Komentari

hrvitez.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borac

    Poštovani Hrvati i Hrvatice

    svi domoljubi, branitelji i članovi Autohtone Hrvatske Stranke Prava te svim pripadnicima udruga dragovoljaca u domovinskom ratu.
    Malo povijesti
    tako malo „istinoljubiv “ nas u medijima podsjete da je Domovinski rat bio dogovoreni. Tako je i nedavno na prvoj stranici „Slobodne Dalmacije“ osvanuo ogroman naslov „RAT (Domovinski) JE BIO DOGOVOREN“, napisan velikim slovima da bi bio što uvjerljiviji i sugestivniji. Naravno, izazvao je trenutne i žestoke reakcije većeg dijela hrvatskih branitelja. S obzirom na njihovu ustrajnost na tezi da je Domovinski rat bio „dogovoreni “, ponovit ću: Rat koji se vodio u Hrvatskoj i BiH nije posljedica dogovora Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana, to je velikosrpska agresija, čiji je nositelj bila JNA!
    Istina, pitanje je ima li smisla komentirati tezu da je Domovinski rat „dogovorni rat“, jer onoga tko tako misli nikakve činjenice ne mogu uvjeriti u suprotno. Naravno, ne mogu komentirati nečija osobna iskustva i mogu razumjeti ogorčenje zbog određenih događaja koji se nisu trebali, niti smjeli dogoditi, jer nema dvojbe da je prilikom ustrojavanja Hrvatske vojske bilo grešaka i organizacijske i kadrovske naravi. Jednako tako, svaka objektivna raščlamba pokazat će da je bilo pogrešaka i u organizaciji obrane, ali da bi raščlamba zaista bila objektivna, ne smije zanemariti kontekst vremena i političke okolnosti u kojima se 1990. i 1991. nalazila Hrvatska. No, to ne znači da je rat bio dogovoreni, naprotiv, izvori pokazuju da je rat Hrvatskoj bio nametnuti te da su tijekom 1990. i u prvoj polovici 1991. srbijansko vodstvo i vrh JNA kao rješenje krize u Jugoslaviji dopuštali samo dvije opcije: 1.) ili će Jugoslavija biti strogo centralizirana država sa sjedištem u Beogradu i dominacijom najbrojnijim (srpskog) naroda; 2.) ili će JNA „pokriti srpska područja“ (kako se navodi u memoarima visokih srpskih dužnosnika) i osigurati zapadnu granicu (velike) Srbije na crti Virovitica-Pakraca-Karlovac-Ogulina s dijelom Gorskoga Kotara-Karlobaga; otprilike teritorij koji se preustroj JNA u drugoj polovici 1980-ih (prema planu „Jedinstvo“) našao u dvije od tri novo utemeljene vojne oblasti.
    U takvim okolnostima, uz činjenicu da je JNA već sredinom svibnja 1990. oduzela oružje hrvatske Teritorijalne obrane i praktično razoružala Hrvatsku, hrvatskom vodstvu nije preostalo ništa drugo, nego pod svaku cijenu što je moguće više odgoditi početak sve izvjesnoj agresije JNA. Brojni izvori potvrđuju spremnost predsjednika Tuđmana na razgovore i nastojanje da nađe mirno rješenje krize. Stoga je tvrdnja koju nam servira ju u medijima, da su se „Tuđman i Milošević sreli 42 puta dogovarajući stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije“, tendencioznija i netočna! Njome se želi izjednačiti odgovornost predsjednika Tuđmana i Miloševića za rat, što je u suprotnosti s činjenicama u izvorima. Naime, istine radi, izvori svjedoče o 48 takvih susreta (svjedočenje nedavnog predsjednika RH na MKSJ u Haagu), ali spominje se još i broj od 11 („dokumentarni“ film „Tuđman i Milošević - dogovoreni rat“, mlade novinarke i mladog redatelja iz Beograda), odnosno 13 sastanaka izaslanika hrvatskog predsjednika s Miloševićem tijekom rata (svjedočenje na MKSJ u Haagu). U „informacijskom ratu“ iznošenjem brojeva želi se fascinirati javnost (u historiografiji to je poznato već od Herodota), ali ako se pritom svjesno zanemaruje jedno od temeljnih načela u znanosti, pa tako i u historiografiji, da brojeve treba objasniti, jer količina u ovom slučaju ništa ne znači ako nije prezentirani i sadržaj razgovora na tim susretima, pokušaj manipulacije iznesenim brojkama sasvim je izvjestan. Iznošenjem samo broja sastanaka, bez objašnjenja njihova sadržaja, svjesno se prešućuje puna informacija o tim susretima, te falsificirao njihova uloga. Naime, činjenica je da su se u spomenutih 48 puta (ako se računaju susreti od 1991.) – od prvog sastanka 25. siječnja 1991. kad je prije sjednice Predsjedništva SFRJ održan susret hrvatskog i srpskog izaslanstva o krizi u SFRJ, pa do 48. susreta 14. prosinca 1995. u Parizu na „Svečanosti potpisivanja mirovnog sporazuma o BiH“, predsjednik Tuđman i Milošević „u četiri oka“ sastali samo dva puta – u Karađorđevu (25. ožujka 1991.) i Tikvešu (15. travnja 1991.). O oba sastanka izvijestila je HINA, dakle nisu bili tajni. Nakon sastanka u Karađorđevu HINA navodi da je zaključak prvog sastanka bio „da se odredi vrijeme za rješavanje postojećih jugoslavenskih problema najduže do dva mjeseca, što će biti zajednički predloženo na predstojećem sastanku predsjednika republika“, ali kao razlog sastanka u Tikvešu navodi se „nastavak započetih razgovora o odnosima tih dviju republika te da se razmotre rezultati rada zajedničke grupe stručnjaka“.
    Uostalom, nedavno je povjesničar dr. sc. Ivo Lučić, s Hrvatskog instituta za povijest, objavio knjigu „Uzroci rata. Bosna i Hercegovina od 1980. do 1992.“, u kojoj je cijeli treći dio (str. 378 - 471) posvetio raščlambi mita o „podjeli BiH“ u Kar

    avatar

    10.09.2013. (20:51)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    Evo što hrvatski nacionalist, žestoki antikomunist i bivši HOS-ovac te vođa pokreta ŠTIT Branko Stojković kaže o Velikoj Gospi i hrvatskome kleru:

    Utorak, 21.08.2007.
    KURVERAJ ZVAN - VELIKA GOSPA - POSTAO NACIONALNI PRAZNIK HRVATA

    PROTIV (NE)VJERNIČKOG NAPADA

    U Hrvatskoj je na djelu štovanje „svete kurve“ zvana Velika Gospa. Tako se taj praznik pojavljuje u ritualnom obliku kod Hrvata i Hrvatica. Dan 15. kolovoz - slavi se kao blagdan. To je pokušaj da se politički iskoristi narodno štovanje ikone. No, obična slika predstavlja, samo proširenje jedne utvrđene tradicije unižavanja.

    Nekada je visila Titova slika, na svakom mjestu, za vrijeme vladavine Jugoslavije. A sad u zamašnom čišćenju, zamjenjena je, s likom „bezgriješne djevice Madone“. Ona je mitska žena koja je bila udata za Josipa, te je rodila Isusa, kojega su „grješnici“ poslije sramotno razapeli na križu.

    U oba slučaja, obožavanje ikone je pratilo procvat nemaštine i nezaposlenosti mnoštva, u naše društvu. Svuda prisutne „svete slike“ pribavljaju lik višeg autoriteta, koji je potreban u Hrvatskoj, i koji je pomogao da se nadoknadi oslabljeni položaj svjetovnih vladara, koji su uglavnom nitkovi i ništarije – kao što su: Mesić, Sanader, i Šeks,.., i drugi...

    Sugestivna moć i svojstvo kipova Veloke Gospe, praktički je potrebno da se narod ima kome klanjati. Velika Gospa je najvažniji praznik iza Uskrsa. Moram reći da je cijela Hrvatska po-ludila. Narod je svoje srce predao utvari koju časti. Smutnja vremena je velika, ta kuga, u koju čovjek vjeruje, te plaća taj njen danak.

    Za lošu i griješnu državu, religija je štaka, i opijun naroda. Već odavno, kroz vijekove, to je model za masovnu indoktrinaciju. Restauracija kipova i idolopoklonstva početkom 21. stoljeća, dokaz je „Đavo“ i „Sotona“ puštena, da zavodi narod. U Hrvatskoj, to je isto kao i u svijetu. Mase luduju i vračaju im se prijašnje „masovne halucinacije“.

    Serijski se izrađuju slike i kipovi, koji služe narodu kao „ tobože zaštita“, a svi su se našli u masovnoj koncentraciji ne prosvjetljenih. Neki ovo gledaju sa ravnodušnošću, neki na tome dobro zarađuju novce, neki čak i sa radošću, gledaju kako izmišljena kraljica nebeska u obličju ljudsko izlazi – po potrebi van – kao lijepa „Bogorodica“.

    Koja se nijednim čovječnijim čulom, od njih pet koji postoje, ne da percepirati, tj. ne da se osjetiti. Što je onda tu istina? I što je onda tu vjera? Ili je to po onoj; „Blaženi onaj koji ne vidi, a vjeruje!? Jeste li se ikada zapitali - tko je stvorio taj „kurveraj“? Vatikan i Papa iz Rima u Italiji nastavili su tradiciju političkog duhovnog unižavanja. Sve blago i bogastvo svijeta, od naroda, slilo se kod njih.

    Mit o spasenju, u ovim nesigurnim vremenima, koja su usljedila – jer su vas oni na to dopeljali. Oni tako su htjeli. A vi ne znate zašto i kako se to desilo? Jer su vas takvim učinili. Sad još traže od vas da klrčite i da molite, tu bolesnu maštu da ljubite. Meni je bilo smiješno kada sam u novinama pročitao, u tjedniku „Hrvatsko Slovo“, od petka 17. kolovoza 2007., na stranici 3 i 4., gdje novinrar Zoran Vukman se dodvorava, odnosno objavljuje intervju sa Mladenom Parlovom, katoličkim teologom – koji sebe naziva „mariolog“. Činjenica je da „čovjek“ nije normalan. Piše da on predaje na bogoslovnom fakultetu u Splitu, a za list kaže skupa sa novinarom: „Marija je neraskidivo povezana s poviješću i budučnošću hrvatskog naroda.“

    Taj doktor koji je studirao na papinskom sveučilištu Gregurijani, formiran je i obučen kako da vara i laže narod. Parlov i Vukman nadalje zaključuju; „Velika Gospa ona je žila kucavica za pučke pobožnosti, i živu vjeru puka.

    No jeb...i takav predmet vjere! I izmišljenu Gospu u koju ne možeš staviti ni onu stvar. Ali zato popovi na nju drkaju. I govore vama narodu – da u nju vjerujete. Naravno u takve budalaštine. Bolesno je to bolesno, odviše bolesno. Kažem vam – tko vjeruje u Branka Stojkovića – neće se postidjeti. Jer ŠTIT je put, sloboda i vjera.

    U Bjelovaru, 21. kolovoz 2007.

    VOĐA POKRETA ŠTIT
    Branko Stojković

    CROATIA / BJELOVAR
    www.stit-bjelovar.hr

    brankostojkovic1@yahoo.com
    Tel. 095/814-82-90

    avatar

    12.09.2013. (00:57)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    Branko Stojković1958 Hvala! dobri ljudi. Bio bi Vam još više zahvalan kad bi Vas mogao sve okupiti u "sveto pleme ŠTIT", u borbu protiv tih "sotonista i nakaza" na ovoj Planeti Zemlja. Samo - Kad ih očistimo,.., možemo biti sretni ljudi... Kad te bolesnie iskorijenimo, da nam ne truju djecu i kvare,.., i napast dovode... U potpisu; Sa svojom rukom desnicom Branko Stojković, sveto ime Boga "ŠTIT"

    avatar

    12.09.2013. (20:05)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    Štit MA, KAKO BI IMALI SRAMA? IMA MILIJUNI ADRESA NA INTERNETU; PA TO JE OGAVNO, GORE OD "SODOME I GOMORE".. LIJEPA ŽENSKA I MLADA LIŽE "***** PSU" DA MU DIGNE ONU STVAR,.., MA NE MOŽEŠ VJEROVATI - KAD TO SVE VIDIŠ. PUŠI PSU LJIGAVI *****, A ĐUKELA JE POSLIJE **** U GUZICU I *****, TA BOLJE DA SE UBIJE...

    avatar

    12.09.2013. (20:06)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    BILOGORAC Gospodin B. Stojković, je jedini čovjek koji nešto vrijedi, kao političar, sportaš, povjesničar i filozof, kao novinar i književnik. Stvarno neki ljudi kažu i priznaju da je on legenda.

    avatar

    12.09.2013. (20:06)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    BRANKO STOJKOVIĆ-ŠTIT MOJ ODGOVOR "ČITATELJU" PA, KAKO TI BUDALO MOŽEŠ USPOREĐIVATI U ISTOME RANGU "LJUDE I ŽIVOTINJE" , I JOŠ GOVORITI O TOJ ISTOJ LJUBAVI... O KAKVOJ TI SVIJESTI GOVORIŠ? MORAŠ ZNATI DA "STOJKOVIĆEVA *****" SU SVETA, UKOLIKO SE BUDETE S NJIMA MAZALI PO GLAVI - VI BUDETE OZDRAVILI. TI "ČITATELJU" NE ZNAŠ DA U PSIMA SE NALAZI "UTJELOVLJENI ĐAVAO" NEČISTI DUH. SVI ONI KOJI SE PSIMA KLANJAJU I S NJIMA DRUŽE SU TEŠKO BOLESNI LJUDI. SRCE IM JE (ZA)TROVANO E, KAD BI VI "CUCKARI" ZNALI ŠTO JA SVE O PSIMA ZNAM,.., MISLIM, DA BI IH ODMAH ISTRIJEBILI S OVE PLANETE ZEMLJE...

    avatar

    12.09.2013. (20:06)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    BRANKO STOJKOVIĆ-ŠTIT BAŠ ŠTETA ŠTO SE TI MLADI LJUDI PETLJAJU SA PSIMA. NE MOGU VJEROVATI DA TA "LIJEPA GOSPOĐA PEDAGOGINJA" TROŠI SVOJU ENERGIJU I VRIJEME "NA ŽIVOTINJE" KOJE SU PROŠLOM SVIJETU STVORENI OD GREŠNIH LJUDI U LABARATORIJU. MANIPULACIJOM GENA STVORENE SU TE NAKAZE... TKO SE NJIMA KLANJA - BOLESTAN JE.

    avatar

    12.09.2013. (20:06)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    Hvala svim dobrim ljudima, koji su se sjetili pokreta ŠTIT. Bio bi Vam još više zahvalniji kad bi Vas mogao sve okupiti u "sveto pleme ŠTIT", u borbu protiv tih "sotonista i nakaza" na ovoj Planeti Zemlja. Samo - Kad ih očistimo,.., možemo biti sretni ljudi... Kad te bolesnike iskorijenimo, da nam ne truju djecu i kvare,.., i u napast dovode... Da mladima ne uzimaju život, čast i dostojanstvo, da im ne sramote potomke i gene... Samo "čisti ljudi" ŠTITONOŠE mogu baštiniti ovu Oazu "Kuglu zemaljsku" u Svemiru...

    avatar

    12.09.2013. (20:07)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    Paradizam - rješenje za svijet: paradism.org

    avatar

    13.09.2013. (16:32)    -   -   -   -  

  • Elagabal

    paradism.org

    avatar

    13.09.2013. (16:32)    -   -   -   -  

  • schol

    http://kamendzija.blog.hr/

    avatar

    07.01.2014. (03:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...