to rade") i ciklus počinje iznova, svaki put sve ekstremniji. Dakle, istina je negdje između.

    Bak zaslužuje opširniji komentar, tako da to malo poslije :)

    avatar

    14.07.2014. (11:12)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Astajaznam

    Ne, svijet se ne raspada. Niti ce se raspasti bez obzira kakve promjene dosle. Vjerojatno ce civilizacija uvijek postojati u nekom obliku. A ako budemo tako nesmotreni da se sami unistimo, i to je isto OK jer je svijet postojao prije ljudske vrste, te ce postojat i nakon nas.

    Ali, ove gore navedeno ne znaci da je ljudsko drustvo stacionarno i da se ne mijenja. Upavo suprotno, ljudsko drustvo na Zapadu, osobito musko-zenski odnosi, se vrlo promijenilo u zadnjih nekoliko desetljeca (40-50 godina).

    Evo nekoliko primjera (pisem o Americi gdje i zivim):
    - u proslosti, u vecini americkih drzava zena koja je prevarila muza moze, naravno ako to zeli, dobiti razvod, ali tada ne dobiva nikakvu alimentaciju.
    - ako zena zatrudni van braka, onda nema pomoci drustva (razne drustvene institucije itd.) vec se snalazi sama (i uz pomoc svoje obitelji) kako god zna
    - jedina pomoc na koju je mogla racunati je bila to da bude vjerna zena (dakle, da ne pogazi obecanja koja je rekla i potpisala na dan vjencanja) i tek je tada drustvo uskakalo u pomoc u slucaju nevolje npr. muz koji ju je ostavio je obavezno morao placati alimentaciju itd. sto je i u redu jer je on taj koji je prekrsio bracni ugovor
    - i muskarci su imali drustvena pravila koja su morali slijediti: morali su dokazati da su radisni, da se trude nesto napraviti u zivotu, da mogu prehraniti buducu obitelj itd. da bi ih djevojke uzele u obzir kao moguce kandidate za muzeve
    - ukratko, postojala su drustvena pravila i za zene i za muskarce koja su se morala slijediti. Rezultat toga je bila velika stopa brakova, mala stopa razvoda, djeca koja su odrastala uz obadva roditelja itd.

    Danas je situacija drugacija:
    - samohrane majke imaju raznu financijsku pomoc drustva (markice za hranu, jeftini smjestaj itd.) koji se financira kroz sve vece poreze
    - prosle godine je 50% sve americke djece rodjeno majkama koje su ili samohrane ili u vanbracnoj zajednici
    - vecinu razoda pokrecu zene
    - sada americke drzave imaju tzv. “no fault” razvode gdje se ne propitkuje objektivna krivica bilo muza bilo zene. Stoga je moguce da zena nadje ljubavnika, da nogu svom muzu, i onda joj muz placa alimentaciju.
    - sve vise rasprostranjena zabrana DNA testiranja djece da muz vidi jesu li ta djeca doista njegova bioloska djeca
    - tokom razvoda djeca u velikoj, velikoj vecin slucajeva su dodijeljena majci
    - zloupotreba zakona od strane zena samo da napakiraju sve vise problema svojim muzevima od kojih se trenutno razvode kroz lazne optuzbe da su ih ti muzevi maltretirali tokom braka ili da su zlostavljali djecu. Ove lazi prolaze bez posljedica.

    Da, i dalje postoje milioni brakova gdje se obicni ljudi vjencavaju, zive zajedno i ostaju zajedno: sve to uopce nije sporno.
    Ali, rezultat ovih promjena je to da se broj brakova smanjuje, a stopa razvoda povecava, da sve vise djece odrasta bez obadva roditelja pod istim krovom (a dobro je poznato kakve lose posljedice to ima na zivot djece) itd.
    Sve, apsolutno sve ove detrimentalne promjene se desavaju obicnim, malim ljudima (vecinom muskarcima koji su gubitnicka stranka u ovim promjenama) i sve su jako dobro dokumentirano kroz razne znanstvene i statisticke studije (a neke od njih smo bili citirali na ovom blogu).

    Nadalje, rezultati ovih drustvenih promjena utjecu na to kako je najbolje zavesti moderne zapadne zene (sve ovo o cemu Igniss pise na blogu tj. Igra), ali utjecu i na sire drustvo kroz demografske promjene, kroz povecane poreze itd.

    I sve ovo je ili vec u nekom obliku doslo do Hrvatske ili ce vjerojatno doci, tako da ne ispadne da sve ovo o cemu pisem je primjenjivo samo na Ameriku.

    Ti si, naravno, slobodan da se lagano sprdas u svojim komentarima, da izbacujes red “poisoning the well”komentara (“Da, znam... slijedi iopaki link kako se svijet raspada, ti, Zoni i... Vuk :))”, pa onda red “argumentum ad populum” komentara (“…u 9/10 probranih članaka…”) itd.

    Sve to je apsolutno OK jer je tvoje pravo da smijes zanemariti stvarnost.

    Ali, stvarnost nece zanemariti tebe.

    avatar

    14.07.2014. (12:50)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Još jednom hvala Vuku na ovom kvalitetnom objašnjenju :)

    Novi post: Kriv dok se ne dokaže suprotno

    avatar

    16.07.2014. (15:48)    -   -   -   -  

  • Aštajaznam

    @Igniss, meni se samo činilo dugo ali i ne baš tako kvalitetno.

    Više kao nervozna samoreklama.

    Kao reakcija zapjenje feministice na nečiji bezazleni komentar " ne volim dlakave noge"

    Ne vidim da je objašnjenje bilo čega traženo ?? Tebi je trebalo ? Ili ?
    Ma....nebitno skroz

    avatar

    16.07.2014. (18:46)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Astajaznam

    Lose citas.
    Slijedeci put ulozi malo vise truda.

    avatar

    16.07.2014. (22:15)    -   -   -   -  

  • anonimac

    igniss ti si bog!

    avatar

    20.07.2014. (16:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala, hvala :)

    Novi post: #Problemicrvenepilule

    avatar

    21.07.2014. (13:52)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Kretenska ili obična igra?

    avatar

    28.07.2014. (10:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...