Komentari

mrizazivota21.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • U zvijezdama piše

    divno i bravo

    avatar

    29.03.2014. (23:13)    -   -   -   -  

  • avalonija

    Hvala, milena, dobra... dobra .... najdobra galice... evo sad jutjubirala pa k tebi i srce mi puno jer još ima judi... I DICE KOJA TE PUUUUNOOO POZDRAVJAJU!!!

    avatar

    29.03.2014. (23:25)    -   -   -   -  

  • Damir's

    Bravo !!!!!!

    avatar

    29.03.2014. (23:47)    -   -   -   -  

  • sewen

    Samo si Ti Gali mogla sve ovo pokrenit i sve ovo učinit! Evo san stavija na blog i stavija san i na "fejs" - legendo super!!!!!!!!!!!

    avatar

    29.03.2014. (23:50)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    ČESTITKE.....Bravissimo!!!

    avatar

    30.03.2014. (12:00)    -   -   -   -  

  • gali

    “Splitski ZOO vrt smješten je na vrhu Marjana, a tamo ćete, nažalost, zateći jako tužno mjesto u kojem bi vam lako mogle krenuti suze na oči.”
    Komentar je to jednog od brojnih stranih posjetitelja splitskog zvjerinjaka koje je prenio portal britanskog Daily maila, donoseći vijest o njegovu zatvaranju.

    Uz niz potresnih slika iz Zoološkog vrta, portal navodi niz komentara turista koji ga nazivaju “malim, prljavim zatvorom”, te “sramotom”, u kojem “životinje djeluju tužno i depresivno”. Najšokantniji prizor većini stranih posjetitelja je kavez za medu u kojem se ta golema zvijer jedva može i okrenuti.

    Prenesena je također izjava zamjenika gradonačelnika Gorana Kovačevića o premještanju nekih životinja, te o njegovoj kasnijoj prenamjeni u rekreacijski park s autohtonim životinjskim vrstama.

    Ugledni britanski medij spominje i nastojanje brojnih udruga za zaštitu životinja i Društva “Marjan” da se stanje u zoološkom vrtu promijeni, koje datira još iz 2006. godine.

    Sličnu priču s gotovo identičnim komentarima prenio je još jedan britanski medij – portal Independenta, a Split je zahvaljujući sramoti u svom zatvoru za životinje postao i glavna vijest na portalu Global Animal. Naslov teksta “Najgori ZOO na svijetu konačno zatvara vrata” dovoljno govori sam za sebe, a članak je i ovdje popraćen dvominutnim videom s YouTubea u kojem se vidi stanje i uvjeti u kojem se drže životinje.

    N. LULIĆ
    --------------------------------------------------------------------- ------------

    Apel iz HSLS-a: Korak po korak poboljšajmo stanje

    Kad je ZOO u pitanju, rijetki mare za zakonske obveze.
    Izvucimo iz ladica stare neprovedene ideje, dodajmo nove, realno sagledajmo situaciju i pripremimo se u okviru financijskih mogućnosti da korak po korak poboljšamo stanje – veli Tonći Blažević, predsjednik splitskog HSLS-a, i dodaje kako gradonačelnici, dogradonačelnici, ravnatelji, vijećnici i članovi upravnih vijeća dolaze i prolaze, a posljedice (njihovih) loših odluka se desetljećima saniraju.

    HSLS apelira na sve sudionike u odlukama da se ne igraju polupanih lončića, jer ovu partiju lako možemo izgubiti.

    M.BU.




    Izdvojeni komentari na izvješća navedenih inozemnih medija;

    -Ne zatvara se, nego se traži bolji smještaj za divlje životinje,
    ____________________________________________________
    --Pa ravnatelj prirodoslovnog muzeja već godinama traži od grada da mu da prostor kraj rijeke Žrnovnice. Tamo ima i mjesta, i prilika je da se taj dio grada konačno počne opremati nekakvim sadržajima.

    --Zanimljivo je da ta sramota egzistira desetljećima u neizmjenjenom obliku, a tek ovih godina postali smo svjesni, i to otkad se turisti zadržavaju u našem gradu, da tigru i medvjedu beton nije stanište, ni kavez od 10 kvadrata.

    --Sramota naime, da su nas stranci na to podsjetili!!!!

    ---Sve je počelo akcijom par ljudi koji su bili zgroženi stanjem u Zoo i vijest se brzo proširila i uspjeli smo zatvoriti tu veliku sramotu cijele Dalmacije. Kako možemo mirno ispijat kavu na Rivi i glumiti amerikance .

    -- Kad bi Daily Mail znao da pola Splita nema kanalizacije i došao snimiti posebnu reportažu i taj problem, vidio bi kako bi Banovinu odmah uhvatila panika i odmah bi našla i izlaz i novaca i za taj problem.

    ----Nevalja kad čovjek šuti kad vidi nepravdu, to je gore nego da si sam počinitelj te nepravde. Zato nemojte tugovait za najgorim i najprljavijim i najzapuštenijim Zoo-om na svijetu.

    ----Ne zatvara se, nego se traži bolji smještaj za divlje životinje, a s vremenon, šta kraćem, ostaju samo domaće životinje kojima je marjan prirodni ambijent. i naravno treba uložiti u te nove uvjete. ne smije bit drugačije!

    ----treba zatvoriti sve 'zooloske' vrtove na cijelom svijetu

    -----kad odu napaćene životinje
    preselit gore one lijenčine i uhlj***** iz banovine
    velikog glavonju najmanju ćibu i tako redom

    avatar

    31.03.2014. (01:55)    -   -   -   -  

  • gali

    e sad, ZAŠTO vam ovo pišem,zapravo prenosim?

    Zato jer nekako mi se ne čini da će ovo biti riješeno onoliko brzo koliko smo očekivali i nadali se i željeli,a istovremeno dobijemo ovakav mejl;

    25-godišnja Francuskinja osuđena je danas na dva mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 600 eura, jer je ostavila svog psa u stanu nekoliko nedjelja bez vode i hrane, zbog čega je životinja uginula u agoniji.

    Žena je osuđena za zlostavljanje i napuštanje svog kućnog ljubimca, američkog staforda. Ona je dobila i doživotnu zabranu držanja bilo kakve životinje i uvjetno još četiri mjeseca zatvora.

    Pas niti čipiran,niti steriliziran.

    Policija je pronašla životinju u poodmakloj fazi raspadanja. Pošto je stan bio uništen, sa izgrebanim vratima, pocijepanim dušecima i tepisima, zaključeno je da je životinja uginula u dugoj agoniji.

    u potpisu; Christopher Lancaster

    avatar

    31.03.2014. (02:13)    -   -   -   -  

  • gali

    e sad; umisto silnih apela i svega što smo pisali ,pitali,molili,sad ponovo ,al malkoc drugovačije na sve adrese,al bez slovceta pisanja tipa;
    poštovani,molimo Vas,poštovani apeliramo,poštovani vako ionako,e sad ovi video ima da osvane po svin onin "šesnin " kabinetiman kojima smo do sada slali lipa i kulturna pisma,a isti još kulturnije odgovarali po onoj;brigo moja priđi na drugoga...
    tek sada razumin sve one drage Udruge za zaštitu životinja i ljude koji se za Demetrija ,ViktORA I OSTALE bore još od dviijade i šeste godine.
    Sramno je da nan stranci tribaju opalit pešćurinu da bi se nešto pokrenilo,a to nešto još uvik ispada mudrovanje i meni totalno nerazumjivo kalkuliranje.......:-(

    avatar

    31.03.2014. (02:28)    -   -   -   -  

  • gali

    tako SEWEN,tako AVALONIJA,tako DAMIRE,tako SNOVI,tako NEBO ,BRAVOOO ;LIPAJTE PO TOM FEJSU KO NIKAD DO SAD I SVUGDI DRUGDI DI VAM PADNE NA PAMET ,NEKA SE VRTI PO RADIJIMA POSVUKUD I VANKA I UNUTRA,a ću OVI VIDEO direkt onima kojima smo do sada slali na njihove osobne mejlove direkt samo s jednin pitanjem; Šta ste odlučili?! ili ću ispod videa napisat; Hoćete li udovoljiti braći iz Radošića već jedanput?!

    avatar

    31.03.2014. (02:37)    -   -   -   -  

  • Bloger Sjedokosi

    Homoblogeri Nachtfresser i Sewen!

    10/25/2011 (blog)


    Utipkati naslov,kliknuti i otvorit će se na stranici neovisnoj o hrvatskom blogu.
    Hvala na pozornosti!

    avatar

    31.03.2014. (13:15)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Draga moja Gali....poslala sam video u svijet...neka vide svi....ljubac Tebi!!!

    avatar

    31.03.2014. (21:32)    -   -   -   -  

  • gali

    OVO SMO DOBILI DANAS u 12.02 sati


    Poštovana,

    iz korespodencije koju ste mi poslali nije mi jasno u čemu je problem jer je zagrebački ZOO spreman prihvatiti životinje iz splitskog, a Ministarstvo zaštite okoliša i prirode koje je nadležno za ugrožene i zaštićene vrste od kojih su mnoge stanovnici ZOO vrtova provode nadzor.

    Čini se da postoji dobra volja s obje strane pa mi nije jasno zbog čega se problem ne rješava. Kao zastupnica na raspolaganju imam instrument pisanog zastupničkog pitanja, ali procedura odgovaranja Vlade predugo traje. Mogu poslati upit mailom inspekciji zaštite prirode i provjeriti kakva je trenutna situacija, ali to možete učiniti i Vi.

    Jeste li mislili na neku drugu pomoć ili aktivnost?

    S poštovanjem,


    Mirela Holy

    avatar

    31.03.2014. (21:51)    -   -   -   -  

  • gali

    p.s. dobila je naš video i poslali smo joj ovo;

    Toplo zahvaljujemo na strpljenju i odgovoru i bili bi Vam jako zahvalni na intervenciji ka inspekciji zaštite prirode što ćemo svakako učiniti i mi .
    Neshvatljivo nam je da transporta za najugroženije stanovnike ZOO-a Split još nema tamo gdje su uvjeti ,gdje je apsolutno sve servirano da tako kažemo -na dlanu-onima koji a pro po NE ZNAJU kako kažu što im je činiti,ne zna gospodin Upravitelj Zoo-a,NE ZNA gradonačelnik grada Splita u kojem je ZOO,kao da NITKO NIŠTA NE ZNA.Kao da čekaju NAPISMENO zapovijed;PREVEZI,ODVEZI ,ILI ŠTO LI VEĆ.

    Jedini ste koji ste nam odgovorili ljudski i toplo Vam zahvaljujemo na tome.

    Ne raspolažemo nikakovim informacijama o trenutnom stanju najugroženijih i to brine,to užasava.
    Pitanje koje ste i sami postavili ,postavljamo i mi stalno; Zbog čega?

    Hvala Vam još jednom,
    s poštovanjem

    avatar

    31.03.2014. (23:46)    -   -   -   -  

  • gali

    Ne pitajte Mrduljaši šta je ovo doli sada,samo san isprepisivala od [I]Avalonko Balonko da ne zaboravin,jer iman ideju jednu....:-))[/I]

    kad već pitaš tko si ti,e pa LIČKI HAIKU si;
    e gle laponje posli kiše
    uzmen sikiru
    i
    nema ga višlje:-)

    eto ti na sad,pa drž!:-)

    @galinice: a balune nisan zaboravila! al jubavvv valovitu boje pantina:-)))
    a LIČKI HAIKU e imam je jubavnu verziju voćke, al da prostiš nije pristojna:-)))

    gali
    ih iman i to;

    gle malu voćku
    posli kiše
    uzmen pilu
    i
    nema je višlje!:-)

    op..al malu voćku posli kiše bilo bi sramota cipat,jel da da da?!
    to bi ondak za kundak bilo za braću Karamazove...pa da
    -
    avalonija
    @gali: a jes neka....;-)... mogle bi sastavit rephiphophaiku zbirku voćka poslije kiše: zdravstvena, egzistencijalna, zdravstveno-fantastična, ratnička, himna, balada...

    ...gle malu jadnu posli kiše, pošalji u bolnicu i nema je više...ili
    ...gle malu jadnu u porezu kiše, plaća porez i nema je više
    ...gle malu jadnu posli kiše, izgubila poso i nema je više...
    ...gle malu..............................., kopa kontejner sve više i više... i ne diše više

    NEBUMO JE ZAPILILI! to je za braću KARA_GMAZOVE;-)

    Ksena-ratnica;

    Moze i ovako: Gle malu vocku poslje kise, uci njemacki sve vise i vise!

    avatar

    01.04.2014. (00:07)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Nekada davno i Rijeka je imala svoj ZOO. Danas ga još uvijek ima samo nesmim reči di. Ali zato mi imamo morski akvarij o kakvom drugi mogu samo sanjati.

    avatar

    01.04.2014. (01:00)    -   -   -   -  

  • sewen

    Poruka neka bude što jednostavnija - spasimo životnje i vratimo splitskom ZOO stari sjaj!

    avatar

    01.04.2014. (05:56)    -   -   -   -  

  • avalonija

    ...IDEMO DALJE, A GALI JE IMPERATRIX!!!

    avatar

    02.04.2014. (19:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...