Komentari

nk-granicar.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • nk sikirevci

    Malonogometni turnir Sikirevci 2012
    u Četvrtak 7.Lipnja na blagdan Tijelova
    početak u 10 sati , igralište Plac
    sustav igre 5+1 (na travi,obvezno u patikama)
    kotizacija 350 Kn po ekipi
    Nagrade za 1,2 i 3 mjesto iz kotizacije 50/30/20% i pehari
    Ulaz za igrače i gledatelje slobodan.
    Prijava ekipa(10 igrača) na tel. 0915314291 i 0915511064 ili na dan turnira.
    Pozivamo Vas da sa vašom ekipom uveličate ovaj događaj.
    Sportski pozdrav!

    avatar

    30.05.2012. (10:09)    -   -   -   -  

  • KONTRA MRAKU KONTRA SILI

    Pogled u arhivu 1. HNL u kojoj se četvrtu sezonu zaredom natječe zagrebačka Lokomotiva, a uoči njezina današnjega dvoboja protiv Dinama, nameće iznova nezgodno pitanje, na koje, budimo pošteni, odgovor znaju svi, pa i oni koji se samo prave da su pošteni, dakle: smije li Lokomotiva pobijediti svog “velikoga brata” Dinamo?

    Bilo bi nepošteno tvrditi da smo sto posto sigurni da Lokomotiva ima igračku vrijednost i trenutnu formu da bi, eto, makar i slučajno, kao što to katkad uspijeva autsajderu u nogometu, mogla danas pobijediti družinu iz Maksimira. Kao što ne možemo staviti ruku u vatru da je Lokomotiva ranijih sezona imala objektivnu kvalitetu da, pa makar i slučajno, otkine pa makar bod plavima u dosad sedam međusobnih prvoligaških utakmica. Dakle, koliko god nismo sigurni može li uopće Lokomotiva pobijediti Dinamo, posve smo sigurni da - ne smije i nije smjela!

    Činjenica je da je zagrebački nogometni klub s Kajzerice, ma koliko o tome šutjeli svi oni što sjede u nogometnim forumima da bi brinuli o čistoći, ravnopravnosti i pravednosti natjecanja, posljednjih desetak godina Dinamov sestrinski klub u kojem familija Mamić pod okriljem Dinama razvija svoje nogometaše, jača ili udomljuje plavi igrački višak, a poseže kad god joj se prohtije za tobože Lokomotivinim igračima i brže bolje ih priključuje Dinamovoj momčadi kad god se to nekom u plavom salonu učini zgodnim. I sad, ne bi u tome čak bilo ni ništa sporno, jer svoje filijale, tzv. rezervne klubove imaju i mnogi svjetski nogometni velikani od Barcelone i Reala naniže.

    Međutim, ni u jednoj civiliziranijoj ligi osim u Hrvatskoj nije moguće pronaći razvojnu, rezervnu, sestrinsku momčad u istom rangu natjecanja s klubom-maticom. Iz vrlo očiglednog razloga - veliki brat već u startu upisuje šest ili devet (ukoliko je natjecanje trokružno kao ove godine naše) bodova više od suparnika!

    Prethodne tri sezone s dva kluba bratska, Dinamom i Lokomotivom, u Prvoj HNL samo potvrđuju tu tezu, a uopće ne sumnjamo da nas neće demantirati ni u sezoni koja upravo traje. Otkako živi u 1. HNL praktički nema kluba, od Hajduka naniže, protiv kojeg Lokomotiva nije uspjela osvojiti bod ili tri. Osim protiv Dinama!
    Dinamova ispostava

    Formalno Lokomotiva jest sportska jedinka za sebe, ona čak i stvarno ima i svoju povijest i razvojni put, svoju tradiciju, svoje legende - 1952. godine predvođena Vladom Čončom i Otom Bobekom osvojila je treće mjesto u 1. jugoslavenskoj ligi iza Hajduka i Crvene zvezde. Međutim, danas je Lokomotiva stvarno i jedino Dinamova ispostava, tamo su glavni ljudi, direktor i izvršni direktor, Mamićevi intimusi Božidar Šikić i Dennis Gudasić, tamo su bivši, sadašnji i budući Dinamovi treneri, tamo su izmiješane sve kategorije Dinamovih igrača. Igraju čak i na istome stadionu, u Maksimiru, pa doista nije jasno zašto i Lokomotiva dobiva značajan dio novca za održavanje objekta u tih pet milijuna kuna koliko joj je dosad pripadalo iz sportskog proračuna Zagreba.

    No, to su već pitanja za financijske revizore, a suštinsko je pitanje zašto nitko, ni ranije Marković, Srebrić i Markulin, ni danas Šuker, Vrbanović i Komen, nemaju kuraže ni morala reći: Ljudi, pa ovo nije fer, Dinamo i Lokomotiva ne smiju istodobno igrati u Prvoj HNL!

    avatar

    30.11.2012. (18:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...