Komentari

magarac-jedan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Bocaccio

    Stari moj, vidi se da nemaš pojma ni o poslovanju a još manje o ekonomiji. Ništa čudno u državi i sredini u kojoj si tim "važniji" i "istknutiji čim si nekompetentniji ali zato pripadaš "interesnoj skupini".

    Prebijanje nikada ne donosi ništa u krugu sa više od dva subjekta. Jedino ako se radi o dva subjekta od kojih niti jedan nije Država. Država ne prebija a kad tražiš od nje svoje, pošalju ti inspkciju, izmisle kaznu i naprve ti ovrhu te otpišu svoje dugve. A onda se ti žali.

    avatar

    23.04.2014. (16:15)    -   -   -   -  

  • Neverin

    čitao sam u Novom Listu o firmi koja potražuje od države neko veliko dugovanje, ali joj je blokiran račun jer nije isplatila državi neki porez, a ono što duguje država toj firmi jest upravo ta likvidnost s kojom bi ta firma mogla isplatiti svoja minimalna dugovanja. I tako se dešava taj nonsense, a država počiva na malim i srednjim poduzetnicima koji su kičma sustava i sama sebi oduzima tlo pod nogama tako što im onemogućava poslovanje. Da su ti birokrati plaćeni po učinkovitosti bila bi drugačija pjesma, a ovako lako kad si glup ko točak i dalje dobivaš plaću. Što nas dovodi do viječnog pitanja: radi li se o namjernom kriminalu ili nekompetentnosti?

    avatar

    24.04.2014. (09:03)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    @bocacciozg ok. nemam pojma.

    @neverin vjerojatno je dijelom namjerno a dijelom nekompetentnost. velikim dijelom to je problem i političke volje a ne bitrokrata, jer birokrati i političari nisu jedno te isto i birokrati uglavnom tek provode ono što političari od njih zahtijevaju.
    a mislim da bi se prebijanjem dugova puno toga napravilo,za prvu ruku razotkrile bi se oni koji koče privredu s odugovlačenjem plaćanja svojih obaveza ili neplaćanjam istih.

    avatar

    24.04.2014. (12:46)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    hahahahahahaha Bocci pa komentar ti je na naslovnici? to su te stavili da rulja koja te oće sodomizirat da te lakše nađe ;) daj Bocci obećaj da ćeš jednom to silno znanje o poslovanju i ekonomiji stavit u službu svoje lijepe naše...pa makar u vladi od karamirka :P

    avatar

    24.04.2014. (15:19)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @magarac, zapravo mislim da je obrnuto, birokrati drže političare za muda

    avatar

    24.04.2014. (15:56)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    @blogdogg tako je bocacciozg zna više od mene o ekonomiji i njegov je otok ljepši od moga, i sigurno ćemo svi profitirati od njegove ekonomije i ljepote njegova otoka.

    @neverin možda je to neka dijalektika malo jedni malo drugi gnjave. ali općenito gledajući od bitokracije se očekuje da radi svoj posao i sluša nadređene, e sad ako se donose glupa pravila i ako su ti glupi političari nadređeni ni ti ne možeš ispasti nešto pametan.
    od bitokracije sa traži da se drži pravila, ali i da pomaše "poduzetničkoj klimi" da olakšava poslovanje. često su to kontradiktorne želje. birokrat treba onda po pravilu vidjeti može li se plomin c graditi, traži sve te dosadne elaborate i druge glposti, a istovremeno se traži da se to riješi odmah bez nepotrebne birokratizacije. ali uglavnom se koči zbog potrebne birokratizacije. neka političari promijene zakone pa će se i pravila mijenjati i stvari ubrzati. problem je i taj što često pravila donose političari koji i ne poznaju sstav koji mijenjaju i kako jedna promjena utječe na mnoge stvari unutar sustava.
    i još za kraj začudim se kako ljudi koji jesu dio birokracije sebe ne goživljavaju kao birokrate. birokrat je uvijek netko drugi nikad oni.tako su i paraziti na državnim jaslama uvijek neki drugi nikad oni sami pa mi tako i razni profesori, penzioneri, zaposlenici državnih firmi i institucija govore kako su svi problemi u onima na državnim jaslama ni ne pomišljajući da su i oni na tim istim jaslama.

    avatar

    24.04.2014. (16:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...