Komentari

bilice2.blog.hr

Dodaj komentar (77)

Marketing


  • Sibamoreplovac

    pozdrav , tu sam šefe...

    avatar

    31.03.2014. (22:20)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Po starom koliko vidim u Bilicama. Ima 4G mrežu što je čudo , a 3G slab... WiFi nema , dakle još smo u 20 stoljeću ...

    avatar

    02.04.2014. (10:30)    -   -   -   -  

  • Apac

    Nista novo u Bilicama,sezone stize,nikakvih aktualnosti vezanih uz turizam,uredenje plaze,nekakvih letaka u promoviranju Bilica... "Nesto je trulao u Opcini Bilice ".

    avatar

    02.04.2014. (20:42)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Pa sve je mrtvo , i šef je izgleda u hibernaciji , a kamo li birokracija .Sve će živnuti kad dođe Sibamoreplovac ...

    avatar

    20.04.2014. (17:40)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Uh... Sretan Uskrs svim vjernicima i ljudima dobre volje.

    avatar

    20.04.2014. (17:41)    -   -   -   -  

  • ribar

    Objavljujem tuznu vijest da je idea o turizmu u Bilicama mrtva i da je definitivno zaboden glogov kolac raskopavanjem i betoniranjem zidova uz sami Prokljan.

    avatar

    22.04.2014. (10:16)    -   -   -   -  

  • lud zbunjen

    Doslo pet minuta dogradonacelnika jer on je gazda u sparadicima.Covik poklonija svoju zemlju a bi ce toga jos jer pok.caca vodi se jos ko vlasnik na 50% parcela pa sad trazi svaki metar koji moze prodat.Ko da je on slucajno ostavia ono uz more ali ovi njegovi ne ostavljaju nista.Pokojni je bia zbunjen ali ovi njegovi prave se ludi

    avatar

    22.04.2014. (14:29)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Kako da se ništa ne dešava ? Sibamoreplovac je primjetio da je krenullo intenzivno uređivanje Mikulandrića . Napravljena je ograda za kante za smeće , električni priključak za poduzetnike ( doduše samo se koriste jednom godišnje za biličko srce , al se isplati ) i čak staza mršavog betona u dužini cca 4 m i širini 0,25 cm do privezišta na gromilici ( to posebno veseli Sibumoreplovca ) . Sve skupa vidi se napredak . koliko sam čuo radovi su izvedeni uz veliko odobravanje Općine i budni nadzor općinskih službi . Postoji li dozvola ili ne , nije bitno , legalizacija će se obnoviti za 10-tak godina za nove nelegalne objekte , a to je ionako u zoni pomorskog dobra koji se nadzire iz Zagreba .Također je stara bodljikava žica na glavnoj prometnici igralište - trgovina ( tzv. lungo mare ) zamjenjena novim tenkovskim kamenjem. Sve skupa je objavljeno na stranicama turističkog ureda i popraćeno fotografijama . Dakle , što nigdje nema ima u Bilicama.Sve skupa ako ne ukinu željeznicu do Šibenika turisti mogu da krenu . ako sad krenu tama će stići u kolovozu . Toliko . Ako je ko primjetio još što novo neka objavi. Sibamoreplovac.
    PS: Šefe probudi se ili i ti putuješ vlakom .

    avatar

    25.04.2014. (11:44)    -   -   -   -  

  • vikendas

    Ja sam skoro dobio infrakt kad sam vidia sta se radi na Sparadica plazi.Cug je u dva mandata ocuvao obalu da je ne ograde u zid pa i takva neuredjena je bila bolje rijesenje od ovoga sta Bosanci rade.Zlasticar pokriva cilo dvoriste a nacelnik ne pita za dozvole.Bice da je i on u talu jer samo tako moze slasticar radit sta oce.Onaj drugi porusio betonsku klupu na kojoj su decenijama kupaci uspavljivali dicu a dje ce sad.A vidim da sirotinju niko ne ferma jar kako cujem Jozi i Stjepanu je darovao parcele a nije tija siromaku pokloniti do Joze ili nedaj boze Opcini.Ukratko:Cug nije nista dao radit u sparadicima a Calasan je obalu upropastio zauvik.Vidit ce te kad dodjete na kupanje mnogima ce srce zastati.Sramota jer su svesno ubili mogucnost Sparadicana da imaju uredjenu plazu.Vele nasipat ce more da dobiju prostor ali od tog nema nista.Ko i kad bi to odobrio?

    avatar

    26.04.2014. (00:05)    -   -   -   -  

  • Jerko

    Mjesta uz Prokljan(Zaton,Raslina) svake godine dobivaju(od Grada) odredjen dio sredstava za uredenje obale ( stotinjak tisuca kuna),pogledajte ta mjesta i vidite kako je to sve uredjeno i kako se "zivi " turizam.Bilice ?! Ogroman potencijal,zaostao jos tamo negdi 50-ih godina proslog stoljeca.Znam da su sela "razbacana",ali osim Stublja koji je centar i gdje se godinama ulaze,velik potencijal imaju Vrulje,Bure,i ostali za bavljenje turizma.Umjesto da o tog zivimo,svake godine pred pocetak sezone,ne da smo nespremni,nego nema nista.

    avatar

    26.04.2014. (12:33)    -   -   -   -  

  • misomor

    Sta se to ulozilo u Stubalj? Vec 10g opcina pravi centar Bilica na Bosuci gdje placa najam za opcinu ko na Jelacica placu.Pogledajte kolika je najamnina pa subvencija za ambulantu! Zar nije bolje da se izgradi vlastiti objekat gdje bi se smjestile ? Parcela K1 u prostornom planu je Bogom dana. Kazu Bosuc je centar Bilica a ambulantu su odnijeli skoro u Sibenik.Nacelnik je obecava drasticno smanjenje najamnine ili seli u skolsku zgradu i uopce dal se neko sica sta je obecava? Da ste turist i da dodjete na Bosuc prijaviti se da li bi ste ostali u Bilicama ili bi pobjegli glavom bez obzira.Opcina u zadnjim godinama uporno u proracunu planira za nogostup stotine tisuca kn.u rupu koja je vizuelno najruzniji dio Bilica.

    avatar

    27.04.2014. (13:37)    -   -   -   -  

  • 555

    Situacija nije dobra ali je vise puta bolja od proslih izbora.Steta je sto se ne cuje o Bilicama jer ima vidljivih rezultata koje bi trebalo pokazivat.
    Kako se nekad radilo lako je dokazati primjerkom Sibenskog Lista od 17.08.2008 pod nazivom:Bilice grade novi centar!! Od tadasnje koalicije izrecena su obecanja koja se nikad nisu pocela ostvarivati sem tog NOGOSTUPA iz nicega u nista.

    Dobro radi nova vlast i to za 10 ali ne bi skodilo malo populizma jer je dobro da se prica o Bilicama.Sukobljavanja misljenja i ukazivanja na grijeske ovih ili onih od nabolje je koristi za Bilice.

    avatar

    27.04.2014. (17:54)    -   -   -   -  

  • bilican

    Sibo tebi se obracam u nadi za tvoj komentar ali i tvojih prijatelja.
    Ja "dotepenac"kako su me nazvali vidim da samo meni jednaki nesto pokusavaju pokrenut dok neki tebi slicni filofiziraju.Mi smo u Bilicama zamjenili Banjalucke Srbe i to neki nece prezaliti ali ako istini pogledate u oci vidite da smo od najlonskih vrecica koje smo iznijeli i pecina koje smo zamjenili od prije 15 god.nesto ljepse stvorili.
    Pitanje. Da li bi neki dotepenac mogao doci na celo opcine?Nikad moza ni tad.Zato vidim da danasnji nacelnik asvaltira i osvijetljava cilo naselje i mi ce mo biti uz njega sa ostalim Bilicanima koji postuju volju za ispunjenjem obecanja.
    Sad moramo legalizirati nered koji su neki podrzavali za cvarke nektar pivo i grah.Ovaj danasnji Nacelnik dozivljava nas kao Hrvate i katolike.
    Njemu HVALA ali i Nevenu i Lepom.Zivi bili!!

    avatar

    28.04.2014. (22:29)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Pa u Americi je bilo nezamislivo da crnac bude predsjednik , pa se desilo . Vjerujem da je moguće , samo će se promjenom državnog ustroja ukinuti i dio općina , možda i Bilice ako nema dosta novca za održivi život ...pozz...

    avatar

    28.04.2014. (22:54)    -   -   -   -  

  • bilican

    I osjecamo se kao crnci i ne nadamo se.Samo kao crnce nas tretira malo Bilicana ali nazalost njih se pita.

    Kako rekoh; Hvala Calasanu,Nevenu i Zdenki za prvu godinu mandata uz preporuku da srede bezzakonje na Sparadickoj plazi.Dobro je da se radi ali po planu i programu jer ovako oni ce trpit kritike kojih ce na ljeto biti mnogooo.
    Jos jednom hvala i tebi Sibo na korektnoj usporedbi sa crncima jer se mnogo puta tako i osjecamo.Znaci za par stoljeca od Hrvata katolika iz BH postat ce mo Bilicani.J.........bem li ga ko zna zasto je to dobro??

    avatar

    29.04.2014. (13:26)    -   -   -   -  

  • Koza

    http://www.sibenik.in/sibenik/u-bilicama-vrtic-bogatijima-roditeljima-skup lji-ostalima-jeftiniji-to-je-udar-na-nas-koji-imamo/22347.html

    Evo malo predizbornih obećanja.......

    avatar

    29.04.2014. (13:49)    -   -   -   -  

  • ribar

    Procita san sada a i prije. Tada te i sada smatram da je odluka OK.
    Svuda u svitu (kapitalistickom) subvencionira se po zaradi ali najugrozeniji ne placaju nista. N.p. placa od 4000. Diagnoza je OK.To je udar na bogatije a tako i triba. Ali,ako neko placa porez Sibeniku a uzima subvenciju u Bilicama onda je to kazneno djelo.
    S toga ako nacelnik ovo odradi posteno i transparentno bice to + a ne - !

    Ako je bogatima pred izbor obecao besplatni vrtic onda je to obmana ali duboko sa ubijedjen da nije.Na kraju njega su birali svi Bilicani a ne samo bogati.Poz

    avatar

    29.04.2014. (19:51)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Nema ništa besplatno , uvjek neko plaća. Sibamoreplovac vidi da će vrtić biti - ko ima više neka plati više ( kao u metropoli ), bar po papirima koje treba prikupiti . Samo nedostaje domovnica da se priloži i , a najbolje vide u općini - ko plaća prirez na plaću taj je u sustavu . Ostali su na socijali pa neka im plati ministarstvo - moš misliti ...pozz

    avatar

    29.04.2014. (21:58)    -   -   -   -  

  • vir

    Rijesenje je u proizvodnji i turizmu.Da Bilice koriste mrvu od Prokljana kao Zaton,Raslina ili Skradin onda bi Bilicku djecu vozila kocija u vrtic.Ovako i ja mislim da treba vise placat onaj ko vise ima a mislim da jos uvijek proracune pune oni gladni jer svi misle da je lakse od tisucu uzet po kunu nego bogatom samom tisucu.Isto tako znam da je metropola to preuzela od drugih evropskih gradova.
    Biti na socijali nije privilegija nego proklestvo a u 90% slucajeva su bogati bogati zato sto su oduzeli siromasnima.Zato Simbamoreplovac ovako.Ti zivis u metrpoli i ja zivim.ti radis i ja radim.Ti zaradis 10000 ja 3500.Pa jel posteno da Bandic isto doplati i za moje i za tvoje dijete.Nekad se gospoda grozila pomoci i milostinje danas se otima vise nego siromasni.Ispricavam se nije nista osobno postovani Sibo.

    avatar

    30.04.2014. (00:28)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Ma Sibamoreplovac je cjeli radni vijek samo plaćao . Nikad nije imao uvjete za bilo kakve beneficije , od vrtića pa do legalizacije . Čak je bio budala i za dio platio građevinsku dozvolu 1982 godine . Da vidiš što su se sve obvezali napraviti u Bilicama prema ugovoru- grad Šibenik tada , od svih priključaka do kanalizacije .I sada plaćam dvostruko za m3 legalizacije , pa poreze na vikendicu , čak i boravišnu taksu .Jedina privilegija je besplatan vez , ali kad , daj napokon , naprave lučicu vjerovatno ću plaćati trostruko vez . Neka , i općina i metropola mora živjeti , ali trebaju nešto i dati .volio bi i da Bilice imaju bar dio svega kao metropola, bar gradski prevoz ( cijena bi trebala biti koliko i sat parkinga , da ne zakrčujemo autima grad itd ..) . vidim da ni internet nije dobar , negdje zapela optika itd ... Volio bi da su svi u takvom položaju pa bi ministarstvo za socijalnu skrb mogli ukinuti . toliko ...pozz

    avatar

    30.04.2014. (12:43)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    Usput , sretan 1. svibanj , uz grah , kobasicu a neki nostalgičari i janjetinu ....

    avatar

    30.04.2014. (12:52)    -   -   -   -  

  • Bilican

    Mi dotepenci se raspricali a srosjedioci plave krvi cute li cute.Cim ugrije sist ce u Riste u prvi red do puta stavit naocale narucit kavu i pravit se da je njima sve potaman.A znamo da nije i da se ovim mrtvilom cini genocid prema njihovoj mladosti i vidi se da im fali lijepi Njemica,Cehinja a i nasih.Momci probudite se pa dobro pohvalite a lose kritikujte.
    Blog ima jednu slabu tocku jer cim neko hvali Calasana neki (rijetki) nesto i napise sef uvede cenzuru.

    Usput kad smo kod nostalgije to lijeci samo janjetina.uU povjerenju i ja imam te siptome.Poz mojim Bilicanima i tebi Siba. Vidi se da si covik i po.

    Nacelnice rijesite problem sa internetom ako je moguce prije sezone!

    avatar

    30.04.2014. (15:06)    -   -   -   -  

  • misomor

    Imamo Njmca Renea koji godinama spusta 4-5 svojih brodova i camaca.Oni koji su posmatrali taj spetakl ne pitaju se koliko su ga sva ta specijalna vozila i dizalice kostale samo zato sto nemamo dizalice.Cuo sam da jedan drugi nijemac koji muci istu muku zelio postaviti takvu dizalicu ali mu Opcina ne dozvoljava.Jel to moguce??molim nekog ako zna istinu da napise jer je to za rubriku vjerovali ili ne.Takvo sto obiti pred sezonu koja obecava je ravno ludilu..Poz blogerima.

    avatar

    30.04.2014. (16:32)    -   -   -   -  

  • Sibamoreplovac

    U pomorskom dobru nije dozvoljena gradnja bez građevinske dozvole nikome , čak ni općini . Ona nema ingerenciju na more , to pripada lučkoj kapetaniji u Šibeniku ( ako nije ukinuta ) i ona vodi - nevodi brigu o prukljanu , i pomorska policija za plovila i lovce i krivolovce . Općina treba graditi kanalizaciju , kolektore , pročišćaće otpadne vode , komunalno zbrinjavanje otpada i druge zajedničke poslove . Međutim svi smatraju da je općina ustvari općina d.o.o. i tako se ponašaju . dakle općina nije poduzetnik , nego da olakša svima boljitak . Treba "navaliti" na ministarstvo da uredi obalu itd... kave ima i u Zagrebu ...pozz

    avatar

    30.04.2014. (21:47)    -   -   -   -  

  • ribar

    Daleko je Zagreb.Sta vrijedi tamo ne vrijedi u nas.Treba navaliti na ministarstva ali to moze opcinsko vodstvo koje sto god radili u interesu turizma i uopce gradjanani ce ih pdrzavati.Sto god opcina korisno smisli treba sa tim izaci pred gradjane.Vrijeme je da se o Bilicama prica i pise iz dana u dan.lucka kapetanija nece nikada inicirati ni postaviti dizalicu koja je prijeko potrebna ali ako to neven i nacelnik hoce onda to niko nemoze osporiti sjer je od vitalnog znacaja za turizam.Ako bilicama neko osporava razvoj onda gradjani trebaju znati ko.Opcina ima stranicu koju ne uredjuje i ne iznosi aktuelne svari poz.

    avatar

    30.04.2014. (23:42)    -   -   -   -  

učitavam...