Komentari

magarac-jedan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • bellarte

    da bi uštedjeli nesmijemo trošiti a ako trošimo investiramo...)))))))

    avatar

    06.01.2014. (16:26)    -   -   -   -  

  • Neverin

    neke stvari u početku mogu ispati ko investicija, ali se na kraju prikažu kao trošak. Recimo tvornica glinice u Obrovcu..., recimo buduća termoelektrana Plomin C koja će raditi na ugljen iz inozemstva... . Treba srezati investiciju, ima masu pomoćnika ravnatelja koji su na plaći od 12.000 kuna i koji ne rade ništa po čitave dane jer su državne firme zapravo deponija za smjestiti strankin kadar (u ovom mandatu smatram da k tome najviše prednjači HNS koji si na taj način stvara bazu da se pojavi sa poznatih 5% u parlamentu).

    avatar

    06.01.2014. (17:06)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Ne može inženjer vaditi zube, niti može zubar praviti trajnu ženama, ne može vodoinstalater voditi hotelsku kuhinju, pa tako ne može ni netko tko je političar, a ne ekonomista znati što je investicija, a što trošak! Dakle, referirat ću se samo na tvoje pogrešne teze da su obrazovanje i bolnice trošak, a ne investicija!

    Kada govorimo o ekonomskim resursima, tada većina znamo da su to materijalna sredstva, sirovine, novac i ljudska radna snaga te informacije. Pa pogledajmo kojim resursom Hrvatska obiluje i što može iskoristiti za svoj ekonomski razvoj. Sirovine - nema - uvozimo! Materijalna sredstva - zastarjela tehnologija - uvozimo! Novac - nema - uvozimo (banke i kredite)! Informacije - nema - na začelju smo svih zbivanja! Ljudska radna snaga - OBILUJEMO!!! Dakle, što Hrvatska treba iskoristiti, kojim resursom najviše raspolaže, kojim obiluje??? LJudskom radnom snagom! Dakle, povećanjem kvalitete ljudske radne snage, Hrvatska može ići naprijed, tj. da bi mogla svoj resurs iskoristiti, Hrvatska u njega treba ulagati! Kako se ulaže u ljudsku radnu snagu??? Ulaganjem u zdravlje i obrazovanje!!! To je jedini način za povećanje kvaltete ljudske radne snage, odnosno jedinog ekonomskog resursa kojim Hrvatska obiluje! Dakle, ulaganje u zdravlje i obrazovanje nije trošak već INVESTICIJA!!!

    Ovoj državi više nego ikad potrebni su ekonomisti, a ne politički demagozi! Na žalost, Hrvatska obiluje demagozima upravo zato što nije ulagala u obrazovanje!

    avatar

    06.01.2014. (22:26)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Automobili i mobiteli plus plaćene dnevnice, praznici itd su političarima potrebni zbog ... (razlozi, koji su ziher brojni mi trenutno ne padaju na pamet, pamet mi ionako nije jaka, a još umrtvljena obilnim obrocima :-)) ) prema tome su investicija, dok ostatku nije potreban, prema tome je trošak. Da trošak bude manji, treba povećati porez, cestarine i tome slično :-)).

    avatar

    06.01.2014. (23:35)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    @bellarte jedino ne znam da li bloganjem trošim svoje vrijeme ili ga pametno investiram u razvijenje bloga i bloganja.

    @neverin
    recimo autoceste, kad su dizeli pare na piturivanju tunela onda su one bile investicija, sad kad bi nekek koristi od autocesta trebali imati građani sad su autoceste postale trošak kojeg se valja riješiti.

    @Lion Queen slažem se s tobom , moj tekst je sarkastičan. više upućuje da pratimo kad političari i drugi predstavnici naših elita pričaju o trošku a kad o investiciji. svaka potrošnja koja ide u korist elita, gdje se njima prelijeva dio potrošenog novca to je investicija. svaka kuna koja ide građanima zemlje za poboljšanje njihovog životnog standarda nam se predstavlja kao trošak.

    @ZlicaOdOpaka čitaš mi misli :))

    P.S. ako koga zanima svađe komentari i trkeljanje o pollitici preporučam da se uključi na pollitika.com. tamo i ja provodim većinu vremena, nekad je naporno, ali zna biti i zanimljivo i poticajno.

    avatar

    07.01.2014. (10:40)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    nastranom logikom kakva je kod nas u punoj primjeni, upravo i dolazimo do takvih zaključaka, to puno govori o tome kako se rezoniralo dosad.

    avatar

    07.01.2014. (17:13)    -   -   -   -  

  • križar

    A djeca, jesu li ona trošak ili investicija?

    avatar

    07.01.2014. (18:46)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    U skladu s time i tvrtka Coca-Cola dobila je nekih 400.000 kuna (ako se ne varam) za unapređenje proizvodnje iako je već odavno pogon preselila iz Hrvatske.

    A što se pak umirovljenika tiče (i sam sam u toj kategoriji) treba im omogućiti izbor: ili manje mirovine ili eutanazija. Možebitno da bi neki odabrali ovo drugo pa bi trebalo manje rezati na mirovinama.

    Djeca su čisti trošak. Najprije roditelji troše dok su mali, pa onda država i roditelji troše na njih dok se školuju i na kraju još traže socijalnu pomoć jer se ne mogu zaposliti. Trostruki trošak.

    avatar

    07.01.2014. (22:56)    -   -   -   -  

  • DUNDO

    Država je največi TROŠAK .... UKINIMO državu ....

    avatar

    14.01.2014. (20:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...