Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • bellarte

    ...hm...zanimljivo...morao bi se predbilježiti...ali..

    avatar

    14.01.2014. (22:14)    -   -   -   -  

  • Mirela

    Učili smo puno toga, a nismo učili voljeti...

    avatar

    15.01.2014. (00:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @bellarte: na pump 'n' dump, kretensku igru ili newsletter?

    @Mirela: Ja bih rekao baš naprotiv - svi znamo voljeti, samo su nekima ispiranjem mozga oduzeli to sposobnost ;-)

    avatar

    15.01.2014. (08:50)    -   -   -   -  

  • regularnožensko

    Cure koje vole kretene = čista autodestrukcija na svim nivoima.
    Cure koje vole kretene = cure koje ne vole sebe.
    Psihologija objasnila odavno kako taj (često pod tepih pometeni) osjećaj vlastite (ne)vrijednosti upravlja većinom naših djela i postupaka.

    I nimalo lako nije to promijeniti kod sebe čak ni ljudima koji su osvijestili tu svoju manjkavost, a kamoli onima koji to na svjesnoj razini ne percipiraju.

    Uglavnom, teško da im ima pomoći.

    avatar

    15.01.2014. (20:50)    -   -   -   -  

  • Tzar

    "gorak šta u ustima?"

    avatar

    15.01.2014. (21:53)    -   -   -   -  

  • Igniss

    regularnožensko: istodobno si i u pravu i u krivu. To je vrlo složena rasprava, ali dat ću ovdje sažetu procjenu. Počnimo od toga da ja opservacijski i po studijama o seksualnoj privlačnosti držim da je psihologija tu u zabludi. Žene koje najviše vole kretene su one koje imaju najbolje mišljenje o sebi i s velikim uvjerenjem će se busati u prsa kako su krasne, moralnije, život im je teži, diskriminirane su, etc.

    E sad evo mogućnosti da sam ipak pogriješio: možemo reći da je to busanje zapravo znak manjka samopouzdanja, a ne viška, tako da je psihologija ipak u pravu. To je u redu. Glasni ljudi često prikrivaju osjećaj manje vlastite vrijednosti tako što galame kako bi uvijek površno ispali najbolji. Dakle, svakako možemo špekulirati da žena koja ima višak samopouzdanja njega ima samo na površini, a zapravo se uopće ne voli.

    Ali kako onda to riješiti? Kada god bude spomenuto žensko samopouzdanje i manjak istoga, rješenje (i stručno i laičko) je uvijek isto: govorimo ženama još više kako su sposobnije, bolje, diskriminirane, mogu sve, imune su na starenje i fiziologiju, etc. To je ono što se u engleskom naziva "grrrrrlll-power". Psiholozi su oni koji prednjače u tome. Ali upravo uvjerenost u te "svi znaju" činjenice o ženskoj superiornosti i diskriminaciji je ono što vodi do simptoma koje sam naveo, tj. nekog oblika narcisoidnog poremećaja ličnosti koji uništava njenu sposobnost vezivanja za normalne muškarce.

    Da, možda takva žena ispod svog oklopa stvarno ima nisko samopouzdanje kao što sam opisao u drugom paragrafu, ali stekla ga je upravog kroz bombardiranje porukama namijenjenim tome da joj ga "podignu" i napušu joj osjećaj vlastite vrijednosti (jer svi znaju da ga imaju premalo, zar ne?). Narcis možda ima manjak samopouzdanja, ali svi koji ga upoznaju će ipak reći da sam sebe voli previše, a ne premalo. Stoga tvrdim ono što tvrdim.

    Iz toga logički proizlazi pitanje: ako ono što se čini visokim samopouzdanjem nije zapravo visoko samopouzdanje, i ako alati kojima društvo želi graditi samopouzdanje kod žena kojima ocijeni da to treba (dakle, svih žena) zapravo ne daju takav rezultat nego samo rezultiraju narcisoidnošću.... što je onda pravo samopouzdanje, i kako ga izgraditi?

    Moja preporučena metoda je biti realan prema ženama, ne idolizirati ih i ne puniti im glave lažnim činjenicama i ispraznim sloganima iz grrrrlll-powera. Žena koja je svjesna svoje velike moći ali i velikih ograničenja se svakako osjeća udobnije u svojoj koži, samopouzdanija je i donosi bolje izbore od one koja koristi narcisoidnost kao štit i time osigurava da će podivljati čim namiriše malo kretenske igre. Mislim da to na ovom blogu takvu edukaciju i uspješno provodim. No kada bih kao i 99.99% interneta stalno ponavljao da žene imaju premalo samopouzdanja umjesto previše (priznat ćeš da barem na površini imaju previše, a ovo što imaju u dubini je podložno raspravi), utopio bih se u masi loših savjeta.

    Vuk bi se sigurno mogao nadovezati na ovo.

    @Tzar: hvala, ispravio sam. Mislim da će se dopuna svidjeti široj publici.

    avatar

    16.01.2014. (08:49)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    vec vidim masu djevojaka koje ce procitat ovaj post do dijela:
    " Provjeravaj njegov mobitel
    - Bilježi znakove koji ukazuju da je sociopat
    - Miriši njegovu odjeću
    - Traži da ti uvijek detaljno kaže gdje je bio"
    i poceti s oponasanjem istog XD

    avatar

    16.01.2014. (13:29)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Igniss ne uzvraćaš s komentarima na mom blogu, pa zato kasnim ovdje. Zato ću se nadovezat tamo gdje smo stali. Poanta moje priče je bila da one biraju. Kako i zašto, samo one znaju. Mi smi ti koji u njihovim odlukama pokušavaju pronaći neki racionalni razlog... no one su rijetko racionalna bića, a puno češće instiktivna odnosno emocionalna... ;)))
    Naravno sa naše strane najviše što se može napraviti je pristup. Spika je tu broj jedan. Ne hebu zgodni, ni pametni, već uporni. Posebice ako isti na teoriji uzaludnih pokušaja izvuku neke pouke i zaključke, koje pritom implementiraju u novi pristup. Sve se to temelji na psihologiji, kao uostalom i vojno vođenje i zapovjedanje, kojeg se često dotičem na svom blogu. Odlika dobrog vođe (ili zavodnika u tvom slučaju) je psihosocijalna inteligencija. To prvenstveno znači slušati ljude oko sebe, pravilno procjenjivati stanje na terenu, vlastite i neprijateljske snage, te ponajviše pravodobna rakcija sa primjerenim snagama na ugrozu...
    Sve je to ista bojišnica, samo je streljivo drugačije... ;D

    avatar

    16.01.2014. (13:45)    -   -   -   -  

  • regularnožensko

    Oh, ne govorim ja da su postupci žena nakon ovoliko desetljeća feminizma ni lijepi ni poželjni. Samo probam sa čim manje riječi obrazložiti zašto je tome tako.
    Samopouzdanje ≠ samodopadno nabildano ego-tupilo.

    A kako je ljudski rod općenito sklon samozatupljivanjju i liniji manjeg otpora = imamo to što imamo.

    Bez imalo samokriticizma kada se raste = imamo ovo.
    Žene koje nisu svjesne ni svoje vrijednosti (i ograničenja i mana, čega samopouzdan čovjek jest), a onda ni vrijednosti muškarca=čine to što čine = jer mogu!
    Ali, tamo negdje izvan svjetala reflektora, izvan žutog, tabloidskog stila života "kako sam ja super" ima kvalitete, o ima itekako.
    I prepoznaju se uglavnom iulaze u dobre, kvalitetne veze. I ostaju u njima.

    avatar

    16.01.2014. (17:38)    -   -   -   -  

  • regularnožensko

    **Samopouzdanje ≠samodopadno nabildano ego-tupilo

    Samopouzdanje nije jednako o [/B]samodopadno nabildano ego-tupilo

    avatar

    16.01.2014. (17:39)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @little psycho: moja reakcija kad sam shvatio da si u pravu.

    Uči i živi, I guess :D

    @regularnožensko: drago mi je da se slažemo. Ipak, ja ću nastaviti ovaj fenomen zvati "ženama s viškom samopouzdanja" kako se ne bih izgubio u spomenutoj masi koja viče da žene treba uvjeriti da su fenomenalne kako bi ga imale još više. Uistinu samopouzdane žene (bojim se da znam tek nekoliko) morat će se nazvati nekako drugačije kako bi se istaknule. Možda "stabilne"? "Razumne"?

    @Manga: sorry, jednostavno sam nakon tisuća komentara i kod mene i kod drugih naviknuo da se rasprava sva koncentrira u istoj temi gdje je i započeta, kako bi čitatelju bilo jasno o čemu se govori, a da se eventualno ode kod druge osobe ostaviti joj kratku obavijest "hej odgovorio sam ti" (iako je i to sve manje potrebno sa sustavom praćenja komentara). Uglavnom.

    Slažem se s tobom, no emocionalno ponašanje ne znači "nepredvidljivo". Recimo, cura koja je zaljubljena u tipa koji je grozan prema njoj svakako ne radi racionalnu stvar, no to ne znači da je teško predvidjeti pod kojim je okolnostima počela biti s njim, koliko će još ostati s njim ili kako će to obilježiti njene preferencije prema budućim muškarcima u njenom života. Cura koja je dala nekome broj i bila sasvim zainteresirana i onda je kada ju je ovaj kontaktirao isparila možda djeluje naizgled iracionalno, ali svejedno je vrlo lako predvidjeti što ovaj mora napraviti (ignorirati, ponašati se kao da ga to ne dira) kako bi svoje šanse uspjeha održao na razumnoj razini. Sve dok se žene uistinu ne počnu ponašati kao generatori slučajnih brojeva, postojat će situacije koje će biti moguće precizno predvidjeti i prilagoditi im se.

    Zapravo, kada bi se ponašale po generatoru slučajnih brojeva, onda bismo svi jednako dolazili do seksa pa sve o čemu pišem ne bi ni bilo potrebno :D

    Dugoročno gledano, čak i naizgled emocionalno-motivirane akcije postaju objašnjive racionalnim motivatorima. Recimo, zamisli jednu ženu koja je u krasnom braku, priča kako obožava svog muža, redovno se seksaju, imaju lijepu djecu, itd. Jednog dana ta žena "poludi" i zatraži razvod kako bi pronašla sebe (ovo je motiv popularnog romana i filma "Eat Pray Love"). Naizgled je to neobjašnjivo. Zašto bi detonirala bombu u svom životu, zaboga? Tko to može objasniti? Ali kada tisuću žena napravi isto, promatranjem opažamo da su svakako bile motivirane mogućnošću zarade od razvoda i općedruštvenom hvalom zbog bivanja samopouzdanim ženama koje su se hrabro otisnule "tražiti sebe" i porušile zadrte društvene okvire.

    Bilo kako bilo, sasvim se slažem s ovim što si napisao o psihosocijalnoj inteligenciji i paralelama s ratom. Samo čovjek nikada ne smije upasti u mit komplicirane žene.

    avatar

    16.01.2014. (19:31)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @regularnozensko

    Cure koje vole kretene = vecina cura!

    Vecina djevojaka na Zapadu danas pada na Igru. To moze biti kretenska Igra ili neandertalska Igra ili cista, destilirana Dark Triad Igra ili tek, jednostavno, karizmaticnost i zabavnost muskarca (recimo, savjeti o kojima Igniss pise na blogu), ali to su tek nijanse. Stoga je danas muskarcu jako pametno koristiti Igru ili, u najmanju ruku, znati njezine osnove jer ce mu to znanje kad-tad zatrebati.

    Mogao bih sada nizati price iz svog zivota i iz zivota mojih prijatelja, ali sve bi se svelo na to da Igra jednako efektivno uspjeva pocevsi od djevica koje su odrasle u konzervativnim, reglioznim (nevazno o kojoj religiji se radi) obiteljima koje su ih istinski voljele i podrzavale i gdje su roditelji i dalje u braku, pa sve do striptizeta koje, gotovo u pravilu, imaju cijeli vagon psiholoske prtljage.

    Jedina razlika u Igri je u tome sto kod djevojaka koje vuku neke probleme, cak i traume iz proslosti, treba jaca razina Igre, osobito onoga sto se zove Dark Triad (narocito psihopatstvo).

    Naravno da sve ovo nije dobro, da stvara puno ranjenih i muskaraca i zena, i da se danasnja situacija medju spolovima pretvara u otvoreni rat, ali sta je tu je.
    Moguce je sve to promijeniti i napraviti da stvari budu bolje. Ali to zahtjeva cjelikupnu promjenu ukupnog drustva i drustvenih okolnosti, ali sanze za tako nesto, barem danas, su vrlo, vrlo malene.

    avatar

    17.01.2014. (07:49)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Dobro napisan clanak.

    Ne bih rekao da se slucaj koji si opisao u ovom postu bas nikada ne dogadja (recimo ovo je jedan od tri glavna zapleta romana “Dangerous Liaisons”) , ali vjerojatno se ne dogadja bas cesto. No, bez obzira na frekvenciju dogadjaja ovog tipa na danasnjem trzistu, ovaj slucaj izvrsno ilustrira nekoliko ruznih cinjenica o danasnjem stanju musko-zenskih odnosa.

    Nasumicnim redoslijedom:

    1) Svaki seks koji se odvija izvan braka nosi sa sobom rizik
    Rizik u smislu da seksualni partner razvrgne vezu. Naravno, i brakovi se mogu razvrgnuti, ali svejedno je to ipak daleko manje vjerojatno nego prekidanje obicne djevojka-mladic veze.

    2) Svaka veza, bez obzira trajala dva tjedna ili pet godina, ne donosi apsolutno nikakvu sigurnost (seksualnu, emocionalnu itd.) niti zeni niti muskarcu.
    Djevojka iz ovog posta bi bila u konacnici na istom bez obzira je li ju njezin decko doista varao (kako Igniss pise) ili da mu je ona dosadila nakon nekog vremena skladne veze i onda je nasao novu curu. Krajnji rezultat je manje-vise isti: slomljeno srce, “svi su oni kreteni,” N+1 itd.
    Isto tako muskarac moze svojoj djevojci biti dobar i odan, pomagati joj te je voditi na vecere i koncerte, ali to jednostavno nije dovoljno jer nema garancije da djevojka nece upoznati nekoga koji joj se vise svidja i otici s njim. Ne mora cak niti varati starog mladica, nego prvo prekinuti staru vezu, pa tek onda krenuti u novu (tako da joj nitko nista ne moze zamjeriti), ali svejedno ostaje cinjenica da je starom mladicu sva njegova dobrota i sve sto je ucinio za svoju, sada vec bivsu, djevojku bilo uzalud.

    avatar

    17.01.2014. (08:24)    -   -   -   -  

  • Vuk

    3) Model koji je bio dobar, odrziv te je davao vecini sudionika na trzistu ono sto zele, jest nacin trazenja partnera koji mi je opisala jedna moja prijateljica, stara juznjacka dama, a real, proper Southern lady, iz jedne juznjacke drzave Amerike.

    Kad je ona bila mlada djevojka (18-19 godina starosti), pred sam pocetak II. Svjetskog Rata, proces trazenja romanticnih partnera je isao ovako nekako:

    - Bilo je puno razlicitih drustvenih dogadjaja (koncerti, plesovi, organizirane aktivnosti) gdje su mladici i djevojka mogli doci u kontakt i upoznati se.

    - Naravno, ti dogadjaji su bili debelo nadgledani od strane odraslih, osobito udatih zena (npr. tetke, strine itd.), pa nije bilo moguce da se neki (Alpha) mladic i (zaludjena) djevojka iskradu na osamu.

    - Kad se mladic i djevojka jedan drugome dopadnu, onda on dodje kod nje u kucu i pozove ju na sastanak (date). Pri tom upozna njezinu obitelj, osobito oca ili muskog skrbnika, i dobije dozvolu da ju odvede van. To je mogao biti piknik ili setnja ili neki koncert ili neka aktivnost gdje su mogli pricati nasamo, ali uvijek je tu bio neki stariji clan obitelji ili dugogodisnji, vjerni clan kucne posluge (sto dodje isto kao i clan obitelji) da nadgleda stvari: nesto kao kad u filmu “Kum 1” Michael i Apolonia idu u setnju, a dvadeset koraka iza njih ih prate starije zene da nadgledaju stvar.

    - Obitelji su djevojkama savjetovale da upoznaju nekoliko mladica, da odu s njima na koncert ili u setnju (naravno, uvijek uz nadzor!) te da vide s kojim mladicem se najbolje slazu itd. Apsolutno nije bilo moguce da mladic trosi puno novaca na djevojku (skupe vecere itd.), niti je bilo moguce da se desi bila sta fizicki izmedju njih. Prema tome, nije uopce bilo moguce da dodje do bilo kakvog iskoristavanja (materijalno, emocionalno, seksualno) niti jedne niti druge strane.

    - Nakon nekog vremena, izbor se svede na samo jednog mladica i samo jednu djevojku, njihove obitelji se upoznaju, onda dodju na red zaruke (koje se ne raskidaju jer je to onda velika, velika sramota), i, na kraju, brak.

    - Brak se mogao razvrgnuti jedino ako je bilo rijec o zlostavljanju bilo koje vrste, porocima (prvenstveno alkohol) te preljubu i onda se gledalo koja strana (muz ili zena) je kriv za razvod.
    Ali, apsolutno nije bilo moguce da npr. zena nadje ljubavnika, pokrene razvod, i onda dobije skrbnistvo nad djecom i debelu alimentaciju, a dan je tako nesto maltene kliše.

    - Ponekad (vrlo rijetko) se desilo da muz ili zena nadju novog partnera i jednostavno napuste brak.
    Ali, tada sve sto je bilo steceno u braku (djeca, kuca, imovina itd.) ostaje onom bracnom partneru koji nije prekrsio svoj bracni zavjet, i cijela zajednica stane na njihovu stranu. Dakle, bilo je moguce da npr. muz odjuri sa svojom mladom sekretaricom, ali onda sve ostaje njegovoj prevarenoj zeni koja uz to dobiva moralnu i svaku drugu podrsku zajednice. Osim toga, takav muskarac vise nikada nece biti smatran za vjerodostojnog pa ce mu biznis propasti jer drugi ljudi ne zele imati s njim posla ("ako je iznevjerio svoju zenu i svoju obitelj, zasto bih ocekivao bilo sta drugo ako s njijm sklopim posao?").

    - Naravno, nije bilo obavezno da se svaki mladic i svaka djevojka vjencaju. Ako netko nije htio stupiti u brak ili voljena osoba nije bila dostupna, biti samac ili samica je bilo posve prihvatljivo.

    - Sve u svemu, ovaj sistem je promovirao sklapanje i stabilno odrzavanje brakova, sto je dobro ne samo za djecu koja se rode u braku, nego je dobro za stabilnost, napredak i prosperitet cijelog drustva.
    Mladici su dobili supruge kojima neki “kreten nije vec bio slomio srce" itd.
    Djevojke su dobile muzeve koji su bili prilicito Alpha (situational Alpha) pa je njihova hipergamija u velikoj mjeri zadovoljena, i koji su se brinuli o svojim suprugama i o zajednickoj djeci.

    Bez obzira koliko raznih mogucnosti na trzistu meni daje danasnji sistem, ne mogu poreci da mi se sistem iz mladosti moje prijateljice cini daleko superiornijim nego ovaj sadanji, te da je proizvodio daleko manje boli i ranjavanja i muskaraca i zena.

    avatar

    17.01.2014. (08:30)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Da ne drvimo sad u nedogled, upravo taj primjer ludila nas vraća na onu početnu. Ni one same često ne znaju zašto...
    Problem je u cca 150 kemijskih spojeva (hormona) koji se sukladno ko zna čemu distribuiraju diljem njihovog tijela. To je jednostavno tako i kao takvo treba prihvatit. I naravno po Sun Cuu, svaku bitku treba prenijet na svoj teren. Pa kad ona počne "divljat", ne smije se prihvatit njen način borbe, nego protivniku treba nametnut svoj. Konkretno sa činjenicama, faktima i racionalnim rješenjima. Nema neću jer mi se ne sviđa. Što ti se ne sviđa, zašto ti se ne sviđa, definiraj i tako dalje dok ne iskopate racionalno rješenje problema. I tako...
    Btw sad moram gibat dalje po planu bojnog djelovanja. Kupim prvu smjenu iz škole... ;)

    avatar

    17.01.2014. (11:23)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Nije uvijek lako prepoznati laži, ima dobrih lažova

    avatar

    18.01.2014. (07:39)    -   -   -   -  

  • mrki

    igniss kada ide newsletter?

    avatar

    18.01.2014. (13:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Valcer: ali upravo u tome i jest bit posta: nema nikakvih laži. Ljudi zamišljaju da u stvarnosti postoji nekakav prijeloman trenutak kada lijepa djeva prije nego što će spavati s njim pita kretena voli li je stvarno i on joj kaže da je voli kako bi se domogao onoga što želi. U stvarnosti, takva situacija se događa možda jednom u stotinu godina. Usmjeravanje prema vrsti dečka s kojom će završiti počinje godinama prije same odluke o seksu i vrlo je rijetko da uključuje nekakve laži.

    @mrki:
    Ili danas navečer ili sutra, imam još nešto sitno doraditi.

    avatar

    18.01.2014. (14:30)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Sexsurfing: kako koristiti Couchsurfing za upade, spojeve i seks

    avatar

    18.01.2014. (20:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: FC Barcelona (1. dio)

    avatar

    24.01.2014. (02:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: FC Barcelona (2. dio)

    avatar

    24.01.2014. (20:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...