Komentari

gladusa.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Pero

    Da, ovo sve stoji kako ste napisali jedino podatak o tri kopije katastarskog plana odnosi se samo na one koji imaju snimljen i ucrtan(sproveden)objekat kroz katastar i ako naknadno nisu nešto dogradili ili prigradili, a to im nije snimljeno i ucrtano.Znaći, da ponovim, ako je objekt indentičan na terenu i na katastarskoj kopiji tada netreba geodetski elaborat. Za sve one koji nisu nikada svoj objekat dali snimiti ili su dogradili dio(terasu, nadstrešnicu....) i to nisu snimili i sproveli kroz katastar ti moraju imati geodetski elaborat - tri primjerka
    Tko nema kompletnu dokumentaciju potrebnu za legalizaciju obavezno MORA do 30.06.2013 predati ispunjen i potpisan obrazac za legalizaciju.
    Prilikom predaje kompletne ili djelomićno kompletne dokumentacije ili samo ispunjenog i potpisanog zahtijev za legalizaciju službenica u županijskom uredu u Biogradu na zahtijev udara uruđbeni pečat i upisuje uruđbeni broj te konstatira broj dokumenata koji ste predali koji također upisuje u predviđenu rubriku.Za stranku kopira uruđbeni dokument koji vi dobijete i to vam je dokaz da ste predali u zakonskom roku dokumentaciju za legalizaciju.Za sve one koji nemaju kompletnu dokumentaciju u trenutku kad će biti obrađen njihov predmet dobit će riješenje sa određenim rokom(mislim 60 dana ) da dostavi dokumentaciju koja nedostaje.
    S obzirom na velike gužve ovih dana u županijskim uredima svi oni koji neće moći predati direktno u urede neka to naprave u pošti obavezno preporućeno s povratnicom jer to će im biti jedini dokaz da su poslali zahtijev u zakonskom roku

    avatar

    25.06.2013. (21:20)    -   -   -   -  

  • mate

    Danas sam išao u Biograd u Katastar po ovjeru Popisnog lista na kojem su podaci o starim i novim nazivima katastarskih čestica i imena vlasnika. Taj Popisni list smo prethodno podigli u Ždrelcu. U Biogradskom Katastru (nasuprot Policije) su na taj isti papir napisali Klasu, Urbroj, ovjeru i pečat. Cijena: 10kn u gotovini + 65kn taksenih marki (ima ih u trafici iznad glavnog semafora u centru Biograda). Referentica tvrdi da je popisni list ekvivalent izvatka iz posjedovnog lista. Dakle 3a i 3b s obrasca za legalizaciju su ista stvar.
    Izvadak iz zemljišne knjige naveden pod 3c nisam saznao kako dobiti. U biogradskoj službi Općinskog suda su natpisi da se samo građani Biograda tamo mogu javiti, a mi s Pašmana da idemo u Katastar. Ogromne su gužve, u čekaonici nema zraka. U Katastru pak kažu da se izvadak iz zemljišne knjige možda dobiva u Ždrelcu, na istom mjestu gdje se dobiva potvrda o starim i novim nazivima kat. čestica. Tamo nismo dobili nikakav izvadak iz zemljišne knjige, pa ne znam, možda je 3c isto što i 3a i 3b.
    Upravni Odjel u koji se predaju zahtjevi za legalizaciju se nalazi na katu Bure shoping centra, ulaz je desno od glavnog ulaza u centar. Na vratima su zalijepili natpis da će pisarnica izvanredno raditi 29. i 30. lipnja od 8 do 18 sati.

    avatar

    26.06.2013. (19:46)    -   -   -   -  

  • Pero

    Izvadak iz zemljišne knjige ili vlasnički list za katastarsku općinu Ždrelac može se jedino izvaditi u Ždrelcu u uredu suda iznad birtije u centru mjesta. Ured suda je pored ureda katastra (vrata prije). Ponesite 20 kn biljega, u hodniku gdje čekate na stoliću imate obrazac - zahtjev koji trebate ispuniti, potpisati (morate znati br.čestice nove izmjere) i zalijepiti biljege.Uredovni dan je jedino petkom od 9 do 12 h. Kad u petak u 9 h predate ispunjeni zahtjev službeni će vam reći da dođete u 11 h ili 12h po ovjereni vlasnički list. I to je to.

    avatar

    26.06.2013. (21:28)    -   -   -   -  

  • mate

    Hvala na informacijama. To ću onda naknado uzeti, jedan od slijedećih petaka od 9 do 12h. Jutros sam predao zahtjev za legalizaciju.

    avatar

    28.06.2013. (10:28)    -   -   -   -  

  • Pero

    Da li netko zna jeli konstituirano općinsko vijeće općine Pašman?
    Zakonski rok je trideset dana po završenim izborima.

    avatar

    28.06.2013. (14:38)    -   -   -   -  

  • gzp

    da, bila je takva obavijest na fejs stranici pobjednika izbora

    avatar

    28.06.2013. (18:45)    -   -   -   -  

  • gzp

    sjednica je održana 18.6.

    avatar

    28.06.2013. (18:48)    -   -   -   -  

  • term

    Zanima me da li postoje kakvi tereni za nogomet ili tenis u Ždrelacu?
    Hvala unaprijed

    avatar

    29.06.2013. (22:56)    -   -   -   -  

  • gžp

    @term Ne znam za takve terene u Ždrelcu.

    zanimljivo:
    http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/821387/predano-gotovo -800000-zahtjeva-za-legalizaciju-objekata/
    Ispada da je skoro sve u Hrvatskog građeno bez dozvola. Ako su svi radili ilegalno, očito je kriv sustav, a ne građani.

    avatar

    09.07.2013. (14:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...