Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Annaboni

    Iskreno - nisam pročitala ! Dugačak tekst, jugo , glavobolja.......Sutra!

    avatar

    04.04.2014. (20:56)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nema veze, ionako bi se zgražala.

    avatar

    04.04.2014. (21:03)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...ideeeeš, kaj si ti ovo gledal??? ...:))))))))))

    http://www.glennbeck.com/video#

    odberi video: An American nightmare

    avatar

    04.04.2014. (23:08)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...sorry, ovo gore je komplicirano. Našao sam direktan link na članak gdje ima i taj video:
    http://www.glennbeck.com/2014/04/04/an-american-nightmare-glenn-reac ts-to-the-resignation-of-mozilla-ceo-over-support-of-prop-8/

    avatar

    04.04.2014. (23:33)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ne pratim Glenna Becka uopće, ali dobro je rekao.

    avatar

    05.04.2014. (09:09)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Ovo je prava svinjarija tiranije liberalizma.

    Moj licni stav o homoseksualnim brakovima je vrlo razlicit od stava ovog covjeka o kojem se radi u postu, ali se apsolutno ne slazem da se covjeku ovak grubo zapuse usta.

    U ovoj situaciji postoje dva aspekta koja se moraju proanalizirati: danasnje drustvo u Americi i sama reakcija ovog covjeka iz posta.

    Danas u Americi postoji politically correct (PC) kultura koja sadrzava odredjene ideje koje su postale fundamenti koji se vise ne smiju propitkivati: affirmative action, feminizam, liberalizam svake vrste, diversity is good, uzrok globalnog zagrijavanja su ljudi, bijeli covjek je uzrok gotovo svog drustvenog zla na ovoj planeti, sve kuilture su jednako vrijedne itd.

    Ove ideje su sada postale toliko prihvacene od strane Katedrale (svi oni mediji koji oblikuju javno misljenje + akademska zajednica koja je u Americi vrlo lijevo od centra + osovina Washngton - NYC), da ih se ne smije pomno razmatrati i analizirati, a kamoli kritizirati. Ako su ove ideje doista tako bezgresne i univerzalne, zasto je onda problem da ih se kritici preispita? Pa bilo koja ideja bi postala daleko, daleko jaca da uspjesno odoli argumentima svojih kriticara. Ali, ne – to se ne smije raditi.
    Svaki onaj tko tako napravi izlaze se tome da mu se zalijepi etiketa rasista, mizoginika, zatucanog covjeka itd., ovisno o tome koju "svetu kravu" kritizira, a postoji i velika sansa da mu i sama profesionalna egiztencija dodje u pitanje: primoran je dati ostavku na poslu, izoliran je od strane svoje profesionalne zajednice, vise ne dobiva novce za istrazivanja (ako je rijec o profesoru na univerzitetu) itd. Jedino onaj tko je posve neovisan o sistemu/Matrixu moze sebi dopustiti javnu kritiku ovih ideja npr. samostalni poduzetnik itd. Ako imas radno mjesto, a nisi vlasnik kompanije, onda ti sebi danas jednostavno ne mozes dopustiti neke stvari koje su posve legalne, ali su u suprotnosti sa PC kulturom.
    Ovo je tiranija liberalizma.

    Da stvar bude jos gora, danas se vodi zestoka borba o upotrebi samog jezika. Jer ako su neke rijeci zabranjene, bilo zakonom (ova akcija da se zabrani rijec “bossy” u kontekstu opisivanja zena), bilo samom autocenzurom (ako je rijec o “white on black” kriminalu onda se to eksplicitno napise i govori se o “hate crime” tj. zlocinu rasne mrznje sto povlaci dodatnu zatvorsku kaznu, ali ako je rijec o “black on white” kriminalu, onda se govori o “mladim” ili “urbanim” delikventima, a ne spominje se njihova boja koze), onda se neke pojave i ideje u drustvu vise ne mogu kritizairati jer jednostavno ne postoje rijeci kojima bi se to moglo ucinit. Tako je bitka dobivena i prije nego sto je pocela jer protivnik je goloruk.
    Ovo je cista Orwellova “1984”-a.

    Drugi aspekt ove price je rekacija CEO-a Mozille kad je ovo izaslo na vidjelo.
    Ukratko, ovaj covjek je apsolutno krivo odigrao svoje karte. Kad su mu vec iskopali da je bio dao novce protiv homoseksualnih brakova u Californiji, onda je posipanje pepelom po glavi i isprike, kao sto je to on ucinio, najgora moguca taktika. Istu ovu gresku je napravio i americki general Petraeus kad su ga uhvatili u preljubu (Igniss je napisao odlican post o tome prosle godine).
    Ne mozes razumno razgovarati sa ljudima do kojih razum ne dopire.

    Ono sto je CEO Mozille, isto kao i Petraues, trebao napravit je ici ostro dzonom na svoje kriticare. Trebao je reci:

    - da je ovo Amerika i da svatko ima pravo na svoje misljenje sve dok ne krsi rauzmno interpretiranje Prvog Amandmana americkog Ustava

    - da bi svi ljudi, i liberali i konzervativci i svi izmedju, morali biti omoguceni da javno iznose svoje ideje, pa neka pobijedi onaj tko ima najbolje argumente. A ta pobjeda ce doci voljom glasaca i interpretacijom sudova ukoliko nije u skladu s Ustavom.

    - reci da fondacija/kompanija ciji je on CEO radi fenomenalan softver, da ga stalno poboljsavaju, i da bi bilo vrlo pogresno da jedan ovakav incident, koji zapravo i nije incident jer se radi o slobodi govora, vec je bolje reci bura u casi vode, bude vazniji i zasjeni visegodisnji predani rada birljantih inzinjera i programera

    I gotova prica. Nema posipanja pepelom po glavi, nema isprika i izvinjavanja, nema “pogrijesio sam, oprostite” itd. Cim pokazes znak slabosti, padas.

    Ukratko, trebao je biti pravi “black knight” / “crni vitez,” to jest, iskoristiti oruzja dansnjeg PC drustva da pokaze koliko su njegovi “liberalni” kriticari susta suprotnost bilo kakvom liberalizmu cim se nadje netko tko prekrsi ustaljene drustvene kanone.

    Samo za ovako nesto napraviti treba biti Alpha, a ne Beta.

    avatar

    05.04.2014. (11:55)    -   -   -   -  

  • Tzar

    1. Firefox je daleko najbolji i najsigurniji web browser još odkad je zamijenio Netscape...

    2. iz Vucinih videa se najbolje nauči kako treba odgovoriti na takve optužbe...

    3. Ako još nisi preša Broken Sword 5 - ima ludilo priču - tamo ti je Ouroboros ;)

    avatar

    05.04.2014. (12:48)    -   -   -   -  

  • jelen

    Vrlo zanimljivo mi je bio pročitati ovaj članak. Već odavno zaključio sam da je zapadni liberal relativizam i politkorektizam slijepa ulica, ili dogma koja sama sebe izjeda. Ja tu u prvom redu smatram problem popustljivosti prema islamizmu i islamizaciji kako u samim zemljama Zapada tako i u ekonomskoj suradnji s islamističkim državama koje održavaju čudovišne zakone i u kojima nema nikakve slobode vjeroispovijesti ni savjesti itd.
    Ali također i neke stvari koje veli Vuk su bitne. Recimo pitanje „hate crime-a“ u Americi gdje prema statistikama najveći broj žrtava nasilnih rasno motiviranih zločina su bijelci, no to nije zgodno reći jer te čini rasistom…

    Ništa manje važno s druge strane oni koji se sad prikazuju kao nekakva alternativa liberal-relativizmu dakle tradicionalni religijski kršćanski konzervativci ili koji već drekac i sami jašu na grani relativizma (koju bi rado rezali) jer ako se ikada na ovome svijetu bude moglo zaista slobodno reći popu pop, a bobu bop onda logički niti oni neće moći opstati.

    avatar

    05.04.2014. (14:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Potpisujem sve što je Vuk napisao. Da, istodobno je opasno pomisliti da je samo zato što je ljevica izgubila svaki dodir s razumom desnica postala prijatelj čovjeku. To zovem problemom "između čekića i nakovnja".

    @Tzar: a nemam vremena, iako bih mogao probati. Barem se sad kad su ga otpustili mogu riješiti ideje da se vraćam na Firefox kako bih mu pružio podršku u obliku one-man-crusadea. Inače je to vrlo dobar browser. :D

    Vuco bi uistinu svojim riječima (iako grublje) izrazio obranu koju je Vuk kvalitetno iznio. Heh.

    Novi post: Priroda moći

    avatar

    05.04.2014. (15:50)    -   -   -   -  

  • \ - ?

    LIKE ZA UVOD, A OSTALO DISLIKE...............mislim da je ovaj tip pao jer je bio sklon padu, a ne zbog bjesomučnog lova na vještice. U Americi toga nema ako su u pitanju životne teme (tu je potpuna sloboda), njih jedino zanimaju spoljnopolitičke teme (komunizam...) i tu su spremni na sve.

    avatar

    05.04.2014. (23:12)    -   -   -   -  

  • Ronin

    Homoseksualci su u Americi sveta bića... kao krave u Indiji

    avatar

    06.04.2014. (01:45)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hahahahahah!

    avatar

    06.04.2014. (11:04)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @ \ - ? Čovjek je pao prvenstveno zbog lova na politički nekorektne vještice. To što se ne zna nositi s takvim situacijama je samo dodalo ulje na vatru.
    U SAD-u nema potpune slobode po pitanju životnih tema. Tamo danas sve mora biti politički korektno. Naravno to u praksi znači da ćeš biti pokopan ako tvoje izjave nisu ekstremno liberalne te ne sadržavaju barem minimalnu količinu white man's guilt-a.
    I to kažu sami Amerikanci. Njima je fascinantno kako netko kod nas može samo tako izjaviti nešto što nije politički korektno i ne pretrpjeti (gotovo) nikakvu štetu. Začudo većini Amerikanaca se to sviđa, dok nas manji dio zbog toga smatra primitivcima (moja slobodna procjena na temelju vlastitih iskustava).

    avatar

    06.04.2014. (14:41)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss
    Thanks.

    @ \ - ?

    Potpuno pogresno.

    Ovaj tip je pao upravo zbog svega onoga sto sam napisao u prvom gornjem komentaru.

    Upravo kako smo to napisali vajrapani, Zoni i ja, realnost danasnjeg americkog drustva je da postoje neke drustveni pojmovi i ideje koji su postali “svete krave” koje se jednostavno ne smiju kritizirati jer su drustvene reperkusije za kriticara ponekad vrlo drasticne, te mogu ici do gubitka posla, statusa itd.

    U Americi Establishment - utjecajni krugovi vladajucih politicara, vodecih medija, te bankara - oblikuje drustvene prilike, i oni se vecinom nalaze u velikim obalnim metropolosima (plus Wshington DC), te su izrazito liberalni.

    Dakle, moguce je objaviti neki kriticki clanak u nekom lokalnom ili regionalnom listu u nekoj of “flyover states”-a npr. Wyoming, Nebraska ili Montana, ali ne i u Washington Postu ili New York Timesu. Vodeci veliki, utjecajni konzervativni list u Americi je Wall Street Journal koji svoju konzervativnost ispoljava kroz pristup prema unutarnjo-politickom temama (tu su centar ili vrlo blago desno od centra) i biznisu, a tek u zadnje vrijeme se mogu naci poneki clanci o vrlo losem stanju musko-zenskih odnosa i SMV trzista, te se mogu cuti neke nelijepe stvari o feminizmu, ali sve je to tek u povojima. No, druge “svete krave” cak ni WSJ ne dira.

    A sto se tice vanjske politike ona daleko, daleko vise zanima americki Establishment (bilo koja vladajuca administracija, obadva doma Kongresa itd.) s cillem odrzavanja premoci americkog imperija u svijetu, nego sto to zanima obicne ljude na ulici.

    avatar

    06.04.2014. (15:51)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Alexander Tyler, a Scottish history professor at the University of Edinburgh, had this to say about the fall of the Athenian Republic some 2,000 years earlier:

    "A democracy is always temporary in nature; it simply cannot exist as a permanent form of government.

    A democracy will continue to exist up until the time that voters discover they can vote themselves generous gifts from the public treasury.

    From that moment on, the majority always vote for the candidates who promise the most benefits from the public treasury, with the result that every democracy will finally collapse due to loose fiscal policy, which is always followed by a dictatorship.

    The average age of the world's greatest civilizations from the beginning of history, has been about 200 years

    During those 200 years, those nations always progressed through the following sequence:
    1. from bondage to spiritual faith;
    2. from spiritual faith to great courage;
    3. from courage to liberty;
    4. from liberty to abundance;
    5. from abundance to complacency;
    6. from complacency to apathy;
    7. from apathy to dependence;
    8. From dependence back into bondage"

    Q.E.D.

    avatar

    07.04.2014. (20:17)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Kako izgleda otac 98-ero djece?

    avatar

    12.04.2014. (10:12)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Ne budi mrzitelj

    avatar

    17.04.2014. (18:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...